Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doelwit Ajax schuift voor tweede maal aan voor gesprek met Overmars

Laatste update:

Mitchell Dijks lijkt een van de versterkingen te worden waar Ajax voor komend seizoen naar op zoek is. De linkerverdediger van Willem II had vorige week donderdag al een goed gesprek met hoofdtrainer Frank de Boer en directeur voetbalzaken Marc Overmars en heeft volgens De Telegraaf dinsdag weer een onderhoud met de sportbestuurder.

/

Dijks, 22 jaar, zal tijdens het tweede gesprek opnieuw worden vergezeld door zaakwaarnemer Dick van Burik. Ajax deed de linksback vorige week een uitstekende aanbieding voor drie jaar. Een dag later sprak Dijks ook met Giovanni van Bronckhorst over een eventuele zomerse transfer naar Feyenoord. Willem II heeft ondertussen nog niets officieels van Ajax vernomen. Celtic is tot dusver de enige club die een formeel bod heeft uitgebracht.

Volgens het Brabants Dagblad hoeft Willem II bij een transfer van Dijks naar Ajax niet de contractueel vastgelegde vijftig procent aan de Amsterdamse club terug te geven. Het dagblad schreef maandagavond dat Ajax de Tilburgse club op die manier wil bedanken voor de groei van de linkerverdediger in het voorbije seizoen. Dijks mocht vorig jaar zomer transfervrij naar Willem II vertrekken, omdat De Boer voor hem geen toekomst in Amsterdam zag.

Mitchell Dijks is beter dan Nicolai Boilesen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze betalen dan toch gewoon de helft minder neem ik aan. Beetje vreemd om de volle pond te betalen als bedankje lijkt me.

26 mei 2015 om 07:13

Dat verschil is slechts 6 ton.. Zo vreemd vind ik dat niet. Wel netjes.

26 mei 2015 om 08:08

Geef die 6 ton dan aan vd Vaart...of aan een andere speler die je op die manier dan wellicht overhaalt om bij ajax te tekenen.

26 mei 2015 om 09:50

spartaajax wilt u vd vaart terug zien dan. u heeft klaassen toch al? en van de vaart lijkt me geen goede mentor voor hem.

26 mei 2015 om 10:01

Graag zelfs! Van der Vaart kan op meerdere posities uit de voeten... links op het middenveld, op 10 of als spits. Voetballend zou hij de beste speler van Ajax zijn en bij HSV maakt hij zat meters wat aangeeft dat hij gewoon fit is.

26 mei 2015 om 07:25

Ben toch benieuwd of hij het zelfde niveau bij Ajax kan halen als afgelopen seizoen bij Willen 2.

26 mei 2015 om 10:24

Ik vermoed dat dit contractueel al was vastgesteld bij de verkoop. Als Willem II hem dusdanig zou ontwikkelen dat hij weer Ajaxmateriaal werd dat Ajax dan ook de normale prijs zou betalen. Zouden ze echter de concurrentie versterken, dan wil Ajax 50%.

26 mei 2015 om 12:26

Precies! Ik vind het heel nobel en sympathiek dat Ajax, als 'bedankje' de volle pond wilt betalen aan Willem 2. Een ton of 6 kunnen ze daar uitstekend gebruiken lijkt me.

26 mei 2015 om 18:56

Ja, alleen denk ik dat het niet eens een bedankje is maar gewoon een hele goede stimulans. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten, Ajax een goede linksback van een club die het liefst aan Ajax verkoopt en Willem II de volle mep gevangen omdat ze hem aan Ajax verkopen.

Mooi voorbeeld van een speler die na z'n 'degradatie' naar een mindere club geknokt heeft voor wat ie waard is en sterker is terug gekomen. Getuigt van karakter. Ik had destjds van een de Ridder ook verwacht dat ie sterker terug zou komen. Ik hoop dat ie bij Ajax tekent en daar nog meer door kan groeien want het talent zat er al die tijd al want anders had ie nooit bij de jeugd van Ajax gezeten...

26 mei 2015 om 07:18

Dit heeft niks met de kwaliteiten van Dijks te maken hoor , die is gewoon nog steeds van het niveau onderkant Eredivisie. Heeft meer te maken met de tekortkomingen van een Marc Overmars, dit is weer zo een makkelijke en goedkope scouten vanuit je stoel aankoop. Ik geloof best dat Dijks een redelijk seizoen achter de rug heeft bij Willem II , maar meer dan dat gaat het ook niet worden , onbegrijpelijk dat Ajax bij hem uitkomt. Aan de andere kant past hij prima in het rijtje droevige aankopen van Marc Overmars.....zucht...

26 mei 2015 om 11:34

Baradona, ik wist niet dat je in de toekomst kon kijken man! Ot: hij heeft zeker een goed seizoen achter de rug, ik kijk het eerst een jaar aan met m, erger dan boilesen wordt t niet hoor

Dat gaat best goed komen met Dijks. Nu snel tot zaken komen met Kishna en Boilesen. Als dat niet lukt, dan beiden verkopen en op jacht naar 2 alternatieven !

Als hij een tweede gesprek heeft is het dus nog niet zeker dat ie naar Ajax gaat, anders had ie allang ja gezegd. Dezelfde trainer die hem eerst niet moest zit er nu nog, dat zal ook wel een overweging zijn voor Dijks.

Er staat een gigantische fout in dit artikel. Er staat namelijk dat Dijks een versterking voor Ajax zou moeten zijn. Wanneer spelers als Dijks een versterking zijn voor een Nederlandse topclub dat staat deze club dichter bij de strijd om de plaatsen 4-6 dan in de strijd om het kampioenschap. Leuke back-up maar een versterking echt niet.

26 mei 2015 om 07:29

Dijks is een versterking omdat ie nog erg jong is en nog veel groei kan doormaken. Hij had gewoon de pech dat ie net te kort kwam bij Ajax en heeft op basis van een goede prof-mentaliteit keihard gewerkt om beter te worden en dat is hem aardig gelukt. Zou mijn inziens bij elke club in de top 4 niet misstaan. Denk dat ie indien hij deze stijgende lijn doorzet zelfs nog wel een buitenlands avontuur kan meemaken. Hoop niet dat hij een geval 'van der Hoorn' wordt die zn belofte ook nog steeds moet inlossen...

26 mei 2015 om 08:40

Lijkt me ook dat hij als tweede man moet gaan fungeren achter een echte aankoop. En anders dan wordt het weer lachen volgend seizoen.

We hebben aan Ritzmaier gezien dat een jaartje aardig presteren op een lager niveau helemaal niets betekent. Dijks was niet goed genoeg voor Ajax en gaat dat nu ook niet zijn.

26 mei 2015 om 08:53

Korenaar
Jij zal het vanuit je luie stoel inderdaad beter inschatten als Frank de Boer en Overmars..

26 mei 2015 om 09:05

@ magicmike Dat denk ik wel ja. Laten we niet vergeten dat Overmars en de Boer ook fantastische inschattingen hebben gedaan met Duarte, Sana, van der Hoorn, Sigthorsson en Zivkovic. Vrees dat ik er nog een paar vergeten ben. Dijks is niet voor niets weggestuurd. En 99 % van de spelers die ooit weggestuurd zijn bewijzen in hun 2e periode opnieuw waarom ze niet voldoen. De enige die mijns inziens ooit echt succesvol is terug gekomen is Ronald de Boer.

26 mei 2015 om 09:49

Maar jij kan toch niet nu al weten of Dijks wel of niet een gevalletje Ronald de Boer gaat worden? Overigens heeft Daley Blind het ook niet onaardig gedaan uiteindelijk..
En Jan Verthongen ook niet.

in ieder geval niet duur.

wellicht kan de opleiding bij Heerenveen en Willem II leren hoe je spelers verbetert. :-)

26 mei 2015 om 09:06

Zeg je nu dat Wim Jonk zijn werk niet goed doet ?

Sodeju gaat overmars nu opeens sinterklaas spelen? Geeft zomaar 6 ton weg aan Willem II. Waar is Marc netto gebleven?

Ik las in een ander stuk een hele andere naam van zijn zaakwaarnemer...

Heeft wel een beter seizoen gedraaid dan Boilisen (dat was ook niet zo moeilijk).
Maar hij is ook niet een speler die Ajax echt beter maakt.

Ik vind dat Ajax maar hele matige aankopen doet de afgelopen seizoenen. (vooral voor een club die wel de middelen heeft). Voor dat geld dat ze uitgegeven hebben aan spelers als Duarte, Simling, v.d. Hoorn & Sinkgraven hadden ze echt veel betere spelers kunnen/moeten halen.

Zou dolgraag willen weten waarom Frank hem in eerste instantie heeft laten gaan, heb soms sterk de indruk dat de Denen bij Ajax altijd meer krediet hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren