Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Driessen laat opnieuw niets heel van Ajax: ‘Het is de weg al volledig kwijt’

Maandag, 31 juli 2023 om 08:08Jordi Tomasowa • Laatste update: 08:14

Het seizoen moet nog beginnen en bij Ajax zijn ze al ‘volledig de weg kwijt’, zo stelt Valentijn Driessen. De Amsterdammers leden zaterdag een pijnlijke oefennederlaag tegen FC Augsburg (3-1) en lijken verre van klaar voor de competitiestart. Driessen heeft geen goed woord over voor Ajax als club, technisch directeur Sven Mislintat, de directie én de Raad van Commissarissen.

Mede door een totale offday bij doelman Gerónimo Rulli verloor Ajax afgelopen zaterdag van Augsburg. Driessen zag de Argentijnse doelman zijn onuitgesproken vertrekwens met drie blunders onderstrepen. Ook de interesse in Sparta-doelman Nick Olij en de komst van Branco van den Boomen begrijpt Driessen niet. “Er wordt gelonkt naar doorsnee Eredivisie-keeper Nick Olij", schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf. "Branco van den Boomen, transfervrij opgehaald bij de nummer 13 (!) van de Ligue 1 Toulouse, wordt daarnaast een leidersrol toebedeeld. Bij de club die streeft naar structurele overwintering in de Champions League.”

Volgens Driessen wordt het haast onmogelijk voor Steijn om succesvol met Ajax te zijn, daar hij moet werken met een gemankeerde selectie. “Zo wordt de derde trainer in een jaar naar de slachtbank geleid. Technisch directeur Sven Mislintat zegt vanaf januari met Ajax bezig te zijn, maar na zeven maanden heeft hij geen fatsoenlijke versterking gehaald." Driessen stelt dat Mislintat zich intussen indekt voor eigen falen. "Hij communiceert minimaal twee transfertermijnen nodig te hebben en denkt aan een traject van twee tot vier jaar voor aansluiting van Ajax bij de Europese elite. Het is alles bij elkaar een treurige opsomming. Eentje die potentiële topspelers afschrikt om voor Ajax te kiezen.”

Interesse in Spertsyan
Tot slot moet ook de Raad van Comissarissen, bestaande uit Jan van Halst, Pier Eringa en Annette Mosman, het bij Driessen ontgelden. De columnist uitte al eerder kritiek op Ajax vanwege de interesse in Eduard Spertsyan van FK Krasnodar, wiens eigenaar nauwe banden zou hebben met de Russische president Vladimir Poetin, en doet dat nu opnieuw. “Terwijl Mosmans werkgever, pensioenfonds APG, probeert alle Russische belangen af te stoten, staat zij als Ajax-commissaris toe dat de club mazen in de wet zoekt om de soms onduidelijke sancties te ontduiken. Waarbij zelfs constructies via Duitsland worden overwogen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

191 reacties (laatste reactie door sirius)

Meneer Driessen weer terug van vakantie?? was een tijdje rustig met de vervelende man.
Nu heeft de redactie hem natuurlijk bij terug komst verteld eerst Ajax maar is zwart te gaan maken.
Daarna weer rustig op starten.

31 juli 2023 om 08:28

Ook al is Valentijn Driesen een gigantische kwal, hij heeft in deze toch gewoon een punt?

De voorbereiding verloopt dramatisch
Het aantrekken van nieuwe spelers verloopt erg moeizaam ( zelfs de Ajax spelers maken zich hierover zorgen), daar waar de rechtstreekse concurrentie, in naam van PSV (lang, Pepi) en Feyenoord (zerrouki, Stengs), toch al een stap verder staan
De inkomende transfers Van Boomen en Tahirovic moeten nog blijken of ze effectief het gewenste niveau halen
De defensie is, zelfs voor Eredivisie normen, zwak
Edit: en dan staan spelers als Kudus en Alvarez nog op de nominatie om te vertrekken

En dat allemaal 10 dagen voor de start van de competitie.

31 juli 2023 om 08:32

Het is een zorgelijke situatie, maar wel eentje die zich liet aankondigen en waarover de beleidsbepalers duidelijk zijn geweest. Het vuurwerk zit vermoedelijk pas aan het eind van de transferdeadline. Met Heracles en Excelsior als eerste opponenten is dat niet zo erg. Als de selectie maar rond is op 24 augustus bij de laatste Europese voorronde voor de Europa League.

31 juli 2023 om 08:41

Laten we dan wel wezen:
PSV en Feyenoord halen beide internationaal geflopte spelers, Ajax haalt een jeugdig talent die Mourinho graag wilde behouden en een oud-jeugdspeler bij een club uit de 5e competitie van Europa die de beker won vandaan.
Het is maar net welk perspectief je hanteert.

De voorbereiding verloopt niet perse dramatisch, het is echt de vraag welke doelen worden nagestreefd. Ontwikkeling zie je niet direct terug in resultaat en dat hoeft mijns inziens ook niet. Ik denk persoonlijk wel dat Ajax er niet als titelfavoriet voor staat maar om nou te zeggen dat ze kansloos voor de titel zijn vind ik veel te ver gaan. Met 1 goede verdedigende aankoop zie ik ze als serieuze titelkandidaat, zelfs als Kudus en Alvarez vertrekken. Het mooie aan Nederlandse clubs is namelijk dat vaak gedurende het seizoen ook weer een aantal talenten zich zo ontwikkelen dat ze ineens een 'topper' zijn.

Valentijn Driessen is een enorme kwal en trapt hier dom deuren in. Er zit geen enkele analyse in zijn observaties en ze zijn 1-dimensionaal als de pest. Hij is er 1 die Henry Ford zou afzeiken omdat hij geen sneller paard maakte en vervolgens als eerste een auto koopt omdat het toch wel handig is. Deze vent mist zoveel vaardigheden dat ik hem nog clownesker vind dan Bassie, alleen dan lach ik hem uit in plaats van dat ik hem grappig vind.

31 juli 2023 om 08:47

@suarez: er is zeker nog tijd (de transfermarkt sluit pas binnen een maand) en je hebt een punt dat zelfs dit Ajax niet in de problemen mag komen tegen Heracles en Excelsior.

Maar ik stel me wel vragen bij de 'transfertactiek' van Ajax. Ik snap wel dat ze inzetten op speler van de categorie Sutalo (directe versterking, zonder twijfel) maar Ajax kan aan dit soort spelers geen CL bieden, spelen ook niet in de aantrekkelijkste competitie (eredivisie) en daarnaast loopt de Ajax kern momenteel ook niet over van kwaliteit.

En als je dan voor dit soort spelers in concurrentie bent met clubs als Fiorentina en Napoli, die naast Europees voetbal ook nog eens in de Serie A spelen, dan neemt Ajax toch een risico en iis de kans op falen toch aanzienlijk?

De afgelopen jaren was Ajax juist enorm succesvol door 'onbekende(re)' (jonge) spelers (neres, Kudus, Antony,martinez, Alvarez, Tagliafico,..) aan te trekken, vooral uit Zuid-Amerika. Ik heb toch wat de indruk dat ze dat pad verlaten hebben en een totaal andere transfervisie hebben ontwikkeld.

Daarnaast speelt er natuurlijk ook mee dat de transferzomer van vorig jaar eigenlijk een flop te noemen is, waardoor men financieel minder risico's wil en kan nemen.

31 juli 2023 om 08:48

Ik hoop dat iedereen bij Ajax zo denkt. Feyenoord en Psv zijn jullie dankbaar.

31 juli 2023 om 08:55

@magikhetwete als je al een statement maakt zorg er dan iig voor dat het correct is. Feyenoord haalt internationaal geflopte spelers? Tot nu toe hebben we Ueda en Stengs gehaald die internationaal hebben gespeeld en Ueda is alles behalve geflopt uiteraard. Laat dus Stengs over die 50/50 is. Geflopt bij Nice, geslaagd bij Antwerp.

Lang bij PSV kun je ook alles behalve geflopt noemen natuurlijk, Pepi is geflopt bij Augsburg maar geslaagd in Nederland dusverre.

Al met al is het een leuk perspectief dat je probeert neer te blurren maar rammelt het aan alle kanten en hangt het aan elkaar van onwaarheden.

31 juli 2023 om 09:01

@magikhetwete:

Het is inderdaad maar hoe je het bekijkt. Maar spelen bij Ajax, waar je altijd moet winnen, of spelen bij Toulouse is wel een wereld van verschil. Ik ben benieuwd hoe Van Boomen daar mee gaat omgaan want in het professionele voetbal is dat nieuw voor hem. Tahirovic is een jong talent (ongetwijfeld) en het is mooi dat Mourinho hem niet kwijt wou, maar het blijft afwachten wat die jongen Ajax gaat kunnen bijbrengen (op korte en lange termijn).

Natuurlijk is een voorbereiding maar een voorbereiding maar als Ajax zijnde zou je geen 3-0 mogen verliezen van Anderlecht (het slechtste Anderlecht van de afgelopen 25 jaar, en ik ben belg dus kan dat correct inschatten), 3-1 van Augsburg of met de hakken over sloot winnen van godbetert Unterachting. We spreken nog altijd over Ajax toch? Niet over, met alle respect, Volendam of Heracles.

Tot slot, ik zeg toch nergens dat Ajax kansloos is voor de titel ? Geen idee waar je dat haalt (eigen interpretatie veronderstel ik?). Maar ze zijn op dit moment , in tegenstelling tot afgelopen seizoenen, niet titelkandidaat nummer 1.

31 juli 2023 om 09:04

Met deze defensie (Aertssen tegen anderlecht gezien(?)) wordt het straks zelfs tegen excelsior en heracles billenknijpen…

31 juli 2023 om 09:04

@zana weet je wie internationaal geflopt zijn? Bergwijn en Brobbey.

31 juli 2023 om 09:11

Als Mourinho hem echt wou behouden dan was hij nog gewoon speler van Roma geweest.. dus zo graag wou hij hem niet behouden..

31 juli 2023 om 09:13

@moridin

Precies, dat zijn geflopte spelers en precies waar het vorig jaar mis is gegaan bij Ajax. Dus scout Ajax talenten (tahirovic), geven ze talenten ene kans die elders redleijk gepresteerd hebben(Salah-Edinne) en krijgen talenten uit de jeugd een kans (godts/hato/vos etc)

31 juli 2023 om 09:15

@moridin Dat is inderdaad super relevant in dit topic ja.

31 juli 2023 om 09:26

Vd Boomen heeft in de Ajax jeugd gespeeld dus die zal wel weten hoe dat voelt om altijd te moeten winnen

31 juli 2023 om 09:29

Ik ben verbaasd dat sommige ajacieden ver van hun realiteit zijn.

Je praat over concurrentie, die op zich wel een redelijke voorbereiding hebben gehad. En zelf eigenlijk moeite hebben om op te starten, over een jeugdspeler gesproken: Als Mourinho hem echt wilde houden dan zou hij niet voor dat bedragje verkopen.

Driessen vind ik een kwal, die altijd maar negatief is. Na zijn commentaar over Lucas Moura moest hij eigenlijk zijn koffers inpakken.
Alleen persoonlijk zou ik mij zorgen wel maken, je raakt een LCB en RCB kwijt. Ene heeft niet overtuigd, terwijl die andere een belangrijke pion was. Je haalt meer dan 60 mln weer op en je geeft weinig uit. Tweede keeper is belangrijk, maar volgens mij is het toch belangrijker om een verdediger te halen.

Ow en voor mij part, blijft het allemaal zo. Ik ben tevreden

31 juli 2023 om 09:30

@zanazanyan de Belgische competitie is inderdaad een uitstekende graadmeter om te stellen of iemand internationaal slaagt, haha.

31 juli 2023 om 09:34

@mr_knowledge als er supporters ver van de realiteit zijn, zijn het wel de Feyenoorders. Als ik het zo lees is Feyenoord al kampioen op basis van een goede voorbereiding en het aantrekken van spelers als Stengs. Iedereen is volgens mij vergeten hoe de voorbereiding en transferperiode van Feyenoord vorig seizoen was en hoe weinig dit dus zegt. Volgens mij zijn de meeste Ajacieden juist heel realistisch over het elftal wat er nu staat en de spelers die zijn aangetrokken. Daarnaast is de transfermarkt nog een maand open en valt er nu nog niks te zeggen over de sterkte van Ajax komend seizoen.

31 juli 2023 om 09:39

Ik reageerde vooral op Zerrouki, Lang en Pepi vs vd Boomen en Stengs vs Tahirovic.
Ueda weet ik ook nog niet.
Het rammelt inderdaad net zo zeer als de observaties van Thenry en dat is ook niet erg. Het is in mijn optiek zo dat er niet echt een pijl op te trekken is wat het gaat worden.
Ik heb altijd redelijk hoge verwachtingen van de transfers, nu ook van die van zowel Feyenoord als PSV maar vorig jaar ook van de transfers van Ajax en we weten hoe dat is afgelopen.

Wat ik stel zijn absoluut geen onwaarheden overigens; meestal ontwikkelen spelers zich door: Lang en Stengs hebben niet de stap naar de top gemaakt, Zerrouki en Pepi maken nu een stap omhoog en het is zien hoe die zich gaan houden.
Tahirovic maakt een stap terug voor speelminuten en vd Boomen gaat naar een topclub in een 'mindere' competitie maar wel in zijn thuisland.

31 juli 2023 om 09:40

@Mr Knowledge

Nee er zijn genoeg ajacieden die wel kritisch kijken maar ook vertrouwen hebben.
Er moet inderdaad hier en daar wat kwaliteit bij de selectie, dat is helder.

Alleen waarde hechten aan strikt de resultaten van oefen potjes? Dat is kansloos.
Ik zie een Ajax van het weekend dat weer probeerde te voetballen, fit was en 60-70% domineerde.
Krijgen 3 goals om de oren uit persoonlijk fouten, en dat mag uiteraard niet. Desondanks kijk ik wel ook naar het positieve.

Ook hebben we vorig jaar geleerd dat een zak met geld geen kampioenschap betekend. sterker nog, de vedettes van vorig jaar waren de eerste die afhaakten.

31 juli 2023 om 09:42

Ik kan alleen maar zeggen dat ik het met bovenstaande eens ben en inderaad eigen interpretatie, of misschien te kort door de bocht verwoord ten aanzien van kansloos voor de titel. Ik heb dat vaak voorbij zien komen op Vz.

met vd Boomen en Tahirovic gaan we het zien, dat geldt in mijn optiek ook voor de andere 4 namen die je noemde waarbij Lang in mijn optiek het meest een zekerheidje is dat hij PSV minimaal bij vlagen gaat helpen.
En niet eens voor wat betreft oefenpotjes; het interesseert mij geen zier wat daar gebeurt. Ik vind vooral de reactie van de spelers opvallend; die verwachten te winnen en doen dus blijkbaar hun best ipv dat ze iets uitproberen. Dan verliezen na die reactie vind ik wel zorgwekkend

31 juli 2023 om 09:43

Absoluut, maar dat is niet deze transferperiode en ik was ook groot tegenstander van de komst van Bergwijn. Brobbey heb ik een zwak voor, maar die is zeker geflopt in Leipzig

31 juli 2023 om 09:46

Roma moest geld ophalen vandaar dat er geen mogelijkheid was voor Roma.

Ik ben het vwb LCB en RCB wel met je eens, maar ik zie daar ook dat Ajax 1 goede versterking moet halen. Verder maak ik me niet heel erg druk.

Het wordt gewoon wederom een leuk seizoen en ditmaal zijn de rollen omgedraaid bij de start: Feyenoord is de favoriet, PSV op 2 en Ajax op 3.
We zien wel hoe het einde jaar er voor staat

Zolang we Driessen maar kwijt raken hebben we allebei een goed seizoen toch?

31 juli 2023 om 09:49

Of slagen in België een graadmeter is weet ik niet, maar Noa zelf sprak 3 jaar geleden de ambitie uit op zijn 24e bij Real Madrid te tekenen. De realiteit is dat de inkt onder een contract bij de nummer twee van de eredivisie net droog is. Het is leuk dat hij zelfvertrouwen heeft en enthousiast is, maar zo’n stap opzij na Brugge moet minimaal voor hemzelf toch als flop voelen. Dit is toch een beetje de leeftijd waarop je naar een grotere competitie zou willen, en ook moeten als je echt goed bent. Wat Ajax betreft ben ik het eens, dat ziet er niet uit en zie ik ook met nog drie aankopen niet zomaar goedkomen. Teveel middelmaat en jongens die met andere dingen bezig zijn.

31 juli 2023 om 10:03@mr_knowledge
Je hebt helemaal gelijk. Ik als Ajacied maak me wel zorgen. Alleen is dat vorig seizoen al begonnen, toen het Telegraaf-lek in drie maanden tijd alles kapot heeft gemaakt wat in 5 jaar tijd zorgvuldig opgebouwd was.

Het is inderdaad zorgwekkend dat de concurrentie een redelijk goede voorbereiding maakt en de selecties al redelijk compleet heeft. Dat in tegenstelling tot Ajax. Dat baart inderdaad zorgen.

Ik word alleen schijtziek van die Driessen en Verweij, die nu ze geen ingang meer hebben bij Ajax, constant negatief lopen te blaten. Er loopt een TD die net twee maanden in dienst is en die moet snijden. Vd Boomen is gewoon een goede aanwinst en Tahirovic moeten we tijd geven. Dat er een Gerucht is dat Ajax belangstelling heeft voor een tweede keeper, waarvan onlangs iedereen schreeuwde dat hij onterecht niet bij het Nederlands Elftal zat, is toch niet zo schokkend?

31 juli 2023 om 10:03

Toch ben ik van mening dat het allemaal stemmingmakerij is. Natuurlijk ziet iedereen die Ajax een warm hart toedraagt liever vandaag dan morgen spelers komen. Echter wanneer je CL speelt tekenen die spelers eerder als je echt topspelers als Sutalo nastreeft, nu kijken ze even naar andere opties. Echter vind ik dat als Ajax een betere insteek dan weer voor middelmaat te kiezen dan weet je zeker dat je niet meedoet om de prijzen. Enige nadeel is dat je als ploeg aan de competitie moet beginnen en dan ben je nu niet erg sterk. Overigens moeten die toppers als Vitik en Sutalo dan wel echt komen dan is wachten prima, ook al kost dit wat puntjes in het begin van het seizoen.

31 juli 2023 om 10:29

Begrotingsgatvan 100 miljoen las ik gisteren ergens

31 juli 2023 om 10:35

@magikhetwete: Je neemt wel een heel positief standpunt ten opzichte van het transferbeleid van Ajax. Feit is gewoon dat twee CV's hebt verkocht en je aanvoerder die voorin speelde en je hebt gewoon nog nul noemenswaardige vervanging gehaald in die linies. Kudus en Alvarez willen ook nog weg en je hebt gemerkt dat de aantrekkingskracht van Ajax dit seizoen gewoon minder is. Dan is het niet slim om alles op het laatste moment aan te laten komen. Dan krijg je straks weer zo'n Ocampos transfer. En tuurlijk kan er een hoop veranderen in een maand. Bij Feyenoord zouden Geertruida, Hancko of Gimenez nog weggekaapt kunnen worden en bij PSV zal Sangaré waarschijnlijk nog wel vertrekken. En Ajax kan natuurlijk nog wel leuke transfers doen. Maar op dit moment staat Ajax er gewoon veel minder voor dan Feyenoord en PSV.

31 juli 2023 om 10:37

Vind je? Ik vind Tahirovic en Van den Boomen een hele goede indruk maken. Feyenoord is een stuk verder ja, maar hun nieuwe spelers maken zeker niet meer indruk dan die van Ajax. Feyenoord is duidelijk verder, maar PSV staat op min of meer zelfde punt, voorin moet er nog wat bij, maar staat het hoofdzakelijk wel. Middenveld willen allebei nog een speler, en verdediging is bij beiden nog vrijwel imcompleet.

Voor de rest, vind ik dat Mislintat hele logische dingen zegt, ik zie een duidelijke visie om de grote problemen van vorig jaar op te lossen, gebrek aan kopkracht, lengte (Van den Boomen en Tahirovic zijn beide lang en kunnen prima koppen), Van den Boomen brengt de passing op t middenveld, Tahirovic is comfortabel aan de bal en kan controleren, Sutalo die hij wil is ook uitstekende kopper, goede opbouwer, uitstekende verdediger en heeft de snelheid en inzicht om met ruimte in de rug te verdedigen.

Het enige terechte kritiekpunt op Sven is dat het heel lang duurt voordat selectie compleet is.

31 juli 2023 om 10:44

Bergkamp , ik vind dit een beetje te veel van het goede , Ajax koopt volgens mij niets erbij en dat vind ik toch wel een beetje zorgelijk , we gaan een mindere periode tegemoet zoveel is duidelijk want als ze al een of twee verdedigers erbij hadden gewild waren ze er al geweest hoor , maar maakt verder niet uit maat zeg dan als club dat je verder wil met jeugd en eigen spelers ik als seizoenkaarthouder blijf toch we komen want je bent supporter in goede en slechte tijden , plus dat ik vind dat er best goede jeugd aankomt maar 1of 2 goede verdedigers had ik graag gezien .

31 juli 2023 om 10:44

Ajax haalt altijd nieuwe spelers uit de jeugd, dat zou niet anders moeten worden in de komende jaren. Af en toe aanvullen met een goede gerichte aankoop. We hebben er nu al 2 gedaan dus dat is prima.
In de aanvallende linie hebben we Bergwijn, Brobbey, Berghuis, Daramy en Conceicao om het verlies van Tadic op te vangen.
Op het middenveld Tahirovic en vd Boomen voor Kudus en Alvarez
In de verdediging is vorige week Bassey verkocht en is Timber de week ervoor officieel vertrokken; daar moet ook nog iets gebeuren maar wie weet wat er met Kaplan speelt achter de schermen. Ik maak me inderdaad minder zorgen; Ajax concurreert gewoon met Feyenoord en PSV en is dit jaar een keer niet de topfavoriet.
1 verdediger in de vorm van Sutalo en ik ben tamelijk tevreden hoor; dan zien we wel weer welke talenten zich gaan ontwikkelen en gaan verrassen

31 juli 2023 om 10:51

Wat de volgorde qua voorspelling kan je denk ik beter begin sept zeggen als t window voorbij is. Ik zie op dit moment Feyenoord als duidelijke 1 en PSV/Ajax 2. Ik vind PSV niet echt verder dan Ajax. 3/4 van die selectie is niet gericht op Bosz-ball, en al helemaal de verdediging niet.

En Feyenoord, de kans is best reeel dat die Hancko en Geertruida nog kwijt raken. Dan ziet de wereld er daar weer heel anders uit.

31 juli 2023 om 11:13

@fc moulijn

Begrotingsgat van 100 miljoen euro bij Ajax. Hahahahahaha.

Er is niks beter dan op de maandag ochtend eens heel hard te lachen. Dank je wel

31 juli 2023 om 11:20

Punt of niet feit is wel dat hij de laatste is die zijn grote mond open hoort te trekken op basis van eerdere uitspraken in het verleden waarin hij 99 op de 100 keer de dingen mis had (voorbeelden van de dingen die hij zei die nergens op sloegen waren onder andere dat Haller niet genoeg was voor de Champions League en ten Hag geen echte Ajacied was) naast het feit dat het gewoon een heel vervelende man is en van Gaal weet er meer van dan diezelfde ten Hag en Haller bij elkaar dus liever zie ik hem vandaag dan morgen nog vertrekken en kan hij hopelijk snel een baantje als koekenbakker ambitieren want als sport chef van de Televaag kan hij er maar weinig van!

31 juli 2023 om 11:21

@D-Bergkamp en de rest,

Natuurlijk zeggen de voorbereidingen niet heel veel. Aangezien we vorige jaar ook dik hadden verloren in de voorbereidingen.

Het gaat mij om dat @magikhetwete, spelers hoog omhoog praten zoals van der boomen etc. En wij hebben soort afdankertjes? Misschien blinkt Tahirovic wel uit, maar als het echt een talent was dan zou Mourinho niet voor 8 mln laten vertrekken. Van der boomen kan uitblinken, maar vergeet niet hij speelde maar bij Toulouse. Het is dus nog aanzien hoe hij het gaat doen.

Enige is, ik zou me als supporter wel zorgen maken. Je mist in verdediging nog wel wat. Ik zeg ook niet dat Feyenoord helemaal gereed is. Wij missen ook nog wat spelers. En de vraag is, hoe de nieuwe spelers zich gaan ontwikkelen.

31 juli 2023 om 11:26

@mr_knowledge

Slot heeft geen enkele garantie dat een Hankco of Geertruide niet in de laatste week van augustus verkocht wordt. het is maar wat de gek ervoor biedt. Zo ging het bij Ajax verleden jaar ook, sterker nog, zo gaat het elk jaar.

Nu lijkt het of Ajax een gat achterin heft omdat het nog niet gedicht is maar dat wil niet zeggen dat andere clubs hun selectie intact gaan houden en niet tegen hetzelfde aanlopen, wellicht zelfs nog in een later stadium dan Ajax.

31 juli 2023 om 11:40

@mr_knowledge even voor de duidelijkheid ik praat niemand omhoog of omlaag; ik schets een perspectief. Ik denk dat Stengs en Zerrouki prima aankopen zijn, ze moeten zich alleen ook nog bewijzen. Zelfde geldt voor vd Boomen en Tahirovic en Lang en Pepi.
Er wordt alleen gedaan alsof Feyenoord en PSV fantastische aankopen hebben gedaan en Ajax waardeloze, daar ben ik het niet mee eens.
Overigens ben ik betrekkelijk jaloers op de aankoop Lang, die had ik graag terug gezien bij Ajax

31 juli 2023 om 11:48

Waar baseer je dat op?
Ik heb even het jaarverslag erbij gepakt sedert 31-12-2022.

Het vermogen is als volgt opgebouwd: (x1000)
Agio 101.120
Overige reserves 88.262
Onverdeeld resultaat (winst): 76.044

Waarvan openstaande vorderingen (dus wat Ajax nog te goed heeft aan transfergelden): 118.883 (x1000)
Liquide middelen: 41.648 (x1000) in kas, 22 miljoen aan beleggingsportefeuille

Voldoende oorlogskas lijkt mij?

31 juli 2023 om 11:54

Dit zijn jouw woorden:

"psv en Feyenoord halen beide internationaal geflopte spelers, Ajax haalt een jeugdig talent die Mourinho graag wilde behouden en een oud-jeugdspeler bij een club uit de 5e competitie van Europa die de beker won vandaan.
Het is maar net welk perspectief je hanteert."

Ik heb niks gezegd over hoe de aankopen gaan doen van Feyenoord. Dat moet nog allemaal blijken wie zich gaat ontwikkelen.

@speedyafc,

Daar heeft elke eredivisie club mee te maken. Alleen Feyenoord heeft nu op dit moment zijn centrale verdediging staan. Je kan voorbereiden maar je weet niet hoe het gaat lopen. Dat zijn allemaal perspectieven wat je niet in je hand hebt en voorlopig kan je er niks mee.

Ajax heeft geen backup van Timber daar heb je nog een plek om aan te vullen. Ik snap dat je LCB Hato en eventueel Kaplan hebt.

31 juli 2023 om 16:42

@SpeedyAFC. Ondanks dat Ajax al meer dan 60 miljoen euro binnen haalde aan transfers en slechts 7,5 miljoen uitgaf, moet er nog flink bezuinigd worden. Dat meldt Voetbal International. De club begon het seizoen met een geschat begrotingsgat van 100 miljoen euro en daarvan is nu pas de helft gedicht. Dat is mede de reden waarom Ajax deze zomer wordt belemmert op de transfermarkt. Staat gewoon op jullie forums hoor dus zeg niets geks toch

31 juli 2023 om 17:35

Nee dat meld VI helemaal niet. VI maakte een grapje, ze stelde dat Ajax zestig miljoen euro afschreef op de contractspelers die in de boeken staan.

Dat is dus heel iets anders. Dat is pas een gat in de begroting wanneer de contractspelers allemaal transfervrij vertrekken na het aflopen van hun contract.

Zodra een speler verkocht wordt tegen een transfersom voordat die uit contract loopt, dan is die transfersom minus het bedrag in de boeken winst. En vaak een hele dikke winst.

31 juli 2023 om 08:48

We zien Driessen en branden hen gelijk af. VZ zou ook het stukje van Johan Inan van het AD moeten publiceren, dat komt op het zelfde neer.
Mensen worden wel eens verweten dat ze Driessen en co geloven, maar als je nog in Mislintat en directie van Ajax gelooft zit er ook een steekje los bij je.
Gezien de resultaten, bijna alles verloren in de voorbereiding, geen versterkingen is dit een juiste conclusie van Driessen.

31 juli 2023 om 09:05

Ik denk eerder dat er een steekje bij jou los zit als je denkt dat Ajax gewoon weer lekker moet investeren terwijl ze het geld dus blijkbaar niet hebben. Wil je Ajax failliet hebben dan moet je vooral zo doorgaan. Wat kan Mislintat eraan doen dat zijn voorgangers 100 miljoen hebben weggegooid? Lekker belangrijk die resultaten in oefenwedstrijden. 2 van de 4 wedstrijden waren met bijna een jeugdelftal. Voor de rest hebben we net een nieuwe trainer die net als alle nieuwe trainers alle spelers even willen zien. Onder Bosz was het nog veel slechter in de voorbereiding. Mislintat is een baas dat hij Bassey voor dat bedrag heeft weggedaan. Je weet wel die Bassey die jij ook weg wou hebben. Je kan beter zeiken op de mensen die er een puinhoop van hebben gemaakt en niet op de man die net bezig is die zooi op te ruimen

31 juli 2023 om 09:15

@jwd81,

Feyenoord verloor vorig jaar praktisch de gehele voorbereiding, hun echte aankopen vielen eigenlijk allemaal in augustus en er moest eerst geld verdiend worden.

Poeh, met welke situatie kan je dit nu eens vergelijken?

31 juli 2023 om 09:26

Alleen 7-0 van Kopenhagen met een veredeld jong elftal

31 juli 2023 om 09:27

Verschil is dat er bij Ajax al geld verdient is. Al 2 week om precies te zijn. En toch zijn er geen aankopen gekomen.

31 juli 2023 om 09:34

@edwinus

Osanuna, Lyon en Gillis vergeten?

31 juli 2023 om 09:36

@arsenal890

Vond je dat het vorig jaar bij Feyenoord goed ging?

- Die in juni twee transfervrije spelers haalde
- Die vervolgens hun eerste aankopen pas 27 juli en augustus deden?
- Die eerst moesten verkopen en geld moesten verdienen?
- Die in de voorbereiding op hun klote kreeg van Kopenhangen, Gillis, Osasuna en Lyon?
- Die trainer die aan gaf dat de reusltaten niet zo boeiend waren, als er maar progressie zat in het team spel en de fitheid van de spelers?
- Datzelfde Feyenoord dat daar op kampioen werd?

juist

31 juli 2023 om 09:48

@bergkamp, maar dat een team met zoveel nieuwe aanwinsten in het begin niet te veel punten verliest en alsnog kampioen wordt is eerder een uitzondering dan de regel. Zeker als er een concurrerend team is dat redelijk bij elkaar blijft en waar de trainer nog is blijven zitten.

31 juli 2023 om 09:53

@11tegen11hj

Dat ben ik met je eens, alleen moet men eens objectief gaan kijken naar de situatie en niet perse naar een persoon. Mislintat moet gewoon eerst puin ruimen, en iedereen die roept dat Ajax even 30-40-50 miljoen moet investeren heeft echt werkelijk waar niets begrepen van financien. En degene die er wel iets van begrepen hebben zouden de jaar verslagen eens moeten gaan kijken.

Wanneer je die even in ogenschouw neemt, dan ben je als supporte rjuist blij dat de hand even op de knip zit. Anders stomen we in sneltreinvaart af op situaties als rond 2000 met negatief eigen vermogen van 70 miljoen enzo.

31 juli 2023 om 10:50

Altijd genieten als het wat minder loopt in Amsterdam, dan lijkt heel Nederland(zelf de eigen fans) grote hoeveel azijn gedronken te hebben. Alles is slecht.
De selectie is echter helemaal niet zo slecht, belangrijke voorwaarde is dat Steijn de spelers van afgelopen seizoen weer aan de praat krijgt. Bergwijn, Brobbey, Wijndal was allemaal dramatisch en zakten zwaar door de ondergrens. Een Bergwijn heeft in het begin van het seizoen en bijv. zijn periode bij psv toch een hoog niveau gehaald. Ook een Wijndal deed het goed bij AZ. Een Brobbey deed het onder ten Hag ook goed, Daarom ook dat ook een Overmars hem al wel terug wilde halen.

In de ED kun je echt wel goed voor de dag komen met Bergwijn, Brobbey en Conceicao als voorhoude. Daar achter nog een Berghuis op bijv. de 10. (er vanuit gaande dat kudus nog vertrekt, en als die vertrekt voor 40M dan zal er ook wel budget zijn om een nieuwe speler te halen)

Hetzelfde voor het middenveld, mocht Alvarez vetrekken zal er vast nog wel een goede vervanger komen, En ook daar lopen toch wel talentvolle jongens rond met Vos en Fitz-Jim

Verdediging zou wel fijn zijn als er 1 ervaren verdediger bijkomt, die dan leiding aan Hato, Wijndal en Rench kan geven.

31 juli 2023 om 11:22

Hou op hoor. Met je inhoudelijke analyse ben ik het eens, ik zie het nog niet zo somber in voor Ajax. Maar dat gemiep over hunnie doen gemeen, pff... Als er nou een groep is die jaar in jaar uit voor gek wordt gezet en moet incasseren zijn het wel Feyenoord-supporters. Nu is het een keer andersom, dan moet je ook niet huilen als je de bal teruggekaatst krijgt. Jezelf niet te serieus nemen.

31 juli 2023 om 10:00

Driessen? Klaar met lezen en door.

31 juli 2023 om 10:26

Mwo vind dit niet echt zwart maken, heb meer het idee dat hij hier wel hele concrete aanwijsbare zorgen neerlegt. Niet geheel onterecht ook. Is toch van de zotte dat die koekenbakker nog geen drol heeft gedaan en aangeeft minimaal 2 a 4 jaar nodig te hebben. Het rusand gedoe heb ik iets minder moeite mee, je haalt er een goede speler weg dus dat betekend dat de competitie daar ook steeds meer naar een lager niveau gaat. De rol van die dame vd RvC is natuurlijk wel een vreemde in deze. Dus ja al met al deel ik de zorgen van driessen dit keer wel.

31 juli 2023 om 12:03

Waarom noem je de TD van Ajax een koekenbakker?

Waarom stel je dat hij nog niets gedaan heef terwijl er al spelers gekocht zijn, eentje van 8 miljoen euro zelfs. Zou bij jouw club bijna een recordaankoop zijn.

Ajax heeft bijna nog nooit haar selectie voor eind augustus rond gehad. Sterker nog, onze concurrenten ook niet. Waarom is dat nu ineens een heel groot probleem voor Ajax? Is onze selectie niet sterk genoeg om te winnen van Heracles en Excelsior?

Ondanks dat dit ik net als iedereen ook een schijthekel heb aan Valentijn, deel ik zijn zorgen toch wel een beetje.

31 juli 2023 om 08:22

Af en toe zit er ook een kern van waarheid in, maar deze schoolkrantjournalisten van De Telegraaf zijn tendentieus, negatief en repetitief. Het houdt maar niet op. Daardoor kan ik ze, en vooral bitterbal Verweij, niet serieus nemen. 'Ajax is de weg kwijt.' En dat zegt een indirecte mediapartner.

31 juli 2023 om 09:29

Deze mannen zijn net zo fan van Ajax als jijzelf. Zij hebben alleen het podium om hierover te schrijven. Maar dezelfde mannen en de gehele media enclave doen er alles aan om Ajax kampioen te maken. Afgelopen seizoen schrijven over het gemekker tegen en het beïnvloeden van Slot bij de 4e official. Als Feyenoord dan een voordeel heeft, mega uitvergroten. Het kuipvoordeel benoemen en extreem benadrukken dat scheidsen niet tegen Feyenoord in De Kuip durven te fluiten. Op deze manier kunnen ze een beetje sturen, want sommige scheidsrechters zijn hier gevoelig voor en niet alleen scheidsrechters. Op dit forum neemt ook iedereen het over.

In Amsterdam wordt Van Hanegem gezien als iemand die anti-ajax is. Ook op dit forum, terwijl hij veel negatiever en harder is over zijn favoriete club. De man benoemt dingen die hij ziet en loopt niet altijd mee in de polonaise. Dat kan je storend vinden, zoals de artikelen van Valentijn en Verweij.

Beiden heren wordt verweten dat ze aan de stoelpoten bleven zagen van Ten Hag ondanks zijn succes en dat was afgunst eb Ten Hag gaf ze geen info. Als je geen goed geheugen hebt, dan moet je hier eens de reacties terug lezen bij wedstrijdverslagen van Ajacieden en het tactisch wisselbeleid van Ten Hag. Geloof me, Verweij en Valentijn zijn nog mild.

31 juli 2023 om 11:46

Als je wil beweren dat de mannen van de Telegraaf fan zijn van Ajax ben je al volledig te weg kwijt. Dan nog als klap op de vuurpijl komen met de gehele media enclave doet er alles aan om Ajax kampioen te maken, hahahaha. Wauw dit is wel echt next level. Geen idee welke shit jij gebruikt man.

31 juli 2023 om 13:06

Dit is algemeen bekende shit m.a.w. kennis!

31 juli 2023 om 13:19

Als je denkbeelden maakt zul je nooit in staat zijn om de waarheid te ontdekken.

De enige die de weg kwijt is, is Valentijn. Echt schandalig dat zo’n imbeciel het blijkbaar kan permitteren om aan de lopende band onzin en onwaarheden te schrijven en toch nog overal een podium krijgt.

31 juli 2023 om 08:45

Jij vind dat het allemaal wel goed gaat?

31 juli 2023 om 09:16

Ligt eraan hoe je het bekijkt en welke verwachting je hebt voor komend seizoen. Mijn verwachting heb ik aangepast naar geen kampioen en dat lucht lekker op kan ik je zeggen. Er moet nu gewoon eerst een hoop puin geruimd worden en in dat opzicht gaat het best lekker ja. Salariskosten zijn flink geslonken. Overbodige spelers worden van de hand gedaan. Helaas nog geen top aankopen maar ook daarbij vraag ik me af of die gaan komen. Er moet gewoon weer gebouwd gaan worden en dat kost misschien wel 3 jaar. Ik vind het niet zo raar dat dit gebeurd. Dit gebeurd namelijk altijd met Nederlandse clubs na een jaar of 4/5 succes. Kijk de historie er maar op na welke club in Nederland heeft langer dan 5 jaar achter elkaar de titel gepakt. Volgens mij nog nooit 1. Na een jaar of 4/5 is de koek gewoon op. Trainer weg, goeie spelers vertrokken, visie weg. Nu gaan ze straks uit paniek kopen waarschijnlijk terwijl je eigenlijk door zou moeten gaan met opruimen. Klaassen weg,Sanchez weg. Lekker op de jeugd vertrouwen en over een jaar of 2/3 maar weer is kijken waar we staan. Dit is voor mij ook wel het bewijs dat Ajax nooit het Bayern van Nederland gaat worden. ( gelukkig maar want lijkt me ook niks aan eigenlijk ) Dus ja, gefeliciteerd vast met de titel marocberkane

31 juli 2023 om 09:16

@marocberkane Geen idee waar jij in mijn reactie ziet staan dat ik vind dat het allemaal wel goed gaat bij Ajax.

31 juli 2023 om 09:18

@marocberkane,

Vond je dat het vorig jaar bij Feyenoord goed ging?

Die in juni twee transfervrije spelers haalde
Die vervolgens hun eerste aankopen pas 27 juli en augustus deden?
Die eerst moesten verkopen en geld moesten verdienen?
Die in de voorbereiding op hun klote kreeg van Kopenhangen, Gillis, Osasuna en Lyon?
Die trainer die aan gaf dat de reusltaten niet zo boeiend waren, als er maar progressie zat in het team spel en de fitheid van de spelers?
Datzelfde Feyenoord dat daar op kampioen werd?

Juist jij, als Feyenoord supporter, zou moeten weten dat op 31-07 er totaal nog geen paniek in de tent hoeft te zijn.... Gezien de paralellen...?

31 juli 2023 om 10:54

Bergkampie....je kan wel iedere keer hetzelfde verhaal ophangen over de situatie bij Feyenoord vorig jaar. Maar daar vertrok een speler of 16 terwijl dat er bij ajax tot nu toe een stuk of 3 zijn. Echt totaal niet te vergeliken.

Ik ben overigens met je eens dat resultaten in een voorbereiding weinig zeggen hoor. Maar ik zou me als Ajacied wel iets meer zorgen maken dan veel Ajacieden hierboven zeggen te doen. Er zijn toch aardig wat versterkingen nodig, maar veel spelers lijken te twijfelen om nu in dit Ajax te stappen. Het is ook niet voor niets dat jongens als Tadic en Berghjuis zich zorgen maken toch? Die zitten dicht op het vuur en zien dat er (te) weinig gebeurt tot nu toe.

Misschien draaien ze alles in de laatste weken van de transfer window nog om he.....weet je nooit. Maar met het ook op voorronde's EL kan ik me voorstellen dat je je selectie liever eerder dan later op orde hebt.

31 juli 2023 om 11:08

Het enige wat echt cruciaal is, is de vervanging van Timber. Dat is het enige echte gat dat er momenteel is. ja een back-up voor de spits is handig maar zonder overleven we ook wel in de eredivisie.

31 juli 2023 om 09:02

Al dat gekakel van hem levert veel kliks op, dat is voor VZ natuurlijk reden genoeg om hem ook een podium te geven. Het zou VZ mijn inziens sieren een journalist/expert een podium te geven die doorgaans betrouwbaar is. Of ze moeten voor Valentijn een dagelijkse blog maken. Nu er geen onderscheid wordt gemaakt, gaat het ook ten koste van de geloofwaardigheid van VZ zelf.

Driessen heeft natuurlijk gelijk. Ajax is in sneltreinvaart veranderd in een lachertje. Dit is geen enkel opzicht meer de club van Cruijff. Deze Duitser blinkt uit in gebrekkige communicatie en het missen van daadkracht en visie. De veelgeprezen scout heeft steeds interesse in spelers van oude clubs of de buurman.

Helaas is Cruijff er niet meer om opnieuw in te grijpen.

31 juli 2023 om 08:27

Gebrekkige communicatie? De rest van je verhaal volg ik maar heb je wel eens een interview van de beste man gezien?

Je kunt hem geen gebrekkige communicatie verwijten. Dat is juist een van zijn sterke punten.

31 juli 2023 om 09:09

Hamstra en Huntelaar hebben slecht beleid gevoerd. Zij hebben alle verdedigers toendertijd verkocht, het fundament van de selectie. Daarnaast zijn er aankopen gedaan die het niet waarmaken. De schaarse kwaliteit is door het slechte beleid van H2 ook vertrokken (tadic en Timber). Mislintat staat gewoon voor een hele zware taak. Het enige waar je hem zwaar op kunt afrekenen is dat hij op dit moment nog steeds geen enkele vervanger heeft binnengehaald.

31 juli 2023 om 09:22

En daarvan weet je ook niet eens of dat door Mislintat komt of dat hij gewoon tegen gehouden wordt. Voor de rest komt hij op mij gewoon helder en duidelijk over. Ik vraag me af of Mislintat ook in dit project was gestapt als hij van te voren wist dat er geen cent te makken is. Maar dat zullen ze hem van te voren wel niet hebben verteld gok ik zo

31 juli 2023 om 10:15

Volgens mij was het toch echt van der Sar die weigerde om na het vertrek van Overmars direct een volwaardige TD aan te stellen. Hij is de hoofdverantwoordelijke voor wat vorig seizoen fout is gegaan. Ook het te lang doorgaan met Schreuder, Heitinga aanstellen die niks klaarmaakte bij Jong Ajax. Dus over naar wie kunnen we de vinger wijzen is dat wel duidelijk. En Hamstra was gehaald om de jeugdcontracten in de gaten te houden, want daar had Overmars niet altijd goed het oog in. Bij Heerenveen waren ze wat blij dat ze van Hamstra af waren. En die laat je bij Ajax dan opeens in de belangrijkste periode volop mee draaien. Net als de net begonnen Huntelaar. En ook nog eens met hulp van de zaakwaarnemer van Tadic. Dan heb je als AD toch zo’n beetje alles fout gedaan wat maar fout kon gaan. Afsluitend, als iemand verantwoordelijk is voor de huidige situatie is het voornamelijk van der Sar. Met op de achtergrond de RVC. Net als nu, waar weer alles verkeerd lijkt te gaan door ondeskundigheid en slecht beleid.

31 juli 2023 om 11:07

Van de Sar was al interim directeur na dat hij ontslag genomen had. Sinds zijn medische problemen is hij niet meer betrokken bij Ajax.

Wat gaat er momenteel fout door ondeskundigheid en slecht beleid? Leg het eens uit wat er nu misgaat? Want afgelopen jaren zat je continue te pleiten om eigen jeugd een kans te geven, ze niet te blokkeren. Wat nu dus gebeurt.

31 juli 2023 om 09:20

Ik ben het in je betoog deels eens.
Ja het lijkt alsof Ajax nu in sneltreinvaart veranderd is in een lachertje.
Hoeveel is daar echter te wijten aan Mislintat?

Na het vertrek van Overmars is er een hoop fout gegaan, en niet op tijd in gegrepen.
Nu ligt het bestuurlijk nog steeds op zijn gat binnen Ajax en nog steeds kan Mislintat daar niet zoveel aan doen.

Op sportief niveau is hij natuurlijk wel eindverantwoordelijke, echter kennen wij alle inns en outs niet. En de telegraaf ook niet kan ik je verklappen.
De transfermarkt is nog een tijdje open, en zoals ook Maurice Steijn heeft gezegd, hebben ze een duidelijke afspraak. Ze willen voor hun nummer 1 targets gaan op de lijstjes. Dan wordt er aan zijn stoelpoten gezaagd door dhr Driessen met dat ze al een lijstje klaar moesten hebben, dat hadden ze ook wel. Het lijstje van Overmars, en dat wordt nu aangepast op de huidige situatie, geen CL voetbal.

Het is nu eenmaal lastiger met een goed verhaal te komen, als je niet op het hoogste niveau actief bent, spelers gaan liever voor het hoogst haalbare. Dus we kunnen Mislintat nu wel met zijn allen afbranden, laten we eerst afwachten tot de transfermarkt gesloten is voor we conclusies trekken waarvan we niet alle informatie hebben. De telegraaf neem ik sowieso al niet meer serieus, die willen graag een blad verkopen en strooien wel vaker met missers en grote luchtkastelen.

Het gebrek aan communicatie is denk ik niet zozeer richting de spelers of staff, hij heeft duidelijke afspraken gemaakt met Steijn, nu komt Maurice wat meer in de media, omdat hij zelf denk ik geschrokken is van het niveau van Ajax. Ik denk persoonlijk dat Steijn hier meer van had verwacht, en nu terugkrabbelt om te zien dat het niveau wel erg treurig is. Ook naar de spelers is hij eerlijk toe, ze weten waar ze aan toe zijn.

Daarom nogmaals zou ik Mislintat willen beoordelen nadat de transfermarkt is gesloten, en we meer details weten. Hij kan ook in de houtgreep gehouden worden door Suzanne Lenderink m.b.t. het financiële huishouden. Het belangrijkste is dat er een volwaardige selectie komt, en dat het bestuur weer op één lijn komt te zitten, en ik hoop dat ze daarvoor die Hockey maloot eruit werken.

31 juli 2023 om 09:43

Tja, was het niet duidelijk dat het lastig zou worden? En ja, toppers proberen te halen kost zeker tijd, helemaal als je eerst moet verkopen. Maar jongens als Sutalo en Vitik zijn jongens waar veel grote clubs achteraan zitten, die willen gewoon afwachten. Dat is ook altijd gecommuniceerd dus ik weet niet waar jij die gebrekkige communicatie vandaan haalt. Visie is er opzich ook best volgens mij, daadkracht zou je wat over kunnen zeggen inderdaad.Maar hou alsjeblieft op met je Cruijff verhaal. Die stond ook niet voor het overbetalen van volgepropte vedettes (Tadic, Klaassen) volgens mij, maar voor gezond en goed beleid. Laat Mislintat nou net bezig zijn met het opruimen van dit wanbeleid, en Steijn met hem. Afgelopen met dat idiote gedrag binnen en buiten de lijnen.

31 juli 2023 om 09:56

Grote kans dat Cruijff juist tevreden zou zijn. Hij was tegen het kopen om het kopen. Hij wilde gericht versterken, was die niet beschikbaar koos je voor eigen jeugd. Ajax moest volgens hem juist investeren in de jeugdopleiding. Bovendien was hij erg voor presentatie beloning. Kortom Mislintat doet wat hij graag zag.

Heel vervelend dat er zo weinig aangetrokken is waar nodig, we lijken psv wel door niet te investeren in de verdediging. Waarom moet het zo lang duren? We hebben twee backs en minstens 1 CV nodig, kom op nou even man. Klote oefencampagne, matige selectie vooralsnog en dan zal je zien dat Kudus en Alvarez last minute wegzijn en we mogen spelen voor plek 4 terwijl je twee CL plekken mag vergeven.

31 juli 2023 om 08:22

Zou de financiële slagkracht dan toch tegenvallen? Of worden er zaken door de RvC tegengehouden en willen die eerst verkopen?

31 juli 2023 om 08:26

Waarom het zo lang moet duren is uitgelegd. De hand wordt aardig op de knip gehouden door Lenderink (terecht als je het mij vraagt na afgelopen zomer) en er moet eerst verkocht worden. Nu is er verkocht en hoor je ook dat er geboden wordt op Sutalo. Je hebt alleen wel te maken met één van de grotere verdedigende talenten en (grote) clubs zoals Napoli, Leipzig, Chelsea en Fiorentina zijn ook geinterreseerd (waarvan twee zelfs concreet).

De klote oefencampagne maakt mij ook niet veel uit. De oefencampagne onder Bosz bij Ajax was ook echt ruk en de oefencampagne van 2018/2019 was ook echt slecht.

Ik heb er geen twijfel over dat er nog een verdediger en een spits bijkomen. De back posities zullen niet versterkt worden gok ik, omdat Mislintat zei dat we niet het gehele elftal kunnen aanpakken in één transferperiode. De meest nodige posities zijn links- en rechtscentraal achterin, een spits en een creatieve middenvelder (spertsyan).

31 juli 2023 om 09:01

Maar vindt jij echt dat Ajax zaken mag doen met een Russische club die nauwe banden heeft met het regime van Poetin?

Waarom kan Ajax deze speler niet gewoon huren conform de fifa-regels voor niet Russische spelers die onder contract staan bij Russische clubs? Spertsyan is toch Armeen? Dan hoef je geen schimmige constructies ala PSV uit te dokteren.

Met alle spelers die inmiddels vertrokken zijn zal het salarishuis al redelijk op orde zijn. Berghuis, Bergwijn, Klaassen, Alvarez en Rulli zullen nog de grootverdieners zijn (+3 miljoen). Daaronder heb je nog spelers als Kudus en Wijndal die mijn inziens +2 verdienen.
Verder is idd uitgelegd dat Ajax eerst moet verkopen om de misgelopen CL inkomsten te compenseren.

Daar staat wel tegenover dat er vanaf heden 2 directe CL tickets klaarliggen. Een beetje meer risico nemen ala PSV lijkt mij wel een must. Als je dan spelers wilt aantrekken van het kaliber Sutalo dien je ook een goed salaris te bieden in strijd met clubs als Napoli etc.
Dat staat dus haaks op de genomen bezuinigingen.

Ajax dient idd 2 centrale verdedigers te kopen mits Kaplan een keer fit is, anders 3 en een spits. Alvarez kan dan verkocht worden (je hebt Vos in de jeugd rondlopen). Kudus moet je zien te behouden, die kan op 10. Daarnaast zal een rechtsbuiten geen kwaad kunnen!

31 juli 2023 om 09:07

Kudus, Alvarez en Berghuis hebben er helemaal geen zin meer in. Dat laten ze ook duidelijk blijken. Die moet je verkopen of ze zijn volgend jaar nog maar de helft waard.

31 juli 2023 om 09:20

@4fredondo

Waarom zou Ajax schimmige constructies moeten bedenken om de transfer van Spertsyan te doen? Spartak als club staat niet op de sancite lijst en de eigenaren staan ook niet op de sanctie lijst. Er mag gewoon zaken gedaan worden volgens zowel de europese unie als de Uefa.

Dus de grote vraag is, als die partij-en geen problemen zien in zaken doen met Spartak. Waarom zou Ajax dan geen zaken doen?

31 juli 2023 om 09:35

@D-Bergkamp,

Hij speelt bij FK Krasnodar! Nu weet ik niet of alle clubs van de sanctielijst zijn gehaald of alleen clubs waarvan de eigenaar geen banden heeft met het Russische regime. De eigenaar van Krasnodar staat wel op de lijst van personen waarvan de banktegoeden bevroren zijn.

31 juli 2023 om 09:43

@4fredondno

Excuses, desondanks klopt mijn betoog in de basis alsnog. Namleijk vanwege staat de eigenaar van Krasnodar (galitsky) niet op de sanctie lijst van de europese unie en zijn de tegoeden dus niet bevroren. De eigenaar van Krasnodar staat op de sanctielijst van Oekraine. Wel een wereld van verschil.

31 juli 2023 om 13:11

Dan is het idd een morele kwestie. Maar dan vind ik het wel apart dat je constructies via Duitsland (?) moet optuigen om geld aan Krasnodar over te maken.

31 juli 2023 om 17:55

@4Fredondo,

Naar Krasnodar mag er dus gewoon geld overgemaakt worden aangezien dit buiten de sancties valt. En een morele kwestie, als men schijnbaar geen sancties ervaart mag/kan je er moreel gewoon zaken mee doen.

31 juli 2023 om 08:32

Ik verbaas mij ook oprecht over de verdediging bij jullie. Dat Timber weg zou gaan was echt al tijden bekend. Bassey ook weg, dan heb je gewoon amper een verdediger over. Dan kun je idd spreken dat het wel heel langzaam gaat. Is er dan zo weinig geld?

31 juli 2023 om 09:49

@arsenal890,

Iedereen die zichzelf in de jaarcijfers verdiept weet dat er wel geld is, alleen lang niet zoveel als veel mensen denken dat er is. Sommige supporters geloven heilig dat Ajax zomaar weer 100-200-300 miljoen aan speler suit kunnen geven en dat is gewoon weg niet realistisch.

Ajax had begin dit seizoen 41 miljoen liquide middelen en 270 miljoen eigen vermogen. Dat zijn enorm goede cijfers waar weinig clubs ter wereld aan kunnen tornen. Dus dat is enorm positief. Tegelijkertijd begon Ajax het seizoen met een negatief van -30 tot -35 miljoen euro. Daar komt nog 10 miljoen voor Boomen en Tahirovic bij en je staat op -40/45 mljoen.

Iedereen die kan rekenen weet dat dit de liquide middelen - schulden = geld is op betekent.
Tahirovic/boomen werden gehaald omdat de verwachting was dat Alvarez als eerste zou vertrekken.

OP het moment dat Timber dus verkocht word, is de schuld weg en zijn de liquide middelen weer terug op oorspronkelijk niveau van 40-45 miljoen. Het voordeel is dat er ondertussen ook 15 miljoen aan salaris bespaart is.

Nu met Bassey zijn vertrek is er dus weer 21 miljoen virjgekomen. Alleen stond Bassey nog voor 18 miljoen op de balans wat afgeschreven moet worden. Dus per saldo kan je daar ook niet gigantisch van investeren.

Alles bij elkaar moet er gewoon eerst puin geruimd worden. Er werd schandalig veel salaris uitgekeerd, de afschrijvingen waren gigantisch hoog en het begin saldo was negatief.

31 juli 2023 om 10:21

Wel eens gehoord van de kost gaat voor de baat? En als ik die rekensom van jou loslaat op andere clubs, komen die er dan beter van af? En is het dan niet merkwaardig dat daar wel volop wordt geïnvesteerd in spelers? Die ook nog eens gehaald worden voor bedragen tussen de - grofweg - 5 en 10 miljoen? Zou Ajax ook eens in diezelfde vijver moeten kijken, in plaats van te gaan voor spelers die hoogstwaarschijnlijk onhaalbaar blijken te zijn? Nee, ik ben het met Driessen op een bepaald punt honderd procent eens: bizar slecht beleid deze transferzomer. Maar we zullen zien hoe het afloopt, en staan er aan het eind van deze maand 4 top aankopen in de Arena. Dan slik ik graag mijn woorden in.

31 juli 2023 om 17:58

@Pinko,

Kosten voor de baten gaat inderdaad op, tenzij het risico te groot is. Met het vertrek van Blind, Tadic en Timber vertrekt er 15 miljoen in het salaris huis! Daarnaast nog Ocampos, Lucca, Stekelenburg etc etc etc die vertrokken of gestopt zijn. En dan word er 20 miljoen aan salaris bespaart in 7 maanden tijd!

Daarnaast is de post op afschrijvingen enorm groot dat gedekt moet worden. En het mislopen van de CL.

Ga dan eens rekenen,,,(

31 juli 2023 om 09:15

Psv hield anders gewoon de 0 tegen een PL club waar Ajax er 3 om de oren kreeg tegen een clubje uit de Bundesliga en tegen een nog veel lager clubje Unterhaching..dus verdedigd is Psv nog niet zo dramatisch ten opzichte van de verdediging van Ajax..die blunderen van alle kanten..

Tsja, dat we er nu niet florissant voor staan. Dat is natuurlijk zo. Maar dit zijn argumenten die Valentijn al vaker heeft geuit (en is pas recent van vakantie thuis gekomen). Ook is Mislintat pas net in dienst. Hij gaf zelf aan vanaf januari met Ajax “bezig te zijn”, maar daar kan je hem toch nu niet op gaan afrekenen? Situatie is heel duidelijk, de directie en RvC wil geen enorm financieel risico lopen. En daarbij hebben ze met z’n allen besloten dat ze alleen voor echte (nummer “1”) versterkingen willen gaan ipv keuze 2 of 3. Dat maakt het allemaal erg lastig. Om nu al iedereen finaal af te branden, vind ik niet fair. Ook ik word onrustig, maar ben benieuwd en heb nu nog het vertrouwen in de organisatie dat het goed gaat komen.

31 juli 2023 om 08:26

Heb jij serieus nog vertrouwen in de organisatie? Maurits Hendriks die niet bij de club past en alleen bezig is zijn positie te redden . Een td die geen echt netwerk heeft en nog niets voor elkaar gekregen heeft op de transfermarkt maar waardoor we een trainer hebben die heel likeable is maar te licht en geen tactisch wonder of voetbalvisie heeft kijk die oefenwedstrijden zit geen lijn in. Ook hebben we een hele krappe selectie waar een aantal spelers onder de maat zijn of ontevreden en weg willen. Neem me aub mee in je positieve gevoel. Leg me dat uit want ik zie het helaas echt niet.

31 juli 2023 om 09:45

Maurits Hendriks is niet iemand waar ik warm van word. Maar hij is niet Ajax, dat is de hele organisatie. Of Mislintat goed z'n werk doet, kunnen we nu toch nog niet beoordelen? Wat als hij in de komende 2 weken met enorme kanonnen komt? Dan is iedereen weer hosanna. Dat het niet kan met deze selectie (met name achterin), lijkt me een feit. En zoals ik schrijf, word ik nu ook echt wel onrustig. Maar om nu de hele organisatie af te fakkelen, vind ik veel te voorbarig. Als we op 1 september met een goede selectie staan, ben ik erg tevreden. Ik begrijp de ingezette financiele koers wel helemaal.

31 juli 2023 om 09:51

@reinaldinhoo

Op basis waarvan vind jij dat Hendriks alleen bezig is met zijn positie te redden? Geef eens een paar duidelijk argumenten/feiten?

Ik ben geen voor/tegen stander van Hendriks, alleen ik ben heel erg benieuwd op basis waarvna jij bovenstaande beweert?

31 juli 2023 om 11:32

Het is veel te vroeg om nu al Steijn af te schrijven. Natuurlijk zit er geen lijn in de oefenwedstrijden. De beste man is net begonnen, bepalende spelers kwijtgeraakt en zoekende. Ik zou me om die oefencampagne niet sappel maken. Als er over 2 weken maar een fatsoenlijk en vooral gemotiveerd team staat. Vooral dat laaste mag Steijn mee aan de slag. Wat een slappe hap, die jongens.

31 juli 2023 om 15:12

Ik kan tot nu toe just best een lijn zien in de oefenwedstrijden. Er wordt bij tijden heel aardige gespeeld en goed druk gezet.
Er zijn best wat lichtpuntjes, een aantal aardige talenten die op de deur kloppen, en zowel vd Boomen als Tahirovic laten zien dat ze best iets toe kunnen voegen aan dit Ajax
Tegelijkertijd is het ook duidelijk dat er behoorlijk wat kwaliteit mist, met name achterin, en dat je aanvallend, als iedereen fit is een hele aardige basis hebt met Berwijn, Brobbey en Kudus, maar dat het daar achter, met name in de spits en rechtsbuiten behoorlijk mager is.

31 juli 2023 om 22:00

Druk zetten en de restverdediging zijn echt dramatisch. Zelfs tegen matige ploegen zie je dat dit niet gaat.

Ik vind deze man een enorme azijziker en irritant. Maar ik moet hem helaas wel gelijk geven.

31 juli 2023 om 08:28

Maar niemand kan hem ook ongelijk geven. Zelfs de fans van Mislintat zelf niet. De data waar Mislintat zo prat op gaat, spreekt allles behalve in zijn eigen voordeel. Deze man is incapabel en had never nooit aangesteld moeten worden, bedankt Edwin.

31 juli 2023 om 08:44

Ik denk dat soccerfan zo aan gaat tonen dat in ieder geval 1 gaan van Sven er anders over denkt.
Daarbij moeten we misschien ook reëel zijn en beseffen dat ajax op dit moment weinig status heeft en je of bij vreemde constructies uit kunt komen of spelers pas komen als er weinig tot geen andere opties zijn.

31 juli 2023 om 08:48

Ajax weinig status, haha. Omdat ze 1 jaar minder hebben gepresteerd is heel de reputatie van Ajax weg in eens zeker? Volgens mij is Timber nog een recent voorbeeld van welke stappen je via Ajax kunt maken.

31 juli 2023 om 08:51

Misschien heeft hij al de nodige spelers aangedragen, zoals Guler,Spertzian. Misschien mag hij gewoon niet investeren van de rvc. Dus een beetje makkelijk om Mislintat daar de schuld van te geven. Je weet niet eens hoe het zit. Je hebt vorig jaar ook gekeken toch? Dan heb je toch ook gezien dat ze 100 miljoen door de plee hebben gespoeld. Waarbij je nog blij mag zijn dat Ajax niet Ocampos en die keeper er nog bij hadden gehaald want dan hadden ze gewoon nog 40 miljoen meer in de shit gezeten nu. Deze man is heel goed overbodige prut aan het lozen. Je geeft nu de schuld aan de verkeerde. Huntelaar,Hamstra,Overmars en Van de Sar hebben er een zooitje van gemaakt dan probeert Mislintat nu te herstellen.

31 juli 2023 om 09:55

@hansje1969

Heb jij je recentelijk eens verdiept in de cijfers van Ajax?
Zo nee: waarom denk je dat jou mening ook maar enigzins relevant is?
Zo ja: waarom denk je dat Ajax zomaar even 20-40 miljoen uit kan geven?

Mensen die zichzelf even een half uurtje inlezen in de financien van Ajax snapt precies waar de club mee bezig is. En de financien zijn niet zo moeilijk hoor... Ook zonder financieel verstand kan je dit lezen.

31 juli 2023 om 11:16

Nu niet investeren betekent volgend jaar weer geen CL D-Bergkamp. Waarom zitten we nu zo in deze shit? Juist daarom

31 juli 2023 om 18:14

@Hansje1969

We zitten niet perse in de shit vanwege mislopen CL Hansje, we zitten in de shit omdat er de afgelopen jaren bizarre salarissen zijn uitgekeerd en enorme afschrijvingen op de balans stonden. Open je blik en verdiep jezelf eens in de club waar je van houdt?

Met het vertrek van Blind, Tadic, Timber, Ocampos, Lucca, Bassey, Grillitsch komt er ongeveer 22 miljoen aan salaris vrij in 7 maanden! Daarnaast nog Regeer, Unuvar, Stekelenburg, Baas en Pierie die tezamen ook nog wel een paar miljoen opstrijken. Ongeveer 24 miljoen vrij gekomen.

Daarnaast is er vorige zomer voor 100 miljoen ingekocht wat elk jaar voor een afschrijving zorgt van 20-22 miljoen euro. Helaas zijn van de vertrokken spelers alleen Bassey een serieuze afschrijving dus dit bedrag blijft na vertrek niet veel anders.

Het mislopen van de CL draagt dan ook aan het mislopen van 35 miljoen euro die je goed moet maken.

Dat is dus een kostenpost van 24 miljoen + 21 miljoen + 35 miljoen euro = 80 miljoen negatief waar Mislintat mee moest beginnen.

Daar tegen over stond 42 miljoen aan liquide middelen. Van welk geld had je willen investeren? Nep geld?

31 juli 2023 om 18:45

D-Bergkamp
De CL mislopen volgend jaar, waarschijnlijk 60M mist in je berekening. Allemaal leuk en aardig wat je zegt.
Door onze goede selecties twee jaar terug, waren we wel in staat 18 punten in de voorronde te halen. Kijk eens wat dat opleverde.

Tja, ik snap een groot deel van de supporters echt wel dat men graag versterkingen wilt zien. Dat wil ik ook. Maar Mislintat en Steijn hebben ondertussen haarfijn uitgelegd waarom het zo lang duurt.

1. Ajax moest eerst spelers verkopen om weer te kunnen kopen. Dat is nu gebeurd met Timber en Bassey (alhoewel Timber geen effect heeft gehad op de afschrijvingen).
2. Ajax mikt op spelers a la Satulo waar ook andere (grote) partijen in geinteresseerd zijn zoals Napoli, Leipzig en Fiorentina. Dan ben je volledige afhankelijk van de speler zelf en welke keuze hij gaat maken.

Dat de voorbereiding niet lekker loopt doet mij vrij weinig. Toen Bosz bij Ajax begon hadden we ook een wanhopige voorbereiding (3x verloren, 2x gelijk en 1x gewonnen). De voorbereiding van ons succes jaar 2018/2019 hebben we 5x verloren, 2x gelijk gespeeld en 2x gewonnen. Hiermee wil ik niet zeggen dat Ajax nu weer ineens naar de finale van de EL zal gaan en dat ze zomaar kampioen gaan worden, maar ik zie het niet zo somber in zoals andere dit doen.

31 juli 2023 om 08:26

Zo’n Satulo had je vorig jaar makkelijker kunnen halen dan nu…. Zulke spelers willen op het hoogste Europese podium spelen en daar ontbreekt het dit seizoen wel aan…. Ajax heeft toch aardig gegokt en verloren met de transfers van vorig seizoen…. Dat heeft ongetwijfeld een impact en gevolgen

31 juli 2023 om 08:33

Tja, er zitten nu andere beleidsbepalers bij Ajax dan vorig seizoen, dus daar kunnen we Mislintat niet op afrekenen. Ik ben het met je eens dat er vorige zomer gegokt en verloren is qua transfers; alhoewel ik van mening ben dat de grootste fout is geweest om Schreuder aan te stellen. Iedereen kon van mijlenver zien aankomen dat hij niet goed genoeg was (zijn verleden als trainer was gewoon bijzonder matig, nooit goed voetbal op de mat gelegd). Bergwijn is echt wel een goede speler, net als Brobbey. Alleen is er voor deze twee gewoon bizar veel geld betaald, wat weer invloed heef op deze zomer want nu mag er dus niet zoveel uitgegeven worden.

Dat Ajax geen Champions League speelt zal inderdaad gevolgen hebben op de grootste namen op het lijstje van Ajax. Steijn heeft dit twee weken geleden ook bevestigt in een interview, dat het nu lastiger is om sommige spelers aan te trekken vanwege Europa League voetbal en geen Champions League.

Ander gevolg van het mislopen van de CL is natuurlijk het geld dat nu gemist wordt. Ik las gister in een VI Pro artikel dat Ajax een tekort heeft van 100 miljoen vanwege het mislopen van de Champions League, de waanzinnige salarissen en afschrijvingen op dure transers.

31 juli 2023 om 08:35

Dat is het wel in een notendop. Alle aankopen van vorig jaar laten het tot nu toe aardig afweten.

31 juli 2023 om 08:47

Maar als Schreuder te matig is wat vind je dan van Steijn? wat heeft hij op hoog niveau laten zien?

31 juli 2023 om 08:49

Die 100 miljoen tekort gaat nooit kloppen. Je kan in het jaarverslag van vorig jaar de salarispost lezen en de afschrijving.
Daar is nu echt een behoorlijke klap op gegeven door oa Tadic, Bassey, Blind en Timber te laten vertrekken. In mijn optiek zou je het liefst Bergwijn voor 25-28 miljoen verkopen om die post van je balans af te krijgen.
Het jammere is dat Timber, Tadic en Blind geen balanswaarde hadden en dus op de afschrijving niets doen.

Financieel is het heel begrijpelijk wat Susan en Mislintat doen, het is alleen superfrustrerend voor ons als supporters.
Die 100 miljoen aan aankopen is superdom geweest. Dat is gewoon 20 miljoen aan afschrijvingen per jaar op je begroting erbij. Dat kan je niet zomaar lijden.
Haller, Martinez en Anthony stonden voor zoveel minder op de balans.

De actie om Rulli, Bassey Bergwijn, Brobbey, Kaplan en Wijndal te kopen is gewoon echt ronduit stompzinnig geweest, het is voor een Nl'se club niet op te brengen om die 5 jaar lang op je balans te zetten. Financieel kan Ajax wel flinke verliezen lijden gelukkig, maar echt snugger was het niet.

We gaan het de komende jaren wel zien!

31 juli 2023 om 08:56

Nog zeer weinig maar Ten Hag had ook niks laten zien en De Boer ook niet. Of wil je nu beweren dat we Schreuder hadden moeten houden? Er was geen trainer van naam in dit Ajax gestapt op dit moment

31 juli 2023 om 09:01

@janssen

Ik heb te weinig van Steijn gezien om hier een mening over te hebben. Wat ik wel weet is dat hij het goed gedaan heeft bij zijn vorige clubs en de samenvattingen die ik vorig jaar van Sparta heb gezien vond ik ook zeker niet slecht. Maar goed, ik ben in deze aardig neutraal. Ik geef hem een kans. Van Schreuder kon ik mij zijn tijd bij Twente nog heel goed herinneren en dat men uitermate ontevreden was. Bij Brugge kampioen geworden, maar ook daar waren de fans hem liever kwijt dan rijk.

@magikhetwete

Maar Tadic had vrjwel geen impact meer op de afschrijvingen omdat hij al wat langer onder contract stond en zijn huidige contract nog liep tot 2027, maar inderdaad zijn salaris geeft wel weer ademruimte. Timber staat als jeugdspeler niet bij de afschrijvingen, maar ook qua salaris een groot verdiener. Met het vertrek van Bassey is er inderdaad wel aardig wat ruimte vrij gekomen.

Met je eens dat de aankopen die jij noemt gewoon stompzinnig waren (voor dat geld in ieder geval). Ik zei afgelopen zomer al dat het lijkt alsof 'h2' en Van der Sar Football Manager aan het spelen waren. Ik was heel blij dat de RvC nee zei tegen de aankoop van Ocampos, maar helaas kwam hij daarna alsnog op huur basis voor een aardig bedrag.

En wat je zegt, Ajax kan wel een verlies lijden, maar ik snap dat Mislintat en vooral Lenderink hier niet op zitten te wachten. Helemaal als je groot verdieners en spelers waar het meest op wordt afgeschreven niet echt leveren.

31 juli 2023 om 09:58

@miccoli en @magikhetwete

Yes, twee supporters die eens naar de financiele kant kijken en begrijpen waarom er nog geen geld over de balk word gesmeten... Serieus goed om te zien dat er gelukkig nog medestanders zijn die verder kijken dan hun neus lang is.

31 juli 2023 om 08:27

Miccoli. Zo zie je maar dat statistieken niet alles zeggen. Itt de twee voorbeelden die je nu geeft is er toch totaal geen potentie in deze spelersgroep? Je hebt een keeper die nog wel eens over een bal duikt, je hebt een verdediging waarin Rensch en Wijndal de twee 'ervaren' spelers zijn, je hebt een middenveld van het niveau dat zelfs Klaassen nog kans maakt op een basisplek en voorin heb je een spits die totaal niet klinisch is en aan de buitenkant staan ook niet bepaald spelers die er allebei even 15 maken in het seizoen. Weinig goals en veel tegengoals heb je met deze selectie. Niet bepaald hoopgevend lijkt mij zo

31 juli 2023 om 08:30

En daar komt ook bij dat je daar enorm veel voor hebt betaald. Dat zou voor een RvC best reden zijn om momenteel de hand op de knip te houden. Je zult een groot deel van je basis 11 moeten herbouwen….

31 juli 2023 om 08:46

Tja, ik zie wel potentie in Rensch, Hato, Tahirovic, Conceicao, Salah-Edinne, Brobbey en Taylor. Maar goed, daarover zullen we het waarschijnlijk niet eens worden.

Dat de verdediging niet op orde is, daar ben ik het mee eens, maar dat hebben zowel Steijn als Mislintat ook bevestigt, dus daar wordt aan gewerkt. In het geval van Sutalo weten we dat Zagreb (en in mindere mate Sutalo zelf) hem liever niet voorkopen tijdens de voorrondes van de CL tenzij er iets van 25 miljoen wordt neergelegd. Mislintat heeft ook laten weten dat met een top drie werkt en dat er pas op nummer twee geboden wordt als nummer één onhaalbaar blijkt.

Ik heb er dus wel vertrouwe in dat het allemaal goed komt. Maar goed, koffiedik kijken allemaal. We zullen over een jaar zien hoe we er voor staan.

31 juli 2023 om 09:00

Wat voor potentie zie jij in deze spelers? Dat zij Ajax kampioen kunnen maken? Dat zij dragende spelers worden? Dat zij Ajax Europees verder gaan brengen? Ik vind dat lijstje in ieder geval niet heel bijzonder.

31 juli 2023 om 10:03

@ducktaildo

Zag jij vorig jaar bij aanschaf potentie in Wieffer voor 600k vanaf de KKD?
Of in een Szymanski (huur 2 mil) met 172 wedstrijden, 19 goals en 30 assists?
Of in een Gimenez (koop 6 mil) met 75 wedstirjden, 18 goals en 6 assists

Voor af op papier leken de spelers van Feyenoord vorig jaar ook geen "geweldige" aankopen. Feyenoord kocht Timber voor 8 miljoen van Utrecht (nr 7 NL) terwijl Ajax de aanvoerder, uitblinker en beker winnaar Frankrijk haalt.

Als je op papier kijkt zijn de transfers van feyenoord vorig jaar echt niet indrukwekkend te noemen. In de praktijk des te meer.

En dat is precies wat Ajax ook wee rmoet doen, goed scouten en selectief zijn. Niet kopen om het kopen.

31 juli 2023 om 10:10

D-Bergkamp. Wat heeft Feyenoord hier precies mee te maken? Ik zie bij Ajax momenteel een veredeld Jong elftal staan, en dat twee weken voor de start van de competitie. Wat er ook gebeurt nu, de automatismes zullen er alles behalve zijn. Je moet inderdaad selectief zijn, dat is goed, maar de selectie is alles behalve op niveau op het moment. Overigens niks moet natuurlijk, maar ga je met deze selectie het seizoen in, dan wordt meedoen voor de 1e plek wel heel lastig. En nog even terugkomend op Feyenoord dan. Daar stond/staat een toptrainer voor de groep, iets wat ik in Steijn nog nooit heb gezien.

31 juli 2023 om 12:33

Eeen veredeldt jong Elftal?

Eens kijken, Rulli 31 jaar, keeper met internationale ervaring.
Wijndal, 23 jaar, oranje international met 125 eredivisie wedstrijden in de benen.
Sanchez, 25 jaar, Mexicaans international
Alvarez 25 jaar, Mexicaans international, 98 eredivisie wedstrijden gespeeld.
Klaassen, 219 eredivisie wedstrijden gespeeld.
Bergwijn, 144 eredivisie wedstrijden gespeeld.
Berghuis, 109 eredivisie wedstirjdne gespeeld.
Kudus, 63 eredivisie wedstirjden gespeeld.

Wat bedoel je nou precies met een veredelt jong elftal? Hier staat gewoon een van de meest ervaren eredivisie teams!

31 juli 2023 om 08:35

@miccoli:

Dat Ajax mikt op spelers als Sutalo en anderen in die categorie, dat snap ik. Echter moet je toch als club ook beseffen dat er een relatief grote kans is dat je dan naast je 'main target' grijpt, aangezien er ook grote(re) clubs geinteresseerd zijn? (En Ajax ook geen CL voetbal te bieden heeft) Ondertussen is het 10 dagen voor de start van de competitie en heeft Ajax een defensie die je nauwelijks Eredivisie waardig kan noemen.

Je vergelijking met de andere, slechte voorbereidingen vind ik mank lopen want dan was er gewoon veel meer kwaliteit in de kern. Vandaag is de algemene kwaliteit van de kern eerder matig te noemen, zeker als je weet dat ook Alvarez en Kudus nog op de nominatie staan om te vertrekken. Met een Van Boomen en Tahirovic gaan je de oorlog niet winnen.

31 juli 2023 om 08:38

Waarom moet Ajax eerst verkopen voordat het kan kopen? Ajax heeft in het recente verleden zulke enorme transferklappers gemaakt? PSV en Feyenoord spenderen erop los en Ajax verkoopt met 1 speler (timber) net zoveel als PSV met twee.. En die hebben hun selectie wel op tijd op orde.

De volledige defensie bestaat uit Jong-Ajax spelers. Ajax heeft niet alleen Sutalo nodig om dit probleem op te lossen. - ik zie bij die speler eenzelfde situatie ontstaan als destijd met Richarlison.

31 juli 2023 om 08:53

Ajax heeft, in vergelijkingen met Feyenoord en PSV, veel hogere afschrijvingen en een veel hoger salarishuis. Ajax heeft de laatste jaren ook begroot op de Champions League. Dus er moest naast het Champions League geld ook iets van 60+ miljoen binnen komen aan transfers om de begroting sluitend te maken (als ik het goed heb begrepen).

Ajax schrijft bijna elk jaar 50 miljoen af aan aangekochte spelers. Voor Bergwijn wordt bijvoorbeeld jaarlijks meer dan 6 miljoen afgeschreven. Daarbovenop heb je dus ook de hoge salarisen van spelers zoals Bergwijn, Berghuis, Klaassen, Alvarez, Kudus, Rulli en Brobbey die allemaal boven de 2 miljoen per jaar verdienen.

Ajax heeft dus de laatste jaren gegokt en dat ging telkens goed, maar afgelopen seizoen ging dit dus mis. Daarom heeft ajax dit seizoen een tekort van 100 miljoen. Dit is nu enigszins goed gemaakt met de verkopen van Bassey en Timber, maar nog niet volledig gedicht.

Daarom kan Ajax dus niet zoveel uitgeven.

31 juli 2023 om 09:07

Een tekort van 100 miljoen?! Afschrijving heb je alleen als de spelers transfervrij vertrekken. De afschrijving van zo'n Bassey is bijvoorbeeld vrijwel niets geweest. Het salarishuis van Ajax is enorm maar met 1 dikke transfer afgedicht. Ajax verkoopt toch consequent voor meer dan dat ze kopen? Dan heb je toch altijd een positief resultaat - en geen tekort van 100 miljoen? dat tekort kan alleen komen als de overige uitgaven - salarissen etc, niet overeenkomen met inkomsten. dus idd championsleague..

maar begrijp ik hieruit dat Ajax CL salarissen aan dat zootje jeugdspelers betaald?

31 juli 2023 om 10:49

Het zit iets anders in elkaar. Ajax schrijft jaarlijks af op de spelers die eerder aangekocht zijn voor een transfersom. Daarmee daalt de waarde van de spelers in de boeken.

Echter lang niet alle spelers gaan uiteindelijk na afloop van hun contract transfervrij weg. Mocht een speler eerder verkocht worden, dan is het verschil in verkoopprijs versus de waarde in de boeken een eenmalige winst of in een slecht geval, een eenmalig verlies.

Op Bassey was nog niet veel afgeschreven, zijn verkoop draagt niet zoveel bij aan een winst. De verkoop van Timber draagt wel veel bij aan de winst, hij stond voor weinig in de boeken.

Toekomstige transfers van bijvoorbeeld Alvarez of Kudus dragen wel heel erg veel bij aan de winst omdat op deze spelers al heel veel is afgeschreven.

Ajax kan gezien haar vermogen wel degelijk heel veel geld uitgeven echter dan neemt Ajax een risico dat indien spelers las Kudus en Alvarez in de toekomst transfervrij vertrekken, Ajax met een financieel gat komt te zitten.

31 juli 2023 om 11:24

Ja boekhoudtechnisch klopt dit - alleen dan is een eventuele verkoop toch pure winst waarmee je dus de markt op kan? Tekort van 100 miljoen is dan toch ook gelul? omdat het gehele aankoopbedrag al is verrekent. Begrijp niet zo goed hoe - als je dit zo rekent - een verkoop van bijvoorbeeld Timber, nodig is om gaten te dichten. Het gat van CL inkomsten is toch al gedicht met bijvoorbeeld salarislast verlagen van een vertrek van Tadic - en eerdere verkopen van bijvoorbeeld De Jong, De Ligt, e.a. - Ajax speelt toch vrijwel altijd positief op de transfermarkt?

- ik begrijp dat het gat van de misgelopen CL gedicht moet worden, maar met 21 miljoen van Bassey ben je er toch?

31 juli 2023 om 12:36

Je hebt helemaal gelijk, het vermeende tekort van 100 miljoen euro is gewoon gelul. Een verzinsel van VI wat ze zelf al in hetzelfde artikel ontkrachtte.

Alleen vinden sommige het hier heel leuk om die desinformatie voor waar aan te nemen om heel hard te gaan roepen dat Ajax 100 miljoen euro te kort komt.

Is gewoon om je te bescheuren, Ajax is veruit, maar dan ook echt veruit, de financieel meest gezonde club van Nederland.

Ach ik snap Driessen ook wel een beetje hoor, er moet toch wat in het krantje staan. En als ze geen echte nieuwtjes hebben dan maar blijven herhalen wat ze al weken schrijven.

31 juli 2023 om 11:28

Over 12 dagen speelt Ajax tegen Heracles - twaalf dagen is te kort om nieuwe spelers ingespeeld te laten krijgen op elkaar. Er is op dit moment geen eredivisiewaardige defensie. M.a.w. De man die verantwoordelijk is voor het selectiebeleid doet zijn werk niet (goed). - Dit is het feit waar ajax watchend telegraaf mee werkt.

31 juli 2023 om 13:18

Ajax heeft nog geen backup van Timber. Dus moet een verdediger van jong Ajax tegen Heracles spelen.

Maar is dat echt een groot probleem? Verleden jaar won jong Ajax thuis toch gewoon met 4-0 van Heracles?

31 juli 2023 om 13:24

Het staat nog lang niet en er moet zeker wat bij, maar met Rensch, Alvarez, Hato en Wijndal heb je toch echt geen eredivisie onwaardige verdediging.

Vanuit spelersperspectief is het duidelijk, toch? Je kunt naar Ajax. Op het moment dat je het waarmaakt op een bepaald niveau, is het logisch dat je een kans waagt op een niveautje hoger. En als Ajax dat niveautje hoger is... alleen was niveautje hoger Ajax in 2019 anders dan nu.

Ik begrijp de komst van Van den Boomen en Olij wel: zoiets heet groei, ontwikkeling, of het waarmaken van potentie - vanuit de Eerste Divisie een stapje omhoog naar de middenmoot van Frankrijk of Nederland, nu vanuit die middenmoot een stap naar de top van een bescheidener voetballand en allicht over een jaar of twee, drie vanuit de top van een kleiner voetballand de sprong wagen naar de (sub)top van een groter voetballand.

Het is dus een kwestie van communicatie en uitleg: waarom kiest Ajax anno 2023 uitsluitend voor spelers die nog in hun groei zitten, terwijl ze de afgelopen vijf jaar deels op meer gearriveerde, ervaren spelers teerden ( Blind, Tadic, Bergwijn, Klaassen, Berghuis, Pasveer, Grillitsch, Ocampos, zelfs Huntelaar en Stekelenburg) naast de menige talenten.

Ajax dient duidelijker de huidige stappen en transfers uit te leggen, anders dan azijnpissers van De Telegraaf vrij spel te laten geven: duidelijker en herhaaldelijk zeggen dat het mislopen van inkomsten en het ook niet optimaal voor de toekomst kunnen begroten, je op dit moment ernstig beperkt in je mogelijkheden. Als je dat vaak genoeg doet, kweek je uiteindelijk begrip. Ik geef Driessen dus geen gelijk over die spelers, maar er zit wel een kern van waarheid over de belabberde communicatie van Ajax en dat speelt al langer.

31 juli 2023 om 08:48

Met dat eerste ben ik het deels eens. Ajax kon zich schijnbaar geen minder seizoen veroorloven en dan leef je simpelweg ruimer dan je zou moeten leven. Alle problemen komen nu samen en dat blijkt een gevaarlijke cocktail.

31 juli 2023 om 13:23

Welnee, er zijn geen grote problemen bij Ajax. Ajax kon en kan zich heel makkelijk een minder seizoen veroorloven.

Niet Ajacieden vinden het gewoon leuk om Ajax te bashen. Komen ineens met de raarste dingen aanzetten. Verzinsels als Ajax komt 100 miljoen euro te kort. De selectie van Ajax is niet eredivisie waardig.

Gewoon om te lachen, om je te bescheuren.

Kijk eens naar de feiten. Ajax moet straks tegen Heracles, dan tegen Excelsior en de derde wedstrijd tegen Fortuna. Pas op 17 september komt de eerste echte tegenstander, FC Twente. Ajax heeft nog 7 weken de tijd om klaar gestoomd te worden voor die wedstrijd. 7(!) weken.

En voordat iemand roept maar Heracles is toch heel gevaarlijk. Jong Ajax won verleden jaar thuis met 4-0 van Heracles.

31 juli 2023 om 16:32

Speedyafc:
Dus op papier zijn de eerste drie tegenstanders idd geen hoogvliegers.... Maar(!), je kunt je er ook geen misstap tegen permiteren......
Ajax is momenteel helemaal niet klaar voor het nieuwe seizoen en ook nieuwe spelers moeten wennen en ingepast worden.... Tijd begint wel te lopen.
Geldt overigens ook voor bepaalde posities binnen Psv....

31 juli 2023 om 20:47

De huidige selectie van Ajax speelt al een aardige lange tijd samen. Vijf, zes spelers hebben al meer dan 100 eredivisie wedstrijden in de benen. Dat zijn zeer ervaren spelers.

Deze spelers behoren gewoon de eerste drie wedstrijden te winnen. Ook zonder aankopen achterin.

Pas tegen FC Twente op 17 september zal er meer gevraagd worden, dan kan je in de problemen komen met de huidige verdediging. Maar ik ga er vanuit dat er dan allang een RCV gekocht is die dan al wekenlang meegetraind heeft.

31 juli 2023 om 20:54

@speedyafc - De playoffs voor de EL beginnen over 3 weken al. Dat is voor Ajax toch wel een 'echte' tegenstander. Verder lijkt het me duidelijk dat er wel wat meer aan de hand is bij Ajax dan enkel een financieel tegenvallertje. We gaan nu augustus in en Ajax heeft nog maar twee spelers binnengehaald. Dat terwijl Timber en Tadic al weg zijn en er flink getrokken wordt aan Alvarez en Kudus. Ik heb Ajax buiten de jaren onder De Boer nog nooit zo inactief op de transfermarkt gezien.

Ook de loting vind ik een non-argument, want als Ajax daar een flater slaat, begint het 't seizoen direct heel slecht. Puntenverlies bij die ploegen maak je niet zomaar goed en je gaat dan niet bepaald lekker richting FC Twente of betere ploegen. Ajax heeft niet de tijd om op stoom te komen. Die moeten echt gaan presteren, eigenlijk direct al.

Valentijn heeft natuurlijk volledig gelijk, op Spertsyan na. Als de regels het toelaten moet je zo’n speler natuurlijk gewoon kunnen ophalen, ongeacht je afkeer tegen Rusland en Poetin.

Maar het is verbijsterend te zien hoe zo’n zorgvuldig opgebouwd imperium in razend tempo is afgebroken aan de hand van absolute nobodys zoals die rare hockeyer, die ict chick en een veredelde scout die erbij loopt als een 3e hands autoverkoper.

Over 2 weken start de competitie en er staat een team waarvan je blij mag zijn als ze de play-offs voor de voorronde van de conference league halen.

Steijn zal het seizoen niet afmaken en degenen die daar verantwoordelijk zijn blijven rustig zitten om hun werk, het vernietigen van de club, zorgvuldig voort te zetten.

En het mooie is, de supporters staan erbij en kijken ernaar en zien dat het goed is…
Want, de Telegraaf en zijn verslaggevers zijn de boosdoeners…

31 juli 2023 om 08:42

De supporters maken zich ook wel flink zorgen hoor. Ik ken meerdere Ajacieden die verre van tevreden zijn en ook op VZ is de kritiek onder de Ajacieden niet mals, maar wat kun je op dit moment als supporter doen dan?

Als de TD geen geld uit kan geven, wordt het een lastig verhaal. Als Steijn een ongebalanceerde en uitgeklede ploeg tot z'n beschikking krijgt, wordt het een lastig verhaal.

Van Der Sar heeft vorig jaar een dramatische staf samengesteld en is nu bij Ajax weg. De anderen zijn nieuw. Er is simpelweg niemand bij wie je nu als supporter effectief aan de stoelpoten kunt gaan zagen.

Tja, het is een overduidelijke hetze van De Telegraaf. Die voeren helemaal geen journalistiek meer en laten zich voor het karretje spannen voor ieder roeptoeter-verhaal. Toch is de globale opinie van dit artikel er wel 1 die hout snijdt.

Niet alleen nu is het een puinhoop, maar kennelijk is Ajax zo aan z'n plafond gaan leven, dat een minder seizoen al direct voor grotere problemen zou zorgen. Dat is sowieso nooit goed. Je moet als club natuurlijk altijd vooruit willen, maar je moet ook iets extra's hebben als het een keer achteruit gaat.

Verder is het wel apart hoe makkelijk en snel ze 8 miljoen euro voor dat talent van AS Roma konden neertellen, maar daarna was er schijnbaar geen geld meer (beschikbaar). Dan had je die 8 miljoen wel beter kunnen besteden. Die jongen is namelijk niet de missing link.

31 juli 2023 om 20:51

Ajax heeft een flinke financiële buffer. Er zijn geen financiële problemen. Het enige gat dat gedicht moest worden is het gemis aan CL inkomsten. De verkoop van Timber was daarvoor al voldoende.

Er is gewoon geld beschikbaar maar de gewenste spelers kunnen ze nu nog niet krijgen. Er spelen belangen als CL kwalificatie wedstrijden bij de verkopende club, verkopende clubs die in principe wel akkoord zijn maar af willen wachten of er nog een beter bod komt et cetera.

De TD heeft het duidelijk uitgelegd, intern heeft men ervoor gekozen om even af te wachten of men de eerste keuzes kan krijgen of niet. Pas als dat echt niet gaat lukken, gaat men over op de tweede of derde keuzes.

31 juli 2023 om 20:59

Dat is toch gewoon oliedom? Straks zijn de eerste keuzes niet haalbaar. Tegen die tijd moet je dan maar hopen dat de tweede of derde keuzes nog beschikbaar zijn. Of er nou grotere financiele problemen zijn of niet, het wankelt allemaal wel heel erg. Ik vind het allemaal maar raar. Aan de hand van dit beleid duurt een maand maar heel kort.

31 juli 2023 om 21:55

Het zijn keuzes. Ik ben het wel met je eens dat je op een gegeven moment wel moet doorpakken. Dus dan of extra geld bieden of over op plan B.
Denk dat deze week wel meer duidelijk wordt na de Europese wedstrijden.

Valentijn heeft vaak onzin uitgekraamd, maar deze mening deel ik volledig. Als je dacht dat het zinkende schip al op de bodem lag, dan blijkt er nog een dubbele bodem te zijn waar het nog even verder zinkt.

Arme Steijn. Best een goede trainer die op een ander moment een kans bij de top verdient. Maar voor dit project te licht en dan laat de leiding hem ook nog verzuipen. Dat voelt hij zelf ook, vandaar dat ibterview waarin hij zijn zorgen uitsprak. Met de winter mag hij weer vertrekken. En daar kan hij niets aan doen.

31 juli 2023 om 10:37

Haha hou toch op. Welk zinkend schip? Waar komt al deze onderbuik paniek vandaan?

Als niet-ajacied snap ik dit wel een beetje. De keuzes van Ajax zijn lastig te begrijpen. Sterker nog, ze maken amper keuzes want ze halen amper spelers. Ajax is nog steeds een aansprekende naam en heeft geld zat. Ze moeten wel bereid zijn fors te investeren, anders wordt het een heel moeizaam seizoen. Er zijn nu amper spelers die altijd kunnen leveren, terwijl je met deze defensie ook niet zeker bent.

Als je nou voor of tegen Driessen bent, hij heeft deels een punt. Althans het is 5 voor 12 bij Ajax. Kortom er moeten in principe deze week aanwinsten worden gepresenteerd!

31 juli 2023 om 10:50

Welnee, elk jaar zijn er eind augustus nog transfers en worden er eind augustus nog spelers aangetrokken. Geldt niet alleen voor Ajax maar ook voor de concurrentie.

31 juli 2023 om 13:34

Hij heeft deels een punt, maar mijn probleem is vooral dat dit punt momenteel dagelijks wordt herhaald en als 'nieuws' wordt gebracht. In het afgelopen in verschillende posts/podcasts/columns:
- Zeiken dat vd Boomen een prutser is die het niveau verlaagd omdat hij van Toulouse komt
- Klaassen loopt alleen te irriteren in het veld omdat hij te slecht is voor Ajax en het niet meer kan bijbenen,
- Niemand wist wat Misintlat deed in het spelershotel
- De weg volledig kwijt etc.

Eigenlijk zeggen ze daar gewoon 4 keer in 3 dagen hetzelfde, we twijfelen aan de kwaliteit van de selectie en vinden dat er niet snel genoeg wordt gekocht/gecommuniceerd. Prima en dat mogen ze vinden (en met hen velen) maar dat eeuwige gedram en doorzagen hoeft dan weer niet zo wat mij betreft.

Mislintat volgt een andere lijn dan zijn voorgangers, dat is wel duidelijk. Ik denk dat hij redelijk geschrokken is van de financiële huishouding van de club en de risico's die genomen zijn. Supporters en de media lijken niet te begrijpen dat Ajax een Champions League begroting heeft qua salaris en andere uitgaven. Als er geen Champions League wordt gehaald, moeten er spelers worden verkocht om het financiële gat te dichten. Dat spelers als Timber worden verkocht was bekend, maar zo te zien heeft hij daar een prima schaduwlijstje voor liggen. Alleen is iemand als Sutalo binnen halen geen fluitje van een cent. We praten over een Kroatisch international die bekend staat als een van de meest talentvolle verdedigers van Europa. Dat Mislintat achter hem aan gaat en nog steeds kans maakt, stemt mij al tevreden. Liever zo dan weer 100 miljoen uitgeven aan bankzitters en tribuneklanten.

Ajax heeft zijn kans om het Bayern/PSG van de Eredivisie te worden volledig om zeep geholpen. Uiteindelijk blijkt er niks aan organisatie achter Overmars te hebben gezeten om het technisch beleid voort te zetten. Daarnaast kan Ajax door het mislopen van CL voetbal nu ook geen transfers financieren wegens de veel te straffe salarishuishouding. Dit is de kans voor Feyenoord om na 5 decennia een structurele topclub te worden.

31 juli 2023 om 10:52

Complete onzin. Ajax heeft geen enkel probleem met de salaris huishouding.

Feyenoord loopt qua eigen vermogen ontwikkeling mijlenver achter op Ajax. Juist bij Feyenoord zijn de buffers zeer gering, wat financiële tegenslag en de boel dondert zo in elkaar.

Ajax is veruit de meest financieel stabiele club van Nederland.

Tja, gebaseerd op de resultaten van de oefenwedstrijden en de huidige selectie zou je kunnen zeggen dat Ajax helemaal de weg kwijt is.

Het is echter wel erg makkelijke journalistiek. Dat je als supporter zo reageert, dat kan ik me nog wel voorstellen. Maar als journalist moet je toch wat verder kijken.

Ten eerste is de competitie zelf nog niet begonnen. Pas bij de eerste wedstrijden daar zal je objectief kunnen zien hoe goed of slecht de selectie ervoor staat.

Ten tweede, de transferperiode duurt nog een dikke maand. Ja, idealiter zou je als club iig je as al klaar willen hebben. Maar er is nog tijd genoeg om de juiste versterkingen te halen.

Ten derde, de transfermarkt zit nu nog wat vast voor het soort spelers dat Ajax wil én kan halen. Andere journalisten hebben dit al nuchter vastgesteld. Ajax wil spelers die zowel kwaliteit en ervaring hebben en betaalbaar zijn. Helaas zijn er nu niet zoveel van dit soort spelers beschikbaar.
PSV heeft met hetzelfde te maken.

Waarschijnlijk zullen er meer van dat soort spelers beschikbaar komen op het moment dat de top en subtop in de grote competities hun selecties op orde hebben. Spelers die ze zelf niet meer nodig hebben zetten ze dan in de etalage. Maar dat zal helaas pas tegen het einde van de transferperiode zijn.

31 juli 2023 om 10:35

Nog nooit is een oefenwedstrijd de reflectie geweest van de officiele wedstrijden. Maar nu opeens wel?

Ik begin mij toch lichtelijk zorgen te maken want je verkoopt Timber en Tadic drukt niet meer op je portemonnee en achterin zijn wij eredivisie onwaardig.
Ala Alvarez blijft kan je hem centraal achterin zetten maar sta je garant voor elke wedstrijd een gele kaart en/of een strafschop tegen.
De competitie begint snel en je hebt toch in mijn ogen een links en rechtsback nodig, centrale verdediger en een rechtsbuiten

Tja, ik snap niet Branco van den Boomen alleen door hem afgeschreven wordt vanwege het feit dat ie bij de nummer 13 in Ligue 1 speelt. Op die manier heeft PSV met Pepi een grote miskoop gedaan, want die speelde bij een degradant in de Eredivisie. Die redenering volgend zou alleen Noa Lang een goede aankoop zijn van de topclubs. In mijn ogen kun je veel beter beoordelen of iemand het niveau van die nummer 13 aan kon of zelfs oversteeg, want dan kan ie waarschijnlijk een stap of wat hoger. En van den Boomen was wel een uitblinker daar, dat kunnen we wel stellen.Lezen en Luisteren is voor sommigen mensen op dit forum moeilijk.

Mislintat en steijn hebben aangegeven dat er eerst verkocht moet worden om dan iemand te kunnen kopen.

De financieele situatie is bij Ajax op dit moment niet zo gunstig.
Ze hebben hun begroting gericht op elk jaar CL met bijkomende salarissen en bijkomende kosten.
Vorig jaar voor bijna 100 miljoen gekocht, CL gemist en moeten nu dus zuinig zijn op de centjes.

Voor de supporters is het niet leuk om te horen dat er in dit stadium nog weinig is gekocht t.o.v. de concurrentie.

Maar we moeten ook reeel kunnen zijn en niet Mislintat de schuld geven, Vorig jaar is het vreselijk misgegaan, en daar moeten Steijn en Mislintat voor bloeden.

Ik ga er van uit dat er nog versterking komt op Vitale posities voor het einde van de transfer periode en Ajax speelt dit seizoen gewoon Top 3.

31 juli 2023 om 10:54

Dat is niet correct. Er is allang genoeg verkocht om aankopen mogelijk te kunnen maken.

Het enige wat Ajax extra moest dekken dit jaar is het gemis van de CL inkomsten. Dat is alles.

Ik hoorde Driessen roepen te Kloesse haalt de ene na de andere top aanwinsten binnen maar ik kan je vertellen als Ajax en Mislintat : Zerrouki, Beelen, Van de Belt,Stengs en Minteh had gehaald dan was er enirml veel kritiek gekomen en was de arena te klein geweest en Mislintat gelijk ontslagen. Ik denk dat het wachten waard is als wij echt onze nummers 1 van de lijst willen. Het liefst wil je nu al klaar zijn maar ik denk dat 31 augustus een goed elftal staat dat niet minnder is dan Feyenoord en Psv

Of je het nu eens bent met de uitlatingen van Driessen of niet, Ajax is niet meer het Ajax van de gloriejaren van pakweg vier, vijf jaar geleden. Je ziet nu hoe belangrijk een Marc Overmans, een Erik ten Hag, een Edwin van der Sar voor Ajax waren. Nu zit er een of andere Duitse techneut die spelers scout op data. Ga toch weg met je data. Voetbal is een foutenfestival, waar degene met de minste fouten aan het langste eind trekt.

Dat een Branco van den Boomen, met alle respect hoor, maar die speelde een poos geleden nog op vrijdagavonden voor 2.500 in het Jan Louwers Stadion tegen Telstar en maakte redelijk furore in Toulouse tegen middelmatige teams als Nantes, Stade Reims en Montpellier. Dat er van hém verwacht wordt dat hi je kar moet gaan trekken, zegt alles over het verval van Ajax. Normaliter speelt dit soort jongens niet in Ajax 1. (zie een Grillitsch, zelfde type speler). Maar omdat er op dit moment 'niks anders' is, wordt er verwacht dat Van den Boomen de leidersrol gaat oppakken. Dat kan, maar verwacht dan niet dat hij net zo goed is als Tadic (in zijn beginjaren), Frenkie de Jong, Van de Beek, Kudus of Antony. Dat ken gewoon nie ;-).

Driessen slaat wat dat betreft dus, naar mijn mening, de spijker op de kop wat betreft de definitief van leider maken van iemand die dat normaliter totaal niet kan, is of was. Niet normaal maken, wat niet normaal is.

31 juli 2023 om 09:47

Zo belangrijk was Edwin van der Sar niet voor Ajax.
Dat was geheel te danken aan Overmars en Ten Hag dat ajax zo goed presteerde.
Of kun jij een paar punten opnoemen wat hij zo goed heeft gedaan?

31 juli 2023 om 09:59

Erg simplistisch verhaal allemaal. Als je je een beetje verdiept in de zaken dan zou je weten dat Overmars en Vd Sar mede verantwoordelijk zijn voor de totale wanorde die er bij Ajax is door de belachelijke risicos die zijn genomen waardoor je nu op -100 miljoen begint door het belachelijke salarishuis en het missen van CL voetbal. Ja, Overmars heeft ook dingen goed gedaan maar heeft in zijn laatste paar jaar ook echt debiele dingen gedaan zoals Berghuis en Klaassen een salaris van 3-4 miljoen per jaar te geven.

Nu moet Sven dat allemaal opruimen en tegelijkertijd ook bouwen aan het nieuwe Ajax. Het is echt een monsterklus.

En over Vd Boomen, hij was een van de beste middenvelders van de Ligue 1 afgelopen seizoen. Dat is een hoger niveau over het algemeen dan de Eredivisie. En iedereen die de eerste paar oefenwedstrijden van Ajax heeft bekeken heeft ook die kwaliteit teruggezien in die wedstrijden. Ik denk oprecht dat Vd Boomen zich gaat ontpoppen als de beste middenvelder in de Eredivisie komend seizoen.

31 juli 2023 om 11:50

Beetje simpel om een speler af te rekenen op het feit dat hij enige tijd geleden nog voor een lager geklasseerd team speelde. Denk je ook zo over Wieffer, of bijvoorbeeld Schöne toen hij van NEC naar Ajax kwam?

Newsflash: spelers kunnen zich ontwikkelen. Soms langzaam, soms snel.

Bovendien komt leiderschap vaak met de jaren en de in die jaren opgedane (levens)ervaring, dus wat dat betreft zou de 'rijping' van VD Boomen een positief effect gehad kunnen hebben. Weet jij dat, omdat je hem dagelijks ziet en spreekt? Ik gok van niet.

Er zal echt nog wel versterking bij komen verwacht ik. Lijkt me dat Ajax genoeg heeft om te investeren. Ik vermoed dat achter de schermen er al redelijk wat concreet is met meerdere spelers. Jammer voor de telegraaf wordt dit goed stil gehouden totdat er iets definitiefs is.

Driessen is ook de weg volledig kwijt, maar hij heeft natuurlijk wel een punt. Ik verwacht echter nog wel dat Ajax wat versterkingen gaat halen. Het is nog geen augustus. Ik verwacht dat Ajax hoog inzet, maar dat kost dan wel wat tijd en geduld. Ik laat me graag verrassen.

31 juli 2023 om 12:45

Welk punt heeft Driessen hier dan? je geeft het zelf al aan, de transfermarkt is nog een maand open, de hele spelers carrousel moet nog beginnen. In de laatste week van august vinden de meeste transfers in de grote competities plaats.

Nog nooit waren de selecties van de top drie in Nederland eind juli dezelfde als in september aan het nieuwe seizoen beginnen. Het enige wat er speelt is dat in Nederland de competitie al begint voordat de internationale transfermarkt gesloten is. Mar pas in september zullen we weten wie zijn zaakjes het beste voor elkaar heeft.

31 juli 2023 om 10:34

Heeft helemaal geen gelijk over Mislintat. Onzin. Mislintat deelt gewoon geen nieuws. Klaar. Feyenoord had vorig seizoen ook last minute zijn laatste versterkingen. Waar was toen de paniek dan?Tsja dit krijg je als de T geen lijntjes meer heeft. Mislintat en Steijn geven aan dat ze nu nog voor de nummer 1 targets gaan en het daarom wat langer duurt. Dat is een schande. Ook vandaag krijgt Peter Bosz het podium in de T om hetzelfde verhaal te houden over PSV, liever wachten op de juiste versterkingen. Daar is dat geen enkel probleem, blijkbaar. Typisch, doorzichtig en vooral heel beschamend voor een krant.

Er is ook gewoon budget bij Ajax, zeker met de verkoop van Timber en Bassey nu. Maar de echte wereld is geen football manager of FIFA waarin alles met een paar drukken op de knop geregeld is.

Wat een verschrikking deze vent. Transfer periode duurt nog een maand. Wat is iedereen toch paniekerig aan het doen?

Ook ik ben geen fan van Driessen, maar hij heeft helemaal gelijk dat er bij Ajax aan het beleid geen touw meer aan vast te knopen is. Ik meen me een uitspraak van van der Sar te herinneren dat Ajax zich probleemloos 2 van 5 jaren zonder CL inkomsten kan permitteren. En nu is dit het enige jaar van de 5, en er is helemaal niks meer mogelijk. Daar geloof ik niets van. Bij Ajax wisten ze al een half jaar wat er aan zou kunnen komen. Mislintat heeft de huidige situatie zelfs geduid. En geschermd met lijstjes met daarop spelers die 1 op 1 voor vertrekkende zouden worden gehaald. Oftewel, direct toeslaan. Logisch en volkomen terecht. Je moet op alle denkbare scenario’s kunnen anticiperen. Dus is het niet alleen merkwaardig, maar eerder een vorm van heel erg slecht uitgevoerd beleid dat voor Ajax nu en vooral op termijn desastreus kan aflopen. Het lijkt er meer op dat er opeens voor een andere koers is gekozen. Wat er ook op kan duiden dat Mislintat uiteindelijk weinig tot niets heeft in te brengen bij de eigenlijke beleidsbepalers. Anders kan ik de huidige status quo niet verklaren. Of het is gewoon God zegene de greep. Gezien de samenstelling van de mij bekende beleidsmakers en RCV - eindelijk beloond! - is dat eigenlijk niet eens zo’n verkeerde inschatting. En nu is er geen Cruijff om in de weg te staan en met de vuist op tafel te slaan. Hoe een topclub in iets meer dan een jaar naar het ravijn kan worden geleid. Een fenomeen!

31 juli 2023 om 10:58

Welke andere koers? Elk jaar komt de selectie pas eind augustus rond. Is nooit anders geweest.

Het enige verschil is dat er dit jaar een krant dag in dag uit negatief schrijft over Ajax. zelfs een niet aangetrokken speler uit de Russische competitie wordt Ajax aangewreven. Maar kampioen worden met Szymanski, dat is uiteraard helemaal prima.

Dit jaar is er maar een cruciaal doel, bij de eerste twee eindigen om CL voetbal af te dwingen. De rest is bonus. En de TD zal er echt wel voor zorgen dat er straks een elftal staat die dat doel kan behalen.

31 juli 2023 om 13:44

Nou, wat let Ajax om Spertsyan - en ook Sutalo - direct te halen? Want met de huidige selectie is het strijden om de plaatsen vanaf nummer 5. En gokken dat spelers nog naar Ajax willen komen na een exodus aan spelers en geen CL voetbal, is gokken dat de zon ooit in het westen zal opkomen.

31 juli 2023 om 14:36

Ajax wil heel graag Sutalo direct halen. Alleen wil Zagreb wachten.

Spertsyan kan Ajax momenteel niet halen. Komt door de hetze van de Telegraaf en de Vvcs. Zelfs RvC leden worden erop aangesproken inclusief vermelding van hun overige werkgevers. Driessen heeft het er vandaag weer over in de krant.

Ajax hoeft voor CL voetbal alleen maar bij de eerste twee te eindigen. Dus hebben we een selectie nodig die realistisch gezien PSV achter zich laat.

Je kan zeggen wat je wilt, maar hij heeeft wel gwn gelijk

31 juli 2023 om 10:59

En waarin heet hij dan gelijk? Heeft hij gelijk dat Ajax er niet eens aan mag denken aan het aantrekken van een Armeense speler uit Rusland? Daar waar de concurrentie die wel aantrekt of huurt?

Het is niet top bij Ajax, maar het zwart maken en paniekerig doen is wel overdreven. a) er is nog een ruime transfermaand te gaan, b) of het team gaat renderen zullen we zien in de eerste echte wedstrijden dit seizoen, c) als Ajax zich kwalificeert voor EL en de eerste 3 potjes in de competitie wint komt de flow wellicht weer en d) de jonge spelers en nieuwe aankopen vinden misschien juist hun draai wel nu een aantal bepalende spelers vetrokken is.

Laten we gewoon afwachten en pas over een maand kun je iets zeggen van waar de clubs echt staan.

Waneer gaat Driessen is inzien dat mislintat vooral moet puinruimen wat zijn voorgangers hebben gecreëerd, ( schreuder) maar ja dat was een lievelingetje van de Telegraaf, en nu meneer geen nieuwtjes meer krijgt begint de hetze weer, zo kortzichtig deze man, onbegrijpelijk dat hij nog een podium, bij die voetbaltalkshows.

Wat een paniekzaaierij is dit weer. Nee, het ziet er niet best uit op dit moment, en dat gaat er na 1 transferperiode er ook niet beter op worden.

Er moet eerst puin geruimd worden. Daarnaast heeft Ajax in Maurice Steijn ook net een nieuwe trainer. En elke trainer heeft zijn eigen idee van hoe ze willen spelen, dus ja als je allemaal spelers haalt en dan de trainer ermee opzadelt, ja dat kan, maar zo werkt het natuurlijk niet.

Ajax werd verweten dat ze zomaar blindelings met miljoenen gingen strooien. En nu ze zorgvuldiger met hun geld omgaan en het uitkiezen van geschikte spelers is het weer te langzaam.

Zo is er altijd wel iets om op te zeiken.

Ben blij dat Valentijn Driessen geen scout/technisch directeur is bij welke club dan ook. Benoemen dat de transfer van vd Boomen nergens op slaat omdat hij bij Toulouse, de nummer 13 van Frankrijk vandaan komt slaat nergens op. Dan zouden spelers van clubs van dat kaliber nooit aan de verwachtingen kunnen voldoen volgens hem omdat ze bij lage clubs vandaan komen? Bovendien heeft Toulouse ook de Franse beker gewonnen en kon hij ook dat belichten als iets positiefs. Overigens komt Sangaré (ook een goede Eredivisie middenvelder uiteraard) ook van datzelfde Toulouse. vd Boomen speelt trouwens i.m.o. ook gewoon een prima voorbereiding.

31 juli 2023 om 16:46

Ja, helemaal gelijk. Sowieso kopen de Top 3 in Nederland vaak genoeg spelers uit de middenmoot van de Eredivisie. En nu zou het (transfervrij) overnemen van een speler uit de Ligue1 opeens een voorbeeld zijn dat Ajax de weg kwijt is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
10.Excelsior16-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper70
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

4 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren