Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Donsah: ‘Mijn vader heeft zeven dagen door de woestijn gelopen’

Laatste update:

Ook de voetbalwereld zet zich in voor de vluchtelingenproblematiek in de wereld en Godfred Donsah kan er als geen ander over meepraten. Toen de negentienjarige middenvelder van Bologna twaalf was, maakte zijn vader via de bekende Lampedusa-route de oversteek naar Italië om geld te verdienen voor zijn kinderen.

/

Donsah voetbalde van zijn zesde tot zijn vijftiende op blote voeten en speelde in de jeugd bij DC United in Asante Akim. Hij werd gescout door Palermo en via Hellas en Cagliari kwam hij deze zomer bij Bologna terecht, dat hem met een verplichte koopoptie huurt. Er wordt gefluisterd dat Juventus reeds met Bologna heeft afgesproken dat de international van Ghana Onder-20 in de toekomst in Turijn gaat voetballen. Officieel is dat echter nog niet.

In een interview met de roze sportkrant La Gazzetta dello Sport blikt Donsah terug op zijn leven en carrièrepad tot dusver: “God heeft mij gebracht waar ik nu ben, want in mijn eentje kan ik het niet aan. Ik kan alleen maar alles geven en hard werken. Ik wilde best bij Cagliari blijven om in de Serie B te voetballen, maar Bologna wilde mij graag hebben”, aldus Donsah, die in mei nog even in verband werd gebracht met PSV.

/

“Mijn moeder heeft altijd gezegd dat je alle kansen die je tegenkomt moet aangrijpen”, gaat de controleur verder. “Mijn vader pakte zijn kans en ging naar Italië. We hoorden twee weken niets van hem en hij had zeven dagen in de woestijn gelopen. Hij zei dat hij in een kleine boot met 22 anderen naar Libië zou gaan en ze waren bang dat het bootje zou kapseizen. Eén persoon zorgde voor onrust, dus die werd overboord gegooid.”

“Mijn vader vertrok uit Ghana omdat hij onze studie en het eten niet meer kon betalen. Ik heb zelf in plantages gewerkt, maar dat is gevaarlijk omdat je gebeten kan worden door slangen. Toen mijn vader weg was, stuurde hij geld naar huis, maar ik heb in totaal vier of vijf jaar niets meer van hem gehoord. Soms belde hij wel, maar dan was ik toevallig voetballen, dus liep ik hem net mis. Hij is tegenwoordig niet de enige. Hij ging weg voor werk, maar tegenwoordig zijn de mensen echt op de vlucht.”

“Ik roep de Italianen daarom op: als je kan, help alsjeblieft. Ik heb een vriend die ook voetballer wil worden en ik heb gezegd dat hier mensen wonen die hem willen helpen. Bologna is een gastvrije stad (...) Doordat ik op blote voeten heb gespeeld, is mijn voet zo hard als steen! Ik heb geen Engels gestudeerd om dokter te worden, maar om beter te begrijpen. Ik wilde bijvoorbeeld weten wat er in mijn contract stond. Ik hoop over en paar jaar ook naar Engeland te kunnen, dat is mijn droom”, besluit Donsah.

Denk jij dat Juventus Godfred Donsah gaat halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"1 persoon zorgde voor onrust, dus die werd overboord gegooid".
Verteld deze jongen nou echt in dit artikel dat zijn vader heeft meegewerkt aan het vermoorden van iemand?!

12 september 2015 om 15:35

Is geen moord is zelfverdediging, het is 1 of 22 mensen dood incl jezelf. Nog erger, je familie komt zonder je geld te zitten en zal ook moeite hebben met overleven. Dit is zelfverdediging en niks anders.

12 september 2015 om 15:38

Hoe kun je nu in godsnaam de conclusie trekken uit dit kleine stukje dat het 1 iemand dood of alle 22 is... Dit kun je geen zelfverdediging noemen als je geen idee hebt wat zich daar afgespeeld heeft. Desalniettemin bizar verhaal natuurlijk.

12 september 2015 om 17:13

Dat doe ik niet, lees is goed droeftoeter, als je iemand overboord gooit dan is dat omdat hij de rest van de levens in gevaar brengt, dus daarom gooide ze hem overboord. Dat staat toch letterlijk in de tekst !?

12 september 2015 om 17:16

Nee.

12 september 2015 om 18:04

Lees nu eens wat je zelf aan het typen bent man... Hij bracht de rest van de levens niet in gevaar. Er was gewoon 1 iemand te veel en ze kozen dus de vervelendste uit.

12 september 2015 om 18:16

Waar lees je dat?

12 september 2015 om 22:36

Dat staat er ook niet in. Er staat alleen dat 1 iemand voor onrust zorgde.

12 september 2015 om 15:35

Wie zegt dat hij hem overboord gooide?

12 september 2015 om 15:40

Dat zegt hij zeker niet. Je moet onze westerse normen sowieso niet als maatstaf nemen. In Afrika is men een stuk harder als het gaat om criminaliteit en daar speelt het recht van de sterkste een prominentere rol dan in Europa. Daarnaast denk ik dat velen alle ethiek overboord zullen gooien en op zo'n moment voor zichzelf zullen kiezen. Hangt er natuurlijk wel vanaf wat je onder onrust moet verstaan.

12 september 2015 om 16:13

Ligt er natuurlijk aan wat voor onrust het was. Bedreigde die persoon iedereen en viel hij hen aan waarna hij overboord gegooid werd? Of liet hij heel vieze scheetjes? Belangrijk verschil.

Vind het altijd mooi om verhalen te horen van voetballers over hoe moeilijk zij en hun familie vroeger hebben gehad. Donsah is wel een groot talent en gaat het zeker maken, ik gun het hem in ieder geval wel!

Zulke jongens gun ik toch veel meer dan een jonge als Promes met zijn inside-out looks..

12 september 2015 om 15:36

Kaulo penthouse

12 september 2015 om 15:50

De Nederlandse jeugd is sowieso al verloren. Geen wonder dat het Nederlands elftal zo zwak is geworden, van echte mannen zoals Van Basten, Bergkamp naar 'mooiboys met swag' zoals Promes. Wat ze buiten het veld lijkt irrelevant, maar dat is het niet.

12 september 2015 om 15:56

Juwelier knoef

Hij geeft dus eigenlijk toe dat zijn vader een gelukszoeker is ipv een echte vluchteling..
In ieder geval verdient hij genoeg om zijn familie te onderhouden.

12 september 2015 om 17:09

Wat is er mis met "geluk zoeken"? Daar zijn de meeste mensen toch mee bezig? Daarnaast, geluk zoeken? Denk je dat je het makkelijk hebt als je vanuit Afrika komt om in Europa geld te verdienen zodat jij je gezin kunt onderhouden? Denk jij echt dat dat ook maar iets met geluk te maken heeft? Ik betwijfel of dat soort mensen het beter hebben dan dat ze het in Afrika hadden, de enige reden dat zij hierheen komen is om geld te verdienen, niet omdat de mensen nou zo ontzettend vriendelijk zijn.

Zie het als overmacht zoals er stond veroorzaakte voor onrust, als ik op een rubber boot de oceaan moet oversteken en iemand veroorzaakt zodanig onrust dat de boot kan kapseizen dan zou ik dat ook wel overwogen hebben. .Maar goed je weet ook niet natuurlijk of het waar is

Het vluchtelingenprobleem kan je alleen oplossen als iedereen dezelfde religie heeft, en aangezien Donsah uit Ghana komt,een land waar het Hindoeisme in de toekomst de grootste religie zal worden met nu al 6 tempels door heel land.
Egoisme is de grote oorzaak van al het leed en dat kan alleen genezen worden als men het hart laat spreken,ik hoop voor Donsah dat die het waar gaat maken in Italié.

12 september 2015 om 16:15

Ga je hier nou verkondigen dat door het Hindoeïsme Donsah zo goed terecht is gekomen ? Geloof waarin je wilt , maar dat gaat gewoon echt te ver. Net alsof hij niet had geloofd het allemaal anders was gegaan ten tweede is Hindoeïsme geen geloof maar meer een traditie...

12 september 2015 om 17:01

Traditie of geloof jij mag het noemen zoals je wilt broer.
Als je mijn tekst goed had gelezen dan staat er dat de grootste probleem in Afrika het egoisme is,corrupte leiders die geen warmte uitstralen.

Rutlessgsx ik benoem de feiten, Ghana heeft een samenwerkingsverband met india,en indiase priesters komen regelmatig op bezoek in de Ghaneze hindoetempels als je me niet geloofd google maar ff of lees meer boeken erover.
Er zijn nu al ongeveer 50 duizend zuivere Afrikaanse hindoes.

12 september 2015 om 16:40

Hindoeïsme zal nooit de grootste religie van Ghana worden. 71 of 72% procent van de bevolking is al christelijk en dan heb je nog de moslims in het noorden van Ghana.
En zoals @frankstank al zegt, ga geen onzin dingen verkondigen.

Ik vind het een heel indrukwekkend verhaal.
Als ik lees wat deze jongen nu al heeft meegemaakt,voel ik me een bevoorrecht mens.
Van deze ellende heb ik gelukkig niets meegemaakt,armoede,familiedrama,voetballen op blote voeten en zo meer.
Ik heb de vrije keuze om te wonen op de plek waar ik nu ben,en als ik zou willen emigreren,zijn daar zelfs mogelijkheden voor.
Ik hoop dat deze jongen het gaat redden in zn voetbalcarriere,zou een voorbeeld zijn voor vele anderen.
Gelukkig voor hem dat hij een bevoorrecht mens is op voetbal gebied,lijkt me wel een type die daar gebruik van gaat maken,op grond van datgene hij reeds achter zn kiezen heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren