Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

DFL schrapt eerste ‘hervattingsduel’ vanwege dubbele coronabesmetting

Laatste update:

De wedstrijd tussen Hannover 96 en Dynamo Dresden, die volgende week gepland stond in de 2. Bundesliga, zal geen doorgang vinden. Bij laatstgenoemde club zijn zaterdag twee spelers positief getest op corona, waardoor de voltallige selectie inclusief technische staf in veertiendaagse quarantaine moet.

Voor Dynamo Dresden is het daarom onmogelijk om volgende week zondag aan te treden op bezoek bij Hannover. In samenspraak tussen de Duitse Fussball Liga (DFL) en de gezondheidsinstanties in Dresden is besloten om het 'hervattingsduel' op te schorten. "Feit is dat we de komende veertien dagen niet kunnen trainen of aan wedstrijden deel kunnen nemen", zo laat sportief directeur Ralf Minge van Dresden weten.

Dresden stelt dat de twee getroffen spelers geen symptomen vertonen. "We hebben de afgelopen weken enorme inspanningen geleverd op het gebied van personeel en logistiek om alle voorgeschreven medische en hygiënische maatregelen strikt uit te voeren", aldus Minge. Dresden is sinds donderdag weer in groepstraining. Sindsdien hebben volgens de club twee oefensessies plaatsgevonden waarbij 'volledig fysiek contact' was toegestaan voor de spelers.

Bondskanselier Angela Merkel gaf afgelopen week haar goedkeuring aan de twee hoogste Duitse voetbalcompetities om vanaf volgende week te hervatten. Dresden staat na 25 gespeelde wedstrijden onderaan in de 2. Bundesliga, vier punten onder de degradatiestreep. Eerder werd overigens bekend dat ook bij 1. FC Köln, de nummer tien van de hoogste divisie in Duitsland, twee coronagevallen zijn. De wedstrijd van de club uit Keulen, volgende week zondag thuis tegen 1. FSV Mainz 05, gaat vooralsnog wél door.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier gaan we dan! Dit gaat niet werken en de competitie zal weer gestopt worden, mark my words!

9 mei 2020 om 20:43

Tja dat is gewoon logisch nadenken, beetje jammer dat dat blijkbaar niet voor iedereen is weggelegd.

9 mei 2020 om 22:04

Ik zal je woorden onthouden isco1 en ik zal je zeker feliciteren wanneer het gebeurt!

9 mei 2020 om 22:08

Nergens voor nodig. Overleef het wel zonder schouderklopje of felicitaties. Het werkt gewoon niet wanneer spelers corona oplopen. Maar goed, we zullen het zien.

10 mei 2020 om 04:48

Eens hoor Isco, maar het grote verschil tussen nu en toen is wel dat ze van te voren kunnen testen. Dat betekent dus dat wat er ook georganiseerd wordt, ze van te voren op de hoogte zijn van de risico's, waardoor een wedstrijd op tijd afgeblazen kan worden. Ideaal is het niet en in mijn ogen ben ik het volledig met je eens dat je het beter niet kan doen, maar gelukkig is er wel iets geleerd van de eerste golf besmettingen.

Dit ga je vast nog wel vaker lezen. Ze denken allemaal aan het mislopen van de inkomsten, terwijl dit soort besmettingen figuurlijk schreeuwen om uiterste voorzichtigheid. Waar zijn al die landen nu om kritiek te uiten op het beleid van Nederland? Een aantal weken geleden kon je er niet omheen en nu lopen ze zelf voorop om onverantwoorde beslissingen te nemen, al is die terminologie vrij relatief.

9 mei 2020 om 23:18

Zo hypocriet wat je nu zegt. De Hema is ook open. Ook om geen inkomsten te missen. Je zou er verbaasd van zijn, maar we leven in een consumptiemaatschappij waarbij alles geld kost en je inkomen nodig hebt om jezelf te voorzien.

10 mei 2020 om 14:05

Heb ik ergens mijn mening verkondigd over de Hema waardoor je me nu hypocriet kunt noemen? Dan heb ik namelijk wat gemist...

En dit is de reden dat voetballen gewoon niet kan. Deze wedstrijd wordt niet gespeeld, net als de komende 2 a 3 wedstrijden voor die ploegen. Dan loop je al zo ver achter. Daarnaast zou ikzelf de testcapiciteit houden voor de mensen die symptonen vertoont. Ookal kan je t al doorgeven zonder symptonen.
Gewoon stop zetten.
Al ben ik wel zn idioot dat t voetbal wel gaat kijken, hahaha

In de UFC helaas voor vannacht ook al een partij geschrapt. Jacare positief op Corona. Gelukkig gaan de andere partijen wel door

Dat is dan de eerste. We wachten op hoeveel er nog meer mis gaat........

Zie hier een van de grote nadelen. Dan mag je nog geluk hebben dat dit in de aanloop gebeurd en niet als ze al begonnen zijn. Als je ziet hoeveel besmettingen Valencia bijvoorbeeld heeft gehad dan ben je al weken verder voor je weer kan spelen. En dan heb ik het nog niet over het scenario dat een paar weken later de volgende club aan de beurt is die alles door de war gooit. Maar goed, misschien maakt de poging tot het uitspelen wel het nodige duidelijk over aankomend seizoen en helpt het landen die de afweging nog moeten helpen na te denken over deze complexiteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren