Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund troeft vol trots Bayern en Spurs af en maakt twintig miljoen over

Laatste update:

Nico Schlotterbeck maakt komende zomer de overstap van SC Freiburg naar Borussia Dortmund, zo bevestigt laatstgenoemde club via zijn officiële kanalen. BVB maakt naar verluidt ongeveer twintig miljoen euro over om het slechts één jaar doorlopende contract van de 22-jarige centrumverdediger af te kopen. "Na overleg met alle betrokken partijen heb ik vandaag besloten om mijn verhuizing naar Borussia Dortmund in de zomer van 2022 aan te kondigen", reageert Schlotterbeck op de website van zijn nieuwe club.

Hiermee wil ik duidelijkheid scheppen voor SC Freiburg, Borussia Dortmund en mezelf persoonlijk", vervolgt Schlotterbeck. "Het is belangrijk voor mij om me volledig te kunnen concentreren op de resterende drie wedstrijden met SC Freiburg. Daarna kijk ik uit naar de nieuwe verantwoordelijkheden bij Borussia Dortmund." De strijd om plek drie en vier is in Duitsland razend spannend. Met Freiburg bezet Schlotterbeck nu die vierde plaats, die recht geeft op een Champions League-ticket. Achtervolger Leipzig staat met een duel tegoed echter op slechts één punt achterstand, terwijl ook FC Köln en Union Berlin daarachter nog volop in de race zijn.

Schlotterbeck wordt bij Dortmund gezien als vervanger voor Manuel Akanji, die op de nominatie staat om te vertrekken. Met het akkoord troeft Dortmund onder meer Newcastle United, Tottenham Hotspur en Bayern München af. Laatstgenoemde club werd medio april nog door Kicker opgevoerd als de kaper op de kust voor een akkoord tussen Dortmund en Schlotterbeck. Bayern verliest juist Niklas Süle aan Dortmund, waardoor het ook op zoek was naar een nieuwe centrumverdediger. Dortmund is nu al twee centrumverdedigers rijker en is hard op weg om met Karim Adeyemi van Red Bull Salzburg ook een spits aan te trekken. Topschutter Erling Braut Haaland gaat naar verwachting juist vertrekken.

"Nico Schlotterbeck is een jonge Duitse international die zich heel goed heeft ontwikkeld. Zijn profiel past perfect bij BVB", zegt sportief directeur Michael Zorc van Borussia Dortmund, die over een paar weken zijn functie neerlegt. Zorc's opvolger, Sebastian Kehl, voegt toe: "Nico's pad doet me een beetje denken aan dat van mij, omdat ik ook op dezelfde leeftijd als jonge international naar BVB kwam uit Freiburg. Ik hoop dat Dortmund een nieuw thuis voor hem wordt, zoals het toen voor mij was. Nico is een speler met een enorm potentieel. Te midden van interesse van veel clubs koos hij niet het financieel meest lucratieve aanbod, maar koos hij eerder voor BVB om om zijn ontwikkeling als voetballer verder te brengen. We zijn erg blij dat Nico duidelijk voor Borussia Dortmund kiest door een langdurig contract te ondertekenen." De verdediger tekent tot medio 2027.

Schlotterbeck, die drie jaar geleden debuteerde bij Freiburg, maakt een stormachtige ontwikkeling door. De verdediger kwam dit seizoen tot nu toe tot 35 officiële wedstrijden voor de club, waar hij deel uit maakt van de op twee na minst gepasseerde defensie van de Bundesliga (achter Bayern en RB Leipzig). Op 26 maart mocht Schlotterbeck van bondscoach Hansi Flick zijn debuut maken voor het Duitse nationale team in de oefenwedstrijd tegen Israël (2-0 winst). Drie dagen later speelde hij ook negentig minuten tegen het Nederlands elftal (1-1).

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3125605581
2Bayern München3122365169
3VfB Stuttgart3120473264
4RB Leipzig3119573862
5Borussia Dortmund3116962057
6Eintracht Frankfurt3111128545
7Freiburg3111713-1240
8Augsburg3110912-439
9TSG Hoffenheim3111614-839
10Werder Bremen3110714-937
11FC Heidenheim3081012-934
12Wolfsburg319715-1434
13Borussia Mönchengladbach3071013-731
14Bochum3161213-2530
151. FC union Berlin 308517-2429
16Mainz 053051213-1727
171. FC Köln3041016-3022
18Darmstadt303819-4217

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sule en schlotterbeck, wat een aankopen zeg. Zo word de verdediging goed versterkt, dat was toch wel de achilleshiel van dortmund. Goede zaken!

2 mei 2022 om 19:34

Sterker nog, Sule komt nog zelfs transfervrij. In totaal ben je voor die twee maar 20 miljoen kwijt aan transferkosten, wat echt belachelijk laag is. Ben benieuwd wat Bayern gaat aantrekken. Ginter is transfervrij na dit seizoen. En omdat Chelsea geen geld meer heeft als er geen nieuwe eigenaar komt, dan zou het wel een goeie speler zijn die de defensie kan versterken, als hij niet naar Freiburg trekt, na het vertrek van Sule. Dortmund mist alleen nog een goeie rechtsback. Ben niet heel kapot van Meunier (vaak geblesseerd ook) en Morey komt denk ik net iets tekort om een vaste rechtsback te worden.

2 mei 2022 om 20:48

Alsjeblieft geen Ginter.. Bayern moet toppers aantrekken. Met Pavard, Hernandez heb je al middenmoot.

2 mei 2022 om 21:34

Hernandez is vooral overpriced, maar niet zo slecht toch? Nu kijk ik heel weinig Bayern, maar vond Hernandez (heb vooral aan het begin een paar keer gekeken hoor, voor de rest niet) een stabielere factor dan Upamecano

2 mei 2022 om 22:30

@bamiworst - Ginter is juist geen middenmoot. Hoort de afgelopen jaren bij de betere verdedigers van de Bundesliga. En om Hernandez nou middenmoot te noemen, dan heb je niet veel Bundesliga gekeken dit seizoen.

2 mei 2022 om 23:27

Wel genoeg CL en ja hij is middenmoot.... en daar gaat het om CL net als met PSG daar moeten ze het laten zien en hij is niet goed genoeg

2 mei 2022 om 23:59

@khalidwho.else - ik heb echt geen idee waar je het over hebt.

Prima versterking voor Dortmund! Nu nog Adeyemi, hoewel ik betwijfel of hij beter is dan Malen en een rechtsback en een coach als Hasenhuttl ik zie ze medoen om titel volgend jaar.

2 mei 2022 om 18:39

Aangepast reactie met vreemde hot take incoming en link naar City incoming.

2 mei 2022 om 18:47

Eens een rechtsback is wel een pure noodzaak. Verder te hopen dat Leipzig spelers als Nkunku, Laimer en Gvardiol kan behouden en wie weet is er dan eindelijk weer wat sensatie voor de titelstrijd.

Hier ben ik wel blij mee, speelt een ijzersterk seizoen bij Freiburg. Ik hoop dat het een goed duo kan worden met Süle en (soms) Hummels. Kehl doet het tot nu toe prima, kans is redelijk groot dat Adeyemi nog komt en Ekitike van Reims. Haaland gaat natuurlijk weg en daarnaast zullen Bürki en Witsel ook vertrekken. Van mij mogen ze Brandt, Wolf, Emre Can, Passlack en Zagadou ook verkopen. Sterke geruchten gaan ook dat Akanji naar United zou gaan. Om de discussie voor te zijn: ja, Dortmund koopt veel meer in de Bundesliga dan FC Bayern.

2 mei 2022 om 18:38

Akanji naar Man Utd....?? Hahahaha, dat zou wel echt kers op de taart zijn van wanbeleid bij Utd.

2 mei 2022 om 18:42

Akanji speelt dit seizoen eigenlijk nog best wel aardig. Het probleem bij Dortmund ligt hem, chronisch, in het feit dat beide backs (meunier en Guerreiro) tegelijkertijd enorm diep staan. Dan komt iedere counter op Akanji en Hummels aan. Ik zie dat probleem ook bij FC Bayern met Pavard en Davies. Je bent in de omschakeling dan zo kwetsbaar.

2 mei 2022 om 18:46

Akanji is niet top, maar ook zekers niet minder dan Maguire en Lindelof.

2 mei 2022 om 20:51

Maar dat ze nu twee hele matige verdedigers hebben (in relatieve zin), wil niet zeggen dat ze genoegen moeten nemen met slechts een iets betere. Ze hebben de allure en de middelen om veel betere verdedigers te halen. Akanji kan ook niet de maatstaf zijn voor een club als United. Bij Dortmund overtuigt hij ook niet.

2 mei 2022 om 21:45

Hoop niet dat we uitkomen bij Akanji inderdaad, ook al speelt hij dan misschien niet onaardig dit seizoen.

Als Ten Hag met een hoge lijn wil spelen heb ik liever iemand naast Varane staan die dat een beetje gewend is. Zie nog steeds Timber wel graag komen, al worden de geruchten rondom hem wel weer redelijk rustig. Dat is wel een jonge jongen, maar wel een groot talent en bekend met het systeem van Ten Hag. Voor de rest heb ik ook niet echt een idee van verdedigers die een meerwaarde zouden kunnen zijn. Je zou De Vrij eventueel kunnen polsen, maar ik heb het idee dat die wel steeds vaker geblesseerd raakt, maar die is op zich wel gewend de verdedigingsleider te zijn bij Inter (weliswaar in een driemansverdediging) en is ook niet heel duur waarschijnlijk. Dan hou je ook nog extra geld in de tas wat dan naar een cvm + eventueel een rechtsback kan

2 mei 2022 om 23:10

Ja maar daar willen ze toch op verbeteren? Akanji gaat je daarin echt niet helpen. Geen slechte speler maar ook niet beter dan een Lindelof..

3 mei 2022 om 03:44

Ik heb ergens gelezen dat man u interesse hebben in Pau Torres van Villareal. Dat lijkt me wel een goede aankoop. Villareal draait niet voor niets een goed seizoen.

2 mei 2022 om 20:29

Brandt valt wel echt enorm tegen ja. Zo n goede voetballer maar komt totaal njet uit de verf.. bij leverkusen samen met havertz was t echt genieten soms. Passlack zou ik gewoon als backup houden op de rb positie. Daar moet wel echt een versterking komen..

Toch heb ik ergens het idee dat Bayern niet met volle overtuiging achter Schlotterbeck aan zat. Het 'aftroeven' van Bayern moet dus wel in perspectief geplaatst worden. Al met al wel een prima versterking en natuurlijk ook gewoon een jonge Duitse international. Altijd goed voor de binding met de achterban om Duitse spelers te hebben.

2 mei 2022 om 20:24

Als Bayern niet achter Schlotterbeck aan zat dan was dat in ieder geval heel dom van ze.

2 mei 2022 om 20:51

Ze zaten er wel achteraan, maar volgens mij vonden ze(Brazzo) 20 miljoen teveel voor deze speler. Zul je zien dat ze dalijk Ginter binnen slepen. Daar kom je als Bayern zijnde ook niet ver mee.

2 mei 2022 om 23:29

Dit klopt net als met Brandt, Werner en Havartz allemaal in verband gebracht met bayern maar ook allemaal achteraf niet goed genoeg

In een 3 mans defensie kan hij prima mee, maar zodra je normaal 433 gaat spelen, valt hij door de mand, verdedigend helemaal niet zo'n goeie speler als iedereen denkt, laat echt vaak steken vallen. Is kwa opkomen wel echt een geweldige speler, blijf er daarom bij dat deze jongen eerder een 6 is dan een echte centrale verdediger.

Hoop natuurlijk wel dat hij gaat slagen bij Dortmund. Maar zie het niet gebeuren als hij als CV moet spelen in een 4mans verdediging.

2 mei 2022 om 18:45

Misschien moet Dortmund dat maar eens doen met Hummels, Sule en deze jongen. Gezien de enorme vele tegengoals ook geen verkeerde gedachte om een keer het aanvallende spelsysteem om te switchen.

2 mei 2022 om 19:06

Je kan dan Guerreiro gebruiken als Wingback en Hazard ook als wingback zoals bij België waar hij goed speelt.

Die hebben een beter centrum dan Bayern volgend jaar. Wat ik nog verrassender vind is de transfer van Ginter van Gladbach naar Freiburg, terwijl die in de belangstelling stond van vele grote clubs.

2 mei 2022 om 18:50

Wauw, dat is een fantastische transfer voor ze. Echt enorm onverwachts, heel tof dat hij terug gaat naar de club waar hij groot werd.

2 mei 2022 om 18:52

Vindt je Hunmels, Sule en deze gozer nu echt beter dan Upamecano en Hernandez?

2 mei 2022 om 18:57

Schlotterbeck vond ik met Gvardiol de beste cv van dit seizoen. En Sule kreeg de voorkeur boven Upemecano meestal dit seizoen en dat terwijl Nagelsmann altijd met Upa gewerkt had bij Leipzig. Dus mijn antwoord is ja.

2 mei 2022 om 21:47

Ik volg de Bundesliga niet echt, maar zou die Gvardiol niks voor United zijn? Wij hebben nog wel een verdediger nodig aankomend seizoen, zeker als we á la Ten Hag in een hoge lijn gaan spelen.

2 mei 2022 om 18:56

Laat wel gelijk zien wat Ginter voor iemand is, geweldig dat hij weer terug is op het oude nest volgend seizoen.

Blijf altijd wel een zwak houden voor Freiburg, probeer elk weekend wedstrijdjes van Freiburg live mee te pakken. Vooral Streich ben ik echt groot fan van, geweldige onderschatte trainer met soms nog wel eens kortsluiting in de bovenkamer haha.

2 mei 2022 om 19:01

Eens. Ook de langst zittende trainer in alle top-5 competities. Presteert altijd goed met Freiburg, terwijl het qua materiaal en de financiële mogelijkheden je juist mindere resultaten zal verwachten.

Was te verwachten, Dortmund heeft altijd al een goed neusje voor talenten gehad en voor de talenten een van de betere plekken om jezelf te ontwikkelen om vervolgens een overstap naar de top te maken!

Bvb moet gewoon 3-5-2 gaan spelen of 3-4-3 zo speelt rose wel het vaak en dan een verdediging met schlotterbeck-hummels-sule is niet verkeerd en denk alleen dat met deze 2 versterkingen bvb niet veel dichterbij komt moet sws een rechter en linker wingback bij nu las ik dat de naam van raum(hoffenheim) wordt genoemd als linker wingback en de naam van laimer wordt ook veel genoemd of verschillende plekken. Als bvb zou ik baku van wolfsburg ook halen wil daar weg en is nog jong.

2 mei 2022 om 19:00

Laimer is totaal niet realistisch, Raum kost aardig wat, terwijl die Portugese jongen natuurlijk een uitstekende speler is. Rechtsback is wel een noodzaak. Baku zal top zijn.

2 mei 2022 om 19:06

Raum is als linker wingback dit seizoen de beste en die Portugees is zeker een goede speler maar niet als linker wingback mist snelheid, baku zou zeker top zijn is jong is een Duitser en is snel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren