Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drastische maatregelen KNVB in top van amateurvoetbal

Laatste update:

De huidige competities in de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse worden niet meer uitgespeeld. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal, na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen en in overleg met de belangenverenigingen CVTD en het COH besloten. Aanleiding hiervoor is de situatie waarin het amateurvoetbal als gevolg van de coronapandemie al geruime tijd verkeert.

Zodra het amateurvoetbal weer van start gaat, zullen voor de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse nieuwe aangepaste competities worden georganiseerd.

Drie scenario's
De afgelopen weken hebben de KNVB, de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde Divisie) en het COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen) veelvuldig overleg gevoerd over de voortzetting van de dit jaar aangevangen competities, die sinds oktober vanwege kabinetsmaatregelen stilliggen. In die overleggen is bij alle clubs uit de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse een inventarisatie gedaan naar de animo voor drie scenario’s:

Uitspelen van de reguliere competitie

Spelen van een halve competitie (tweede seizoenshelft)

Spelen in halve poules, hele competities met beperkte nacompetitie

Zeventig procent van de verenigingen had een voorkeur voor het stopzetten van de lopende competities. Daarnaast werd scenario drie het vaakst als eerste voorkeursscenario aangewezen. Het bestuur amateurvoetbal heeft de uitkomsten van de inventarisatie besproken met de CVTD en het COH en is tot het besluit gekomen de reguliere competities niet meer te hervatten en scenario drie uit te werken.

“We vinden het enorm vervelend voor alle clubs die eerder dit seizoen goed hebben gepresteerd. Gezien het drukke speelschema in deze topcompetities is het uitspelen niet of nauwelijks meer realistisch”, vertelt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB, op de website van de KNVB. “Maar wij wilden ook weten hoe de deelnemende verenigingen hier tegenaan kijken en naar welk scenario hun voorkeur uitging. Dankzij deze inventarisatie en het veelvuldige overleg met hun belangenbehartigers hebben we een breed gedragen beslissing kunnen nemen. Deze koerswijziging vraagt flexibiliteit van iedereen, maar we hebben in ieder geval het vooruitzicht dat, zodra er weer gevoetbald kan worden, er hele competities gespeeld kunnen worden.”

Hoe gaat het gekozen scenario 3 eruitzien?

Er wordt vanuit gegaan dat halverwege januari of kort hierna weer kan worden gevoetbald.

De competities lopen tot het weekend van 20 juni (gevolgd door eventuele nacompetities).

De Tweede Divisie en Derde Divisies worden opgedeeld in twee poules van negen teams.

De Hoofdklassen worden per Hoofdklasse opgedeeld in twee poules van acht teams.

Teams spelen een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar.

De poule-indeling vindt plaats op basis van geografische indeling.

De aangepaste competitieopzet wordt gevolgd door een beperkte nacompetitie.

Nadere details, zoals de speeldagenkalender, de promotie-/degradatieregeling en de manier waarop invulling zal worden gegeven aan de plaatsing van amateurverenigingen voor het toernooi om de TOTO KNVB Beker seizoen 2021/22, worden door de KNVB uitgewerkt in samenspraak met de CVTD en het COH en uiterlijk 1 januari 2021 bekend gemaakt.

De aangepaste opzet gaat van start zodra de competities in het amateurvoetbal hervat kunnen worden. Als de competities pas later dan het eerste weekend van maart 2021 van start kunnen gaan, wordt bekeken of opnieuw een aangepaste opzet noodzakelijk is.

Overige amateurvoetbal
Het bestuursbesluit voor de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse heeft geen betekenis voor de overige klassen van het amateurvoetbal (A- en B-categorie). Daarover wordt besloten zodra de nieuwe kabinetsmaatregelen bekend zijn gemaakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer voor de fans van die competities, maar zie het maar als een investering. Hoe sneller dit virus weg is, hoe sneller we weer voetbal kunnen kijken/spelen.

3 december 2020 om 17:16

Het is niet hoe sneller dit virus weg is. Het is hoe eerder er een vaccin is. Als we al moeilijk doen over een paar besmettingen in vergelijking op heel nederland heeft niemand invloed op wanneer de corona gekte voorbij is tot er een vaccin is.

3 december 2020 om 17:58

Ja ik zie de afgelopen 8 maanden ook echt als investering. Zoveel vrijheid ingeleverd maar kijk waar we nu staan! Geweldig!

3 december 2020 om 19:05

Een investering? Als ik aandeelhouder was van de BV Nederland dan had ik deze wanbestuurders allang eruit gegooid. Een risico bij 1% van de bevolking en de economie met 8% gekrompen. Mismanagement en een slechte investering

Halverwege januari? Ik denk dat we dan eerder in een 3e golf zitten zo kort na de feestdagen. Helaas, maar ik zie niet gebeuren dat ik dan weer kan voetballen..

3 december 2020 om 17:16

Ik ben er ook bang voor, hou toch maar rekening dat we zeker in het amateurvoetbal in de lagere klasses pas eind februari of in maart pas weer spelen..

3 december 2020 om 17:26

MessiBazoer dat denk ik dus ook dat we een 3de golf krijgen want als ik zie hoe veel mensen er gewoon schijt aan hebben dan komt er zeker een 3de golf

3 december 2020 om 17:34

Ik ben ook bang dat er weer een golf komt. Maar toch hoop ik echt dat we weer een beetje mogen voetballen. In elk geval weer een beetje trainen, zodat je toch weer een beetje met de bal bezig bent. Dat is leuker dan rondjes rennen buiten of in de sportschool bezig zijn in je eentje.

3 december 2020 om 17:38

Wat let je om een bal te pakken een parkeerplaats/pleintje/grote muur te zoeken en dan op 20meter of meer gewoon over te schieten of tegen een muur spelen km aannames te verbeteren? Is allemaal op afstand, is allemaal in de parkeren en het mooiste is Dat MAG gewoon. Als je werkelijk iets met een bal wilt doen zijn er genoeg mogelijkheden voor.

3 december 2020 om 17:43

Haha wat is dat nou weer voor een antwoord. Op t veld met 10 andere is toch totaal anders dan met een paar overschieten op straat. Ken je de bal die aan een touwtje vast zit en die je dan om je middel zit. Dat had dan ook een antwoord kunnen zijn..

3 december 2020 om 18:06

Tuurlijk is op een veld staan anders. Alleen zacht hij " toch weer met een bal bezig bent" dan kan je zoeken naar alternatieven, dingen waarmee je jezelf toch kan verbeteren, toch bezig te kunnen zijn met iets wat je leuk vind. Dat is waar het antwoord over gaat. Alles met meer mensen is vaak leuker. Alleen als dat niet gaat zijn er genoeg alternatieven te vinden.

3 december 2020 om 17:36

3e golf? Is de 2e afgelopen dan? De voorspelling was al dat we daar op zn vroegst half januari uit zouden zijn. Tegen de tijd dat je in een 3e gold zit ben je denk ik wel een goeie maand verder

3 december 2020 om 18:56

Helemaal gelijk. Mensen zijn gewoon aan het slapen of in de war gemaakt door de overheid en media. Ze weten niet meer voor wie ze het doen. Voor de zorg, voor de ouderen of voor hun eigen gezondheid. Ze weten het gewoon niet. Het enige wat ze wel weten is dat ze in de kudde blijven lopen, want je zou maar afwijkende, onderbouwde mening hebben tov de overheid/mainstream media. Het gaat wat mij betreft niet meer om losse discussies over wel of geen mondkapjes of over de precieze afwijkingen van de PCR. Het gaat er om dat je je ogen durft open te houden in deze tijden en niet je de angst in laat praten. De echte discussie is gewoon dat mensen gaan doorhebben waar de overheid mee bezig is, waar de mainstreammedia mee bezig zijn, waar ze ons naar toe leiden, waarom ze ons daarnaartoe willen leiden, of onze rechten nog wel beschermd worden en of het wel terecht is dat we onze vrijheden inleveren.

3 december 2020 om 19:11

asjeblieft man, 3e golf? mensen schijt aan regels? hebben ze in Spanje duitsland italie schijt aan regels gehad? ik hoor al vanaf mei dat de 2e golf er zou elk moment kon zijn, dat werd pas oktober. en de 2e golf is nog niet voorbij.

Het is misschien hard maar dit heeft gewoon geen prioriteit en brengt extreem grote risico's met zich mee. Vind dan half Januari eigenlijk ook al wel te snel, misschien zijn het aantal besmettingen dan wel minder maar het risico blijft gewoon te groot vind ik. Weet niet of ze dit wel moeten doen.

3 december 2020 om 17:27

Denk je dat de besmettingen minder zullen zijn? Iedereen gaat elkaar toch opzoeken met kerst en oud & nieuw? Dat resulteert denk ik alleen maar in meer besmettingen.

3 december 2020 om 17:40

Ja maar vanaf januari gaan toch de ook vaccin in gebruik genomen worden? Dus op zich is het realistischer om te zeggen halverwege februari.

3 december 2020 om 17:51

Naar verwachting kan Biontech/pfizer vooruitlopend op het besluit over markttoelating in de loop van december al ongeveer een miljoen doses van zijn vaccin aan Nederland leveren. Daarmee kunnen circa 450.000 mensen worden gevaccineerd.

Naar verwachting eerder ik als het juist heb. De bron rijksoverheid

3 december 2020 om 18:05

Dat gaat wel niet de groep 18-30 jarigen zijn dan, dus de “gewone” mens (lees geen belangrijk beroep, risicopatiënt of lid van de risicogroepen) zal nog wel even moeten wachten.

3 december 2020 om 18:08

@RGB7 klopt dat dan al binnen moeten zijn alleen moeten eerst de lijsten van personen die gevaccineerd moeten worden samen worden gesteld en overwogen. Zoals @Lierse1997 al vermeld is dat wel eerst de risicogroep

3 december 2020 om 18:33

Als de risicogroepen niet meer op de ic belanden zou het kunnen dat de rest van Nederland open gaat op een soort eigen risicoidee. Die 500.000 mensen die gevaccineerd worden zijn toch de mensen die de meeste druk op de zorg leveren als ze besmet raken. Dan hoeven de actieve voetballers nog niet eens gevaccineerd te zijn.

3 december 2020 om 18:51

@jd026, dat is niet zo. Helaas beginnen ze in verpleegtehuizen, de alleroudste bevolking dus. 80/90+ komt vaak niet meer in ziekenhuis. Als het echt om druk om zorg gaat kan je beter 65 jaar tm75 jaar het eerst vaccineren

3 december 2020 om 19:23

Klopt ook weer wel. Grootste aanrichter blijft in mijn ogen de scholen en die mogen gewoon open blijven, snap het allemaal niet zo goed maarja, heb er ook niet veel verstand van moet ik zeggen. Hou me iig aan de regels, meer kunnen we niet doen.

Met zijn allen naar de pretparken en kerst sales blijven gaan, dan gaan we ergens in 2025 weer carnaval kunnen vieren met de studenten van Vindicat.

3 december 2020 om 18:01

Stel je niet zo aan man. Er is maar één oplossing en dat is vaccineren. Dat gaat komend half jaar gebeuren.

3 december 2020 om 18:24

Je zou ook de zorg weer terug kunnem uitbreiden. Zolang dat niet gebeurt hebben we voor elke toekomstige griepgolf of virus een vaccin nodig.

Horeca moet kapot en zo ook de verenigingen! Dat is wel duidelijk. Een eco crisis moest op gang komen, top. Drama. Ik hoef ook geen gezeik te horen hier, geloof lekker wat je wil geloven joh. Teveel napraterij. De vaccin komt eraan.

3 december 2020 om 19:08

Idd er is zoveel mis. En het gaat niet om of de virus er is of niet. Het is er, ken mensen die het hebben gehad. Maar het om alles eromheen en de aanpak tov de cijfers betreft het gevaar vd virus. Of nu bijv. Deze periode, is de griep periode maar daar horen we niets over. Iets wat in 2018 elfduizend doden veroorzaakte. Alles is nu corona, alsof de griep e.d. niet meer bestaat. De wereldbank lacht zich rot en de farmaceutische wereld is alvast z'n centjes aan het tellen.

3 december 2020 om 18:58

Teveel napraterij? Praat jij dan ook geen mensen na? Of heb je zelf een uitgebreid onderzoek gedaan?

3 december 2020 om 19:13

Na zo een stuk vol informatie dit als reactie hebben? Voel je jezelf aangesproken?

3 december 2020 om 19:20

Goh hij lijkt te suggereren dat mensen die het niet met hem eens zijn gewoon mensen napraten, terwijl hij zelf ook gewoon mensen napraat. En bij vreemde gedachtengangen stel ik mij wel vragen ja. En “een stuk vol informatie”? 5 Regeltjes vrij inhoudloze tekst, zou ik die noemer toch niet geven.

3 december 2020 om 19:23

Fijn dat je het met mee eens bent @Groninger, want je eerste zin vat perfect de inhoud van mijn reactie samen.

3 december 2020 om 19:31

Het geldt voor bijna iedereen hier. Maar ik snap de relevantie hier momenteel niet echt van? Ik stel gewoon even een vraag aan @socio. Ik zeg nergens dat ik zelf wel onderzoek doe of iets in de richting. Gewoon een vraag. Daarna stel ik trouwens nog een vraag aan @RealMadrista, maar het is vandaag niet de dag om op vragen te beantwoorden lijkt het wel.

3 december 2020 om 19:37

Het gaat denk ik niet alleen maar met eens zijn of niet. Het gaat ook om het wegkijken van mensen naar informatie die niet strookt met de mainstreammedia en overheid. Als je daar niet naar kijkt ben je het snel ‘oneens’ met mensen die dat wel doen.

3 december 2020 om 19:41

Dus nieuws dat niet strookt met de mainstreammedia is per definitie juist? Er is echt geen enkel verschil.

3 december 2020 om 19:57

Wat is dit nou weer voor een conclusie Lierse?

3 december 2020 om 20:00

Dat is geen conclusie, het is een vraag.

Weet je wat ik dan jammer vind. Dat ze dit niveau niet door laten gaan en dan wel het vrouwenvoetbal. Dit niveau is vele malen hoger dan eredivisie vrouwenvoetbal en persoonlijke een stuk leuker om na te kijken.

Gommers zegt zelf bij Jinek dat de ziekenhuizen met een zware griepgolf al overbelast zijn. en het kabinet doet Niets om te de zorg uit te breiden, sterker nog, er staan weer ziekenhuizen op omvallen! ik hoop echt dat het nieuwe kabinet straks de zorg gaat uitbreiden, er komen heel veel nieuwe Hbo'ers aan die graag aan de slag willen

3 december 2020 om 19:27

Dat de verzorging het nu moeilijk heeft daar is maar een schuldige dat zijn de kabinetten met Rutten en consorten vanwege hun bezuinigings zucht en markt werking in de zorg mede daardoor zitten we in deze situatie , honderden mensen zijn de laatste jaren hun baan kwijtgeraakt in de zorg kijk nu eens rest my case , alles gaat kapot horeca sportclubs noem maar op ik hoop toch zo dat al die gasten straks ongelofelijk worden afgeserveerd bij de verkiezingen .

3 december 2020 om 19:30

Klopt, Gommers zei ook bij RTV Rijnmond 2 maanden geleden dat hij de zorg niet zou uitbreiden, omdat het heel erg zou zijn als medewerkers van ziekenhuizen niets te doen hebben. Die man wil zelf ook niet het probleem oplossen. Ik krijg zelfs het idee dat hij de aandacht wel leuk vindt. Gommers vergeet alleen dat dit geen spelletje is maar dat de zorg om mensenlevens gaat. Je gaat het leger ook niet finaal wegbezuinigen omdat er geen oorlog is. Dat doe je misschien bij het personeel van een speelgoedwinkel als het rustiger is in de winkel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren