Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dierenbeul’ zegt sorry tegen bok: ‘Dat was wat te wild van mij’

Laatste update:

De bijnaam van 1. FC Köln is die Geißböcke en bij thuiswedstrijden van de club is een levende bok, genaamd Hennes VIII, de mascotte. Aanvaller Anthony Ujah zorgde zondag voor ophef door bij de 4-2 overwinning op Eintracht Frankfurt een doelpunt te vieren door aan de hoorns van de bok te trekken. In Duitsland wordt gesproken van dierenmishandeling en Ujah heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

“Sorry Hennes, dat was een beetje te wild van mij”, laat de Nigeriaan weten via sociale media. Volgens de club maakt bok Hennes het goed. “Hij is wel wat gewend. Hij heeft alleen wat nekklachten”, grapt technisch manager Jörg Schmadtke.

Ujah heeft een historie met bok Hennes. In het verleden plaatste hij een foto op sociale media nadat hij het dier wortelen had gebracht. “Nu zijn we vrienden”, schreef hij bij het bericht. Na de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt had de spits het ook over ‘mijn beste vriend’.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een dwaas die Ujah. Hij heeft een mooie bok geschoten!

Ik vond het wel grappig.

Niet zo aanstellen hoor, die beesten lopen elkaar in het wild toch ook de kop in te beuken met die hoorns? Zo'n beest kan wel iets hebben. Wat ik me eerder afvraag, is wat zo'n beest zo nodig in een druk stadion moet doen. Dat lijkt me meer stress voor hem opleveren dan iemand die aan zijn hoorns zit.

9 maart 2015 om 17:24

Tjah, walvissen worden in het wild ook gedood door orka's, daar doen wij toch ook aan mee?

9 maart 2015 om 21:41

Daarom niks mis mee.

9 maart 2015 om 23:43

haaien worden ook vermoord door orka's. slappelingen

Echte dierlijke mascottes vind ik zo'n grote onzin. Levert alleen een hoop stress op voor zo'n beest en wat heb je eraan? Het staat leuk? Wat een dom gedoe zeg. Hetzelfde geldt voor Go Ahead.

9 maart 2015 om 17:25

Helemaal mee eens...dan stop je maar een mens in een geitenpak. De chicago bulls laten toch ook geen echte stieren in het stadion?

9 maart 2015 om 17:52

Haha alle spelers en fans van de Bulls dragen rood. Dat beest zou helemaal gek worden.

9 maart 2015 om 18:26

Stieren reageren niet op de kleur rood hoor. Sterker nog, ik denk dat stieren gewoon kleurenblind zijn, net als de meeste dieren maar dit weet ik niet zeker.

9 maart 2015 om 21:42

Stieren reageren op de beweging van het doek en inderdaad niet op de kleur. Stieren zijn inderdaad kleurenblind.

Nog altijd beter dan die Colombiaan die dier kerkuil dood schopte. Maar nog liever heb ik dat ze die beesten gewoon uit de stadions houden. Gerust leuk om eens een vechtarend te zien vliegen door een hal in Arnhem, maar daar zal die vechtarend toch wel anders over denken. Nog even en we gaan net als in Kazachstan op de middenstip een schaap offeren .

9 maart 2015 om 16:31

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=195212

Deze bedoel je

Dierenmishandeling? De naïevelingen die dat roepen kunnen beter eens naar een dierentuin gaan om te leren waar ze die hoorns voor gebruiken. Ik kan je vertellen dat ze er niet voor de sier op zitten.

9 maart 2015 om 17:26

Die zetten ze erop om er als mens eens flink aan te rukken?

9 maart 2015 om 17:54

Ze vechten ermee en die dingen zijn keihard. Die bok zal hier niks van gevoelt hebben, alleen mischien geschrokken zijn omdat hij als een gek aan kwam rennen. Maar toch moet je dit niet doen. Hij had hem beter een zoen kunnen geven, is ook een manier van vieren.

Dierenmishandeling is wel heel overdreven.. ik vond het zelf wel mooi om te zien. Wist niet eens dat ze een echte bok als mascotte hadden.

Ach valt wel mee. een bok kan wel wat hebben hoor. Heb zelf toen ik nog op school zat bij een geitenboerderij gewerkt en daar heb ik met enige regelmaat geiten en bokken bij de hoorns moeten pakken om ze te sturen naar hun stal. voelen ze niks van!

9 maart 2015 om 17:27

Aldus de persoon die weet hoe geiten zich voelen...

9 maart 2015 om 17:55

Als ze het wel voelen laten ze dat wel merken hoor. Door de reactie van een dier kan de mens heel veel leren over hoe ze zich voelen.

Misschien een leuk idee als nieuwe celebration op fifa ;-)

9 maart 2015 om 17:40

Nee eerder de celebrations van Aubemeyang en Reus

10 maart 2015 om 16:36

Lijkt mij ook een goed idee.

Ujah is gewoon een beetje gek, maar wel DE publiekslieveling en ook nog wel een goede spits. Domme, maar begrijpelijke reactie. Was pas de 2e thuisoverwinning dit seizoen.

Hennes is gewoon traditie en hoort bij de club. Vind het ook wel leuk dat hij er altijd is, al zou het beter zijn hem wat verder van de zijlijn te zetten. Heb niet echt het idee dat hij het zo erg vind om er te staan. Gras is gras he

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren