Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drie agenten raken gewond na rellen tussen supporters Volendam en Emmen

Laatste update:

Na afloop van het duel tussen FC Volendam en FC Emmen op zaterdag (3-1) zijn supporters van beide ploegen met elkaar op de vuist gegaan. Op beelden is te zien hoe de groepen elkaar te lijf gaan, onder meer met fietsen. Drie agenten zijn slachtoffer geworden van mishandeling.

De wedstrijd in Volendam eindigde na een totale ommekeer in de tweede helft in een 3-1 overwinning voor de Noord-Hollanders. Na afloop kwam het tot een confrontatie tussen de supporters, waarbij ook drie agenten slachtoffer zijn geworden van mishandeling. "Er is geslagen, geschopt en met materiaal naar agenten gegooid", meldt een woordvoerder van de politie aan de NOS.

Tot op heden heeft de politie één aanhouding verricht. Het gaat om een 33-jarige man uit Emmen, die op de weg terug was van Volendam en in Zwolle werd aangehouden. Hij wordt verdacht van twee van de drie gevallen van mishandeling. De vechtpartij vond plaats achter een huizenblok, dat door een sloot wordt gescheiden van het Kras Stadion in Volendam. De politie stelt dat het uit de hand liep toen Emmen-supporters na de wedstrijd naar de bussen achter het parkeerterrein werden geleid.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Naast de beelden die online circuleren, worden ook de bewakingscamera's in de buurt bekeken. Het is niet voor het eerst dit seizoen dat er rellen plaatsvinden na een thuiswedstrijd van Volendam. Op 12 november vorig jaar ging het mis na het duel met FC Utrecht. Supportersgroepen raakten toen slaags op de Volendamse dijk. Er werden ramen ingegooid en ook vlogen er barkrukken en fietsen door de lucht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volendam in eigen stad lekker mogen zwemmen haha. Ik ben zelf wel voorstander dat agenten zich niet met dit soort dingen bemoeien. Als ze gewoon in een bos of op een weiland elkaars hersens inslaan. Heeft niemand er last van en ruimt het hopelijk ook nog op

5 maart 2023 om 16:39

Zoals je in dit filmpje ziet is het midden in een woonwijk. Dan is het toch fijn als er politie agenten zijn. Sterkte voor ze!

5 maart 2023 om 17:02

Ook geen medische hulp? Geen uitkering? Ergens kost het de maatschappij geld.

Bizar weer.. straks niet alleen de klassieker zonder uitpubliek, maar wel meer wedstrijden.. waarom kan niemand zich meer gedragen joh? Tis maar een spelletje he!

Simpele zielen zijn dit soort figuren. Als agent word je toch gek van dit soort taferelen? Agenten hebben we hard nodig voor belangrijke zaken in dit land. Dat ze nu ieder weekend klappen vangen van een stelletje imbecielen is te triest voor woorden

Het is overal 'een klein groepje' die het voor de rest verpest zeggen ze dan. Maar al die zogenaamd kleine groepjes imbecielen vormen samen wel een grote groep losers. Let maar op: binnen 5 jaar spelen we elke wedstrijd zonder uitsupporters in de Eredivisie.

5 maart 2023 om 17:54

Toch bizar dat we het in Nederland niet normaal kunnen organiseren: de harde kernen zijn hier echt niet groter en de leden zijn echt niet gevaarlijker dan in Duitsland, Polen, Hongarije of Frankrijk. Waarom kunnen uitfans daar wel overal komen (op vrij vervoer), maar moeten we hier groepen uitsluiten ipv een dadergerichte aanpak toepassen?

5 maart 2023 om 18:14

Omdat hier realistisch wordt gekeken naar de aanpak; kosten en baten. In vergelijking met die landen zijn wij op alle maatschappelijke vlakken verder. In die landen is er sprake van buitensporig veel politieinzet tijdens wedstrijden. Bij wedstrijden in het buitenland worden er soms meer agenten ingezet dan er in een provincie in NL beschikbaar zijn. Die capaciteit kan elders niet worden ingezet. Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat er zoveel maatschappelijke kosten hangen aan pak hem beet 500 tot 1500 uitsupporters.

Het is kennelijk wel stilletjes nu, als het Marokkanen waren barste deze platform en NL helemaal los. Of zien jullie het anders, graag eerlijke kijk en/ of mening…

5 maart 2023 om 16:36

Als ik voor mezelf spreek wekken Marokkanen wel veel meer agressie op bij mij, maar ik ben wel racist dus kan ook daar aan liggen.

5 maart 2023 om 16:40

Dus je geeft toe dat er met twee maten gemeten wordt?

5 maart 2023 om 16:42

Nee ik denk dat Fossen gewoon voor de grap zegt wat jij eigenlijk hoopt dat waar is.

5 maart 2023 om 16:49

Uhm sorry, hopen? Ik hoop op niets, zoals ik al zei graag eerlijke mening kijk, maar goed. Jij wilt ontkennen dat er met tweee maten gemeten wordt?

5 maart 2023 om 16:57

Wordt er met twee maten gemeten dan?

5 maart 2023 om 17:07

Vrijwel iedereen meet met meerdere maten. Jouw rare generalisatie is daar ook een voorbeeld van. Waarom, in plaats van deze rellen te betreuren begin je over iets ongerelateerds? Ik geloof meteen dat er mensen zijn die graag rellen met Marokkanen aangrijpen om hun racistische gevoelens te bevestigen, maar er zijn ook zat mensen die het niet doen. Ik vind alle voetbalgeweld bijvoorbeeld stom, ongeacht kleur.

5 maart 2023 om 17:20

Zo zie je maar, ben niet eens Marokkaans maar goed. We weten dat Nederlanders gwn fking rascistische zijn tegen marokanen en Turken. Waar ik gwn een normaal discussie wil voeren kom je met zulke aangrijpende vooroordelen

5 maart 2023 om 17:29

Van jouw 3 zinnen is er 1 nogal racistisch. Heb je dat zelf door? Ik doe echt exact het tegenovergestelde van vooroordelen, maar goed, het is weer een zinloze discussie dit ben ik bang.

5 maart 2023 om 16:41

Je refereert nu denk ik aan het WK? Ik denk dat als supporters van Emmen en Volendam auto's in brand gaan steken in de binnenstad van Den Haag er minstens zoveel ophef over is.

5 maart 2023 om 16:48

Neee niet perse het wk, in het algemeen. Daarnaast was het in België een auto in brand gestoken dat heeft niets met NL te maken…

5 maart 2023 om 17:01

Op de Vaillantlaan ook hoor. Als je het over rellen in het algemeen hebt, snap je zelf ook wel waarom het noet op vz staat toch? De hint is waar de v voor staat.

6 maart 2023 om 12:07

Op de Vaillantlaan vielen de rellen destijds wel mee (dubieuze standaard, maar okay), de grootste ellende was rond de Goeverneurlaan en Jonckbloetplein in Laakkwartier.

En helaas zijn er ook in Den Haag wel degelijk auto's in vlammen opgegaan. Dat wel.

Gewoon klaar. Geen uitsupporters meer doen. Deze mensen zijn het uitschot van onze maatschappij en horen thuis in de bak. Keihard straffen is er helaas niet meer bij in dit land met die slappe VVD. Mvg.

5 maart 2023 om 17:56

Supporters van club A zijn de dupe van het gedrag van supporters van club B, is dat de oplossing?

Zullen we dan ook alle discotheken sluiten als er een steekpartij plaatsvindt in een discotheek ergens in Nederland?

6 maart 2023 om 12:19

"zullen we dan ook alle discotheken sluiten als er een steekpartij plaatsvindt in een discotheek ergens in Nederland?"

Als in een discotheek nagenoeg elke week steekpartijen, vechtpartijen en drugshandel plaats vindt en er structureel een grote inzet van politie nodig is, dan zal die discotheek door elke normaal functionerende burgermeester op zeker worden gesloten ja. En dat lijkt mij niet meer dan volledig logisch en normaal.

Want uiteraard worden niet landelijke álle discotheken gesloten. Dat is ook niet noodzakelijk. Zo laten op Cambuur na nagenoeg alle clubs in Nederland nog wel uitsupporters toe. Dus waarom vergelijk je dat met discotheken dan? Geen goed vergelijk.
Het besluit van de burgermeesteres van Amsterdam én Rotterdam samen van destijds dat kwam na een periode van zware en beschamende ellende en die ellende is niet te verwijten aan die burgermeesters, niet aan de clubs, maar aan die supporters die het jarenlang voor iedereen grondig hebben verpest. En die mensen die huilen nu krokodillentranen. Ja, sorry hoor, maar dit gaat mij even wat te ver. Gewoon volledig zelf veroorzaakt al deze ellende. En ik heb zelf nog de jaren '80 meegemaakt. In die periode had je begin jaren '80 vaak niet eens aparte uitvakken voor supporters, stonden alle groepen nog min of meer dicht bij elkaar zonder hek ertussen. Probeer dat eens te vergelijken met nu?

5 maart 2023 om 21:57

Heeft de VVD de strafmaat in Nederland drastisch veranderd? Dat heb ik dan even gemist.

6 maart 2023 om 12:22

Dankzij de VVD zijn bijna alle straffen verzwaard (straffen naar 30 jaar ipv 20, heel veel extra strafverzwarende omstandigheden ingevoerd), is de toegang tot het recht drastisch beperkt, is de sociale advocatuur nagenoeg kapot gemaakt en zijn de opgelegde straffen behoorlijk toegenomen.

6 maart 2023 om 12:13

" Keihard straffen is er helaas niet meer bij in dit land met die slappe VVD. Mvg."

Dat slappe, Linkse, VVD? Of bedoelde je dat niet te zeggen?
Los hiervan ook voor jou nog maar een keer de feiten. Ten eerste: het is een feit dat Nederland bij de strengst straffende landen van Europa behoort. Ik herhaal, een feit. Geen mening, geen opinie of gevoel. Maar een feit. Aangetoond en bewezen.

En ten tweede, jij veronderstelt kennelijk dat er een link is tussen keihard straffen en dalende criminaliteit of dat strafbare feiten niet meer of minder gepleegd gaan worden. Die link blijkt wetenschappelijk niet aantoonbaar en niet bewezen te zijn. Sterker nog, het tegendeel blijkt zelfs waar te zijn. Er is dus wel een link aangetoond tussen landen die niet keihard straffen, maar die maximaal inzetten op resocialisatie en het aanpakken van de achtergronden en oorzaken van crimineel gedrag.

Al besef ik me terdege dat deze koele en keiharde feiten natuurlijk het hele goed verhaal dat jij hier vertelt in de weg staan. En dat het voor velen veel fijner is om niet van de feiten uit te gaan maar eerder te vertrouwen op de eigen onderbuik en schreeuwende koppen in De Telegraaf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren