Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dubbele domper Oranje Onder-17: uitschakeling en geen WK-deelname

Laatste update:

Voor het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar zit het EK in Bulgarije er al na de groepsfase op. De ploeg van Maarten Stekelenburg (niet te verwarren met de doelman van AS Monaco) speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen Italië, terwijl er gewonnen moest worden om door te bekeren.

Nederland had de eerste twee groepswedstrijden ook al gelijkgespeeld, 0-0 tegen Ierland en 1-1 tegen Engeland, en eindigde met drie punten als derde in de groep. Engeland werd groepswinnaar, terwijl Italië als tweede finishte. Door de uitschakeling loopt Nederland kwalificatie voor het WK mis, waardoor er sprake is van een dubbele domper.

Italië wist vooraf dat het voldoende had aan een punt en daarom was het verrassend dat de Zuid-Europeanen erg aanvallend begonnen tegen Nederland. De eerste kans leverde direct een doelpunt op, van Patrick Cutrone, en dus moest Oranje in de achtervolging. Een eigen goal van Federico Giraudo betekende een kwartier voor tijd de 1-1, maar verder kwam Nederland dus niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer, hadden veelste veel moeite met scoren. Vond het ook niet zo een talentvolle selectie als vorig jaar.

13 mei 2015 om 20:44

Echt wel, onvoldoende kwaliteit en krachtsverhoudingen internationaal is wel heel groot. Voetballen met de mond kom je er niet

13 mei 2015 om 21:43

hele talenvolle lichting maar bijna niemand gaf thuis jammer genoeg... ik vind ook dat Stekelenburg voor veel "mindere" spelers koos en waarom speelde Eiting niet , Bijleveld was 2 keer onzichtbaar , TFM stelde teleur net als Dilrosoun , R.kongolo is een stuk beter dan Boultam die het tempo totaal niet aankon en veel fouten maakte.

Veelste matige selectie vond ik het ook, ik hoop dat de o19 het beter doet, met nouri, van de beek, ould chikk, bergwijn, bazoer, zivkovic, schuurman lopen daar toch echt toptalenten rond. Jammer u17.

13 mei 2015 om 20:44

Weinig Ajacieden die mee gaan naar het EK u19. Ajax zit dan reeds in de voorbereiding van de voorronde CL, dus denk dat Winter het met een B ploeg moet doen.. V Bruggen moet geopereerd worden, Riedewald en Bazoer zitten natuurlijk bij het 1e en t zou zomaar kunnen dat vd Beek ook thuis blijft. Nouri zie ik niet veel kans maken op Ajax 1 met al die middenvelders die er al zijn, komen of misschien komen (vdv), dus wellicht is die erbij. Ook Savastano zou zomaar bij Ajax kunnen blijven.. In tegenstelling tot bij het grote oranje mag de club spelers weigeren af te staan aan de Knvb voor jeugdteams..

13 mei 2015 om 20:49

Zou zonde zijn, is veel beter voor hun ontwikkeling. Ajax kan heus wel zonder die spelers, klaassen, gudelj, serero, sinkgraven, schone, andersen en wellicht vdv op het middenveld, dan laat je zo een jongen toch liever naar het EK gaan.

14 mei 2015 om 11:07

@ajaxcunian zivkovic is tich al achtien maar het gaat over onder 17

15 mei 2015 om 09:49

Ze spelen een u19 toernooi deze zomer.

Het is zeker geen slechte generatie. Er zitten een paar jongens die ver kunnen komen en zeker het Nederlands Elftal kunnen halen. Jammer genoeg niet door, maar dit team doet voor geen enkel land onder.

13 mei 2015 om 20:21

Ja daar heb je wel gelijk, maar ik twijfel aan de coach, stekelenbyrg. Ze spelen namelijk zo idee loos. Ook stond naar mijn idee niet de beste 11 erin

13 mei 2015 om 20:49

Deze Steek selecteert puur op fysiek, of een speler moet écht uitzonderlijk zijn (zoals Nouri vorig jaar). De reserve keeper van deze ploeg is een reus, maar kan voor geen meter keepen en ook die Grot van NEC is bizar, maar kan er geen k*t van.. Dani de Wit is een harde werker, maar heeft níets extra's waarom die bij het nl 11tal zou moeten zitten.. Nee, Steek heeft er geen sjoegge van, ik ben blij dat hij geen jeugdtrainer bij Ajax meer is..

13 mei 2015 om 21:07

Hahaha je haalt de woorden uit me mond. Maar die 2e keeper, zie je hem weleens keepen ? Ken hem niet echt

13 mei 2015 om 21:25

Ja, Tijmen Nijhuis van Utrecht B1, heb hem zowel de wedstrijd van de kwalificatie tegen België gezien waar hij na enkele minuten inviel voor Bijlow (daar had nl gewoon 4-0 kunnen en misschien wel moeten verliezen, maar het werd 0-0, oa 3x het houtwerk en 1 of 2 ballen vd lijn gehaald door een speler) en ook een week of 2 erna tegen Ajax was hij flink aan het grabbelen. Hij is vooral traag, hij heeft nog net geen 2 minuten nodig om bij de grond te komen.. Maar ja, 1.90+, he... Zou zelfs in de eredivisie 1 van de grootste keepers zijn denk ik.. Qua postuur dan

Sprak vanmiddag nog een scout van Ajax en die kon ook niet geloven dat die keeper erbij zat.. Ajax heeft Nijhuis ook afgetest een tijdje terug.. Dat betekent dus dat ze zelfs Joe vd Sar beter vinden als Nijhuis en Joe is absoluut niet z'n vader..

13 mei 2015 om 21:42

Er waren veel vreemde beslissingen waarom was Valenas van Utrecht er niet bij . de Lange speelde heel de kwalificatie maar viel toch op het laatste moment af... de Ligt was erg goed vandaag waarom speelde hij niet tegen Engeland, Kongolo is echt niet minder dan Boultam Bijleveld etc.. kortom Stekelenburg heeft keihard gefaald en dan heb ik het niet eens over het matige spel van Oranje

Owja... Eiting op de bank ?!!!!?? zelfs ik als Feyenoorder vind dat schandalig.

Wat was de opstelling?

13 mei 2015 om 20:36

Bijlow in de goal. Verdediging: v drongelen, fosu mensah, knoester , troupee. Middenveld: de wit, boultam ,bijleveld. Aanval: fernandes, grot en dilrosun.
Vond dilrosen tegenvallen. De opstelling vond ik merkwaardig had liever eiting en peeters erin een andere spits

Tja ik vind het niet logisch dat je slechts twee doelpuntje maakt. waarvan de eerste een penalty was en de tweede een eigen goal. Vooral die spits Grot mijn god van een matige speler als er niks beters als hem loopt op de Nederlandse velden maak ik me grote zorgen. De enige die dreiging had was Fernandes en die wad in de tweede helft ook best onzichtbaar. En onze grote vriend van united Mesah oid Sorry maar ik zie die grote talent niet in hem dan vond ik onze Knoester veel stabieler.

13 mei 2015 om 20:38

Hij speelt ook niet als CB normaliter, maar als CDM.

Hou er even mee, dat het een leeftijd selectie is, en dat het echte Oranje kan putten uit een leeftijds groep van bijv 18 jaar t/m 25 jaar.
Dus doorbreken in de selectie van Oranje is altijd lastig.

Weet niet of die Grot familie is van Guillano Grot. Matige spits van 10 jaar geleden. Het zou zijn matige voorkomen wel verklaren.

13 mei 2015 om 20:43

Speelt nu voor GVVV.
Doet het daar wel leuk

13 mei 2015 om 21:27

Nee dat is Sherwin Grot die nu bij GVVV speelt, Guiliano Grot is zijn broer en die gaat volgend jaar naar Lienden. Jay-Roy speelt nu bij NEC en gaat het verder schoppen dan zijn grote neven. Ik ken ze toevallig alledrie, aangezien ze bij mij uit de buurt komen.

13 mei 2015 om 21:25

Ja is een neefje, wel een groot talent hoor. Mischien speelde hij niet goed,maar is gewoon een heel goede spits. Jongen kan volgend jaar doorbreken bij NEC.

13 mei 2015 om 21:37

Donyell Malen is nu al 3x beter dan Jay-Roy en die is nog een jaar jonger.. Grot is vooral groot en sterk, daarom werd hij geselecteerd.. Tegen België in de kwalificatie raakte hij ook geen knikker.. Mist gewoon basistechniek..

Ik vind dat de Knvb toch wat moet veranderen aan de trainers beleid/opleiding of zoiets. Want ik vind de jeugdelftallen van Nederland erg bedroevend spelen, terwijl er wel genoeg kwaliteit rondloopt. Dus de trainers hebben hier toch wel schuld aan. Dat Jong Oranje bijv. op het laatste moment kwalificatie voor de EK nog misliep was toppunt van slecht werk van de trainer. Ik vind het nog steeds zo jammer, want had graag Depay, Willems, Kongolo etc. op dat EK in actie gezien.

Klein stukje gezien.
Paar leuke talenten valt nog niks over te zeggen.
Speelden niet echt als een ingespeeld team vond ik.
Waarom dat doelpunt van die Dani (achternaam weet ik niet) afgekeurd werd was mij een raadsel.
Over een half liggende tegenstander heen duiken om te koppen mag niet?

Blijkt van alles aan de hand te zijn geweest en de jongens snapten zelf de keuzes van de trainer niet.
Zeker niet waarom Peeters en Eiting niet speelden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren