Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund betaalt twaalf miljoen voor Turkse stopper

Laatste update:

Ömer Toprak ruilt Bayer Leverkusen in voor Borussia Dortmund, zo hebben de clubs via de officiële kanalen bekendgemaakt. De 27-jarige verdediger heeft een contract voor vier jaar getekend en kost naar verluidt twaalf miljoen euro, want dat is de gelimiteerde transfersom die in het contract stond.

/

Als een verrassing komt de transfer niet helemaal, want Dortmund zat al langer achter Toprak aan en bracht in de zomer nog vergeefs een bod van circa 22 miljoen uit op de 25-voudig international van Turkije. Boulevardkrant BILD voegde daar in december aan toe dat de clubs elkaar inmiddels hadden gevonden in een overstap van Toprak, vanaf het komende voetbaljaar. Die deal is nu dus in kannen en kruiken.

“Ik heb bij Leverkusen mooie dingen meegemaakt, ben er international geworden en heb de aanvoerdersband mogen dragen. Als ik in de zomer naar Dortmund ga, begin ik aan een nieuw avontuur. Maar ik zal altijd met tevredenheid op mijn tijd bij Bayer terugblikken”, aldus Toprak op de website van die Werkself. “Toprak is een sterke, internationaal gelouterde stopper met leiderschapskwaliteiten”, aldus Dortmund-directeur Michael Zorc.

Een goede aanwinst voor Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gezien de markt een relatief laag bedrag. Goede zet van Dortmund. Ervaren verdediger.

5 februari 2017 om 12:21

Waarom boden ze 22 miljoen als de gelimiteerde transfersom 12 miljoen bedroeg

5 februari 2017 om 12:24

Waarschijnlijk zal er in 't contract hebben gestaan dat dat pas in de winter zou in gaam

5 februari 2017 om 12:47

Zou wel handig zijn als vz zulke informatie een keer volledig in een artikel neerzet. Nu staat er weer halfbakken dat er eerst niet akkoord werd gegaan met 22 maar de gelimiteerde transfersom vervolgens 12 is, dat komt nogal raar over. Verder een goede versterking voor Dortmund. In duitsland werkt het ook echt als een kerstboom. Beste spelers van Leverkusen naar Dortmund, beste spelers van Dortmund naar Bayern.

5 februari 2017 om 21:33

Omdat het een transfer is per 1 juli 2017 en zijn contract op 01 juli 2018 afloopt. Het korte resterende contractduur is het verklarende verschil.

5 februari 2017 om 16:26

Deze Toprak speelt als een natte krant bij Turkije, maar als een beest bij Leverkusen. In Turkije kennen we geen tactiek, vandaar dat hij er niks van bakt. Goede transfer voor hem, Dortmund is een grote club.

Lijkt me een goede versterking voor Dortmund. Na het vertrek van Hummels zaten ze een beetje krap op het vlak van centrale verdedigers. Natuurlijk hebben ze wel een paar, maar buiten Sokratis om kan geen op dit moment het niveau aan waar Dortmund naar zou moeten streven.

Wel apart, eerst 22 milj bieden en dan nee te horen krijgen en dan een half jaar later akkoord MOETEN gaan met de grlimiteerde transfersom die 10 milj lager ligt, had Leverkusen toch slimmer kunnen aanpakken zou je zeggen...

Een zeer goede verdediger voor relatief weinig geld in de hedendaagse transfermarkt. Dortmund flikt het weer. nu kan Bender weer op zijn vertrouwde positie spelen.

Ik denk dat het eerste bod werd geweigerd omdat ze hun captain toen nog niet wilden laten gaan. Was ook enorm belangrijk vorig seizoen.

Een hele goed aanwinst voor Dortmund dit. Had in de CL ook al indruk gemaakt op de meeste voetballiefhebbers. Sterk aan de bal, durft elke duel aan en verliest ze zelden. Ook heb je lengte achterin. Echt een koopje voor Dortmund dit, ongelooflijk. Jammer dat Schalke hier niet voor is gegaan.

5 februari 2017 om 12:44

Schalke heeft toch niet zoveel te besteden tegenwoordig?

ken deze verdediger niet zo goed. is het echt een wereldtopper of gewoon een normale sterke verdediger. Dortmund zal hem niet voor niets gehaald hebben.

Het enige wat ik jammer vind is het feit at die pas na de zomer komt. Nou ja, als die nu gekomen was, had BVB de dubbele bedrag betaald. Economisch wel slim gehandeld.

Toprak Zal bij de top wedstrijden tegen "voetballende" teams een prima koppel met Sokratis kunnen vormen, omdat zijn sterke punten duidelijk bij de organisatie van de verdediging en in de duellen liggen.

Eerst altijd zeuren op bayern munchen, daarna precies hetzelfde doen. Begrijp me niet verkeerd ik heb grote sympatie voor dordmund en ben ook geen bayern fan, helemaal neutraal, maar dordmund koopt ook gewoon veel topspelers van mede-bundesliga concurrenten. Dan moet je niet gaan zeuren als bayern ook de topspelers van dordmund weg wilt plukken.

5 februari 2017 om 13:29

Wie zeurt dan?

5 februari 2017 om 16:59

Alle Dortmund fans wanneer er weer iemand naar Bayern vertrekt.. Gotze, Hummels, Lewandowski; of ben je dit soms 'vergeten'?

5 februari 2017 om 18:38

Ik reageer op een post van fbbkir waarin staat dat ik zeur, maar, dat doe ik niet. Alles andere stond niet ter discussie.

5 februari 2017 om 19:35

Doe niet alsof je van niks weet, zowel de dordmund bestuur als vele fans hebben een hekel gekregen aan dat bayern "zn concurrenten leegkoopt". Meer voorbeelden hoef ik hopelijk niet te noemen.

6 februari 2017 om 11:46

Zoals gezegd, jij hebt het over een andere thema. Deze post hier had daar niets mee te maken.

Toprak is een goede verdediger dan is 12 miljoen niks tegenwoordig
Hoop dat hij het daar goed zal doen

Koopje van het jaar? Hij staat zn mannetje achterin bij Leverkussen en ik denk dat hij bij Dortmund nog wat beter kan worden ook. Opzet van Dortmund

Prima aankoop voor BVB die centraal achterin wel wat extra kwaliteit kunnen gebruiken.

Trouwens wel hypocriet dat als Bayern spelers van BVB koopt de wereld te klein is en dat ze 'de competitie kapot maken door spelers van concurrenten weg te kopen' maar als Dortmund het doet het alleen als goede aankopen wordt gezien

5 februari 2017 om 16:27

Ja, dat klopt wel wat je schrijft, maar dit heeft ook te maken met de algemene sympathiewaarde van Bayern en Bvb. Het wordt Bayern niet gegund. Bayern is voor het Duitse publiek de meest onsympathieke club behalve RB Leipzig. (onderzoek is te googelen)

Een zeer goede transfer voor Borussia Dortmund aangezien de lage transferprijs. Ömer Toprak presteert de laatste jaren op hoog niveau. Ik snap zijn keuze niet meteen om te switchen van zijn huidige werkgever naar een concurrent van gelijkaardig niveau. Wellicht kan hij zich financieel en sportief verbeteren althans volgens hem. Jammer dat hij bij Turkije niet het niveau haalt als bij zijn club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren