Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dreun voor Peter Bosz tegen Huub Stevens; twee degradanten bekend

Laatste update:

Bayer Leverkusen heeft weeks na de 6-1 overwinning op Eintracht Frankfurt zeer kostbaar puntverlies geleden in de Bundesliga. De formatie van trainer Peter Bosz kwam op eigen veld tegen het Schalke 04 van Huub Stevens niet verder dan een gelijkspel (1-1) en heeft met de laatste speelronde in zicht zijn kansen op een Champions League-ticket mogelijk verspeeld. Leverkusen is op de ranglijst gepasseerd door Borussia Mönchengladbach, dat eenvoudig won 1. FC Nürnberg (0-4), en dreigt zondag, wanneer Eintracht Frankfurt nog in actie komt, af te dalen naar plaats zes. Leverkusen besluit het seizoen volgende week met een uitwedstrijd tegen Hertha BSC; Gladbach en Frankfurt spelen uit bij respectievelijk Borussia Dortmund en Bayern München. Nürnberg is door het verlies tegen Gladbach gedegradeerd uit de Bundesliga en datzelfde geldt voor Hannover 96.

Bayer Leverkusen - Schalke 04 1-1
Beide teams waren vorig weekend succesvol: Bayer won met liefst 6-1 van directe concurrent Eintracht Frankfurt, terwijl Schalke zich dankzij een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Augsburg definitief verzekerde van lijfsbehoud. In de BayArena was het Kai Havertz die de thuisploeg na precies een halfuur voetballen aan de leiding bracht. Het Duitse toptalent kreeg de bal via een verdediger van Schalke per toeval voor de voeten en haalde vervolgens doeltreffend uit vanaf een meter of elf.

Leverkusen ging zo met een nipte voorsprong aan de thee, maar Schalke wist vrijwel onmiddellijk na de onderbreking langszij te komen. Guido Burgstaller dook na een fraaie pass van achteruit alleen op voor het doel van Leverkusen, waarna de spits met een lepe stift voor de gelijkmaker tekende: 1-1. Kort erna dreigde het volledig mis te gaan voor Leverkusen: Daniel Caligiuri mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Kevin Volland, maar de middenvelder zag zijn poging gekeerd worden door Lukas Hradecky. Leverkusen bleef zo op de been, maar een winnende treffer was de thuisploeg uiteindelijk niet meer gegeven.

TSG Hoffenheim - Werder Bremen 0-1
Werder loerde vooral op de counter in Sinsheim en dat leidde in de eerste helft tot succes. Het team van trainer Florian Kohfeldt verdedigde gegroepeerd en wist zes minuten voor rust op voorsprong te komen. Ex-Vitessenaar Milot Rashica bracht de bal vanaf de linkerkant van het veld in de doelmond van Hoffenheim, waarna Johannes Eggestein raak kopte: 0-1. Smet op de eerste helft voor Werder was het geblesseerd uitvallen van Theodor Gebre Selassie, in de 25ste minuut. Hoffenheim zocht na de onderbreking nadrukkelijk naar een gelijkmaker, maar Werder hield uiteindelijk stand en boekte zo een fraaie zege.

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 3-0
Stuttgart had nog een resultaat nodig om directe degradatie te ontlopen en had dus alle reden om Wolfsburg, waar Wout Weghorst in de basis begon, het vuur aan de schenen te leggen. Beide teams hielden elkaar in de eerste helft lang in evenwicht, maar het was Stuttgart dat op slag van rust de leiding wist te nemen. Gonzalo Castro werd op bijna 25 met van het doel bereikt door Anastasios Donis en produceerde uiteindelijk een kanonskogel die doelman Pavao Pervan te machtig was. Door doelpunten van Donis en Daniel Didavi liep Wolfsburg in de tweede helft uiteindelijk tegen een grove nederlaag aan.

1. FC Nürnberg - Borussia Mönchengladbach 0-4
Nürnberg vocht met Virgil Misidjan voor zijn laatste kans om directe degradatie te ontlopen, terwijl Gladbach een overwinning goed kon gebruiken in de strijd om Europees voetbal. De eerste helft in het Max-Morlock-Stadion hield niet over en leverde dan ook geen doelpunten op. Na de onderbreking liep Gladbach echter razendsnel weg bij de thuisploeg. Josip Drmic opende de score na voorbereidend werk van Jonas Hofmann, waarna een eigen doelpunt van Lukas Mühl en een treffer van Thorgan Hazard ervoor zorgden dat er na 65 minuten voetballen een 0-3 stand op het scorebord stond. Denis Zakaria bepaalde in de slotfase de eindstand.

FC Augsburg - Hertha BSC 3-4
Het duel tussen FC Augsburg en Hertha BSC leverde maar liefst zeven doelpunten op. De thuisspelende ploeg begon sterk en nam al na tien minuten de leiding. Het goede voorbereidende werk was van Jan Moravek, de treffer van Andre Hahn. Pas na rust vielen de overige vijf doelpunten. Marvin Plattenhardt bracht de bezoekers op gelijke hoogte. Slechts luttele minuten ging Karim Rekik in de fout in zijn eigen strafschopgebied en verzilverde Michael Gregoritsch het buitenkansje vanaf elf meter. Halverwege de tweede helft trok Marko Grujic de stand gelijk met een rake kopbal. De tweede treffer van Gregoritsch herstelde de voorsprong van de ploeg uit Augsburg, maar lang werd daar niet van genoten. Sterker nog, er moest zelfs een nederlaag worden bijgeschreven worden. Een kwartier voor tijd kopte Salomon Kalou raak en in de slotminuut bezorgde hij Hertha zelfs de volle buit.

Hannover 96 - SC Freiburg 3-0
Hannover 96 is dan wel gedegradeerd, maar het trakteerde de supporters met de drie punten tegen sc Freiburg toch op een mooie zaterdagmiddag. In de slotfase van de eerste helft brak Waldemar Anton de ban door al koppend de openingstreffer aan te tekenen. Linton Maina had een groot aandeel in de verdubbeling van de score in Hannover. Ihlas Bebou profiteerde enkele minuten na rust optimaal van zijn goede actie door doelman Alexander Schwolow kansloos te laten. Een eventueel slotoffensief van de gasten uit Freiburg werd door Walace in de kiem gesmoord. Zijn treffer tien minuten voor tijd maakte aan alle spanning een einde, waarna de thuisclub de overwinning gemakkelijk over de streep trok.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hmm, volgens mij heeft Bosz nog volop kans.wolfsburg en Hoffenheim haken definitief af. Evenveel punten als Gladbach, die volgende week tegen Dortmund moeten. Eintracht kan op 2 punten voorsprong komen, maar die moeten volgende week tegen Bayern. Bij winst volgende week, is de kans dus zeer aannemelijk dat Leverkussen op de 4e plek eindigt.

11 mei 2019 om 17:40

Geheel mee eens, vooral gezien Dortmund en Bayern nog spelen voor het kampioenschap in theorie, zie ik BMG en Frankfurt niet winnen. Goede kansen dus. Wel matig Leverkusen gezien, dus dat biedt ook niet al te veel houvast.

11 mei 2019 om 17:41

Dat is ook zo. Alleen zou het typisch Leverkusen zijn dan zelf te verliezen bij Hertha. Mourinho noemde Wenger ooit ‘specialist in failure’. Dat geldt ook regelmatig voor Neverkusen of Vizekusen.

11 mei 2019 om 17:43

Klopt, maar ik zie Leverkusen ook niet zomaar in Berlijn winnen. Missen toch wel spelers die diep gaan met Bellarabi en Bailey. Volland op linksbuiten is geen gezicht.

11 mei 2019 om 17:49

Zou toch prachtig zijn als Gladbach volgende week door Drmic en Hazard een punt of meer pakt tegen Dortmund, Leverkusen onderuit gaat en Bayern zoals verwacht wint van Frankfurt. Had dit seizoen voor Gladbach 2 weken geleden wel opgegeven nadat het keer op keer ondanks gunstige resultaten van directe concurrenten niks neerzette, maar is nu toch een sprankje hoop terug!

11 mei 2019 om 18:03

Naah ik heb het liefst Dortmund kampioen. Dat kan alleen als Gladbach verliest en Frankfurt wint. Opzich gun ik Leverkusen, Gladbach en Frankfurt allemaal wel de CL. Al denk ik dat Frankfurt in de CL niks te zoeken heeft.

11 mei 2019 om 19:00

Frankfurt in CL niks te zoeken? Ze zijn in EL erg ver gekomen.. Waarom zouden ze dan niks te zoeken hebben in CL?

Eerste helft een dominant Leverkusen, dan geven ze het in de tweede helft toch nog totaal weg. Het voetbal onder Bosz is toch wel pieken en dalen zeg en dan uiteindelijk net niks bereiken. Voetbal is entertainment en dat is het zeker maar hij zou slim zijn iets meer verdedigende zekerheid in te bouwen dan verwacht ik dat ze hoge ogen kunnen gooien volgend jaar (mits er geen leegloop komt).

Edit: VZ heeft artikel aangepast dat klaassen in de basis stond

11 mei 2019 om 17:43

Denk niet dat ze Havertz en Brandt kunnen behouden. Ze hebben niet voor niets voor 25 miljoen al Demirkay van Hoffenheim gehaald. Dan zal Schreuder daar wel veel geld neer willen tellen voor Ziyech ;-)

11 mei 2019 om 17:44

Denk niet dat Ziyech na Hoffenheim wilt. Al is die bij Hoffenheim wel de grote ster natuurlijk.

11 mei 2019 om 17:52

Ziyech gaat toch niet voor de nummer 8 van Duitsland spelen na zon seizoen. Een van de beste spelers van de CL dit seizoen en nummer 8 speel je dan überhaupt wel Europees?

11 mei 2019 om 18:38

Ik weet het allemaal wel maar Dietmar Hopp heeft geld genoeg. Net als Dieter Matenitz van RB Leipzig. Vergeet niet dat Ziyech een specifieke speelstijl heeft die niet overal past.

Leverkusen nog geluk dat Schalke een penalty mist anders was het nog zuurder geweest. Alles komt aan op de laatste wedstrijd voor de CL plekken, wat het natuurlijk wel extra spannend maakt! Kampioen ook nog niet bekend al denk ik dat het gewoon Bayern wordt. Dortmund kwam net extreem goed weg met een gemiste penalty en tegen 10 man nog 3-2 winnen..

Ik vrees voor volgend seizoen... ik denk niet dat Freiburg stand kan houden in de bundesliga met deze selectie. In de eerste helft van het seizoen was het spel goed, maar in de tweede helft is het alleen maar achteruit gegaan. Zeker nu Keulen al zeker is van promotie zie ik Freiburg zichzelf volgend jaar niet handhaven in de bundesliga.

11 mei 2019 om 18:03

Ik vind het niveau van de clubs die momenteel bovenaan de 2e Bundesliga staan niet al te hoog. Dat zie je ook aan de puntenaantallen. Kã¶ln gaat dan nog wel maar voor de rest is het maar wat punten rapen om te promoveren. Het ligt er natuurlijk aan hoe die teams zich gaan versterken, maar ik schat Freiburg nog altijd beter in.

11 mei 2019 om 18:16

Als je naar de selecties kijkt horen wij ook sterker te zijn. Alleen ons niveau is de laatste wedstrijden echt enorm laag. Vandaag was ook weer niet om aan te zien, we werden gewoon weggetikt door een team dat gedegradeerd is...

Voor Leverkussen even afwachten van Frankfurt er zondag van maakt. Maar met Frankfurt op bezoek bij Bayern en Gladbach dat Borussia ontvang zijn er nog kansen genoeg om de 4de plek te pakken. Zelf winnen bij Herhta en dan rustig afwachten.

Wat een spanning de laatste Bundesliga speeldag: Bayern - Frankfurt: Bayern speelt om de titel, Frankfurt voor CL. Leverkusen - Herta: Herta gaat voor de baard vd keizer, Leverkusen speelt om de CL. Derby Gladbach - BVB: Gladbach speelt om de CL, BVB speelt om de titel. Wat een geweldige partijen as zaterdag!

Ik hoop BVB de titel, Leverkusen CL! Ik voorspel Bayern de titel en Gladbach CL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren