Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund gaat met slecht gevoel richting CL-clash met PSV; Frimpong scoort

Laatste update:

Borussia Dortmund is er niet in geslaagd om het competitieduel bij VfL Wolfsburg in winst om te zetten. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong via Niclas Füllkrug, maar zagen de thuisploeg in de tweede helft langszij komen. Koploper Bayer Leverkusen maakte geen fout en won, mede door een goal van Jeremie Frimpong, met 1-2 op bezoek bij FC Heidenheim. Sepp van den Berg was ondertussen van grote waarde voor FSV Mainz 05.

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 1-1
Borussia Dortmund is ongeslagen in de laatste acht wedstrijden in alle competities en gaf die reeks op bezoek bij Wolfsburg een vervolg. Toch zal de ploeg van Edin Terzic met een katerig gevoel de bus instappen terug naar huis.

Met Ian Maatsen in de basis en Donyell Malen op de bank schoot de ploeg van Terzic uit de startblokken. Na acht minuten spelen zorgde Marcel Sabitzer voor een knappe opening, waarna de bal met wat geluk voor de voeten kwam bij Füllkrug en de Duitser zijn zesde goal kon maken in de laatste vijf competitiewedstrijden. Dortmund kreeg kansen om de score uit te breiden, maar slaagde daar niet in.

Na ruim een uur spelen was het Wolfsburg dat de stand brutaal gelijktrok. Gregor Kobel had in eerste instantie nog een reactie in huis op een corner van Maximilian Arnold, maar zag toe hoe de bal opnieuw werd ingebracht en Yannick Gerhardt van dichtbij raak kon koppen: 1-1.

FC Heidenheim - Bayer Leverkusen 1-2
Voor Bayer Leverkusen wacht midweeks geen Europees duel en dus kon alle focus op de uitwedstrijd tegen FC Heidenheim. Jeremie Frimpong verscheen aan de aftrap en was op slag van rust verantwoordelijk voor de openingstreffer. De vleugelverdediger werkte een voorzet van Amine Adli tegen de touwen: 0-1.

Ook in de tweede helft liet Frimpong zich zien. Zo kreeg hij tien minuten na rust de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar ditmaal ging zijn schot over het doel. Adli bracht zichzelf tien minuten voor tijd wel op het scorebord.

De Marokkaans international werd schitterend bediend door Florian Wirtz, omspeelde de doelman en rondde beheerst af: 0-2. Heidenheim deed vijf minuten later nog wel iets terug in de persoon van Marvin Pieringer (kopbal), maar echt spannend werd het niet meer.

FSV Mainz 05 - FC Augsburg 1-0
Van den Berg was de grote man in Mainz. De centrale verdediger, die dit seizoen steevast in de basis staat bij de Duitse club, maakte het enige doelpunt tegen FC Augsburg. Vlak voor rust torende hij boven alles en iedereen uit om een vrije trap van Nadiem Amiri binnen te koppen: 1-0.

Amiri zelf kreeg enkele minuten later overigens de mogelijkheid om de score te verdubbelen toen Mainz een penalty kreeg, na een overtreding op voormalig PSV’er Phillipp Mwene. Zijn inzet belandde echter op de paal. Toch trok Mainz de zege over de streep tegen de ploeg van Jeffrey Gouweleeuw, die door een rode kaart voor Mads Pedersen ook nog met tien man eindigde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Poh wat een geweldige steekbal van Wirtz bij de 0-2!

Frimpong komt wel heel lekker uit de verf op de rechterkant in deze formatie van Xabi Alonso. Had er vandaag ook zomaar 3 kunnen maken.

17 februari 2024 om 19:45

Die jongen is zo snel dat ie geregeld dubbele dekking krijgt. Wordt echt tijd dat Koetje dit wapen eens goed gaat gebruiken (misschien niet als back maar kan ook ergens anders).

Terzic-ball, ik heb er een zwaar hoofd in tegen PSV. Dit zeg ik echt niet om Dortmund in de underdog positie te praten maar het lijkt helemaal nergens op qua voetbal.

17 februari 2024 om 18:06

Het ging de afgelopen weken best wel weer lekker toch? Of viel dat wel mee

17 februari 2024 om 19:17

Ja, omdat ze een heel makkelijk programma hadden.
Dat is wolfsburg ook trouwens hoor.

17 februari 2024 om 18:23

Ja klopt maar toch oppassen het blijft Borrusia als Malen een topavond heeft gaat hij scoren.

17 februari 2024 om 20:00

Dan moet hij wel spelen…

Borussia Dortmund wisselde Malen met een lichte knieprobleem en Karim Adeyni is net als Sebastien Haller geblesseerd voor de wedstrijd van dinsdag tegen PSV. Fullkrugs scoorde zijn 11 goal verder ook voor de Duitsers rustig aan net als Nederlander Ian Maatsen.

Ik zie het niet in het artikel staan. Maar wederom een belangrijke overwinning voor Union tegen Hoffenheim. Goed op weg naar handhaving. In de 84e minuut de 0-1 met een assist van Yorbe Vertessen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren