Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund haalt tegen tien man opgelucht adem; debutant redt Schalke

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft geen fout gemaakt in de zeventiende speelronde van de Bundesliga. De formatie van Thomas Tuchel had het tegen tien man van Werder Bremen niet makkelijk, maar won zaterdagmiddag wel met 1-2. TSG Hoffenheim was tegelijkertijd met 0-2 te sterk voor FC Augsburg en staat met 31 punten derde.

/

Werder Bremen - Borussia Dortmund 1-2
Dortmund kende een vliegende start, want André Schürrle omspeelde de doelman en schoot na vijf minuten binnen. De aanvaller maakte zijn eerste Bundesliga-doelpunt sinds 14 mei. De bezoekers bleven daarna de bovenliggende partij, maar Werder kreeg ook nog een aantal goede kansen. Fin Bartels, Thomas Delaney en Clemens Fritz (lat) lieten kansen liggen en doelman Jaroslav Drobný pakte na 39 minuten een rode kaart. Met elf tegen tien trok Dortmund de zege in de tweede helft over de streep, hoewel Werder na een klein uur wel langszij kwam via Bartels. Door een treffer van Lukasz Piszczek gingen de punten echter alsnog mee naar Westfalen. De Poolse rechtsback tikte van dichtbij binnen nadat een schot vanaf de rand van het strafschopgebied was gekraakt.

/

FC Augsburg - TSG Hoffenheim 0-2
Dit seizoen is Hoffenheim als enige ploeg nog ongeslagen, al grossiert de ploeg van succestrainer Julian Nagelsmann in remises. Zes van de laatste zeven duels eindigden in een gelijkspel, maar in Augsburg schreven de bezoekers de volle buit bij. Na een saaie, maar felle eerste helft kwam Hoffenheim na de onderbreking op voorsprong. Het was clubtopscorer Sandro Wagner die Jeffrey Gouweleeuw, Paul Verhaegh en co een doffe dreun uitdeelde. Hoffenheim kwam dit seizoen in dertien van de zeventien competitieduels op voorsprong; alleen Bayern München (vijftien) deed het beter. De 0-2 volgde halverwege het tweede bedrijf: invaller Andrej Kramaric besliste het duel op aangeven van voormalig sc Heerenveen-spits Mark Uth.

/

Schalke 04 - FC Ingolstadt 1-0
Schalke en Ingolstadt werkten een matige eerste helft af en creëerden nauwelijks serieuze kansen. De mogelijkheden die er wel waren vloeiden ook niet voort uit goed voetbal. Trainer Markus Weinzierl greep in de rust in en verving Johannes Geis door aanvaller annex aanwinst Guido Burgstaller. Het was nota bene de Oostenrijker die zich tot de matchwinner kroonde, want in de blessuretijd schoot hij na een van richting veranderde voorzet van Alexander Schöpf raak en liet hij de Veltins-Arena ontploffen. Onder anderen Donis Avdijaj en Burgstaller hadden eerder in de tweede helft al goede mogelijkheden onbenut gelaten, maar de punten bleven dus wel in Gelsenkirchen.

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 1-0
Jeffrey Bruma kreeg een basisplek van Valérien Ismaël, maar Riechedly Bazoer bleef op de bank. Wolfsburg had de ex-Ajacied niet nodig om een goede eerste helft op de mat te leggen, al was de ruststand 0-0. De middenmoter van de Bundesliga wist de dominantie op het veld niet te vertalen in een voorsprong. Kansen waren er wel, bijvoorbeeld voor de debuterende Yunus Malli en Mario Gómez. De opdracht voor Wolfsburg werd na 32 minuten op papier een stuk eenvoudiger: Albin Ekdal van HSV ontving zijn tweede gele kaart en mocht de kleedkamers opzoeken. Toch ging het niet van een leien dakje: Wolfsburg bleef dominant, maar HSV hield zich verdienstelijk staande. Pas acht minuten voor tijd maakte Gómez het verschil, na uitstekend voorbereidend werk van Paul-Georges Ntep.

Wie eindigt dit seizoen hoger, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als reactie op de poll: ik verwacht dat Dortmund hoger eindigt. Een in mijn optiek betere selectie (meer potentie ook). Overigens was de afronding van Piszczek bijzonder fraai en minder eenvoudig dan de VZ tekst doet vermoeden.

21 januari 2017 om 18:05

Hoe schat je de potentie van RB Leipzig in? Ik denk trouwens dat je gelijk hebt over die poll. Hoffenheim heeft een topseizoen en heeft een paar grote talenten maar als je alle spelers naast elkaar zet schat ik BVB hoger in

21 januari 2017 om 18:19

Ik vind hun prestaties verrassend en vind het knap dat ze nog steeds 2e staan. Ze hebben een paar aardige spelers, al denk ik dat ze uiteindelijk 3e of 4e worden. Het krachtsverschil met Bayern (wedstrijd voor de winterstop) was behoorlijk. Daarnaast vond ik hun resultaat tegen Ajax ook ondermaats. Ik ben benieuwd naar hun wedstrijd tegen Frankfurt. Als ze winnen, knap, en blijven ze in het spoor van Bayern. Ander resultaat heeft meer ruimte voor aansluiting Hoffenheim en Dortmund.

Het is dat Schalke met een gelukkige goal nog wint, maar poh wat was dat slecht zeg. Ik vraag me af waar er in de winterstop op getraind is, want werkelijk op elk vlak kwamen ze tekort vandaag. Ik vond de basisopstelling al matig met Aogo en Choupo (als spits) in de basis. Ik heb alleen maar blinde lange ballen naar voren gezien. Meyer en Geis die bij lange na hun niveau (weer) niet halen. Kolasinac en Goretzka waren de enigen die echt voor die overwinning wilden gaan leek het.

Pas toen Avdijaj erin kwam op het einde kwam er veel meer dreiging en kansen, waarvan hij zelf die ene natuurlijk had moeten maken. Zet die jongen a.u.b. in de basis, want hij gaat er tenminste iedere wedstrijd voor, i.t.t. een Meyer die speelt alsof hij allang binnen is.
Verder hoop ik dat er weer met echte buitenspelers in de aanval gespeeld wordt en dat er meer aan de wedstrijdinstelling gedaan wordt. Stambouli mag ook wel eens de kans krijgen.

Het blijft een geheim van de BVB aanvallers en middenvelders hoe het hun lukt, zoveel kansen om zeep te helpen.

Als je een tegenstander dermate overklast (maakt niet uit of de tegenstander met 10 of 11 speelt.), hoor je ook het nodige aantal doelpunten te scoren, en, vooral de kansen nuchter te benutten.

Dat moet beter, anders is de CL plaatsing in gevaar.

Mooi voor Schurrle dat hij scoort, heb toch wel een zwak voor hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren