Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dramatische seizoenstart leidt tot vierde ontslag in de Bundesliga

Laatste update:

Pellegrino Matarazzo is ontslagen, zo maakt VfB Stuttgart maandag officieel wereldkundig. Het ontslag van de trainer volgt daags na de 0-1 thuisnederlaag tegen Union Berlin. Het is nog niet bekend wie de Amerikaanse oefenmeester bij die Schwaben op zal volgen.

Matarazzo kende een dramatische seizoenstart met Stuttgart. In de eerste negen competitieduels werden slechts vijf punten behaald, waardoor de club momenteel op een teleurstellende zeventiende plaats in de Bundesliga bivakkeert. De 44-jarige trainer wachtte nog op zijn eerste competitiezege van dit seizoen. De wedstrijd tegen Union Berlin was de honderdste voor Matarazzo als trainer van Stuttgart. Het jubileumduel blijkt door de matige resultaten nu direct zijn laatste te zijn.

Stuttgart bedankt Matarazzo voor zijn bewezen diensten. De oefenmeester promoveerde in 2019 naar de Bundesliga en wist zich vervolgens twee seizoenen achter elkaar te handhaven op het hoogste niveau van Duitsland. “Uiteindelijk zijn we toch tot de conclusie gekomen dat een wisseling van trainer noodzakelijk is om een ommekeer te bewerkstelligen na de negatieve resultaten van de afgelopen weken”, zegt voorzitter Alexander Wehrle in het statement van Stuttgart.

Matarazzo zelf laat weten terug te kijken op drie ontzettend mooie jaren. “Onze reis samen bij VfB Stuttgart komt ten einde. Het waren intense en prachtige jaren met veel ongelooflijke momenten en herinneringen die voor altijd zullen blijven. Stuttgart is iets speciaals dat je pas begrijpt als je er deel van uitmaakt. Ik wens dit team, deze club met deze fans alle succes.” Matarazzo is de vierde trainer die dit seizoen is ontslagen in de Bundesliga. RB Leipzig stuurde Domenico Tedesco als eerste de laan uit, waarna VfL Bochum afscheid nam van Thomas Reis. Gerardo Seoane moest vorige week vertrekken bij Bayer Leverkusen en werd vervangen door Xabi Alonso.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje oneerlijk dit. Stuttgart wordt steeds meer uitgekleed en ze hebben afgelopen zomer Mangala (naar Nottingham) en Kalajdzic (naar Wolves) laten gaan en daarvoor hebben ze niks voor teruggehaald. Kalajdzic was vrijwel hun enige goalscorer (vorig seizoen wel voor een half seizoen geblesseerd geraakt) en Mangala was complementair met Endo om het balans op het middenveld te bewaren. Nu is Endo redelijk op zichzelf gewezen.

10 oktober 2022 om 20:02

Om Kalajdzic te vervangen hebben ze wel 3 spelers gehaald: Guirassy, Pfeiffer en José Perea. Alleen Guirassy weet tot nu toe te overtuigen, maar eerlijk is eerlijk zijn z'n cijfers nog niet denderend.
Alleen voor Mangala is niks teruggehaald, dat is wel zonde.

10 oktober 2022 om 20:37

Guirassy is wel een hele andere type spits in vergelijking met Kalajdzic. Sasa was meer een aanspeelpunt of targetman, terwijl Guirassy meer een doelpuntenmaker is. Die maakt wel zijn goaltjes, maar kan niet combineren met de vleugelspelers of aanvallende middenvelders. Tomas (al gehuurd van Sporting), Pfeiffer, en Perea komen gewoon tekort.

10 oktober 2022 om 20:41

Zonder meer, als Guirassy combineert, dan zijn dat vooral ballen over de grond. Je bent inderdaad je aanspeelpunt kwijt voorin.
Pfeiffer valt helaas tegen, want qua aanspeelpunt en prestaties vorig jaar bij Paderborn had ik wel redelijk goede verwachtingen van hem.

Mattarazzo had vorig seizoen gewoon al ontslagen moeten worden, ondanks handhaving. Had geluk met een late kopbal treffer van uitgerekend Endo, en dat Hertha last minute verloor tegen Dortmund, maar al het hele seizoen zat er geen stijgende lijn in het spel. En ook dit seizoen gaat die door met waar die mee geëindigd is. Niet winnen. Hopelijk komt er een redelijke trainer die betere resultaten gaat boeken aangezien die Schwaben wel echt in de 1. Liga horen te spelen. Geweldig mooi stadion en de Canstatter kurve is geweldig. Hopelijk weet KSC Karlsruhe weer eens te promoveren, zodat de Baden-Schwaben derby weer terug is. Altijd spektakel. Laat Hertha maar weer eens degraderen in de hoop dat Lars Windhorst op rot daar, samen met Leipzig en Hoppenheim🙂

10 oktober 2022 om 19:57

Hoffenheim is samen met Leipzig het lachertje van de competitie. De enige beladen wedstrijd voor hen is de El Plastico tegen Leipzig. Zoveel mooie clubs in de buurt van Sinsheim: Waldhoff Mannheim, Karlsruhe, Stuttgart, ietsjes verder op Kaiserslautern en Eintracht Frankfurt en vervolgens kiezen mensen ervoor om fan te zijn van Hoppenheim. Vreemde keus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren