Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Dirk Kuijt ontkent eerdere suggestie rondom meeloopweek bij Feyenoord

Donderdag, 4 mei 2023 om 12:35Wessel Antes

Dirk Kuijt loopt niet mee bij Feyenoord om zijn ervaringen richting een kampioenschap met de groep te delen, zo vertelt de momenteel werkloze trainer voor de camera van ESPN. De 42-jarige Katwijker loopt enkel mee bij de Rotterdamse club om een kijkje in de keuken te nemen bij de werkwijze van hoofdtrainer Arne Slot. Eerder werd door diverse media gesuggereerd dat Kuijt meeloopt bij Feyenoord om zijn kampioenservaringen te delen.

Kuijt is erg blij met de kans die hij heeft gekregen van Slot. De afgelopen twee dagen liep de voormalig trainer van ADO Den Haag mee bij Feyenoord. “Ik werd een tijdje geleden uitgenodigd door Arne om eens langs te komen. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Het is mooi om deelgenoot te zijn van hoe het daar in zijn werk gaat. Het was een hele mooie ervaring. Voor mij is het mooi om als beginnend trainer daar geweest te zijn”, aldus Kuijt.

De uitnodiging voor Kuijt had niets te maken met zijn persoonlijke ervaringen rondom een kampioenswedstrijd. “Het was niet de intentie om het over mijn eigen kampioenservaringen te hebben. Daar hebben we het niet over gehad. De ploeg is bezig met hun eigen missie. Nu is het aan hen om het zelf af te maken. Het voelt in ieder geval of ze daar niets en niemand bij nodig hebben.” Kuijt weet zeker dat Feyenoord de landstitel gaat binnenslepen. “De energie en positiviteit zijn daar heel erg aanwezig. Het is heel fijn om daar nu te zijn.”

Kuijt zelf wil, na een lange rustperiode, komende zomer weer aan de slag als trainer. “Ik heb ontzettend veel geleerd bij ADO. Ik wil gewoon slagen als trainer. Ik hoop komend seizoen weer een mooie uitdaging aan te kunnen gaan. Ik ben nog aan het oriënteren wat de mogelijkheden kunnen zijn. Of het nou hoofdtrainer is of assistent-trainer. Het is vooral belangrijk dat ik weer vlieguren ga maken.” Kuijt zit sinds 24 november zonder club. Bij ADO kende hij een dramatische start van zijn trainersloopbaan, door slechts vijf van de zeventien wedstrijden te winnen. Onder Kuijt verloor ADO maar liefst acht duels, waarna Dick Advocaat werd aangesteld om het seizoen te herstellen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Zou kuyt persoonlijk niet eens erg vinden als Assistent bij Feyenoord, vlieguren maken en ervaring op doen als trainer. Kan denk ik veel brengen in het trainersvak als hij zich doorontwikkeld. Bij ADO wilde die een spel spelen wat de spelers niet konden spelen volgens hun eigen idee, benieuwd of hij dit leert aan te passen in zijn vervolg

4 mei 2023 om 14:33

Ik zou niet een assistent willen die het liefst op m'n eigen stoel wil zitten als trainer. Je hebt assistenten die over een paar jaar willen doorgroeien, en je hebt een kuijt die het liefst nu al hoofdtrainer van feyenoord wil zijn. En zich ook geschikt acht.

4 mei 2023 om 15:04

thomas

"kan denk ik veel brengen in het trainersvak als hij zich doorontwikkeld."

Zulke gasten moeten eens lekker beginnen als assistent bij de topamateurs. Denk dat zij daar heel veel kunnen leren.

Vervolgens coach worden, dan bij een betaald BVO in de jeugd rusting werken, steeds hogere team en dan als assistent bij het eerste. Afhankelijk niveau (top clubs), dan als coach beginnen bij een lagere club.

Snap die gasten niet. Slaan veel over en meeste mislukken gewoon. Van Stam, Hetinga, Ruud, Kuyt en mindere mate gasten als Gio, Cocu en de Boer.

Zie je ook nu bij zo een Sneijder, die denkt alles te kunnen overslaan en maar ergens als directeur aan de slag te kunnen.

Huntelaar die zowat eigenhandig transfers deed en zag veel fouten. Ipv leren bij een Graafschap, waar je veel meer creatief moet zijn, denken zulke gasten gelijk beste TD te zijn.

4 mei 2023 om 16:29

Heeft Kuyt niet bij Quick Boys op de bank gezeten , als trainer ?

4 mei 2023 om 16:39

Hoi Bossie,

Net opgezocht en zie inderdaad dat Dirk een jaar assistent trainer was bij Quick Boys. Een jaar later naar de O19 van Feyenoord.

Wat ik begreep van zijn tijd bij O19 was dat hij vooral bezig was met randzaken. Vaak trainingen skippen en op reis naar Liverpool oa. Dus kan mij voorstellen dat het zo aan toe ging bij Quick Boys.

Na O19 had hij beter bijv naar Jong Utrecht kunnen gaan als assistent. Daar even de KKD pakken en later zelf voor de groep staan.

Denk voor zulke rollen dat gasten sowieso de 10k uren richtlijn moeten aanhouden. Beste dus over 7 tot 10 jaar uitsmeren en geleidelijk naar de top.

Er zijn weinig natuurtalenten zoals een Pep en Zidane die maar paar jaar nodig hadden in de jeugd of assistent.

4 mei 2023 om 22:17

En vergeet Sar niet, die flapte zo ineens naar algemeen directeur bij een topclub.

Oiii, de enige toegevoegde waarde die Kuijt bij Feyenoord op dit moment zou kunnen hebben en dan doet 'ie zelfs dat niet.

4 mei 2023 om 13:05

Alsof Slot Kuijt nog nodig heeft om kampioen te worden, lijkt me sterk.

4 mei 2023 om 15:34

En alsof kuit zo n expert is daarin. Is 1 keer kampioen geweest in nederland. 0 keer in engeland. Misschien nog een paar keer in turkije

4 mei 2023 om 13:08

Och och wat een haat richting Dirk toch de afgelopen tijd. Hij heeft z'n gezicht laten verbouwen en heeft een ADO-avontuur zien mislukken, maar het lijkt wel alsof ie een kind heeft doodgereden. Voor mij blijft het in ieder geval een legende, zelden zoiets fenomenaals gezien als die kampioenswedstrijd tegen Heracles.

4 mei 2023 om 13:17

Helemaal eens , as gewoon super goede speler die ook nog eens terug kwam en Feyenoord naar kampioenschap leidde.
Beetje respect mag best wel.

4 mei 2023 om 13:20

Aadhandgranaat. Mijn afkeer jegens Kuijt begon al ver voor het verbouwen van zijn gezicht en zijn mislukking bij Ado hoor Ergens op het moment dat hij bekend werd als die neppe ideale schoonzoon voetballer met matige kwaliteiten. De laatste paar jaar zijn alleen wel enorm bevestigend geweest inderdaad.

4 mei 2023 om 13:55

Als Feyenoorder kon ik ook slecht naar hem luisteren. Zeker toen hij weer terug kwam en begon over het kampioenschap. Ik dacht daar heb je hem weer met z'n veel te positieve instelling. Met zijn matige kwaliteiten heeft hij toch voor mekaar gekregen en toch een mooie carriere gehad. Ik denk zelf dat Dirk wel een prima gozer is. Kon ook goed met Sneijder en Robben. Lijken me juist de types die wel door neppe praatjes heen zouden prikken. Maar waarschijnlijk was Dirk in de media, een andere dan teamgenoot Dirk.

4 mei 2023 om 22:22

Ook V Persie is een vriend van hem, meen ik. Het is heel simpel, hij heeft ons in oranje menig maal doen juichen en vuisten ballen. Hij heeft nooit verzaakt en altijd 100% gegeven voor zijn clubs en voor Oranje. Is overal gewaardeerd geweest door zijn directe collega's. Dan ben je een baas en verdien je respect. Ook al ben je in bepaalde opzichten een beetje een lul.

Alsof Feyenoord Kuijt zijn kampioenservaring nodig heeft om nog kampioen te worden..

Sympathiek van Arne Slot dat hij Kuijt een kijkje in de keuken laat nemen tijdens deze belangrijke weken.

4 mei 2023 om 13:07

Helemaal eens. Beginnende trainers moeten zich niet te groot voelen om zoiets te doen. En proberen te leren van succesvolle trainers. Mourinho liep mee met van Gaal. Ten Hag bij Guardiola. Van Gaal bij Cruijf. Daar zouden Sneijder en Seedorf eens naar moeten kijken. De ingangen hebben ze. Het ego ook om het niet te doen.

4 mei 2023 om 13:15

Sneijder, de man die vond dat ze de trainerscursus aan hem moesten aanpassen.

Ik voel een nieuw boek aankomen 😜

Kunnen er allemaal lacherig over doen maar dit is voor Kuyt gewoon een geweldige kans en van Arne een zeer sympathieke actie. Ik hoop dat Dirk nog ergens een kans gaat krijgen en gaat slagen, gun hem het beste. Vraag me nog steeds af wat hem bezielde om bij ADO in te stappen.

4 mei 2023 om 15:06

Deenb

Kuyt moet ook beseffen dat hij nog lang geen Klopp of Lvg is.

Gewoon even paar jaar naar de topamateurs, bijv in Katwijk. Lekker daar veel leren. Dan eenstap weer naar jeugd in betaald voetbal, dan assistent. Rustig opbouwen.

Ik denk dat Dirk eerst een tijdje aan de slag moet als assistent bij een ervaren trainer. Want er zit een schat aan ervaring in deze man als voetballer. Dat vergeten we weleens, maar is gewoon jarenlang basisspeler geweest bij grote clubs en Oranje. De focus ligt nu teveel op z’n witte tanden en de open deuren die hij intrapt, maar ik heb wel bewondering voor zijn doorzettingsvermogen.

4 mei 2023 om 15:07

Pulse

Zulke gasten moesten het vaak ook hebben van alleen inzet. Misschien is zijn max gewoon assistent. Was niet een speler die het van tacktiek moest hebben.

Zie bijv een J. Wouters. Was ook een harde werker en als trainer heel erg mislukt. Is een prima assistent.

Zoveel onnodige emoties hier richting Kuyt, wat heeft die man nou allemaal verkeerd gedaan? Alleen omdat hij aan zijn uiterlijk heeft lopen sleutelen na zijn carrière? Kan natuurlijk écht niet in het nuchtere Nederland, foei Dirk!

Vind juist dat hij veel zelfreflectie toont hier. Al hoofdtrainer geweest maar ziet kennelijk in dat dit te vroeg komt. Laat verder zijn ego niet in de weg zitten door aan te geven ook oké te zijn met een positie als assistent.

Dirk blijft een legend. 🫡

4 mei 2023 om 22:33

Hij zegt hier inderdaad niks verkeerd. Hij is best hard onderuit gegaan dus ook wel terecht dat hij nu toch een toontje lager zingt dan voorheen. Ik zeg nu, zand erover Dirk en succes verder.Hij kan wel zin hebben in een nieuwe klus, maar ik kan mij niet voorstellen dat er een club is die hem als hoofdtrainer wil hebben. Assistent trainer wordt je ook niet zomaar, meestal moet je dan wel een goeie band hebben met de trainer of de club zelf.

Misschien had hij dit allemaal moeten doen vóór het avontuur bij ADO.

Zou mooi zijn als Dirk bij een eventueel vertrek van Slot de kans krijgt om zich te bewijzen als hoofdtrainer van Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. StengsMiddenvelder133
Q. TimberMiddenvelder134
Igor PaixãoAanvaller133
S. GiménezAanvaller1316
M. WiefferMiddenvelder122
R. ZerroukiMiddenvelder110
Y. MintehAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
305 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren