Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen pakt Mislintat aan om ‘excuus’ en twijfelt over ‘coach op poleposition’

Laatste update:

Valentijn Driessen vindt de handelwijze van Ajax omtrent het wegsturen van John Heitinga enigszins opvallend. In een video-item van De Telegraaf geeft de journalist aan dat hij het eens is met directeur voetbalzaken Sven Mislintat om niet verder te gaan met de interim-trainer, al vindt Driessen dat de communicatie gestroomlijnder had moeten zijn.

“Ik kan me goed voorstellen dat ze niet verder willen met Heitinga, maar het is wel heel laat bekendgemaakt”, vertelt Driessen in gesprek met presentator Pim Sedee. “Je had dit veel eerder tegen Heitinga moeten zeggen. Hij wordt sowieso geen assistent van de nieuwe coach, want Mislintat ziet Heitinga als een typische hoofdtrainer. Volgens hem is het nog nooit goed afgelopen wanneer een hoofdtrainer plotseling teruggezet wordt in de rol van assistent. We moeten hem als ‘data-Duitser’ maar geloven, want ik heb die data niet bij de hand. Maar ik vind het een slap excuus.”

Ajax heeft aangegeven Heitinga wel graag te willen behouden, al is het onduidelijk of er een rol beschikbaar is binnen de club. “Ik snap ook niet hoe hij John Heitinga nu verder gaat helpen dan. Ze wíllen hem wel helpen, maar volgens mij zijn er nauwelijks vacatures binnen Ajax. Alleen hoofd jeugdopleidingen, maar daarvoor is Heitinga denk ik niet geschikt. Ik neem aan dat ze op zoek gaan naar een club waar ze hem kunnen stallen.”

Mislintat geeft naar verluidt de voorkeur aan een buitenlandse opvolger van Heitinga. Eerder op de donderdag maakte de technisch directeur bekend gesprekken te voeren met FK Bodø/Glimt-trainer Kjetil Knutsen. “Hij gaf aan dat hij gesproken heeft met de zaakwaarnemer van Knutsen. Het is bekend dat hij de afgelopen twee weken een aantal keer in Nederland is geweest en ik neem aan dat hij op poleposition ligt. Omdat Mislintat heeft aangegeven dat hij in beeld is, neem ik aan dat er ook geen andere trainers zijn die boven deze Noor op het lijstje staan.”

Hoewel Knutsen kampioen met Bodö/Glimt tweemaal landskampioen werd in Noorwegen en onder meer in oktober 2021 in de groepsfase van de Conference League indruk maakte door AS Roma met 6-1 te verslaan, vindt Driessen de Amsterdamse interesse in Knutsen opvallend. “Ze willen een ervaren trainer. Maar als je kijkt naar internationale ervaring van Knutsen, dan is dat alleen zijn periode bij FK Bodø/Glimt. Dat valt qua internationale ervaring weer reuze mee.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe gestroomlijnder moet het gaan ? Hij heeft het hem netjes medegedeeld en als Heitinga dit niet zag aankomen dan was hij blind 😭

1 juni 2023 om 21:23

Beetje zoals Alfred Schreuder deed, meer directe lijntjes met de Telegraaf 😜

2 juni 2023 om 11:47

Als hij Blind was, was hij al weggeweest

Is Driessen niet stiekem gewoon een omgekeerde psycholoog. Iedere keer als hij iets roept, dan ga ik nog meer in het tegendeel geloven. Best knap

Valentijn weer hoor. Is normaal dat een club als Ajax de tijd neemt hierover. Hadden ze naar de pijpen van Valentijn moeten dansen zeker. Deze gast haalt altijd iets negatiefs uit een berichtgeving. Wanneer pakt iemand Valentijn eens aan met zijn gezeik?

Poeh zat net het filmpje te bekijken maar ben gestopt toen hij de overwinning op Roma ging downgraden. Hartje winter in noord Noorwegen en daar houden Italianen niet van zegt hij. Zal best koud zijn oktober daar maar je kan toch ook een compliment daarvoor geven. Daarna nog 3 keer tegen Roma gespeeld, 1 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. Budget speelt natuurlijk geen enkele rol. Heb verder ook niet de moeite genomen om dit artikel te lezen wat Driessen nog meer zei. Wat een clown.

Ach, welke uitkomst er was geweest, meneertje Driessen zou er sowieso een negatieve twist aan geven. Niets nieuws.

Haha en als ze Peter Bosz pakken dan verschijnt er dezelfde dag nog een artikel over het feit dat hij nog nooit een serieuze prijs heeft gepakt. Driessen beschouw ik als de hofnar van de voetballerij.

Ach ja er is altijd wel iets op aan te merken, vermoeiend man.

Heb filmpje niet gezien maar op basis van het artikel snap ik Driessen wel. Veel spelers die bij Bodo zijn weggegaan zijn mislukt. Het is dan natuurlijk de vraag of de hoofdtrainer die nog nooit bij een andere club hoofdtrainer was, laat staan in een ander land wel zou slagen. Ander speelwijze, cultuur, leefomgeving, etc. Zo ervaren is deze beste man dus inderdaad niet. Ik kan me daarom Driessen z'n bedenkingen wel voorstellen.

1 juni 2023 om 21:31

Dan ligt het toch echt aan de teams of posities waar ze in spelen of aan hunzelf en is het juist Knutsen niet die hier schuldig aan is... Integendeel zelfs als hij wel weet dat voor elkaar te krijgen wat niet bij de andere clubs lukt!

1 juni 2023 om 21:35

Hij bedoelt natuurlijk dat die stap vanuit Noorwegen naar grotere competities en clubs best groot kan zijn, zowel voor speler als trainer.

1 juni 2023 om 21:49

8 op de 10 keer gaat een coach normaal gesproken slagen als trainer in de situatie van Knutsen dus dan zou de stap naar Ajax grotendeels wel een goede stap zijn...

1 juni 2023 om 22:56

Gebaseerd op wat 8/10 keer?

1 juni 2023 om 23:09

omdat het een coach is die wel weet wat hij normaal gesproken doet en dat is op de eerste plaats de basis voor een goed draaiend elftal in combinatie met de juiste inzet van het team met de goede opstellingen erbij... Dat is een ding wat iedereen zou moeten weten ook als je geen coach bent!

1 juni 2023 om 23:14

Dat klinkt gewoon als de basis voor hoe een trainer moet zijn. Als dat je criteria is voor slagen dan zou Ron Jans ook geschikt zijn. Zou eerder zeggen 50/50. Een goede trainer, maar moet het nog bewijzen op hoger niveau.

1 juni 2023 om 23:18

Jans liet het ook nog niet in Europa zien zoals Knutsen dat ook deed... Het moet echt een coach zijn die Ajax een trap onder de kont geeft op zowel nationaal als Europees gebied en hij is daar echt wel de man voor!

2 juni 2023 om 00:06

Jans die deed het toch Europees best aardig met Twente? Met Twente net eruit tegen de Conference League finalist. Fiorentina won overigens ook van Lech Poznan, die Bodo Glimt weer uitschakelde. Uiteraard heeft Knutsen daar meer bereikt, maar qua niveau ligt het niet ver uit elkaar lijkt mij.

2 juni 2023 om 01:03

Zoals Knutsen dat deed oftewel vaker heeft laten zien... Doet niet weg dat het dit jaar niet verkeerd was met Twente dat klopt maar Europees gezien heeft hij betere resultaten geboekt dan Jans en ze hebben betere tegenstanders gehad in de zin van onder andere AC Milan en AS Roma terwijl AZ ook aan de zegekar werd gebonden in de Conference League die toch halve finalist werd dit jaar in datzelfde toernooi.

2 juni 2023 om 11:44

AZ van dit jaar is een stuk sterker dan vorig seizoen. Ik denk dat het allemaal niet zo ver uit elkaar ligt Twente, Bodo, AZ.

1 juni 2023 om 22:44

Dat is dus precies wat je wilt, spelers die onder een trainer spelen beter zijn dan ze daadwerkelijk zijn. Dat is wat Slot al jaren laat zien. Ja je moet de spelers van dergelijk trainers niet kopen, maar als club doe je met een dergelijke trainer gouden zaken.

Ik vond Mislintat heel helder en duidelijk overkomen. Goede eerste indruk gemaakt.

Verbaast me dan ook niets dat Valentijn het tegenover gestelde vindt.

Daarnaast heeft Heitinga het seizoen afgemaakt en is Ajax daarna tot de conclusie gekomen dat Heitinga niet de trainer is die Ajax verder gaat helpen. Wat mij betreft keurig gehandeld. Voor Heitinga zelf is het zuur en ik hoop dat hij eruit komt met Ajax, want zijn loyaliteit was top

En als Knutsen, straks een succes blijkt te zijn dan wordt het gehele commentaar volledig omgedraaid. Ze zouden eens een compilatie moeten maken van Derksen en Driessen met al hun tegenstrijdige beweringen gedurende een jaar.. werkelijk ongelooflijk.

Valt me nog mee dat Driessen het nog ergens eens is met Mislintat. Zijn lijntjes binnen Ajax worden beperkter, dus dan maar in de negatieve stand. En dat Heitinga geen assistent van de nieuwe hoofdcoach wordt, is ook weer een heel verstandige beslissing van Mislintat. By the way: hij heeft Ajax zien spelen onder Heitinga. En daarin heeft hij twee conclusies getrokken: de selectie moet op de schop, en Heitinga moet weg bij het eerste elftal en zich eerst maar eens bewijzen bij een andere club. Uitstekende analyses.

1 juni 2023 om 22:08

Helemaal mee eens. Valentijn moet er een dagtaak aan hebben gehad om hier nog iets negatiefs uit te halen. Wederom weer zwakke argumentatie van 'm.

Ik ben het wel met Driessen eens dat de handelswijze van Ajax richting Heitinga niet goed is geweest. Dat is niet aan Mislintat te wijten, maar wel aan de verantwoordelijken daarvoor. Zij hebben een beroep gedaan op Heitinga... wetende dat dit een reëel scenario zou zijn. Het was een ploeg op een vreselijk dood spoor na Schreuder. Dus de uitdaging was vreselijk groot. Vervolgens hebben ze een mogelijk vervolg in het ongewisse gelaten. Achteraf gezien is alles makkelijk praten, maar was Reiziger een veel meer logische keuze geweest. Hij wilde graag en had dit prima een half seizoen kunnen doen.

1 juni 2023 om 21:58

@Stanley,

Daarentegen kreeg Heitinga een redelijke goede selectie, op een goed moment voor zijn neus. En kreeg hij een kans waar bijv Ron Jans, Ten Cate etc al jaren mee lopen en die kans nooit krijgen.

Soms moet je ook een sprong wagen, en zien of je goed genoeg bent. Als je dat niet uit wilt vinden, dan moet je geen ja zeggen.

1 juni 2023 om 22:34

Hij kreeg ze niet aan het voetballen inderdaad. Dat is zeker ook waar. Achteraf is het toch altijd makkelijk oordelen, ben ik me ook van bewust.
Ik ben het in ieder geval eens met de huidige keuze, die Mislintat naar mijn mening goed verwoord.

Ik had het al geschreven maar ik vind het wel vreemd dat Heitinga wel afgerekend wordt op de resultaten en Huntelaar niet. Dit terwijl Heitinga zijn nek uitsteekt en met deze selectie aan de gang ging.

1 juni 2023 om 22:46

Waar wil je Huntelaar op afrekenen? Haamstra is al vertrokken. Van de Sar is al vertrokken.

Je moet wel hoog genoeg in een organisatie zitten om ergens echt verantwoordelijk voor te kunnen zijn. Dat zit Huntelaar niet. Hij heeft een TD boven zich en daarboven no een algemeen directeur.

2 juni 2023 om 08:44

Volgens mij was het een 3 eenheid. Dus waarom is hij niet verantwoordelijk ?

Heitinga moet het doen met een selectie waar veel tekortkomingen aan zijn, heeft geen voorbereidingstijd en wordt er wel op afgerekend. Vind jij dat dan wel fair ?

Wanner pakt iemand Driessen eens verbaal aan. die man loopt continu onzin te spreiden. Deze man is mediageil.

Hij vindt het laat bekend gemaakt? Wat een onzin. We zitten nog in de play-offrondes promotie/degredatie en Europees voetbal. Als het voor de start van het nieuwe seizoen was gecommuniceerd was het laat ja. Intern zal Heitinga heus wel weten wat hem te wachten stond. Maar Valentijn voelt zich weer op zijn ... getrapt omdat hij geen primeurtje had. Deze man heeft ook totaal geen lijntjes meer binnen de club.

Aangezien Heitinga ervaring heeft met de jeugd van Ajax en heeft mogen proeven aan het eerste, zou een rol als transitietrainer hem niet misstaan. Hij blijft betrokken bij het eerste elftal, hoort bij de staf, wint zo aan ervaring en stoomt de jeugdspelers van het eerste elftal klaar voor een basisplek. Daarnaast houdt hij contact met Huntelaar over de jeugd.

En als ajax het eerder bekendgemaakt had dan zei Valentijn vast en zeker dat de timing slecht was omdat ajax nog om plek 2 kon strijden

Okè, maar hoeveel internationale ervaring had Erik ten Hag dan voordat hij bij Ajax kwam? Bij Bayern Munich II gewerkt. Utrecht in Europa. Bij PSV als assistent…

2 juni 2023 om 00:28

Bayern Munchen is natuurlijk wel een grootmacht, waar hij veel sprak met Guardiola dus ongetwijfeld ontzettend veel leerde. PSV ook een topclub in Nederland, als assistent zal je dan ook veel opsteken en Utrecht uitstekend gedaan als subtopper in Nederland zelf. Met Go Ahead gepromoveerd naar de Eredivisie + TD tegelijk. Al 4 verschillende omgevingen waar je hele relevante ervaring opdoet. Utrecht onder hem was van vergelijkbaar niveau als Bodo en was een voordeel dat hij Overmars goed kende, maar ook de competitie. Ik zou zelf denken dat Knutsen eerst een tussenstap moet maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren