Dijkhuizen nestelt zich bij kopploegen na comebacks met Brentford

/

Brentford heeft zich dankzij de eerste zege van het seizoen in de top van de Championship genesteld. De ploeg van coach Marinus Dijkhuizen werkte twee keer een achterstand weg en won uiteindelijk met 2-4. Vorige week openden the Bees het nieuwe voetbaljaar met een gelijkspel tegen Ipswich Town.

Jonathan Kodjia zorgde met de 1-0 na twee minuten voor een bliksemstart van Bristol City, maar Alan Judgde stelde zeven minuten later alweer orde op zaken. Brentford moest opnieuw aan de bak omdat Aaron Wilbraham er na 23 minuten spelen 2-1 van maakte. Een rode kaart voor Luke Freeman, tien minuten voor rust, veranderde echter alles. Omdat Derrick Williams er met een eigen goal vlak voor de pauze ook nog eens 2-2 van maakte, zag het er plots rooskleurig uit voor Dijkhuizen en zijn manschappen.

Met een man meer deden de bezoekers dan ook wat er verwacht mocht worden. André Gray tekende na een uur spelen voor de 2-3, waarna Philipp Hofmann het duel twintig minuten voor tijd definitief besliste. Brentford hield in het restant van de wedstrijd moeiteloos stand en boekte zo de eerste zege van het nieuwe seizoen. De ploeg van Dijkhuizen staat nu achter Brighton & Hove Albion en Middlesbrough derde in de Championship.