Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitse advocaat krijgt leiding in handen bij Nederland-Turkije

Laatste update:
/

Felix Brych fluit zaterdagavond de wedstrijd tussen Nederland en Turkije in de EK-kwalificatiereeks. De 39-jarige scheidsrechter van Duitse komaf is door de UEFA op de wedstrijd in Amsterdam gezet. Het is niet de eerste keer dat Oranje te maken krijgt met Brych.

In juni 2008 had hij de leiding in handen tijdens Nederland-Wales (2-0), in februari 2011 was hij de dienstdoende arbiter gedurende Nederland-Oostenrijk (3-1) en in februari 2012 floot hij Oranje voor het laatst. Toen werd er op Wembley met 2-3 gewonnen van Engeland.

De Duitse scheidsrechter, die in het dagelijks leven advocaat is, heeft van de UEFA meerdere grote duels op clubniveau gekregen. Zo floot hij vorig seizoen de finale van de Europa League tussen Sevilla en Benfica. Ook kreeg hij recent nog Manchester City-Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

goeie scheidsrechter

Is het eigenlijk niet gek dat scheidsrechter geen volwaardig beroep is? Bijna alle professionals doen er iets naast. Of beter geformuleerd: ze zijn scheidsrechter naast hun beroep.

25 maart 2015 om 15:02

Ik vind dat niet zo raar. Als scheidsrechter kan je qua training vrijwel alleen je loopvermogen trainer door de weeks. Naast je laatste wedstrijd nog een keer bekijken en reflecteren.

Dat laatste zal je max 2 uur kosten. Er van uitgaande dat iedere scheidsrechter 2-3 keer per week nog een loop training doet van 1-1,5 uur heb je nog meer dan genoeg tijd om nog wat anders te doen. Niet perse om het geld maar ook om de uitdaging/wat om handen te hebben.

25 maart 2015 om 16:12

Ja maar advocaat wil nog niets alles zeggen. Misschien max. 2/3 dagen denk ik.
Waarom dat doen?
Hij vindt het leuk en wil misschien dingen doen voor mensen die onterecht dingen worden aangedaan. We weten immers niet wat voor een advocaat hij is.
Misschien doet hij het alleen wel voor het geld? Wie weet het mag het me vertellen!

Een scheidsrechter verdient per jaar 50.000 euro.
Als je Europese wedstrijden e.d. er nog bij fluit verdien je ruim boven de ton op jaarbasis
http://www.inpay.nl/tips_en_blogs/comments/salaris...
http://www.sportnext.nl/berichten/het_wk_van_t_gel...

Al de wedstrijden die hij floot, won Nederland. Hopelijm zaterdag ook, maar het wordt lastig.

ik sta perplex... dit kan je als fifa zijnde toch niet maken ?

zo een cruciaal duel, en dan een duitser aanstellen.. blijf het echt bizar vinden.. hoe zal een portugees zich voelen als de wedstrijd portugal - zweden geleid wordt door een noor ? of bij de wedstrijd wales - griekenland en en dan een engelsman als scheids.. of een rus als scheids bij de wedstrijd wit-rusland - roemenie.. en ga zo maar door..

nederland - turkije had geleid moeten worden door een litouwer of spanjaard.. maar toch geen buurtgenoot van nederland, felix brych woont nog net geen 50 km van de grens van nederland

25 maart 2015 om 15:28

Een Potugees zou zich daar misschien druk over maken, maar als Zweden-Portugal door een Spanjaard geleid zou worden denk ik niet dat je de Zweden erover zult horen

Je kan je overal wel druk om maken. Denk je echt dat die Duitser voorkeur voor Nederland heeft omdat het in de buurt ligt? Duitsland heeft zo veel buurlanden.

25 maart 2015 om 15:33

Turken hebben ook goede banden met Duitsers. Er wonen in Duitsland ongeveer zo'n 3,5 miljoen Turken, dat is best veel voor een tweede bevolkingsgroep.

25 maart 2015 om 15:40

Zegt niets.. Hier in Nederland wonen er ook zo een 400.000 Marokkanen, en heb niet het idee dat Nederlanders en Marokkanen een goede band met elkaar hebben, integendeel zelfs.

25 maart 2015 om 15:50

Dat zijn Marokkanen en Nederlanders. Ik heb het hier over Turken en Duitsers.

25 maart 2015 om 16:05

400 duizend Marokkanen? Zoveel zijn het er ook weer niet he.

25 maart 2015 om 16:24

Ongeveer wel. Zo'n 370 duizend Marokkanen in Nederland. Turken zijn hier ook de op één na grootste bevolkingsgroep met 400 000 tot 500 000 mensen.

25 maart 2015 om 20:10

@emreg
Het punt van Bracca is dat het ook om een cruciaal duel gaat.

Persoonlijk vind ik niet dat dit een rol moet spelen. Het vervelende is wel dat er een soort schijn van partijdigheid ontstaat bij dit soort wedstrijden. Wanneer zo een scheids daarna wel een waardeloze wedstrijd fluit, dan wordt alles met terugwerkende kracht opeens wel verdacht.

Aan de andere kant, als we niet van de objectiviteit van scheidsrechters kunnen uitgaan, dan kunnen we bijna bij elke scheidsrechter wel iets vinden om hem geen wedstrijd te laten fluiten.

25 maart 2015 om 16:52

Al is het een Duitser, ik denk niet dat dit een rare beslissing is. Je afkomts moet ervan los staan, en ik ben van mening dat dit ook altijd gebeurt (uitzonderingen daargelaten).

On: Goeie scheidsrechter, op het moment een van de betere in Europa. Ga er vanuit dat hij de cruciale wedstrijd in goede banen kan leiden. Verwacht een kleine, moeizame overwinning van Oranje.

25 maart 2015 om 17:08

Maakt niet veel uit, zolang die maar geen gekke beslissingen neemt. Azerbeidzjan-Malta wordt geleid door een Turkse scheidsrechter. Turkije en Azerbeidzjan zijn beide dikke bondgenoten.

Nou, nog geen een keer verloren als hij Nederland fluit. Hopen dat dat zo blijft zaterdag.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren