Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dries Mertens lijkt aan zijn laatste maanden als profvoetballer bezig te zijn

Laatste update:

De kans lijkt vrij groot dat Dries Mertens na dit seizoen zijn kicksen aan de wilgen hangt. De 36-jarige aanvaller van Galatasaray vertelt in het programma Sergio over de Grens op VTM dat hij veel denkt aan het einde van zijn carrière. De voormalig speler van onder meer PSV heeft een aflopend contract in Istanbul.

“Het klinkt misschien raar, maar ik heb veel zin om te stoppen met voetballen", vertelt een openhartige Mertens. "Je weet natuurlijk nooit wat er nog aankomt en ik geniet nog altijd heel erg van voetballen. Ik heb de mooiste baan ter wereld, maar aan de andere kant kijk ik er wel naar uit om meer vrijheid te hebben, rust te vinden en een huisvader te worden."

"Op mijn leeftijd zet je normaal een punt achter je carrière. Je wordt trager en fysiek lukt het ook niet altijd meer. Vroeger stapte ik het veld op en hoefde ik niet op te warmen. Nu is dat noodzakelijk, omdat mijn lichaam op gang moet komen. Daar heb ik het wel moeilijk mee. Zeker als je dan ziet dat een jonge ploegmaat je voorbijloopt. Daar baal ik van, want dat is niet leuk.”

Mertens maakte op jonge leeftijd naam in Nederland bij AGOVV, dat hem overnam uit de jeugd van AA Gent. Na drie seizoenen in Apeldoorn vertrok hij naar FC Utrecht, waar hij grote indruk maakte. PSV nam hem in de zomer van 2011 voor zeven miljoen euro over. In Eindhoven was hij in 85 duels goed voor 45 doelpunten en 41 assists.

Na twee seizoenen in het Philips Stadion vertrok Mertens voor een kleine tien miljoen euro naar Napoli, waar hij negen jaar zou blijven. Mertens groeide uit tot een geliefde speler in Zuid-Italië en kroonde zich met 148 doelpunten tot topscorer aller tijden van Napoli. In 2022 vertrok hij naar Galatasaray, waar hij dit seizoen vaker wel dan niet in de basis staat. De jaren beginnen echter te tellen voor Mertens, die in mei 37 wordt.

De 109-voudig Rode Duivel wil na zijn spelerscarrière wel actief blijven in de voetballerij. Mertens denkt dan vooral aan het begeleiden van jonge spelers. “Zes van de tien voetballers gaan failliet na hun carrière. Op jonge leeftijd verdienen we veel geld, maar wanneer je carrière afloopt ga je nooit meer diezelfde hoeveelheid verdienen. Sommige jongens komen dan in financiële problemen. Bij Galatasaray is er een jonge ploegmaat die onlangs de kleedkamer binnenwandelde en zei dat hij een auto heeft gekocht voor 150.000 euro. Dan denk ik: waar ben je mee bezig?"

"Pas vanaf de leeftijd van 25 of 26 begin je te sparen en na te denken over je financiële situatie. Ik heb het geluk gehad om op de juiste momenten de juiste mensen te hebben ontmoet. Zij hebben mij daar goed in begeleid. Na mijn actieve loopbaan wil ik eigenlijk iets beginnen waardoor ik zulke jonge jongens kan helpen om goed te investeren. Dat zou ik heel leuk vinden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Ajacied mijn een na favoriete Psv'er ooit, achter Balasz Dzsudszak. Geweldige speler altijd geweest en die package deal met Utrecht voor Mertens en Strootman was geweldig. Mooie goals gemaakt en altijd belangrijk geweest. Desondanks gaat er niets of niemand boven Balasz imo, die afstandsschoten met zijn verwoestende linkerbeen...wauw.

30 januari 2024 om 17:10

Als we het hebben over mijn grootste nachtmerries in Eindhoven staat Dzsudzsak wel bovenaan ja, wat een trap had die gozer.. je werd gewoon bang dat er op onze helft overtredingen gemaakt zouden worden zodat hij er weer van 40 meter een bal in zou rossen. Mertens was heel goed, maar heeft zover ik me herinner niet of nauwelijks tegen ons gescoord. Luuk en Pereiro daarentegen, ook behoorlijke angstgegners . On: wat een carriere heeft Drieske gehad zeg. Van uitblinker bij Agovv naar een clublegende bij Napoli en nog even afsluiten bij een mooie volksclub. Die heeft echt het maximale uit zijn carriere gehaald

30 januari 2024 om 17:15

Ja Dries deed tegen ons niet veel geloof ik maar stiekem wel altijd genoten. Sierlijke dribbelaar met een goede trap richting de verre hoek. En uiteraard 'dit was de kampioenswedstrijd'
Die Dzsudzsak was echt geweldig, naar binnen en schieten. Om nog maar te zwijgen over die gestoorde vrije trappen ja.

30 januari 2024 om 18:24

Haha hoe kan je als Ajacied dzsudszak als favo psv speler hebben? Die gast heeft Ajax zo vaak gesloopt... Mertens vond ik wel een stuk stijlvoller en sympathieker (en maakte minder goals tegen Ajax)..

30 januari 2024 om 20:01

Balasz Dzsudszak had bij PSV ook een ziek moyenne volgens mij. Beetje jammer dat het een broodvoetballer is die het toen grote geld van Rusland volgde en vervolgens naar VAE ging. Volgens mij was ie ook best blessuregevoelig buiten PSV. Dries was in de ED echt een held. Alleen dat loopje al met en zonder de bal...

Fantastische carrière heeft hij ook gehad. Sympathieke kerel. Ik weet nog toen hij tegen Heracles scoorde en daarbij in botsing kwam met Pasveer. '2 tanden kwijt!' Grijnzend naar de camera. Grappigste was dat Pasveer 3 weken later nog een tand van Mertens vond. Die had al die tijd nog vast in zijn kruintje gezeten 😂

Ik zie in Mertens wel een coach. Slimme, nuchtere jongen die misschien iets kan bijdragen aan het voetbal. Hopelijk kan hij als assistent ervaring opbouwen bij Gala! 37 jaar en nog steeds zo fit en professioneel hij moet gewoon blijven samen met Muslera. En over Nando gesproken: hopelijk 1+1 verlengen en dan keeperstrainer worden van de opvolger van hem. Net als taffarel die muslera ging trainen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren