Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund zegeviert dankzij hattrickheld Füllkrug en fantastische ingreep Maatsen

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft zondag een moeizame overwinning geboekt. In het eigen Westfalen Stadion was de ploeg van Edin Terzic uiteindelijk met 3-1 te sterk voor VfL Bochum. Grote man aan de zijde van de thuisploeg was Niclas Füllkrug, die zijn team met een hattrick eigenhandig naar de zege schoot. Donyell Malen versierde namens de thuisploeg een strafschop en leverde zo zijn aandeel in de zege.

Terzic had in zijn basisopstelling uiteraard weer een plekje gereserveerd voor winteraanwinsten Jadon Sancho en Ian Maatsen. Ook Malen verscheen aan de aftrap bij die Borussen. Thomas Letsch, ex-Vitesse-trainer, stelde onder meer voormalig Vitesse-spelers Matus Bero en Maximilian Wittek op.

Dortmund begon ijzersterk aan het duel. Al na een kleine vijf minuten spelen zag de arbiter zich genoodzaakt om een strafschop toe te kennen aan de thuisploeg. Malen liep recht op doelman Manuel Riemann af, waarna de keeper de Nederlander vloerde: strafschop.

Füllkrug schoot de door Malen verdiende strafschop uiterst beheerst in de linkeronderhoek: 1-0. Even later dacht Maatsen aan een doelpunt, maar zijn schot werd eenvoudig gekeerd door de doelman.

Na een gevaarlijke vrije trap van Marcel Sabitzer, kwam Bochum voor rust uit het niets op gelijke hoogte. Nico Schlotterbeck kon met een extra zure nasmaak de kleedkamers opzoeken, daar hij de bal in de vijfmeter in zijn eigen doel werkte: 1-1.

Na rust ging Dortmund op jacht naar een tweede voorsprong. Youssoufa Moukoko kwam daartoe dichtbij, maar zag zijn inzet niet het doel invliegen. Kort daarna verijdelde Maatsen met een werkelijk perfecte sliding een gouden kans voor de bezoekers op de 1-2.

Aan de andere kant viel de derde treffer minuten later wél. Wederom was Füllkrug de gevierde man. Na een slim steekballetje van Jamie Bynoe-Gittens en een knappe voorzet van Sabitzer, kon de Duitse spits van dichtbij vrij binnenknikken: 2-1.

In de blessuretijd maakte Füllkrug zijn hattrick compleet. Ook bij het aanleggen voor zijn tweede strafschop van de wedstrijd maakte hij geen fout: 3-1. Dankzij de driepunter klimt Dortmund met 36 punten weer over RB Leipzig heen, naar plek 4. Koploper Bayer Leverkusen (49 punten) en nummer twee Bayern München (47 punten) blijven echter ver uit het vizier.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ian Maatsen, wat een geweldige speler en zo belangrijk vandaag. Meunier’s contract moet je gewoon verscheuren want je hebt hier helemaal niks aan, een parodie op een voetballer. Schlotterbeck ook erg slecht vandaag, Hummels laat even in 10 minuten zien wie de beste verdediger van Dortmund is. Gio Reyna verdient echt meer kansen hoor, zo makkelijk hoe hij dribbelt en oplossingen ziet. Het middenveld blijft echt de achilleshiel van dit Dortmund, er zit op Sabitzer na echt niks in. Had graag die jongen van Antwerpen gezien die naar Madrid is gegaan.

28 januari 2024 om 19:45

Ik zal met Brandt en Reyna op het middenveld gaan spelen. Veel meer voetbal in de ploeg.

28 januari 2024 om 20:04

Is idd de beste oplossing, ben ook nog wel erg benieuwd naar Nmecha. Heeft toch wel iets ongrijpbaars maar defensief doet hij niks. Vond overigens beide strafschoppen erg zwaar gegeven, vooral bij de laatste maar Fullkrug zelf hands.

28 januari 2024 om 20:31

Terzic speelt graag met een slot op de deur salih 'balletje breed' ozcan. Waardoor je middenveld per definitie al zwaar ondermaats is. Gio Reyna moet echt meer kansen krijgen. Daarnaast ook geërgerd aan meyer, zo laconiek.

Wat een waanzinnige ingreep van Maatsen zeg, snap dan weer niet waarom een club als Ajax allemaal vage buitenlanders haalt en niet uitkomt bij deze jongen, maar goed voor het Nederlands elftal zitten we de komende jaren wel goed in de verdediging

28 januari 2024 om 19:44

Omdat deze jongen een stuk duurder is.

28 januari 2024 om 19:56

Dat klopt zeker maar misschien kan Ajax beter één goede en dure aankoop doen dan een paar slechte en dan goedkoop

28 januari 2024 om 19:45



Omdat hij veels te duur is (lees: 35 miljoen euro) en zelf niet terug wil naar Nederland.

28 januari 2024 om 19:46

Je hoeft eigenlijk maar een naam te noemen en dan weet je waarom Ajax niet voor spelers als Maatsen is gegaan. Mislintat.

28 januari 2024 om 20:05

Wat een bullshit, Ajax gaat echt nooit 40 miljoen neerleggen voor een linksback.

28 januari 2024 om 20:56

Waar heb jij het over? Begrijpend lezen blijft lastig zo te zien. Ik zeg letterlijk "spelers als Maatsen." Er zijn absoluut spelers van het kaliber als Maatsen die veel goedkoper te halen zijn. En al helemaal met het geld dat Mislintat verkwanselt heeft.

29 januari 2024 om 06:51

Dus eigenlijk wilde je gewoon offtopic klagen over Mislintat, gezien Maatsen zelf er dus niets mee had te maken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren