Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen: ‘Uitschakeling PSV komt door kapitale blunder van Brands en Stewart’

Laatste update:

PSV bleek woensdagavond niet bij machte om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. In Duitsland was Borussia Dortmund met 2-0 te sterk, nadat de heenwedstrijd in Eindhoven in 1-1 was geëindigd. De Nederlandse kranten zagen een onmachtig PSV.

Als we Valentijn Driessen mogen geloven, is het transferbeleid in het Philips Stadion de voornaamste reden voor de uitschakeling van de Eindhovenaren. De chef voetbal van De Telegraaf ziet één positie waar PSV zich had moeten versterken in een van de afgelopen transferperiodes.

"De achilleshiel is al jaren de invulling van de positie van de centrale verdediger aan de rechterkant", schrijft Driessen. "Omdat André Ramalho niet voldoet, ziet trainer Peter Bosz zich keer op keer genoodzaakt zijn koningskoppel Veerman-Schouten te ontmantelen. Het is een kapitale blunder van algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart dat zij ondanks tientallen miljoenen aan investeringen geen adequate vervanger voor Ramalho hebben opgehaald."

Rik Elfrink zag dat de nodige PSV'ers het lastig hadden in het Signal Iduna Park. "Guus Til viel dit keer tegen, daar hoeft niemand moeilijk over te doen. Misschien had hij nog problemen na zijn terugkeer na een blessure, maar het ging voor de PSV'er te snel en hij kwam in zijn enige speelhelft nooit lekker in de wedstrijd", aldus Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

Ook Johan Bakayoko had het moeilijk, zo zag de PSV-clubwatcher. "Hij kwam zijn man amper voorbij en was niet echt dreigend, maar dat kan met de combinatie van zijn leeftijd en zijn seizoen weleens voorkomen."

Willem Vissers zag dat Joey Veerman, normaliter een van de sterkhouders in het elftal van Peter Bosz, niet zijn gebruikelijke niveau aantikte. "Joey Veerman is aan de bal sterk en creatief, maar hij weet inmiddels dat een voetballer veel vaker de bal niet heeft dan wel, en dan is hij een wat moeilijk lopende, slecht wegdraaiende pion, alsof hij modderige laarzen draagt in plaats van kekke kicksen", zo is de Volkskrant-journalist van mening. "Zelfs heel veel passes mislukten, en dan is zijn waarde vrij beperkt."

Duitse media


Ook in de Duitse media was er de nodige aandacht voor het affiche. Die Welt zag dat Dortmund sterk aan de wedstrijd begon. "De koploper van Nederland stond in de openingsfase de hele tijd onder druk. De thuisploeg had meer balbezit, won meer duels en kreeg aanzienlijk meer kansen."

Volgens Kicker hadden Die Borussen geen makkelijke avond. "Dortmund worstelde. PSV oogde overrompeld en kwam er op het middenveld amper aan te pas. De uitploeg bleef tot de slotfase in leven, maar moest uiteindelijk buigen door de genadeklap van Reus."

PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar hebben ze Bella Kotchap voor gehaald toch? Die bleek alleen van glas te zijn.

14 maart 2024 om 09:50

dat was ook alleen omdat er niks fatsoenlijks meer te krijgen was op 't laatste moment

14 maart 2024 om 09:52

Klopt, Driessen lult weer maar wat, Bella Kotchap leek juist een schot in de roos te zijn, die was echt meer dan prima in Engeland.

14 maart 2024 om 11:05

Ja precies, als Kotchap niet geblesseerd was geraakt dan had je het hele seizoen niet hoeven te schuiven met Schouten. Beetje goedkoop scoren van Driessen maar dat zijn we wel gewend. Met Lang, Saibari en Bella mis je gewoon 3 belangrijke pilaren en in de CL moet je op de top van je kunnen zijn om iets te bewerkstelligen. Je kan het ook omdraaien, Stewart heeft een club die vorig seizoen nog zeer matig was en door individuele bevliegingen van Xavi en Gakpo toch de tweede plek heeft gepakt. Getransformeerd naar een ploeg die met enorm leuk spel op een recordaantal punten gaat afstevenen in de competitie en die overwinterd heeft in de CL. Je kan niet alles renoveren in een transferperiode en met Lang, de Jong, Lozano, Til, Saibari en schouten als basis middenveld voor volgend seizoen, kan je het geld wat je gaat verdienen met Bakayoko, Benitez en Veerman steken in de defensie.

14 maart 2024 om 12:58

Rom wil je Benitez weg? Vind het geen slechte doelman man .

14 maart 2024 om 13:50

Ik wil hem niet weg maar ik verwacht (ook door een duidelijk gesponsord postje van Fabrizio Romano ergens eind vorig jaar) dat Benitez nog een leuke stap wilt maken. En met nog een eenjarig contract moet je deze zomer cashen of hij vertrekt transfervrij.

Een kapitale blunder? Wat heeft Mislintat dan begaan als dit al een kapitale blunder is? Volgens mij heeft psv zijn zaakjes behoorlijk op orde. Er staat weer kapitaal op het veld, de eredivisie is een speeltuin voor ze en met een beetje geluk was je “gewoon” een ronde verder, wat in jaren niet is gelukt. Volgens mij zijn er niet zo veel blunder gemaakt bij psv dit jaar.

Dat de positie van Ramalho ter discussie staat snap ik. Vind dat Schouten het aardig invult. Deze positie kan inderdaad beter ingevuld worden, maar of dat nou de reden is voor uitschakeling, ik betwijfel het..

14 maart 2024 om 09:53

Zo kan je alles wel gaan vergelijken. Feit blijft dat Ajax/Mislintat hier niks mee te maken heeft.

Toch opmerkelijk dat hier altijd gezeurd wordt dat Ajacieden vaak hun eigen club er bij halen, maar wanneer het niet over Ajax gaat, supporters van andere clubs toch ook vaak even een sneer willen geven richting Ajax.

Onnodig. zeker ik dit geval.

14 maart 2024 om 10:57

Het blijft makkelijk om te wijzen… maar wanneer er iemand moet worden bedankt voor de Europese avonturen en de puntjes van heden dag horen we niemand

14 maart 2024 om 11:47

Omdat PSV meer coëfficiënten heeft dan Ajax over de 5 jaar die tellen. Waar moeten we jullie voor bedanken?

14 maart 2024 om 17:02

@Psv-er!:

De UEFA coëfficiënten lijst zegt toch echt wat anders: in de afgelopen 5 jaar, inclusief dit lopende seizoen is de ranglijst van Nederlandse clubs als volgt:

Ajax: 67.000 punten
Feijenoord: 57.000 punten
PSV: 54.000 punten
AZ: 50.000 punten

De enige die nu in principe nog punten kan halen is Ajax, de rest is uitgeschakeld.

Dus in het vervolg, voordat je hier onzin ui gaat kramen, eerst even de UEFA site raadplegen...

14 maart 2024 om 13:40

Volgens mij werd Mislintat stiekem door Feyenoord en PSV op het schild gehesen als TD van Ajax om de verhoogde Champions League inkomsten voor Feyenoord en PSV de komende jaren zeker te stellen. Missie geslaagd, Mislintat mocht zelfs nog een diner en borrel organiseren voor de "succesvol" verlopen transferzomer van Ajax. Mogelijk zat Maurits Hendriks ook in het complot.

Ook pech gehad met de zware blessure van Bella Kotchap. Ondanks dat PSV al jaren heel slecht investeert in de centrale verdediger positie.

Over 2 wedstrijden is PSV - Dortmund 1-3 toch een hele normale uitslag? Dortmund is niet best dit jaar, dus wat dat betreft zonde dat PSV de kansen heeft laten liggen. Maar op voorhand is dit toch heel normaal?

14 maart 2024 om 09:56

Nou, vond dit Dortmund niet beter als bijv. een AS Roma. PSV had hier echt wel meer mogen uithalen, vooral in Eindhoven toch niet helemaal lekker uitgespeeld. Geen schande, maar vind het niet heel normaal. Spelers als Schule, Hummels, Fullkrug had je tactisch wel meer mee kunnen doen.

14 maart 2024 om 11:48

Niet beter dan Roma? Ze zijn eerste geworden in een poule met Milan (beter dan Roma) Newcastle en PSG…

14 maart 2024 om 10:01

Ik vind het ook allemaal overtrokken. Voorafgaand aan het tweeluik riep ik dat het lastig zou worden als je thuis niet zou winnen. Echter waren ze gisteren, en dan met name de tweede helft, helemaal niet kansloos. Genoeg mogelijkheden gehad om er een verlenging uit te trekken. Gewoon jammer.

14 maart 2024 om 10:26

En wat dat betreft kwam je ook nog heel goed weg met die penalty in eigen huis en had Dortmund gister ook wel enorm veel pech dat die spits 1mm buitenspel stond. Al met al liggen ze er ook wel terecht uit.

14 maart 2024 om 10:41

Het is een schande dat ze niet gewonnen hebben. De mogelijkheden die er lagen werden bizar slecht uitgespeeld en dan ben ik nog mild. Met een simpel balletje tussendoor of eens afleggen ipv schieten hadden ze zeker 3 goals kunnen maken. Echter heel weinig spelers met hersens gezien gister. Steeds een aanname teveel of dom uithalen terwijl een ander er beter voor stond. Bakayoko, Lozano, Tilman en Luuk liepen enorm te stuntelen in de 16. Ik snap heel goed dat Veerman vol ongeloof voor de camera stond

Tsjah ik vind het toch wat te makkelijk. In de zomer is er iemand gehaald voor die positie maar die is volgens mij enkel nog geblesseerd geweest. Je kan dan in de winter wel de hoofdprijs betalen voor een tijdelijke vervanger maar dat is ook niet erg handig.

14 maart 2024 om 12:56

Ik vind het niet te makkelijk. Stewart heeft weken de tijd gestoken in twee aanvallende versterkingen (Pepi) terwijl je aanvoerder daar staat. Als hij eerder met een goede centrale verdediger was begonnen, daar prio van had gemaakt, dan had je dit probleem nu niet.

14 maart 2024 om 15:22

Ja en? Hij heeft ook een extra buitenspeler (Loazano) en een extra CAM (Tillman) gehaald. Als hij dat niet had gedaan had PSV nu een probleem gehad met blessures. En als Luuk een keer geblesseerd raakt of geschorst raakt? Dan heb je geen spits meer. Dus ook Pepi was een zeer verstandige aankoop. Het is jammer dat Bella Kotchap zo blessure gevoelig blijkt te zijn anders had die er gewoon gestaan.

Maar achteraf is het makkelijk lullen. Feit blijft dat PSV kampioen wordt en voor het eerst sinds jaren overwinterd in de CL. Dat is een uitstekende prestatie voor een TD in zijn eerste jaar en nog aan het bouwen is.

Denk dat je met Bella Kotchap een uitstekende speler voor die positie hebt aangetrokken, alleen is hij jammer genoeg alleen maar geblesseerd geweest. Vond Mauro overigens ook gewoon goed spelen. Denk dat de fout meer bij Bosz lag, om met Til te beginnen. Tweede helft liep het veel en veel beter met Tilman op het middenveld en Lozano op links. Ook pech natuurlijk dat Noa Lang geblesseerd is, want die had een hele leuke avond gehad tegen Süle denk ik!

Valentijn heeft gelijk natuurlijk alleen is die troon gestart met De Jong en Gerbrands en zetten Stewart en Brands dit vrolijk verder. Wel even rustig 40 miljoen besteden aan Lang/lozano en Pepi waarvan de 1 het hele seizoen geblesseerd is en alleen maar praatjes heeft, de ander speelt voor FC Lozano en Pepi De Jong voor zich heeft.

Die Rik Elfrink ook zeg, een zelfbenoemde journalist als supporter die nimmer en te nooit kritisch is op PSV. Wat een lachtertje die man zeg.

je kan het hebben over de verdediging, maar ik vond het ook wel opvallend dat psv geen veld goal heeft kunnen maken tegen dortmund over twee wedstrijden. Buiten de wedstriijd bij arsenal en tegen feyenoord (beker) hebben ze altijd wel op hun aanval kunnen leunen.
Het is ook niet dat ze over 2 wedstrijden geen kansen hebben gekregen.. maar ze gingen er gewoon niet in, dat is ook pech.
ik ken de financien van psv niet, maar volgens mij hebben ze gewoon prima ingekocht voor dit serizoen gezien hun resultaten. En de keuze voor een huur speler achterin in de vorm van bella kotchap heeft deze keer verkeerd uitgepakt, vanwege zijn blessures. dat is ook gewoon pech. Ze hebben niet de luxe om nog een blik geld open te trekken om voor elke positie een betere speler te halen.

Iedereen doet alsof PSV over het tweeluik Dortmund van het kastje naar de muur heeft getikt. Feit is dat de heenwedstrijd PSV goed weg weet te komen met een dubieuze strafschop en in Duitsland 1 helft redelijk goed heeft gespeeld met genoeg kansen op een goal. Dortmund had gisteren met rust ook 3-0 voor kunnen staan als ze zuiniger waren met kansen.

Geen kapitale blunders van Brands en Steward. PSV wordt fluitend kampioen, en heeft overwinterd in de CL. Vooraf zou iedere fan van PSV hier voor hebben getekend.

14 maart 2024 om 10:17

PSV heeft in twee wedstrijden laten zien dat ze beter voetbal spelen dan Dortmund, maar Dortmund beheerste het belangrijkste aspect van het voetbal beter en dat is doelpunten maken. Daarop verlies je de wedstrijd (overigens is dat voor alle Nederlandse ploegen de afgelopen jaar een kwaal, beter veldspel dan de tegenstander, maar te weinig goals maken). PSV had in de thuiswedstrijd de beste kansen en als er een ploeg was die had verdienen te winnen in de thuiswedstrijd, was t PSV geweest. Het was helemaal niet uitgesloten geweest dat PSV zonder die pingel wel gewoon een goal had gescoord (dat was ook verdiend geweest). Verder had PSV gister ook wel een goaltje verdiend, de xG lagen dicht bij elkaar.

Huh, voor de wedstrijd zei hij nog dat psv ging winnen.

Je wint niet zomaar van dit soort clubs in Europa. Om minimaal de kwartfinale te halen moet je in elk facet meer dan goed zijn. Je kan niet 1 hele zwakke eerste helft spelen en dan een hele sterke tweede en dan na afloop de illusie hebben dat je ze overhoopt hebt gespeeld. De kansen/mogelijkheden die je hebt moet je benutten. Klinisch zijn op het moment supreme is ook een kwaliteit. Terechte uitschakeling over 2 wedstrijden.

Wel misschien is Nederlands voetbal niet dat goed op club niveau...

14 maart 2024 om 11:38

Maar dat is toch ook geen geheim? We staan waar we horen en het zou een wonder zijn als we ons structureel bij de laatste 8 in de CL zouden nestelen. Ik snap eerlijk gezegd die verwachtingen ook niet zo. PSV doet het goed, maar ligt er helaas uit. Muv Arsenal uit hebben ze steeds leuke potten gespeeld met aanvallende intenties. Voor mij geen reden om daar zuur over te doen, lekker gemakkelijk om na een uitschakeling het te hebben over aankoop beleid. Die werd geroemd en de zwakte daarin was ook al bekend. Maar die werd tot nu toe keurig opgelost. Op een gegeven moment is de lat te hoog. Een extra aankoop had kunnen helpen, maar dat is ook gissen

Bakayoko had het moeilijk? Natuurlijk met hele tijd driedubbele dekking. Als iemand het moeilijk had was het Maatsen wel in beide duels. Die had alle hulp nodig aan zijn kant

Raar artikel eigenlijk - je speelt gisteren een 50/50 wedstrijd die je net zo goed had kunnen winnen, met een selectie die misschien 1/3e kost (salarissen & aankoop) van Dortmund, en dan is er kritiek op het aankoopbeleid?

Hoewel ik denk dat PSV de afgelopen transferperiode een aantal zeer goede versterkingen heeft gehaald, denk ik wel dat Driessen een punt heeft. Ik riep het voor aanvang van de transferperiode, tijdens de transferperiode en nu nog steeds: een CV ter vervanging van Ramalho had prioriteit nummer 1 moeten zijn. Al speel je tegen dit Dortmund met Schouten en Veerman met daarvoor bijvoorbeeld Tillman of Til, speel je een heel andere wedstrijd en sta je (ervan uitgaande dat die CV daadwerkelijk een versterking is) verdedigend gewoon veel sterker. De verdediging is al jarenlang het zorgenkindje bij PSV en we wisten vorig seizoen al dat daar echt iets moest gebeuren, komen ze op het allerlaatste moment met Bella-Kotchap, een speler waarvan je eigenlijk niet weet wat je kunt verwachten en het is nog een huurspeler ook. Hopelijk komt er komend seizoen eindelijk eens verandering in de defensieve situatie bij PSV want het is toch armoedig dat je bij Europese wedstrijden éã©n van je beste middenvelders CV zet omdat het alternatief kwalitatief gewoon echt tekort komt, wat je dus vorig seizoen ook al wist.

Hoe kun je nu tot deze conclusie komen??? Dan heb je de wedstrijd gewoon niet gekeken. Zelfs al had je de beste verdediger vd wereld naast boscagli gehad. Dan nog zou je als je zo speelt. Als psv psv de eerste halfuur speelde. Gewoon helemaal weggespeeld worden. Dit is gewoon een tactische fout vd technische staf. Tweede helft heeft dortmund toch helemaal niks meer te vertellen gehad met dezelfde verdedigers. Het is dat de kansen niet afgemaakt werden, want die waren er in de tweede helft echt wel en luuk moet die bal altijd maken.

Ik word echt moe van die Elfrink. Goed is goed en slecht is slecht, maar deze man moet er altijd een nuance bij zetten. Je kunt toch gewoon benoemen dat Til en Bakayoko slecht speelden? Die zalvende hand altijd... vermoeiend dus.

Valentijn had gewoon zijn mond moeten houden over dat hij PSV wel door zag gaan. Verleden leert (uitspraak Madrid - Ajax 2019) dat het tegen zich gaat werken. Verder heb ik het liefst dat hij altijd zijn mond dicht houd maar dat terzijde. Ontopic:Ik zie de zogenaamde kapitale blunder niet die hij bedoeld maar viel te verwachten dat hij weer eens van een mug een olifant ging maken want gezien zijn uitspraken is hij de grote ster op dat gebied.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren