Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Derksen 'heeft zich geweldig gestoord': 'Dan gaat 'ie liggen rollebollen'

Laatste update:

Johan Derksen richt zijn pijlen op Mike te Wierik. Volgens de analist stelde de verdediger van FC Groningen zich zaterdag enorm aan nadat Vitesse-aanvaller Loïs Openda zijn elleboog in het het middenrif van zijn bewaker plantte. Hij kreeg in de 35ste minuut een rode kaart voorgehouden door arbiter Dennis Higler en de aanklager betaald voetbal heeft inmiddels een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing voorgelegd, waarvan een voorwaardelijk. Vitesse gaat echter niet akkoord en donderdag zal de tuchtcommissie van de KNVB zich over de kwestie buigen.

"Waar ik me zo geweldig aan gestoord heb en Bas (Nijhuis, red.) zit hier nu", foetert Derksen maandag in VI Vandaag. "Kijk, de oncollegiale houding van voetballers. Te Wierik heet die jongen geloof ik. Die geeft die Openda een raar duwtje. Die jongen heeft een domme actie, maar die slaat hem niet met zijn ellebogen. Die doet gewoon gewoon een reactietje zo. En dan gaat 'ie liggen rollebollen en zo'n VAR ziet dat." René van der Gijp mengt zich ook in de discussie. "Tegenwoordig gaat het toch om hoe hard je slaat? En toch niet meer dat je hem slaat?", vraagt de analist zich hardop af. "Hij raakt hem nauwelijks", voegt Derksen daaraan toe.

Johan Derksen vindt dat Mike te Wierik zich aanstelde na de tik van Loïs Openda.

Vervolgens krijgt Nijhuis de gelegenheid zijn mening over het incident tijdens Vitesse - FC Groningen (1-3) te geven. "Er wordt naar gekeken en het moet een duidelijke stoot zijn. Hier is de bal niet in de buurt en dan wordt er een stoot gegeven. En er wordt gekeken: is er een bepaalde brutaliteit in? Is het echt een stoot of een tik naar achteren?", werpt de scheidsrechter op. Presentator Wilfred Genee brengt de slaande beweging van Antony naar voren in De Klassieker van december. De Ajax-aanvaller raakt toen duidelijk Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia in het gezicht en kwam goed weg met een gele kaart.

"Antony was een ander verhaal. Die komt in het duel en de scheidsrechter (Higler, red.) fluit zelf ook", gaat Nijhuis verder. "Die vindt het geel en daar moet je aantonen dat er brutaliteit inzit. In dit grijze gebied krijg je dus een scheidsrechter die zegt dat het rood is, of het is geel. Dat is gewoon het verhaal. En hier had je dus een VAR die vindt dat geel genoeg is (voor Antony, red.). En die grijpt dus niet in." Derksen voegt nog toe dat het beter was geweest als Higler geel had gegeven aan zowel Openda als Te Wierik.

Loïs Openda wekt woede na rode kaart: ‘Hij zei: ‘Don’t touch me’’

De weggestuurde aanvaller kreeg de wind van voren van Vitesse-coach Thomas Letsch.Lees artikel

De weggestuurde Openda kreeg zaterdag gelijk de wind van voren van Thomas Letsch, de coach van Vitesse. "Ik ben woedend, door hem moeten we bijna een uur met tien man spelen. Dit mag Loïs gewoon niet overkomen”, werd Letsch door De Telegraaf geciteerd. “Ik heb de beelden gezien en dit was gewoon een rode kaart, helemaal niet slim van hem.” De oefenmeester kondigde aan dat hij met de spits in gesprek zal gaan. Na rust liep FC Groningen door een eigen doelpunt van Eli Dasa en een treffer van Daniël van Kaam, in respectievelijk minuut 67 en 71, uit naar 0-2 en 0-3.

Te Wierik vond het vooral geen slimme actie van Openda. "Is het een cadeautje? Het is vooral niet slim", zei de Groningen-verdediger. "Daarvoor hadden wel al een momentje waar de scheidsrechter bij kwam. En die zei: ’Niet meer doen.’ Voetbal is een contactsport. Ik deel ook wel eens een tik uit en dan moet je niet lopen mauwen. Daar ben ik het helemaal mee eens. Maar even later komt de bal bij de zijlijn en zegt hij tegen mij: ’Don’t touch me.’ Dat mag hij vinden, maar ik ben verdediger en ik moet hem afstoppen. Hij is een van de beste spelers van Vitesse en bloedsnel. Ik vind hem een fantastische speler, ik heb ook niks tegen hem, maar ik moet daar wel kort zitten", aldus Te Wierik.

Ben jij het eens met Johan Derksen over Mike te Wierik?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Kan er maar één zijn! ????
Reacties

Wederom is Johan Derksen totaal niet serieus te nemen. Letsch is, ondanks dat hij de trainer is van Vitesse, tenminste verstandig genoeg om te zeggen waar het op staat: dom en duidelijk rood.

25 januari 2022 om 01:24

Het is rood. Ik denk dat het er meer om gaat bij wie het gedaan wordt. Te Wierik is zelf ook een uitdeler. Ik had altijd wel veel met mannen als Stam en Keane. Ze deelden uit, maar als ze moesten incasseren dan gebeurde dat niet met een hoop aanstellerij. Als je de tough guy uit wil hangen wees er dan ook een en ga niet bij een minimaal stootje liggen rollebollen.

25 januari 2022 om 01:52

Tja tegenwoordig wordt er alles aan gedaan om de tegenstander een gele kaart aan te naaien. Dit heeft veel effect op het spel van een speler weten wij inmiddels. Lekker de rest van de wedstrijd met de handrem op spelen of een 2e geel en dus rood pakken. Kijk naar spelers als Pepe en Ramos en ook zelfs Puyol wel eens. Ze waren de absolute wereldtop, er als eerste om een aanvaller neer te beuken, maar gingen bij het minste contact ook liggen om geel aan te naaien. Voetbal is een sport van mietjes geworden. Dit betekent niet dat je nu onbestraft met gestrekt been in kan komen, maar ik vind dat elke vorm van aanstellerij met geel bestraft mag worden. Als je iemand een kleine duwtje geeft en hij gaat liggen rollebollen, moet dit gewoon geel krijgen. Het is hetzelfde als vragen om een gele kaart.

25 januari 2022 om 09:17

En dan wordt straks om elk wissewasje geel gegeven. Dat is ook niet de bedoeling. Spelers kunnen lekker gaan rollen maar dan zou de scheids gewoon niet moeten fluiten. Speler is dan uit positie en er ontstaat een overtalsituatie. Dan naai je met dit gedrag je eigen ploeg. Los van dit betoog is het gewoon superdom en 100% rood van Openda. Zoiets doe je niet op het veld.

Wederom is Johan Derksen totaal niet serieus te nemen. Letsch is, ondanks dat hij de trainer is van Vitesse, tenminste verstandig genoeg om te zeggen waar het op staat: dom en duidelijk rood.

25 januari 2022 om 01:04

Het is dom en duidelijk rood, maar Ter Wierik stelde zich zeker aan. Ik zag bij RKC - Fortuna ook een elleboog van Kramer die veel erger was en niemand zei er wat van dus er is wel degelijk willekeur.

25 januari 2022 om 05:19

Mensen met voetbalkennis nemen de snor juist heel serieus. Mensen die niks snappen van het spelletje uiteraard niet!

25 januari 2022 om 08:46

Ik neem niet zo graag mensen serieus die er zo zeker van zijn dat hun meningen feiten zijn.
Dat is bij meneer Derksen jammer genoeg vaker wel dan niet het geval.

Openda moet zich niet zo makkelijk uit de tent laten lokken. Iedereen weet dat Te Wierik een vervelende verdediger is om tegen te spelen ivm zijn maniertjes binnen de lijnen. Ik ga er ook vanuit dat je daar in de voorbereiding naar een wedstrijd tegen Groningen ook wel op voorbereid wordt. Daarbij zal dit toch ook niet de eerste keer zijn voor Openda dat hij met zo’n verdediger te maken heeft? Als ik Openda regelmatig zie spelen oogt hij sowieso vrij snel geïrriteerd wanneer het even niet loopt, wat begrijpelijk is.
Het toneelstukje van Te Wierik ziet er allemaal wat overdreven en genant uit en soms schaam je je ook wel als supporter voor dit soort acties, maar in deze barre tijden als Groningen speler haal je alles uit de kast om op welke manier dan ook punten vandaan te toveren en soms hoort een rode kaart aannaaien er ook bij. Die ik overigens wel terecht vind (misschien kijk ik door een groen witte bril), alleen waar trek je de grens. Er zijn ook een aantal andere soort gelijke incidenten geweest waar geel geven wordt of zelfs helemaal niets. Het mag allemaal iets duidelijker.

Frisse groetjes van Vruchtwater312

25 januari 2022 om 01:44

Heel eerlijk, in welke tijden Groningen zich ook bevind, met tien punten voorsprong op de nummer twee of met tien punten achterstand op de nummer voorlaatst, zo'n Mike te Wierik zou bij ieder flauw duwtje zijn best doen er nog een kaart uit te naaien. Heb oprecht met je te doen dat je na zijn vertrek vrijwel direct hem weer in je clubselectie hebt zitten.

25 januari 2022 om 02:02

Ja oke, klopt wat je over Te Wierik zegt betreft dat hij hoe dan ook iemand een kaart probeert aan te naaien.Het was in zijn eerste periode een domme voetballer, maar op zijn tijd een redelijk nuttige kracht naast een goede verdediger voor Groningen begrippen zoals Memisevic, Chabot of Itakura, maar na zijn return vind ik hem minder en pakt oerdomme kaarten. Daarnaast is hij ook nog eens ontzettend traag. Qua ervaring is het wel een redelijk nuttige kracht in een jong elftal dat Groningen heeft, misschien dat ze van de zomer iemand vinden om mee te rouleren of die hem evt uit de basis kan spelen maar de prioriteit moet op andere posities liggen om spelers te halen.

25 januari 2022 om 02:35

Wat verdedigend niveau betreft is het geen hoogvlieger maar kan ik ermee inkomen dat hij speelt. Het is bovenal gewoon een kwal van een vent naar mijn mening en laat dat naar mijn idee goed doorschijnen op het veld, waardoor ik, mocht hij bij mijn club onder contract staan, een slechtere verdediger in de basis zou prefereren.

25 januari 2022 om 10:51

Als Groninger vind ik hem dit seizoen echt een liability. Heeft al 2x rood gepakt en had makkelijk zijn 3 of 4de kunnen krijgen. Hij is ook erg traag en de positionering laat de wensen over, al begint ie langzaam iets beter te spelen. Voordat ie naar Engeland ging was hij echt een goede verdediger. Nu zie ik liever Kasanwirjo Sverko als centraal duo.

Dit is een scherpe analyse van Johan Derksen, want het klopt inderdaad dat Mike te Wierik een nare vent is. Dat hij het type speler is die bij het minste geringste contact het op een gillen zet, is dan ook geen verbazing. Zelf heb ik niks met Groningen, ondanks dat ze wel een uniek shirt dragen altijd, maar toch heb ik enorm te doen met alle fans en support in en rondom de stad en provincie Groningen. Denk je eindelijk verlost te zijn van de grootste azijnplasser in het voetbal, keert hij binnen een half jaar weer terug en moet je er vervolgens weer tig seizoenen tegen aan kijken. Nee, het is niet netjes en gemeen dat ik zo op de man speel, ik heb echter Mike te Wierik nog nooit kunnen betrappen op iets sympathieks, die heeft echt een vlotte vriendin nodig om zijn pessimisme er een beetje uit te krijgen, dan weet ik haast zeker dat hij zulke nare trekjes ook minder zal laten zien, maar goed eerst maar eens iemand zien te vinden.

25 januari 2022 om 08:30

Amen, en dan waren er nog zo veel supporters oa op VZ hier die de terugkomst toejuichden?? Echt een dramatische verdediger en onsympathiek bovendien met zijn domme kaarten en theater. "Lijkt me een goede match" heb ik hier tig keer gelezen. Waardeloze transfer

Zo blij dat ik niet meer kijk

te Wierik wordt hier nu even als een vervelend mannetje weggezet en dat mag iedereen vinden, maar als ik alle eredivisie wedstrijden bekijk zie ik ook niks anders dan onnodig gegil en geschreeuw om niks. Het is blijkbaar een trend geworden om bij iedere aanraking maar wat te gaan gillen en daar op is te Wierik geen uitzondering. Maar hij is beslist niet de enigste die zich hieraan schuldig maakt want bij iedere club lopen er vergelijkbare figuren rond. Ik zeg hiermee overigens niet dat ik dit gedrag goed keur maar blijkbaar is dit gedrag nog steeds lonend in het (betaald) voetbal.

Heb Te Wierik dit soort dingen al vaker zien doen, vervelend mannetje. Je moet goed oppassen als je tegen hem speelt. Deed Openda duidelijk niet waardoor de VAR de kans krijgt rood te geven.

Heb Te Wierik dit soort dingen al vaker zien doen, vervelend mannetje. Je moet goed oppassen als je tegen hem speelt. Deed Openda duidelijk niet waardoor de VAR de kans krijgt rood te geven.

Te Wierik is natuurlijk een enorme kwal, dat laat hij vaak genoeg zien. Maar dit is niet de enige speler die dit doet. Wordt echt tijd dat aanstellerij bestraft wordt met een kaart.

25 januari 2022 om 10:31

Klopt ter wieringen is een matenaaier 1e klas. Maar bij Ajax heb je met Martinez een zelfde type. Die Kan overigens wel een stuk beter voetballen. Maar die had ook geel moeten krijgen voor zijn terugrollen in het veld. Reactie van Openda is ook dom en niet de eerste keer dat hij voor een reactie rood krijgt. Hij benadeeld wel zijn club.

Probleem is dat dat rollebollen niet bestraft wordt. Dan is het snel voorbij. Neem nou afgelopen weekend Martinez die al rollen in vervolgens weer in het veld gaat, Dat is puur spelbederf en zou gewoon moeten worden bestraft met rood. Bovendien is het nadeel dat al dat gedrag gekopieerd wordt op de amateurvelden, echt vervelend en onnodig. Gebeurt in andere sporten nauwelijks.

Iets wat gewoon duidelijk was (natrappen, slaande beweging is rood) moest natuurlijk weer aangepast worden zodat er weer een groot grijs gebied is. Het maakt de beslissingen van de scheidsrechter(var) wel spannender, je weet nooit wat er gegeven gaat worden, maar een eerlijk spel is weer verder weg.

Toen ik de titel las dacht ik eigenlijk wel zeker te weten dat het over Martinez zou gaan. Dat vond ik namelijk de meest kansloze actie van het weekend. Te Wierik is ook een verschrikkelijke verdediger die alles doet om de tegenstander uit de wedstrijd te halen. Het is gewoon oerdom van Openda om daar op te reageren, wat mij betreft terecht rood.

25 januari 2022 om 08:29

Die ene actie toonde haarfijn aan wat er mis is in het voetbal. Feitelijk zitten we naar 22 goedbetaalde acteurs te kijken (24 als je de trainers meererekent).

Wellicht stelt hij zich aan, het is gewoon een rode kaart. KNVB moet de regels weer aanpassen met voorzichtig of iets in die richting. Slaan is slaan en rood is rood. De regel zorgt voor eigen intepretatie en je wilt juist eenduidigheid, hetzelfde met hands. Regel voor aanvallers hands was gewoon duidelijk.

25 januari 2022 om 10:34

Als je ziet hoeveel trappen kickboxers op hun benen krijgen ten opzichte van voetballers, zijn voetballers echt aanstellers.

25 januari 2022 om 10:39

Het zou ook wel frappant zijn als ze bij kickboxen een gele kaart of zelfs rode kaart krijgen wanneer ze iemand slaan of schoppen!

Tjongejonge, Derksen is wel lekker bezig om acties die gewoon rood verdienen te verdedigen, omdat een tegenstander gaat rollen. Tuurlijk is te Wierik een enorme bloedzuiger, maar dat weet je als tegenstander en daar moet je je tegen wapenen en niet door te gaan meppen. Waar ik me eerder aan stoor is dat het in de praktijk vaak nodig is om misbaar te maken. Want als je incasseert, dan wordt je tegenstander niet gestraft want het zal wel meevallen. Dan kun je het matennaaierij noemen om te gaan liggen, maar als dat het verschil maakt tussen rood of geen rood, dan moet je dat als professional toch gewoon doen?

Derksen heeft nog altijd rancune naar Groningen en als het ook maar even kan laat het dat weer blijken.
Zoals Ter Wierik reageerde kun je van het gros vd voetballers zeggen.
Bijna allemaal overdreven, zie Martinez, zie Klaassen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Over deze rode kaart kan toch geen discussie zijn, want als we dit toelaten waar komt dan de grens te liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren