Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Driessen zag in ‘verderfelijk Eredivisie-seizoen’ slechts twee lichtpuntjes

Laatste update:

Het Eredivisie-seizoen 2022/23 heeft ‘heel veel lelijks geboden’, zo schrijft Valentijn Driessen in zijn column voor De Telegraaf. Volgens de journalist vielen er slechts twee lichtpuntjes te noteren: het spel en de prestaties van Feyenoord én de razendsnelle ontwikkeling die Xavi Simons doormaakte. Driessen haalt vervolgens talloze voorbeelden aan in ‘een poel van dieptepunten’.

De chef voetbal van De Telegraaf is van mening dat de vlag op de modderschuit Eredivisie afgelopen seizoen werd gevormd door het spel en de prestaties van Feyenoord, met in de schaduw de bliksemcarrière van Xavi Simons. “Waarom zou hij niets te zoeken hebben bij PSG met topvoetballers om zich heen, wanneer middelmatige Eerste Divisie-spelers als Branco van den Boomen, Stijn Spierings en Thijs Dallinga een sensatie zijn in Ligue 1 bij Toulouse?”, vraagt Driessen zich hardop af.

Volgens Driessen vielen er in de laatste speelronde opnieuw de nodige dieptepunten te noteren. “Steven Berghuis die een supporter een vuistslag geeft, FC Groningen - Sparta dat zonder publiek gespeeld moest worden en Joey Veerman en zijn zwangere vriendin worden zwaar bedreigd omdat hij een vermeende rol zou hebben gespeeld bij het vertrek van Ruud van Nistelrooij.” Veel duels werden dit seizoen daarnaast tijdelijk of definitief gestaakt door vuurwerk, fakkels, rookbommen en bierdouches. Driessen ziet dat het zerotolerancebeleid effect sorteerde en hoopt dat de nieuwe richtlijnen in het nieuwe seizoen worden doorgetrokken.

De columnist haalt vervolgens de homofobe spreekkoren richting Xavi Simons, een antisemitisch lied voor de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax (1-2) en de veelbesproken actie met de One Love-band aan. Driessen heeft eveneens geen goed woord over voor Ajax. “Het ontsloeg trainer Alfred Schreuder en liet de loyale Ajax-man John Heitinga drie maanden bungelen. Als dat het nieuwe dna van Ajax behelst met nieuwe gezichten in de rvc als Jan van Halst en dat van sportsofficer Maurits Hendriks en directeur voetbalzaken Sven Mislintat, dan is er nog steeds een onveilig werkklimaat bij de club.”

Driessen noemt ook ‘het onfatsoenlijke spelletje dat Arne Slot met Feyenoord speelde. “Op sociale media werd hij geslacht. Terecht eiste hij volledige toewijding op weg naar Feyenoords landstitel, maar zelf sprak hij voor het kampioenschap met Tottenham Hotspur en Chelsea.” In een poel van dieptepunten zaten volgens de journalist tot slot nog twee bekerduels. Naast het incident waarbij Davy Klaassen in De Kuip een aansteker tegen zijn hoofd gegooid kreeg, keek Driessen ook met afgrijzen naar de bekerfinale tussen Ajax en PSV. “Spelers van beide ploegen zorgden voor een schandalige vertoning zonder enig respect voor elkaar en de scheidsrechter. De overbetaalde pseudovedetten waren zich totaal niet bewust van hun voorbeeldfunctie voor de jeugd en amateurvoetballers.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Valentijn is na de top3 vergeten de rest van de competitie te kijken? Twee lichtpuntjes, ga toch weg

30 mei 2023 om 08:16

Ik wou net zeggen, Sparta is voor ook 1 groot lichtpunt. 6e plek, wie had dat gedacht?

30 mei 2023 om 08:21

De eerste seizoenshelft van Twente. De prestaties van RKC, doelman Noppert, Het Europese avontuur van zowel AZ als Feyenoord, Volendam dat heel knap heeft gepresteerd...

Genoeg hoogtepunten te vinden in dit seizoen. Ook gewoon hele leuke wedstrijden gezien. Jammer van de supporters hoor, maar het was gewoon weer een gekke jaargang. Heb me prima vermaakt.

30 mei 2023 om 09:03

@Feye_88 Heel jammer dit inderdaad van Valentijn. Ondanks dat ik zelf Ajax fan ben heb ik toch ook genoten van Az en Feyenoord in Europa, de wedstrijden van FC twente waren vaak echt leuk om te zien. Sparta onwaarschinnlijk knap wat ze hebben neergezet. En overal lopen toch wel een paar leuke talenten rond. Binnen de top3 was alleen Feyenoord echt goed dit seizoen. PSV en Ajax vaak zakelijk saai of slecht en af en toe een leuke pot. Toch zie je daar ook lichtpuntjes met bijv. Simons maar ook eerder Gakpo en Madueke. Bij Ajax heel benieuwd naar Hato en Godts de komende tijd, waren lichtpuntjes in het slot van dit seizoen.

30 mei 2023 om 11:31

Volendam 'heel knap'? Volendam heeft zo'n 80+% van hun punten thuis gehaald op kunstgras in een stadion waarbij de bal onder druk van de zeewind alle kanten op kan vliegen als je er niet aan gewend bent.

Ik noem het niet 'heel erg knap', ik noem dat een Heraclesje.

30 mei 2023 om 11:41

Punten afgesnoept in Amsterdam, in Utrecht, in Arnhem en thuis tegen AZ. Met hun selectie vind ik dat knap.

30 mei 2023 om 09:01

Idd. Deze gast is echt niet te geloven zeg elke maandag ochtend proberen iets opmerkelijks in de wereld te slingeren met hoop op onrust en sensatie. Maandag is Valentijn Azijn dag.

30 mei 2023 om 09:02

Hij ziet het idd wel erg zwart. Qua voetbal heb ik nog genoeg lichtpuntjes gezien, clubs als AZ, Twente en Sparta die leuk voetbal hebben laten zien.

Potentiele degradanten als Go Ahead of RKC die het ook niet onaardig deden.

Goed, het randgebeuren wekte ook bij mij veel irritatie op. De hooligans bij Groningen die blijkbaar al tijden stewards, medesupporters en zelfs politie bedreigen, de zure situatie bij zowel PSV als Ajax. En nu Berghuis die zich tegen een blijkbaar racistische supporter liet gaan.

Hij blijft volhouden over 'het onfatsoenlijke spelletje dat Slot met Feyenoord speelt', zelfs nadat Slot precies heeft uitgelegd hoe alles is verlopen. Om een week voor het eindigen van de competitie en vijf weken voor de start van de voorbereiding duidelijkheid te verschaffen is toch ruim op tijd.

30 mei 2023 om 08:45

Het is echt een verschrikkelijke man he… Ik heb oprecht medelijden met zijn partner die dagelijks zijn gezeur en zure kijk op alles moet aanhoren, hoe kun je nou altijd alles maar als dieptepunt zien en zo negatief over alles praten.

30 mei 2023 om 08:48

Ja precies en dat zegt Valentijn alleen maar om z'n eigen straatje schoon te vegen omdat hij er, niet voor het eerst en laatst, weer volledig 180gr.naast zat. Hij wist het zeker en bracht het de wereld in dat Slot zou vetrekken.

30 mei 2023 om 11:59

mooie is dat echt iedereen het wel zou begrijpen als hij weg zou gaan.
Werd hem zelfs aangeraden.
Maar nu hij blijft is het sneaky ofzo haha

30 mei 2023 om 08:51

Dit is toch gewoon hoe de media werkt? Een titel als: "slot en Feyenoord wachten rustig af tot het seizoen klaar is" verkoopt een stuk minder dan: "slot houdt Feyenoord aan het lijntje...".
Hetzelfde nu met Heitinga. Heitinga zal dondersgoed weten dat hij in eerste instantie als "puinruimer" is aangesteld. Dat je dan hoop krijgt om aan te blijven als coach lijkt me duidelijk. Echter kan ik me niet voorstellen dat er bij Ajax niemand om de tafel is gaan zitten om met Heitinga het plan te bespreken. Dat Heitinga dan vervolgens zelf aangeeft dat er deze week verder gesproken wordt is voor de hele wereld duidelijk, behalve de media.

Sensatie, sensatie, sensatie... Dat is het enige wat telt. En figuren als Driessen, Verweij en Mossou zijn er vooral om het allemaal net even wat sappiger te maken dan de werkelijkheid.

30 mei 2023 om 09:34

Je gaat bijna denken dat Raubaht het VZ account van Driessen is. 🙈

Driessen heeft natuurlijk een reputatie van zagert en moet dit ten alle tijden overeind houden. Hij kan niet zeggen dat hij er naast zat nu en dikt zijn eigen statement zelfs aan door te beweren dat 1) Slot vóór het kampioenschap al sprak met clubs en 2) nu óók met Chelsea - een club die Driessen hiervoor nooit heeft genoemd (ik kon het iig nergens vinden, correct me if I’m wrong).

Dit is dezelfde Driessen die woensdagavond aan tafel bij VI 100% zeker wist dat ze de hele dag hadden vergaderd over een afkoopsom voor Slot en dat hij persoonlijk al rond was met Spurs, alleen om de volgende ochtend van Slot te horen hoe de vork echt in de steel stak.

30 mei 2023 om 10:22

''alleen om de volgende ochtend van Slot te horen hoe de vork echt in de steel stak.'' Het grappige (of trieste) is eigenlijk nog dat hij juist de grote afwezige was tijdens die persco.

30 mei 2023 om 11:05

Sinds Slot heeft aangegeven dat hij blijft is Valentijn sowieso niet meer aanwezig geweest op de persco's bij Feyenoord. Valentijn is alleen aanwezig als vuurtjes aangesticht kunnen worden of als er stront aan de knikker is.

Afgelopen weekend lalde Hansie hem ook na bij Goedemorgen Eredivisie. Slot zei op het einde van zijn interview nog tegen hem 'als jij nu nog achter je woorden van vanochtend staat nadat ik je heb aangegeven hoe het echt in elkaar stak ben ik teleurgesteld', waarna Hans begon te lachen, zich geen houding wist te geven en maar lomp begon te roepen dat hij de groeten aan zijn vader moest doen want die was ook boos op hem.

Analisten reageren tijdens hun programma's vaak op hun onderbuikgevoel. Dat is prima en daar worden ze voor betaald, het jammere aan het medialandschap vandaag de dag is wel dat deze onderbuikgevoelens vaak als waarheden worden opgepikt/beschouwd, waarna andere analisten weer hun plasje eroverheen doen en het verhaal weer een andere wending krijgt.

Daarna pikken de podcasts het op en verschijnt het op fora zoals dit, waarna leden als jij en ik er weer een mening over hebben. En zo kan het zijn dat in het huidige medialandschap binnen 24 uur een mening als een soort half voldongen feit een eigen leven is gaan leiden. Zo ook bij Slot, die op woensdag door Valentijn al de bestuurskamer bij Spurs in was geschreven.

Gotta love it.

Het meest verderfelijke was Valentijn Driesssen zelf dit seizoen

30 mei 2023 om 08:40

Hij meent ook echt helemaal niks wat hij zegt. Hij is dan ook helemaal niet bezig met voetbal.

Driessen is bezig met in het nieuws komen. En hij weet precies wat hij moet zeggen om dat te bereiken. Dat werkt namelijk erg goed voor zn werkgever.

We blijven maar reageren op wat hij zegt. Maar hij zegt het alleen omdat wij reageren.

30 mei 2023 om 08:46

Helemaal mee eens Feye_88. Driessen, Verweij en Nijhuis krijgen jammer genoeg een podium bij Derksen en proberen met de meest onzinnige uitspraken steeds het nieuws te halen. Het is altijd negatief en de helft klopt niet. Wat dat betreft hoop ik dat van Gaal nog 1x de mentor zou willen zijn van Heitinga. Krijg je in ieder geval weer leuke intervieuws.

30 mei 2023 om 09:24

Nijhuis? Wat heeft die dan verkeerd gedaan dan?

30 mei 2023 om 10:09

Hij komt wat vaak op tv en dan moet in Nederland meteen je kop eraf, want oh wee als je boven het maaiveld uitsteekt. Dat is niet professioneel!

30 mei 2023 om 10:39

@zanazanyan

Waar heb jij t nou weer over? Er zijn genoeg figuren die regelmatig op tv komen die wel wat fatsoenlijks te melden hebben. Driessen is inhoudsloos. Die roddelt alleen maar een beetje. Dat heeft niks met je kop boven t maaiveld uitsteken te maken. Je schetst weer een lekker zwart-wit beeld.

Driessen zegt gewoon heel vaak dingen die niet kloppen. Hij probeert altijd relletjes te creëren om aandacht te krijgen. Zo ook weer de opmerkingen over Slot. En zn uitspraken over Moura haha

30 mei 2023 om 11:04

Ik heb het tegen Spetterson die over Nijhuis begint, niet over Driessen.

Over Driessen geef ik je helemaal gelijk.

“waarom zou Xavi Simons niks te zoeken hebben bij PSG met topvoetballers om zich heen” Misschien omdat het een onsympathieke club is?

30 mei 2023 om 08:32

Is Psv wel sympathiek dan? Die pesten gewoon hun trainer weg

30 mei 2023 om 10:34

Onzin hij stapt zelf op, hij had ook kunnen blijven. Richt jij je nou maar op Arsenal en je lieveling Kokcu 😉

30 mei 2023 om 10:38

Hij stapt op omdat hij weggepest is .

Kan moeilijk daarop focussen want het seizoen is voorbij hè

30 mei 2023 om 08:33

En wie zegt eigenlijk dat hij daar niets te zoeken heeft? Zijn talent en toewijding om in de top te komen lijkt me het probleem niet.

De doorkomende talenten bij AZ, de prestaties van Sparta, Twente dat nu toch wel echt terug is als stabiele subtopper en de toch ook verrassend hoge plek van rkc daargelaten

Die spreekkoren en het gooien van spul op het veld gebeurde andere seizoenen ook alleen het staat nu in de spotlights omdat er wedstrijden door gestaakt worden.
En ik wert niet of dat de manier is om er vanaf te komen maar ik ben blij dat er in ieder geval iets geprobeerd wordt.

Laatste stukje over Slot is ook wat ver gezocht en hij wil waarschijnlijk ook gewoon iets negatiefs over Feyenoord schrijven zodat hij de hele top gehad heeft.

Het wordt ook eens tijd dat Driessen en consorten eens naar zich zelf kijken , als ze over onfatsoenlijk praten. Wat er uit hun pen en mond komt gaat vaak ook alle perken te buiten.

Absolute dieptepunt seizoen 2022/2023:: Valentijn Driessen en Mike Verwij. Gefeliciteerd mannen!



Zolang er mensen blijven reageren doet Valentijn wat er verwacht wordt…. Clicks.Media is suggestief, de reactie van de voetballerij is dusdanig dat de waarheid gissen blijft.Iedereen doet mee, het verdienmodel is zichtbaar.Aan het einde van het verhaal blijft voetbal het mooiste spelletje wat er is, constant is er nieuws, en iedereen steunt of verdedigd zijn eigen belang, op naar een nieuw seizoen, heerlijk!

Eh, Sparta? Eagles? AZ op een haar na in de eCL finale?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren