Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dost was niet op de hoogte van camera bij woede-uitbarsting: ‘Niet blij mee’

Laatste update:

Bas Dost is fel van leer getrokken naar aanleiding van de beelden die van hem zijn verschenen uit de kleedkamer van Club Brugge. De Belgische club deelde in de serie We Never Walk Alone een uniek inkijkje in de kleedkamer, waarbij te zien was dat onder meer Ruud Vormer en Dost volledig door het lint gingen. In een interview met De Krant van West-Vlaanderen blikt Dost terug op die beelden en de kritiek die hij heeft moeten slikken naar aanleiding daarvan.

Op de beelden, die begin juni op internet verschenen, uitte Dos onder meer zijn ongenoegen over de aanwezigheid van een camera in de kleedkamer van Brugge. "Rot op met die camera", schreeuwde hij. "Rot op. Wij hebben dat niet nodig. Niemand laat zich negatief uit nu, wij gaan het doen. Iedereen was slecht vandaag, echt slecht. Het was waardeloos. Dit is niet genoeg, ook van mijn kant niet. Ik speelde ook slecht. We gaan dit niet weggeven, niet nu. Iedereen zou nu boos moeten zijn. En kijk niet op je telefoon. Denk even na voor vijf minuten. Maar als je speelt zoals nu, wordt het niets. Als ik iets verkeerd doe, zeg het dan tegen mij."

De beelden werden opgenomen tijdens de play-offs na afloop van de wedstrijd tegen KRC Genk. "Ik wilde vanuit een bepaalde emotie aangeven dat het zo niet verder kon", blikt Dost terug op de beelden. "Ik ben eerlijk gezegd niet zo'n voorstander van een camera in de kleedkamer. Ik ben niet iemand die snel zo uitvalt, maar ik voelde de noodzaak. Ook voor mezelf, om de boel even op scherp te zetten. Ik heb er achteraf ook bij gezegd, hé jongens, dit was niets persoonlijks. Alleen wist ik niet dat er nog een klein cameraatje in de kleedkamer hing. Daar was ik achteraf niet blij mee."

De beelden gingen met name in België en Nederland al snel het internet over, waarna Dost de nodige kritieken te verwerken kreeg. Zo zou hij het alleen voor de camera's hebben gedaan. "Die verhalen heb ik niet gelezen en ik heb er ook niets van gehoord", gaat Dost verder. "Daar kan ik ook niks mee. Dat hij (Nico Dijkshoorn in een column in Voetbal International, red.) schrijft dat ik het deed voor de camera's, zegt genoeg. Ik ben juist iemand die nooit met de camera's bezig is. Er wordt zoveel geluld door mensen die niet weten waar het over gaat. Door mensen die mij niet kennen en maar wat roepen."

Het is Dost een doorn in het oog, mensen die na afloop van een wedstrijd de boel gaan analyseren. "Altijd dat gelul na die wedstrijden, dat vind ik zó gemakkelijk", vertelt de voormalig spits van onder meer VfL Wolfsburg, Sporting Portugal en Eintracht Frankfurt. "Ik kon mij daar vroeger echt aan ergeren, maar nu kijk ik er niet eens meer naar. Ik lees ook geen kranten. Ik weet intussen hoe het werkt: als ik de eerste drie wedstrijden niet scoor, zal ik er weer niks meer van kunnen." Desondanks durft Dost rustig een voorspelling te doen voor komend seizoen. "Als ik zo fit blijf, mag je van mij toch meer dan twintig goals eisen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niks mis mee toch? Ik vind het ook geen schokkende beelden ofzo.

23 juli 2021 om 13:56

Eerder gênant dan schokkend. Ik zou als ploeggenoot vooral bij dat Nederlandse engels van Vormer mijn lach echt niet in kunnen houden.

23 juli 2021 om 13:58

Dan ben je geen topsporter. Dit is gewoon normaal en zo gaat het er aan toe, zelfs bij de u16 was het bij ons zo. Camera’s horen hier niet thuis.

23 juli 2021 om 14:03

Als je de docu over Utrecht bekijkt op Videoland zie je dat er heel vaak Nederlands en Engels door elkaar gepraat wordt.

23 juli 2021 om 14:15

Vind het wel heel, heel erg ouderwets en naief om te denken dat je alleen een topsporter bent als je zo duidelijk zichtbaar baalt van een nederlaag. Denk dat de meeste introverte types, ik noem bijvoorbeeld een Bergkamp of Rijkaard, nooit zo uit hun plaat zijn gegaan. Zijn / waren zij dan geen van allen topsporters? Verder wel met je eens dat camera's niet thuis horen in een kleedkamer.

23 juli 2021 om 14:33

Voetbalvreugd: Daar kun je je best wel eens in vergissen. Stille wateren hebben diepe gronden, zeg maar. Ik ben ook heel rustig, kalm en beheerst van aard, maar o wee als ik mijn dag niet heb en iets of iemand werkt op mijn zenuwen. Dan trekken ze zelfs in de Rotterdamse haven nog wit weg, denk ik, als ik uit mijn slof schiet.

23 juli 2021 om 15:01

Prima, geloof ik meteen. Ben zelf ook een introvert persoon, totdat iemand echt te veel op mijn zenuwen werkt. Echter vind ik de kwalificatie van bpreal totaal niet terecht. Alsof iemand die zich minder fel uit, per definitie geen topsporter is. Slaat helemaal nergens op.

23 juli 2021 om 15:54

@bpreal.. Als je überhaupt al een stemverheffing nodig hebt, is je boodschap gewoon niet zo sterk. Types die dan heel hard cliches als "en nu met z'n allen" of "zijn we eindelijk wakker" gaan roepen werken dan vooral op de lachspieren. Dan liever iemand die daadwerkelijk met oplossingen komt op tactisch gebied. Dat zijn in mijn ogen eerder topsporters dan van die schreeuwlelijken die vooral de leider spelen door hard te roepen.

23 juli 2021 om 15:57

dat zegt bpreal niet, waar het om gaat is dat in een team met topsport er altijd wel een paar extraverte schreeuwers zijn als het niet lukt. Sommige voelen zich aangesproken sommige niet.
Als jij dat gaat giechelen omdat het Engels slecht is van de schreeuwer (waar bpreal op siepie reageert) dan vind ik de conclusie van bpreal helemaal zo gek nog niet.

23 juli 2021 om 16:00

@siepie, ik kan me geen topsport voorstellen waarin er niet af en toe geschreeuwd wordt. zelfs bij Curling schreeuwen ze naar elkaar en zelfs veel damestopsporters zie en hoor ik ook vaak stemverheffingen plegen.

Maar ik vermoed dat je op hoog niveau schaakt, daar wordt inderdaad niet geschreeuwd.

Mooi man, moet je juist waarderen zoiets

Ik zie niet hoe dit negatieve publiciteit is voor Dost; hij geeft er duidelijk om. Voor de camera het doen lijkt me sterk, wat voor reputatie heeft Dost nou als ie gestopt is? Hij zal een beetje een vergeten goaltjesdief worden. Een mooi persoonlijk gemiddelde maar nauwelijks prijzen gewonnen. We zullen het misschien jaren later van een voormalig teamgenoot horen of ie normaal gesproken ook zo is maar dit lijkt me niet gespeeld.

Vind het wel netjes. Begint bij zichzelf en staat open voor kritiek. Die docu’s met kleedkamerbeelden laat toch maar zien dat elke club in essentie gewoon een ‘simpel’ voetbalteam is.

Was daar kritiek op? Hij zei toch niks verkeerds? En die naam van die documentaire.., zucht.. Wat loopt iedereen met dat liedje te leuren. Het hoort bij Liverpool en that’s it. Van Celtic kan ik het nog wel begrijpen maar verder, kom op man..

23 juli 2021 om 14:55

Inderdaad, ik cringe altijd een beetje als ze op Jan Breydel YNWA laten afspelen.

23 juli 2021 om 14:57

Uh Feyenoord en Lee Towers dan ook wel naast Celtic denk ik.

Snap het wel maar vindt het toch wat hebben om te zien, afgelopen dinsdag de docu van Utrecht in première gekomen op Videoland. Als je Hake voor de camera ziet is het een heel rustig en relaxt persoon maar in de kleedkamer ging hij toch een paar keer goed tekeer tegen enkele spelers.

Ik vind het juist prachtig. Dit is zoals het eraan toegaat in het topvoetbal. Natuurlijk, er zijn ook verschillende lagen van je woede uiten, maar als het in een wedstrijd voor geen meter draait is deze 'peptalk' van Bas niet meer dan gebruikelijk.

Gewoon voor bedanken Bas. Lekker makkelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren