Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dit is wel overdreven, alleen maar vanwege een paar doelpunten?’

Laatste update:

Bas Dost kan zaterdag zijn debuut maken in het Nederlands elftal. De 25-jarige aanvaller scoorde dit seizoen al zestien keer voor VfL Wolfsburg en werd door bondscoach Guus Hiddink met een uitnodiging beloond voor die ontwikkeling. Dost meldde zich maandag daarom bij Huis ter Duin in Noordwijk en de media-aandacht was immens.

/

“Dit is wel een beetje overdreven, alleen maar vanwege een paar doelpunten?”, glimlachte de ex-speler van onder meer sc Heerenveen in gesprek met Voetbalzone. “Ik snap dat het contrast met een paar maanden geleden vrij groot is. Ik ben plotseling gaan spelen en scoren voor Wolfsburg.”

“Maar laten we nu ook een beetje normaal blijven doen. Dat lijkt mij het allerbeste”, aldus Dost. “Ik hoop voor de doelpunten te kunnen zorgen, maar ga er niet van uit dat ik sowieso ga spelen. Er zijn nog steeds veel goede spitsen”, doelt hij op Klaas-Jan Huntelaar en Luuk de Jong. Robin van Persie en Arjen Robben zijn geblesseerd.

Zou jij Bas Dost in de basis zetten tegen Turkije?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond hem hiervoor ook onze beste spits na Huntelaar en RvP, hoewel RvP al heel lang niets meer heeft laten zien.

23 maart 2015 om 21:13

Bas dost heeft inmiddels ook al 5 wedstrijden op rij niet gescoord. Momentum is weg iniedergevsl

23 maart 2015 om 21:39

Ook geen assists in die wedstrijden?

24 maart 2015 om 13:07

@ voetballeur,

nee, weinig toegevoegde waarde de laatste wedstrijden.
Als hij er voor de laatste 5 wedstrijden niks in had geschoten had hij nu op de bank gezeten.

23 maart 2015 om 21:47

Ik begrijp niet goed waarom je een spits die meerendeels op de bank zat en amper scoorde de beste keus vond. Nu hij een paar keer gescoort heeft hem oproepen vind ik ook zo opportunistisch als wat, heeft de laatste 3 of 4 wedstrijden weer niet gescoort he! Hoop wel dat hij groeit en een goede keus voor het nederlands elftal wordt.

23 maart 2015 om 22:05

Wie wil je dan oproepen? Het is al jarenlang Huntelaar en Van Persie en die worden ook al een dagje ouder en zijn niet meer de beste. Noem eens een spits die in het buitenland speelt en het goed doet?

Van Persie heb ik trouwens nooit goed gevonden bij Oranje. Hij was een 4 tal jaar heel goed (arsenal en eerste jaar bij united) maar heeft het nooit laten zien bij Oranje. Je moet echt door selecteren. Het is echt tijd.

23 maart 2015 om 22:21

Jep, het verleden is geen succes voor de toekomst, zie Casillas, Naar mijn mening is van Persie de grootste stoorzender voor nl geweest, door hem moest Huntelaar banken terwijl hij zich allang had bewezen voor nl, nu door selecteren is het beste voor de ploeg en voor de toekomst. Van Persie niet meer oproepen en Huntelaar wel zolang hij blijft scoren voor nl, vind dat Huntelaar wel zijn krediet heeft verdient na al die jaren 2e viool spelen voor een speler die ondanks zijn topscoorderstitel voor nl nooit goed heeft gepresteerd voor ned.

Nee, tegen Turkije gewoon Huntelaar in de spits dan kun je tegen Spanje kijken hoe Dost het doet

23 maart 2015 om 21:43

Ik zou het juist andersom doen, ik heb meer vertrouwen in Huntelaar dan in Dost. Dus Dost laten beginnen en als NL voor staat en Dost doet het goed Huntelaar wisselen met een andere aanvaller en kijken hoe ze het samen doen. Na die wedstrijd pas over de spitspositie praten. Dost/Huntelaar kan heus wel uit de voeten op de flanken, zo niet kom ik wel even langs om die plek te bezetten.

23 maart 2015 om 21:44

Voor de duidelijkheid, Huntelaar laten beginnen op de bank.

23 maart 2015 om 21:48

Dus je wil twee spelers, die allebei pure spitsen zijn, op de flank zetten? Ik weet niet of je je het nog kunt herinneren, maar bij AC Milan ging dat Huntelaar in ieder geval niet zo goed af. En Dost is er denk ik ook te statisch voor, gezien ze in mijn ogen vrij vergelijkbaar zijn.

23 maart 2015 om 22:09

Je uitleg klinkt wel interessant maar ik denk dat Huntelaar zich gigantisch genaaid gaat voelen. Is Van Persie er eindelijk eens niet bij en is hij eigenlijk de eerste keuze en dan blijkt dat Dost mag beginnen omdat hij het eventjes leuk doet en ze iets willen uit proberen.

Wir brauchen Bas! Bas verdiend gewoon een kans. Heeft wel een paar goals gescoord, want Lord Bendtner staat erin. Bas staat nu wel een tijdje droog, maar hem eem kans geven is goed.

23 maart 2015 om 21:50

Er zijn zowaar mensen die een stuk land in Schotland hebben gekocht onder Bendtners naam. Wat hem officieel een Lord maakt. Niks meelullen dus. Gewoon feitelijk correct.

23 maart 2015 om 22:08

Ik wil hier een punt maken, dat hij vele malen beter is dan hem, maar de coach stelt Bendtner op, omdat Dost een tijdje droog staat. Excuses daarvoor.

24 maart 2015 om 00:51

Correctie ; Het was in Denemarken, niet in Schotland! Los daarvan ondanks dat de originaliteit eraf is, nog altijd grappig...

Dost is nog steeds een matige spits. Leuk voor die jongen dat hij een paar wedstrijden zo goed in vorm was maar inmiddels is ie weer de Dost die hij hiervoor was bij Wolfsburg. Voor de basis van oranje komt hij tekort naar mijn mening.

23 maart 2015 om 22:12

Tja matig, je hebt verschillende soorten spitsen. De ene kan goed mee voetballen, is technisch, is snel, is traag maar kan beuken en dan heb je ook spelers zoals Dost die alles in de 16 afmaken. Het is maar hoe zo'n jongen in je team past of kan passen.

Zou altijd met Huntelaar spelen. De beste spits die we hebben. Tegen Real was hij fenomenaal en Dost staat nu ook weer een aantal partijen droog. KJH heeft het al lang en breed bewezen. Dost kan wel als breekijzer gebruikt worden mocht dat nodig zijn.

23 maart 2015 om 22:38

Huntelaar doet t ook gwn goed en hij is toch ietsjes beter.

23 maart 2015 om 22:39

Maar ik zou bas wel in laten vallen

24 maart 2015 om 00:57

Misschien tegen Spanje, maar als het niet noodzakelijk is zou ik Huntelaar de hele wedstrijd tegen Turkije laten staan. Huntelaar zorgt altijd voor dreiging. Die dreiging dat zonder Robben en met een Depay uit vorm waarschijnlijk schaars is tegen een stug Turkije kan je altijd goed gebruiken. Huntelaar kan zelf nog kansen creëren door op steekballen en dergelijke te anticiperen. Dost is vooral statisch en trager, daar is niets mis mee, gewoon een ander type speler, maar daardoor heb je wel een stuk minder dreiging in de punt.

Ik zou gewoon met Huntelaar beginnen als spits, ik zou er zelfs alles aan doen om hem goed te laten functioneren bij dit Nederlands elftal zonder de topspelers. Luuk de Jong brengen als je Huntelaar gewoon wil wisselen want hij kan beter meevoetballen en Dost inbrengen als breekijzer als het niet lukt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren