Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Een aanvallend PSV, alstublieft'

Laatste update:

Wanneer men aan PSV denkt dan denkt men snel aan zakelijk, controlerend en effectief voetbal. PSV pakt zijn momenten waar het nodig is, heeft weinig kansen nodig om op een goede voorsprong te komen en controleert de wedstrijd tot het einde, zonder door te drukken en aan te vallen. PSV speelt geen ‘mooi voetbal’.

In Eindhoven worden al jarenlang vele prijzen gepakt. De kampioensschaal is het afgelopen decennium verreweg het meest omhoog gehouden in de Brabantse stad. Maar er wordt altijd veel kritiek gegeven op de manier van voetballen. PSV is een club die speelt op succes. Dit succes is enkel te behalen door resultaten neer te zetten, het maakt niet uit hoe de 3 punten er komen, als ze er maar komen. De cultuur van PSV is controlerend voetballen, de hele wedstrijd de bovenliggende partij zijn en vooral positiespel. Wat overigens wel frappant is, PSV is in Nederland de ploeg die eigenlijk verreweg het beste positiespel heeft. Je ziet nergens zo’n goede passing en positionering als bij PSV, mits ze in vorm zijn natuurlijk. Dit is toch het voetbal wat bij het Nederlands Elftal ook graag gespeeld wordt en waar ‘we’ in het buitenland ook bekend om staan. Het verschil is dat PSV het positiespel gebruikt om te controleren, het Nederlands Elftal gebruikt het om aan te vallen, daar ligt een verschil.

Als je kijkt naar de formatie van PSV dan kunnen ze daar twee kanten mee op. 4-2-3-1, een formatie met één spits en drie aanvallende middenvelders. Een formatie die vaak gebruikt wordt als de wedstrijd al gespeeld is of tegen clubs waarbij PSV efficiënt moet spelen. Loeren op die paar kansen die de wedstrijd in hun voordeel kan beslissen. Maar deze formatie is bij PSV zonder enige wissel toe te passen zo om te gooien naar een 4-2-1-3 of 4-3-3 opstelling. De buitenspelers schuiven een plekje door naar voren. Deze opstelling is opeens een stuk aanvallender en in deze formatie kan PSV fantastisch voetbal spelen. In deze formatie kunnen de buitenspelers excelleren en de middenvelders strooien met diepe passes. Ik, als PSV-fan, zie ze het liefst in deze opstelling spelen. Met Lazovic en Dzsudzsak op de vleugels kunnen we mooie acties tegemoet zien en zullen er veel voorzetten de spits bereiken. Doordat de buitenspelers echt in de aanval spelen hebben de backs veel ruimte om op te komen en kan er ook een controlerende middenvelder doorschuiven. Maar ik weet ook wel dat als je tegen teams als Ajax of FC Twente speelt met deze opstelling dat het dan gevaarlijk is. Dan kan je toch beter kiezen voor een formatie waarbij ‘controlerend’ voetbal gespeeld kan worden, toch? Nou, ik wil het wel een keer zien. Ik wil dat PSV bij de volgende wedstrijd tegen Ajax, Twente, Feyenoord of AZ met een aanvallende opstelling gaat spelen. Dat PSV de wedstrijd controleert maar toch voortdurend de aanval zoekt. Dat PSV de zijkanten benut, met een doorschuivende Afellay speelt en met een scorende spits. Sterker nog, als ze echt willen doordrukken wil ik ze weleens in een 4-1-2-3 opstelling zien. De tegenstander zal dit totaal niet verwachten. Vier verdedigers, een Engelaar of Simons daarvoor (ik persoonlijk zie liever Engelaar, maar ik denk dat Simons nog iets beter als vijfde verdediger kan spelen, daar is Engelaar toch wat te aanvallend voor). Dan daarvoor twee aanvallende middenvelders, wie anders dan Ibi en Otje, ofwel Afellay en Bakkal. Om af te sluiten een aanval bestaande uit Lazovic, Toivonen en Dzsudzsak. Ik ben heel benieuwd hoe de tegenstander dit zal opvangen.

Maar ach, laten we dit maar niet verwachten. PSV zal nooit zó aanvallend gaan spelen. Ze zullen altijd met twee controlerende middenvelders spelen. Maar hopen mag altijd!

PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

'psv is in Nederland de ploeg die eigenlijk verreweg het beste positiespel heeft. Je ziet nergens zo’n goede passing en positionering als bij Psv, mits ze in vorm zijn natuurlijk.'

Dat laatste stukje, mits ze in vorm zijn verpest gelijk de zin die je daarvoor hebt opgeschreven. Als je alles qua vorm laat afhangen, kan je nooit echt met zekerheid zeggen wie nou het beste is. Een sulejmani in vorm is misschien ook wel de beste linksbuiten/tweede spits van Nederland, maar als hij dat niet is, is hij niks waard

Wel aardig maar erg kort stuk.
3 sterren.

Ik vind het een zwak stuk wat je hebt geschreven. Hoezo moeten ze 4-1-2-3 gaan spelen? Dat doen ze in wezen al. Alleen met Afellay voor de verdediging en niet Engelaar of Simons. Daar zit een idee achter van Rutten: Hij ziet Afellay als een goed doorgeefluik.
Verder zijn Dszudszak en Lazovic ook echte aanvallers (zoals jij het wilt zien). Je laat blijken, in je stuk, totaal geen kijk op het spelletje te hebben.
Je eindconclusie slaat ook helemaal nergens op: " PSV zal altijd met twee controlerende middenvelders blijven spelen" ?? Rutten speelt juist niet met twee 'controlerende middenvelders'. Hij speelt met Engelaar, Afellay en Bakkal. Dat zijn drie dynamische middenvelders.

10 februari 2010 om 17:05

Engelaar speelt ook in een wat minder aanvallende rol hoor De enige middenvelder direct achter de aanvallers is Bakkal. Verder begrijp ik wat je bedoeld over Dzsudzsak en Lazovic maar wat ik bedoel is dat ze zich soms teveel (moeten) inhouden waardoor ze niet genoeg dreiging naar voren hebben, zoals ze wel zouden moeten hebben...

10 februari 2010 om 19:18

Als een back van de tegenstander opkomt zal iemand hem moeten verdedigen, of je nou 4-4-2/ 4-3-3/ 4-5-1 speelt. En het is gewoon logisch (in mijn ogen dan) dat de buitenspelers dit doen.

Kijk jij uberhaupt wel naar de wedstrijden van Psv? Oke toegegeven de laatste paar wedstrijden waren niet om aan te zien (ik denk dat dat ook veel te maken had met het niet kunnen opstellen van Engelaar te maken had). Maar ik heb voor de winterstop een aantal goede wedstrijden va PSV gezien waarin lazovic vaak naar binnen sneed en Manolev meer als rechtsbuiten dan als rechtsachter speelde. Affelay schoof die wedstrijden vaak door naar een meer aanvallende rol omdat Engelaar die opbouwende pas toch wel kon geven (of andersom). Dit in tegenstelling tot wanneer hij een blok met Simons vormt waardoor Affelay de bal moet gaan halen, omdat Simons nou eenmaal niet de speler van de schitterende steekbal is.

Als PSV met de favoriete 11 begint (issakson; Pieters, Maza, Ooijer, Manolev; Engelaar Bakkal Affelay; Dszudszak Toivonen Lazovic). Dan speelt het met (veel) meer aanvallend ingestelde spelers dan bijvoorbeeld Ajax en Twente.

Nog maals dat het er niet uitkwam de laatste wedstrijden lijkt mij voornamelijk te wijten aan het feit dat Engelaar niet kon spelen. Op het moment dat de eerste 11 er staat kan PSV weer wedstrijden gaan domineren.

10 februari 2010 om 17:07

Helemaal mee eens Alleen begin ik niet voor niets met de tekst dat men denkt aan zakelijk en controlerend. Ik heb dit stukje meer uit een ander oogpunt geschreven dan uit mijn eigen oogpunt. Als fan vind ik hun spel prima maar op tv (en ook van andere voetbalvolgers) krijg ik vaak te horen dat PSV saai voetbal speelt met altijd maar tikkie terug en dat soort dingen. Vanuit dat oogpunt heb ik dit stukje geschreven

10 februari 2010 om 19:16

Oke, dat is er in mijn ogen niet helemaal duidelijk uit naar voren gekomen. Ik snap ook niet helemaal waarom je dit vanuit een ander oogpunt dan zou willen schrijven. Zeker voor beginnende collumnisten is het een stuk makkelijker om artikelen te schrijven waar ze het zelf mee eens zijn. Het verdedigen van stellingen waar je het niet mee eens bent is een iets meer 'advanced level'. En ik denk persoonlijk dat je dan beter je eigen oogpunt hier had kunnen plaatsen.

goed stuk beetje kort maar je slaat de spijker op de kop.

10 februari 2010 om 15:49

Volgens mij slaat Bart hier de spijker helemaal niet op zijn kop. Het stuk over controlerende middenvelders is complete onzin (aangezien PSV met Engelaar, Affelay en Bakkal met 3 dynamische middenvelders speelt). In zijn alternatief oppert hij vervolgens om Simons te gebruiken -> juist daar wordt het spel van PSV verdedigender van, doordat Affelay zich vaker moet laten terug zakken om het spel te maken. Dus in plaats van dat Bart PSV aanvallender wil laten spelen gaat hij het verdedigender laten spelen.

psv is gewoon een goed team, of ze nou mooi lelijk , verdedigend , aanvallend spelen ze zjin gewoon de beste van Nederland. Als deze selectie en trainer een jaartje of 3 bij elkaar kan blijven kan ik garanderen dat ze een goeie kans op de Uefa Champions league hebben om die te winnen of altans ver te komen

10 februari 2010 om 14:01

Om de groepsfase door te komen? Ja. Ver komen? Misschien. Winnen? Keep on dreaming.
Het zou mooi zijn als een Nederlandse club ooit de CL nog wint, maar de kans is niet groot.

10 februari 2010 om 15:57

Misschien loop je achter? want in 2012 moet de Financiele huishouden op orde zijn, Dat zal dus betekenen dat er grote clubs in de problemen gaan komen als ze niet snel hun balans in het positief gaan krijgen. En niet zoals mensen nu gaan beweren ja maar een Real Madrid kan dat dichtten etc. Dat is niet helemaal juist want ze hebben leningen open staan. en daar gaat de Uefa in 2012 wat aan doen. ( in engeland is de schuld bijna 1 miljard! )

Dus ik denk dat er wel degelijk kansen zijn straks voor een PSV of een Ajax om ver te komen in de Champions league

10 februari 2010 om 17:45

De Financiële huishouding op orde houdt in dat geval in dat clubs hun schulden moeten kunnen verantwoorden. Op het moment dat ze nog ruim in de min staan, maar door gigantische merchandise-inkomsten en kaartverkoop e.d. die schulden kunnen verantwoorden, worden clubs niet aangepakt. Immers, op termijn kunnen ze hun lening aflossen.

Pas als je als club ruim in de min staat en de situatie is niet rooskleurig (zie Haarlem), bijvoorbeeld doordat de rente die je over je lening moet betalen vele malen hoger is dan de verwachtte inkomsten, dán ga je problemen krijgen.

12 februari 2010 om 09:25

binnen 20 jaar wint een nederlands team de CL geloof me

10 februari 2010 om 14:38

en dan zegt men (vooral in Eindhoven) dat ajaxieden arrogant zijn haha!
ten eerste betwijfel ik of jullie ”gewoon” de beste van Nederland zijn, ik heb de hoop op een kampioenschap voor mijn cluppie nog niet opgegeven. daarnaast zie ik de komende jaren de kloof tussen de europese (sub)top en de nederlandse teams alleen maar verder groeien. psv, maar ook ajax of twente, zullen de komende 3 jaar nooit meer een kwartfinale van de champions league halen, zelfs wanneer ze met geluk de groepsfase doorkomen (want er zullen altijd 2 grotere en beter clubs in de groep zitten), is er in de ronde daarna een klein wonder nodig, willen de nederlandse clubs van een barcelona, real madrid, chelsea, of zelfs europese subtoppers als arsenal winnen!

on: aardig onderwerp, maar je onderbouwt je argumenten niet goed (helemaal niet of alleen met je eigen mening)
2 sterren

10 februari 2010 om 15:43

want er zullen altijd 2 grotere en beter clubs in de groep zitten)"

Dit is niet waar met betrekking tot Psv, aangezien PSV 15de staat op de Eufa clubcoëfficiënten lijst. Dit wil dus zeggen dat PSV in pot 2 zit bij de loting voor de groepsfase van de Championsleague.

Note 1: Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het appeltje eitje is om de groepsfase door te komen want bij de ploegen 17 en lager zitten oa: Valencia, Schalke, Juventus en nog een aantal grote namen.

Note 2: Komend jaar gaat de goede score 04/05 wegvallen, en afhankelijk van hoe PSV dat gaat opvangen dit jaar kan dat wel eens betekenen dat PSV een stukje op die lijst gaat zakken. (Al geldt datzelfde voor de nummers 17, 19 en 20). Daarnaast plaatst meestal niet de gehele top-16 voor de groepsfase CL, dus is er een goede kans dat mits PSV landskampioen wordt (en zich dus kwalificeren voor groepsfase CL) in pot 2 bij de loting terecht komen, en dan zijn er mogelijkheden om te overwinteren.

10 februari 2010 om 17:22

Aceerik
Verklaar eens waarom AZ dit jaar in pot 2 zat volgens jouw beredenering?

10 februari 2010 om 18:10

@aceerik
In de coefficienten die VZ na elke Europa week liet zien was 04/05 al weggevallen. Omdat we, als Nederland, dit jaar in Europa lekker bezig zijn is het verval niet zo groot op de lijst als verwacht en merk je het bijna niet.

10 februari 2010 om 19:11

@ Vonboml: AZ stond 20ste op de lijst maar aangezien 4 hoger gerankte teams (oa PSV en Newcastle) geen CL speelde, stond AZ op de opgeschoonde lijst in de top-16

@ Kasper90; het gaat in dit geval vooral om de coefficienten van Psv, en zoals de zaken er nu voor staan zakt PSV naar plaats 18 (aangezien het zeer goed mogelijk is dat er 2 teams erboven zich niet plaatsen kan PSV nog best in poule 2 komen). Ook gaat PSV weer over HSV heen als ze de komende ontmoeting winnen + nog een ronde verder punten pakken.

12 februari 2010 om 09:27

zo zie je maar net als seizoenen hiervoor. in amsterdam rekenen ze zich rijk metkampioenschap , zo zie je maar grote mond maar daden ho maar

Gouden regel wat mij betreft: Maak het systeem naar je spelers en maak spelers niet naar je systeem.
Verder is je stukje wel oke.
3 sterren

Goed stuk, maar positiespel op eigen helft is toch echt wel anders dan wanneer je dominant op de helft van de tegenstander speelt. Dat heb ik PSV (bijna) nooit zien doen. Jammer want PSV heeft er het materiaal vaak wel voor en met uitzondering van dit seizoen is het de laatste jaren niet om aan te gluren.

Daarom niet te vergelijken met het NL elftal. Dat speelt vaker pressie, met positiespel op de helft van de tegenstander en het belangrijkste: Veel mensen Voor de bal (ook bij balverlies).

Vind dat je je eigen woorden onderuit haalt door systemen te noemen om je eigen gelijk te halen.
PSV speelt niet met 2 controlerende verdedigers, maar hooguit 1. Als je Afellay dat al kunt noemen.
Verder zorgen juist de 3 middenvelders voor een bepaalde druk naar voren.
Dat het niet extreem aanvallend is ben ik met je eens....de term is gedoceerd.

Beetje jammer dat de schrijver vooroordelen wil waarmaken. Een journalist(en ik kan het weten, want ik ben het) moet deze juist slechten. PSV speelt sommige wedstrijden prima. Wint met 3-0 en dat soort uitslagen en speelt al helemaal niet verdedigen. Ga het balbezit en de kansen maar eens bekijken!

10 februari 2010 om 17:51

Over vooroordelen gesproken.
Balbezit is niet per se gelijk aan dominant!

10 februari 2010 om 19:21

@kasper90 in theorie heb je gelijk, maar ik ken weinig ploegen die dominant voetbal spelen met minder dan 45 % balbezit. Misschien heb je een voorbeeld?

PSV moet het spel spelen dat bij de selectie past. En ik denk dat PSV met deze selectie veel aanvallender kan spelen dan dat het nu doet. Ik hoop ook dat PSV zijn systeem gaat veranderen, ik kan hun spel soms gewoon niet aanzien! soms als ze opeens wel wat aanvallend zie je ook meteen hoe goed PSV kan voetballen, uit tegen ADO was ik echt onder de indruk van Psv, thuis tegen ADO dacht ik wanneer is deze wedstrijd afgelopen?!!

Probeer voortaan je alinea's wat gelijkwaardiger in te delen, je hebt eerst 2 kleine stukjes en dan opeens 1 groot stuk tekst. Je stukje leest niet bijzonder goed weg, dus ik geef je 3 sterren.

Dit word volgens mij al heel lang geroept.psv speelt niet aanvallend PSV speelt te controlerend ze drukken niet door blabla.aller eerst je komt bijvoorbeeld vrij vroeg op voorsprong je speelt thuis tegen laten we zeggen willem 2 je hebt dan 2 opties of doordrukken(wat iedereen het liefste ziet).of afwachten de tegenstander het spel laten maken zonder gevaarlijk te worden en dan er razendsnel uit komen met Bakkal,afellat,engelaar etc.psv kiest bijna altijd voor het laatste en dat is ook zeer logisch want het werkt altijd.hoezo zou Rutten dan van systeem veranderen als ze voorstaan? omdat het publiek het wilt natuurlijk aanvallend voetbal is leuk en mooi maar het gaat ten slotte om de punten.en met dit spel is er een kans dat PSV kampioen word en dan heeft Rutten zijn werk goed gedaan.ik geef trouwens 3 sterren want je laat je mening goed naar voren komen.

11 februari 2010 om 09:31

Wat necpsv92 hier zegt is geheel correct en ik vind het ook jammer dat PSV vaak niet doordrukt aangezien het een stuk spectaculairder is.
De wedstrijd in den haag is hier een goed voorbeeld van. Ik heb daar in het stadion heel hard genoten van dat Psv.
Aan de andere kant, je speelt in een seizoen veel wedstrijden en is het soms verstandig om wat rustiger aan te doen en zo energie te besparen desalniettemin vind ik toch dat je het publiek moet vermaken.
Ajax gaat meestal door met het publiek vermaken maar je merkt dat zodra ze meer wedstrijden moeten spelen vaak slechte wedstrijden spelen en sneller punten verspelen.
Verder is het zo dat als we aan het einde van het seizoen weer op het stadhuisplein staan, dan hoor je geen Psv'ers meer over hoe het kampioenschap tot stand is gekomen

Nicerdenicerdenice ;D

wat ik al eerder aangaf
PSV = Voetbal op resultaat (typisch Duitsers)
Ajax= Voetbal op Techniek (typisch Spaans ) maar Ajax is Wisselvallig ene wedstrijd heel goed andere wedstrijd heel slecht maar wel Verruit mooiste voetbal om naar te kijken !.
Twente= een Goede Hechte Team die Voor elkaar Vechten Ruiz en Stoch verdedigen altijd mee als het moet en iedereen voert zijn taken goed uit

Conclusie Ajax speelt mooiste voetbal
PSV op Resultaat.
en Twente heeft ook goede kans nog op kampioenschap!.
maar we zullen zien
kwa voetbal Technies is PSV echt niet de beste ploeg maar Ajax

Ajax heeft 13 goals meer dan Psv? iets in die koers in ieder geval
dat zegt mij genoeg
daarbij heeft Ajax ook nog is meer Moeilijkere tegenstanders gehad dan een Psv.
dus tegen moeilijkere tegenstanders scoor je ook minder makkelijk
Ajax trouwens ook als enigste ploeg uit Eredivisie van FC Twente gewonnen!.

11 februari 2010 om 11:44

Wat een onzin! Ajax speelt zeker niet 'veruit het mooiste voetbal om naar te kijken'. Ajax is Suarez, wat dan wel weer een magistrale voetballer is. Maar mooi combinatie spel en een lust voor het oog is het zeker niet. Als Ajax speelt met Lindgren, De Zeeuw en Enoh speelt het met 3 controleurs op het middenveld. Toegegeven De Zeeuw heeft goede diepgang, maar schitterend combinatievoetbal is het zeker niet. En zeker niet technischer dan een middenveld met Affelay, Bakkal en Engelaar...

En je laatste punchline is ook echt een hilarisch: ”ajax trouwens ook als enigste ploeg uit Eredivisie van FC Twente gewonnen!.”. So what? Dus wat wil je daar mee zeggen? (twente is bijvoorbeeld nog niet op bezoek geweest in Eindhoven.)

Ik heb ook een mooie laatste punchline: Er is ook nog geen enkel team in de Eredivisie dat van PSV heeft kunnen winnen dit seizoen (in de competitie).

11 februari 2010 om 13:49

Mag ik vragen hoe oud je bent?

15 februari 2010 om 03:31

Jij bent echt een giller! wat een hoop onzin weet jij bij elkaar te schrijven in zo'n kort stukje.

wat ik al eerder aangaf? het is je eerste reactie op dit stuk !

en dan begint het nog maar...

bij jou is het zo: PSV speelt op resultaat. Punt, dat is het. Dat schijnt vast te staan. En dat schijnt ook meteen Duits te zijn (waarom niet Italiaans? of Argentijns?, maar dit terzijde).
Over Ajax en Twente kom je al met meer punten, maar...

in jouw ogen, ook al speelt Ajax wisselvallig en soms heel slecht (je eigen woorden), dan nog is het veruit het mooiste voetbal om naar te kijken! Dat is apart, niet?

over Twente weet je te melden dat het een hecht team is, die voor elkaar vechten... doet PSV dat niet? ze hebben nog geen wedstrijd verloren, minste goals tegen en volgens mij is de stemming vrij aardig binnen de selectie. Verder verdedigen Ruiz en Stoch altijd mee, doen Dszudszak en Lazovic dat niet dan? Ooit een wedstrijd gekeken van Psv? Die gasten gaan van voor naar achteren, hoor!

Uit deze beweringen kom je al tot een: Conclusie!? geen zinnig argument gebruikt maar toch al conclusie.
En die luidt: Ajax speelt het mooiste voetbal (deels een herhaling van wat je al eerder zei) en PSV speelt op resultaat (een volledige herhaling van wat je al eerder zei).

dan nog even een algemeenheidje erna: Twente kan nog kampioen worden (tja, dat kan) en dan meteen weer over naar "kwa voetbal Technies" (lekkere spelling heb je trouwens...) is Ajax beter dan Psv.

Nou mag je best Ajax een geweldige club vinden hoor, maar om nou te beweren dat Enoh, Lindgren, de Zeeuw of Gabri allemaal tecnhisch beter zijn dan de middenvelders Afellay, Bakkal en Engelaar. Ik heb zo mijn twijfels, maar die heb jij natuurlijk niet.
Is Rommedahl technisch? Heb die vent een paar jaar voor mijn neus zien spelen, en snel is die zeker, maar technisch... Aub, zeg: die mag op het vlak techniek nog niet de veters strikken van Dszuszak of Lazovic. En met techniek bedoel ik niet twee / drie man dollen en leuke passerbewegingen, maar gewoon basistechniek: een bal aannemen, een voorzet op maat geven, een pass versturen. Een Rommedahl op volle snelheid weet minstens 8 van de 10 keer een voorzet te geven die ergens tussen de andere cornervlag en de gezinstribune belandt.
Is Pantelic zo technisch? Ik zie zelf liever Toivonen. Die Pantelic schiet nog geen skippy-bal door de Maastunnel. En vertraagt het spel eigenlijk alleen maar.

13 goals meer heeft Ajax, geloof dat dat de enige zin is die klopt in je stuk. Dus dat scheelt een halve goal per wedstrijd, nou nou het is wat...
Volgens mij kun je beter 9 punten voorstaan dan 13 goals, nietwaar?
En die 13 goals... haal die Suarez een maand van het veld en dan... wie gaat er dan vier scoren tegen Roda? Pantelic?
En Ajax is inderdaad de enige (niet enigste) uit de Eredivisie die van Twente heeft gewonnen. Wees dan ook zo sportief om te vermelden dat Twente (naast Utrecht en ja sorry, Psv) een van de drie clubs is die van Ajax heeft gewonnen. Maakt zo'n stuk weer wat objectiever.

Conclusie:
wat ik eerder aangaf.... een ongelooflijk eenzijdig, niet beargumenteerd stukje tekst van niks.

wat ik al eerder aangaf
PSV = Voetbal op resultaat (typisch Duitsers)
Ajax= Voetbal op Techniek (typisch Spaans ) maar Ajax is Wisselvallig ene wedstrijd heel goed andere wedstrijd heel slecht maar wel Verruit mooiste voetbal om naar te kijken !.
Twente= een Goede Hechte Team die Voor elkaar Vechten Ruiz en Stoch verdedigen altijd mee als het moet en iedereen voert zijn taken goed uit

Conclusie Ajax speelt mooiste voetbal
PSV op Resultaat.
en Twente heeft ook goede kans nog op kampioenschap!.
maar we zullen zien
kwa voetbal Technies is PSV echt niet de beste ploeg maar Ajax

Ajax heeft 13 goals meer dan Psv? iets in die koers in ieder geval
dat zegt mij genoeg
daarbij heeft Ajax ook nog is meer Moeilijkere tegenstanders gehad dan een Psv.
dus tegen moeilijkere tegenstanders scoor je ook minder makkelijk
Ajax trouwens ook als enigste ploeg uit Eredivisie van FC Twente gewonnen!.

Psv heeft jammer genoeg niet het team van 2005 toen ze de halve finale hadden gehaald van de champions league en toen werden uitgeschakeld door ac milan.
Het elftal van toen is wat Bart bedoelt het was controlerend maar ook zwaar aanvallend.
Jammer is het nu zo als we bijvoorbeeld een speler als Engelaar missen is Psv genoodzaakt om meer verdedigt te spelen en we moeten we via Affelay opbouwen via de achterhoede maar op het moment is Psv nog steeds de sterkste team in Nederland.

je hangt te veel op aan systemen. terwijl je in elk systeem de accenten/ spel opdrachten zo kunt leggen dat er aanvallend gevoetbald wordt. verdedig je vooruit of zak je in? komen de backs mee op? speel je pressie? schuift de centrale verdediger in? komen de middenvelders bij de spitsen? hoe diep laat je de buitenste middenvelders spelen in bal bezit en balverlies? een kleine greep van opdrachten die bepalend zijn voor wel of niet aanvallend voetbal. Zoals je hierboven goed kunt lezen is de vraag wie het beste iets doet voor veel mensen reden tot het uiten van subjectieve meningen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren