Derksen doet boekje open: ‘Iedereen bij PSV is blij dat Van Nistelrooij weg is’

Vrijdag, 26 mei 2023 om 22:54Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:03

Iedereen bij PSV is opgelucht dat Ruud van Nistelrooij opgestapt is als hoofdtrainer, zo stelt Johan Derksen in Vandaag Inside. De analist legde zijn oor te luister in Eindhoven en vertelt hoe het ontslag van Van Nistelrooij tot stand kwam. "Hij werd Guardiola genoemd binnen de club, dat zegt genoeg", aldus Derksen.

"Ik heb vandaag contact gehad met een hele goede bron bij PSV, die ik nog ken uit het verleden", begint Derksen. "Ik had het precies hetzelfde gedaan, als ik Ruud van Nistelrooij was geweest. Maar ik moet helaas wel mededelen dat iedereen bij PSV eigenlijk blij is dat hij weg is. Er is opluchting. Hij gedroeg zich alsof hij een toptrainer is." De afgelopen weken kwamen meer en meer verhalen naar buiten dat er problemen waren binnen de technische staf van PSV.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Volgens Derksen kloppen die berichten. "Van Nistelrooij wilde zelf Fred Rutten erbij hebben. Die heeft hij helemaal links laten liggen. Die mocht naast hem zitten, maar daar deed hij verder niks mee. De rest van de technische staf nam hij sowieso niet serieus. De communicatie met de spelers ging niet goed. Hij had een beetje een nare, arrogante uitstraling, vonden ze daar. Ikzelf stoorde me daar niet zo aan, hoe Van Nistelrooij zich gedroeg."

Derksen vindt dat algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart gefaald hebben. "Het is niet zo gek dat een beginnende trainer een beetje zoekende is. Ik begrijp alleen niet dat ze daar twee directeuren hebben die het niet eerder gesignaleerd hebben. Hij werd Guardiola genoemd binnen de club, dat zegt genoeg over een beginnende trainer." Opmerkelijk genoeg denkt PSV volgens Derksen dat Van Nistelrooij nu al stopt als coach. "Ze verwachten bij PSV dat hij nooit meer aan een baan als trainer begint, omdat hij zich geen moment prettig gevoeld heeft."Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door janssen)

Ruud gedroeg zich als toptrainer? Volgens mij gedroeg Ruud zich gewoon als een nuchtere man.

26 mei 2023 om 23:02

Ruud is misschien wel veels te lief voor dit soort achterbakse praktijken het is een gevoelsmens en als iemand je dan niet het vertrouwen geeft om door te gaan dan breekt er wat en stop je ermee

26 mei 2023 om 23:08

Leuk dat iedereen 'Ruud' typt (ikzelf ook) en allemaal dingen invult over hoe hij is, maar de waarheid is: niemand hier kent hem en weet hoe hij achter de schermen het team runt. Aan zo'n Joey Veerman heeft bijna iedereen instinctief een hekel en men reageert zich dan lekker op hem af. Maar als je ff rustig ademhaalt en aan de zijlijn gaat staan, dan zie je dat alle partijen het slecht hebben aangepakt. Ook Ruud.

26 mei 2023 om 23:13

Genoeg mensen hebben geen hekel aan Veerman. Veel vinden zijn spontaniteit heel leuk en mooi. Maar als ik kijk naar zijn handelingen, dan vind ik hem van weinig professionaliteit getuigen. Eerst bij Heerenveen een langlopend contract tekenen en om de vijf minuten zaniken dat zij niet meewerken aan een vertrek. Dan na een paar wisselbeurten dreigen met een transfer bij PSV. En nu achter de rug van de trainer om zeuren dat de trainer teveel eist.

26 mei 2023 om 23:22

@kraanvogelaar. Van Nistelrooy is voor de groep gesleept door het bestuur, heeft moeten dealen met het vertrek van zijn twee beste aanvallers midden in het seizoen en won alsnog twee prijzen en eindigt op een verdienstelijke tweede plek. Om hem dan in de kou te laten staan als bestuur voelt enorm vreemd. Zeker ook als topspelers als Simons, Benitez en Sangare Van Nistelrooy steunden en de kritiek vooral lijkt te komen van matige spelers (Til, De Jong) of spelers zonder professionaliteit (Veerman).

26 mei 2023 om 23:27

Kan allemaal zijn maar je stopt niet 1 wedstrijd voor het einde. Hij laat Simons, Sangaré, Benitez en nog een hoop spelers meer in de kou staan. Hij heeft ook een verplichting naar hen toe. Dit is zo'n egoistische 'ik ben op mijn pik getrapt en zakken jullie nu maar allemaal in de stront'-actie. Ik snap niet dat de supporters hem zo steunen hierin.

26 mei 2023 om 23:31

Ik snap de keuze wel als je het gevoel hebt gekregen dat je in de steek bent gelaten door de club zelf dan hou je de eer aan jezelf. Precies hetzelfde gebeurde met jaap stam paar jaar terug bij feyenoord.

26 mei 2023 om 23:34

Ik snap het ook, maar nogmaals: het moment slaat nergens op. Hij heeft de eer niet aan zichzelf gehouden, als hij volgende week, een paar dagen na het bereiken van plek 2 en CL voorronde, zijn ontslag had ingediend, dan was hij eervol vertrokken als een boss.

26 mei 2023 om 23:42

Elke coach heeft bepaalde ego's en zo ook ruud. Als ruud gevoel krijgt dat hij niet de steun can de club krijgt dan krijg je zoiets van stik erin. Of het goed is of niet ik kan mij wel in hem vinden om het zo aan te pakken. Zelfde als je door je baas ondergewaardeerd wordt dan heb je ook niet van maak mijn shift van vandaag even af, krijg je ook iets van zoek het lekker uit ik ben weg hier.

26 mei 2023 om 23:55

Als jij op je werk zo te grazen word genomen dan zeg jij ook " flikker mooi op en bekijk het allemaal maar " dan plaats jij jezelf ook boven je werkgever, juist omdat je als persoon belangrijker bent dan je werkgever. Maar omdat het een voetbal betreft mag je jezelf niet "boven de club" plaatsen. Wat een onzin man. Ruud heeft groot gelijk als hij het gevoel heeft gehad genaaid te worden door de mensen waar je elke dag mee samenwerkt.

27 mei 2023 om 00:11

Ik vind de vergelijking met het 'gewone' werkveld nooit goed. Hij had het seizoen als een vent moeten afmaken. De voetbalwereld is nou eenmaal een slangenkuil. Waar hij ook naartoe gaat. Dat zou hij al lang moeten weten. Hij had toch gewoon de sfeerbedervers eruit kunnen gooien zondag en dan zou hij nog steeds rustig 2e kunnen worden en daarna als een baas ontslag indienen. Nu is hij weggelopen en het lijkt me sterk dat de Xavi's zondag een goede wedstrijd gaan spelen. Ruud vertrok en gooide nog ff een paar strijkers en rookbommen naar achter. Dit is gewoon ook de goedwillenden in de groep en de supporters in de steek laten.

27 mei 2023 om 01:23

Heeft weinig met het werkveld te maken. Gaat meer over een groepsproces. Als jij je in een groep bevindt en je komt er achter dat mensen binnen die groep je zo behandelen dan ga je niet vrolijk door. Dan vertrek je en ga je nar een groep war je wel gewaardeerd wordt door iedereen. Wil niet zeggen dat je individuen van die groep niet meer spreekt. Alleen niet met die groep.

27 mei 2023 om 07:00

@suarez,
Hoeveel (ex) spelers van Ajax zijn dan niet professioneel? Suarez met een arbitragezaak bij Groningen, werk weigeringen. Ik weet dat het over psv gaat, maar komt niet overal voor dat spelers vervelend gaan doen als ze wissel staan of hogerop willen ? Vreemd dat hij bij velen geaccepteerd wordt behalve bij veerman.

27 mei 2023 om 08:37

Ik denk niet te lief, juist niet, ik denk te hard voor de watjes in het huidige voetbal. Ruud is groot geworden door keihard benaderd te worden, onder druk te presteren en bij de grootste clubs van de wereld uit te groeien tot een ster. Dat kan niet als je te lief bent. Het topsport klimaat wat RvN gewend is, werkt blijkbaar niet bij de meneertjes van PSV.

27 mei 2023 om 10:21

Ok dus Rutten is de bron van Derksen. Rutten wilde de grote mentor van Ruud zijn maar wanneer Ruud zijn mentor ontgroeid dan is meneer op zijn pik getrapt.
Het komt erop neer dat iedereen die er mee te maken heeft gehad de veters van RvN nog niet mogen strikken. De enige met een topsportmentaliteit en daar voelen ze zich niet prettig bij!

26 mei 2023 om 23:08

Ach als we Johan Derksen serieus moeten gaan nemen. Geloof niet zoveel van wat hij zegt.

26 mei 2023 om 23:17

Ruud is niet nuchter. Dat is hij nooit geweest. Ruud heeft een ontzettend grote ego. Dat had hij als speler ook.

27 mei 2023 om 00:08

Met zijn staat van dienst mag hij dat eigenlijk best hebben.

27 mei 2023 om 00:42

Ziet niemand in dat hij nogal veel zelfvertrouwen uitstraalt terwijl PSV ook een klote jaar heeft? Dat zijn gedrag niet overeen komt met hoe het loopt? Iets met hoogmoed of ben ik de enige die zo oplet??

27 mei 2023 om 00:58

Ik vraag me af of je van een kootejaar kan spreken voor PSV. JC schaal en de beker gewonnen, redelijke kans op gewoon de tweede plek en in de winter je twee beste spelers verkocht. Wat had je nog meer verwacht van dit seizoen?

27 mei 2023 om 08:12

Ruud heeft het niet slecht gedaan. Toch prijzen gepakt. Er waren drie goeie spelers weg gegaan was ook niet gemakkelijk voor hem.Jammer dat Ruud is opgestapt is. Als hij van AZ een gelijk spel of winnend afgesloten had . Dan had hij echt lef getoond.

Bij veel bronnen sijpelt door dat Van Nistelrooy ontslagen is doordat hij de lat hoog legde. Dat is echt de omgekeerde wereld. En oke; hij is niet ontslagen, hij heeft zelf ontslag genomen. Maar logisch als het bestuur, enkele bepalende spelers en sommige stafleden je niet steunen. Dan wordt je als beginnende trainer volledig in de kou gelaten. Maar ja. Veel plezier met zo een Veerman, die zichzelf niet pusht.

26 mei 2023 om 23:07

Suarez7. Het gaat natuurlijk op wat voor manier hij de lat hoog legde. Als het gaat om intensiteit zowel als binnen en buiten het veld daar kan je over discussiëren. Gaat het om de voetballende keuzes in het veld, tja dan heb je gewoon te maken met limieten. Je hebt niet bepaald de wereldvoetballers onder je hoede. Zo'n Marco van Basten is ook een type die moeilijk om kan gaan met mindere spelers (als je hem zo aan tafel hoort praten). Van Nistelrooij kan ook zo'n type coach zijn.

26 mei 2023 om 23:10

Voor mij zegt het veel dat klassespelers als Simons en Sangare er ziek van waren dat Van Nistelrooy weg is. En dat zo een Veerman, die in de winter al zat te dreigen met een transfer na even op de bank gezet te hebben, een van de aanstichters is van de heisa.

26 mei 2023 om 23:16

Sangare een klasse speler? Overigens vind ik Veerman ook wel echt een zeurpiet eerste klas, maar denk hierin dat het wel van beide kanten komt. Al hoorde je dezelfde berichten een beetje doorschemeren over Van Bommel toen der tijd. Het kan toeval zijn natuurlijk, maar kan ook zijn dat PSV als club zijnde niet gemaakt is voor de keiharde topsport of dat allebei de coaches door onervarenheid teveel in zichzelf en hun aanpak geloven. Al met al wel lekker wat leven in de brouwerij daar

26 mei 2023 om 23:19

Sangare draait geen geweldig seizoen, maar in vorm vind ik dat persoonlijk echt een hele goede balafpakker. Die zou in de subtop/middenmoot in de Premier League heel goed meekunnen, en dat is niet veel Eredivisie-spelers gegund. Uiteindelijk zal Van Nistelrooy echt wel fouten gemaakt hebben. Maar een beginnend trainer, die je zelf voor de groep hebt laten slepen, zo in de kou laten staan voelt toch heel vreemd.

26 mei 2023 om 23:24

Als je de lat hoog legt kun je niet middelmaat op blijven stellen.

26 mei 2023 om 23:32

Als hij de lat hoog had gelegd. Dan zou PSV veel fitter zijn.

26 mei 2023 om 23:39

Ruud heeft letterlijk gezegd dat een kampioenschap behalen met PSV dit seizoen niet realistisch is, dat is letterlijk het tegenovergestelde van de lat hoog leggen. Om nog maar te zwijgen over de veel te contente interviews die hij deed na afloop van wedstrijden waar voor de zoveelste keer afbraakvoetbal op de mat werd gelegd. Totaal onnavolgbaar was die man voor mij en als je ruzie hebt met Fred Rutten - de meest redelijke man in de voetballerij - zul je dat aan jezelf te wijten hebben en zal er wel iets meer zijn gebeurd dan een Veerman die wat loopt te klagen

27 mei 2023 om 00:58

En nog steeds piepen op Veerman. Joey Veerman heeft de grote Ruud van Nistelrooy weggepest bij psv. Zo'n goede trainer was Ruud dat hij zich laat wegjagen door een Veerman?

Hou toch op. Net wat Derksen zegt. Bijna niemand zag het daar echt zitten in Ruud. Je hebt dan spelers die dat ook vinden maar niks durven te zeggen. Een Veerman is anders, die trekt zijn bek gewoon op en geeft zijn mening. Aan de club om te bepalen wat ze met die info doen.
En kennelijk was de clubleiding dus meer overtuigd door Veerman zijn verhaal/beklag en had de club geen vertrouwen in de tekst en uitleg van Ruud.

Wel grappig dat je het omgekeerde wereld vindt als een trainer de lat heel hoog legt. Maar dat mogen de spelers niet eisen van een trainer? Dan moet er rekening gehouden worden want het is een beginnende trainer? Je kan als Ruud zijne wel van alles willen, maar als je er zelf niet zoveel van bakt dan breekt je geloofwaardigheid af in de kleedkamer.
Ruud voelde zelf ook wel aan dat de spelers hem niet zo serieus meer namen en dan kan je maar 1 ding doen, je spullen pakken.

27 mei 2023 om 01:20

Welkom in de woke wereld. Je mag geen eisen meer stellen en de lat hoog leggen. Dan voelen mensen zich aangetast enzo. Decadente troep.

27 mei 2023 om 01:25

Ja psv is de weg kwijt aan het raken al jaren helaas

Oei. Dit gaat er natuurlijk niet in bij veel supporters die blind partij kozen voor Ruud, alleen maar omdat het de grote spits van weleer Ruud van Nistelrooij is.

Laat ik maar eens zeggen hoe het is: Ruud heeft die jongens die wel blij met hem waren laten stikken 1 wedstrijd voor het einde. Bij iedere selectie heb je een paar spelers zitten die niet blij zijn met de trainer en dingen achter de rug doen. Waarom zo verrast daarover als je al van jongs af aan in het voetbal meeloopt? Waarom dit aangrijpen om er de brui aan te geven. Had desnoods de Tils, de Veermans en de de Jongs uit de basis geflikkerd. Maar had als een vent het seizoen afgemaakt. Nu heeft hij zichzelf boven de club gezet, maar goed men accepteert het allemaal omdat het Ruud is. En reageert af op de ratten. Ze zijn allemaal fout. De muiters en Ruud zelf ook.

26 mei 2023 om 23:18

Ruud is de grootste egoïst. Dat maakt hem niet geschikt als trainer.

26 mei 2023 om 23:28

@kraanvogelaar kijk jij snapt het. Iedereen maar meteen mee huilen met Ruud met geen grammetje zelfreflectie te bespeuren. Er was voldoende grond voor kritiek: zijn communicatie, het gebrek aan tactiek, de beste 11 speelden niet, PSV speelde zonder identiteit. De manier waarop hij de handdoek gooit is tekenend. Hij laat de mensen die wel in hem geloofden gewoon barsten met nog maar 1 wedstrijd te gaan. Kom op zeg! Zo emotioneel beslissen omdat men bij de leiding is gaan klagen maar denkt niet 'goh waarom zullen deze spelers dat doen? Ben ik dan niet toegankelijk?'. Sterker nog, de bewuste spelers hebben de onvrede met hem gedeeld maar dat heeft hij met slecht people management beantwoord. Ik vind het echt een teken van zwakte: het zit tegen en hij kapt meteen. Weet je wat muiten is - Ramalho opstellen en dat petje bracht juist zoveel geluk, niet waar?

26 mei 2023 om 23:47

Moeilijk praten is het als je niet weet wat er exact gebeurd is. Wat was er met van Bommel destijds?

Hij speelde idd niet met van zo dit heeft Ruud echt aangepast bij PSV. Je kan het ook zo bekijken, 2 van je belangrijk spelers laten vertrekken in het midden van je seizoen en toch 2 prijzen pakken en gaan voor de 2e plek. Geen slechte prestatie, het kan beter idd. En centrale verdediging van PSV is gewoon niet goed genoeg. Het maakt niet uit wie je daar zet.

Zelfde verhaal als bij Slot. Niet geloven wat de media zegt.

26 mei 2023 om 23:11

Alleen alles wat de media tot nu toe over de situatie bij PSV hebben gezegd klopte. Wordt zelfs niet ontkend door de club.

27 mei 2023 om 09:35

Hahaha...ja echt he!...je hoorde overal dat Slot Feyenoord aan het lijntje hield en blablabla...."hij verliest al wat van zn status"...en hij tekent gewoon bij. De media heeft die onrust meteen na het kampioenschap gecreeerd...de comperitie is nog niet eens afgelopen!

Daar heb je Johan Derksrn weer weet overal alles van maar owee als hij eens een tegen gesproken wordt dan heeft hij allerlei uitvluchten. Het fijne weet hij ook niet denk ik maar maar de zaak opruien kan hij als de beste

27 mei 2023 om 00:14

De beste man heeft echt wel kennis van zaken en een legio aan bronnen. Heeft VI groot gemaakt en tientallen jaren er boven op gezeten. Wellicht is dit wel de waarheid? Jij gaat daar nu niet van uit omdat het vanuit Johan Derksen komt...wat een beperkte visie.

Baggerjournalistiek. Geen legende is meer veilig voor de trollen.

26 mei 2023 om 23:12

Dit verhaal komt in grote lijnen overeen met het verhaal van Kapteijns, die helemaal losstaat van Derksen. Maar het zal wel allemaal onzin zijn!

26 mei 2023 om 23:15

Van Nistelrooy werd ook niet gepruimd als speler. Hij heeft een groot ego.

27 mei 2023 om 01:06

Ik ken RVN als een kwal toen hij voetbalde maar hier op VZ is het net geen moeder Theresa

Opgeruimd staat netjes. Ik ben zelf een PSV fan. Ik ben blij dat Van Nistelrooy vertrokken is.
Het was een hele goede voetballer. Maar zelfs als speler was het een egoïst pur sang die over lijken ging.
Ik vind van Nistelrooy een acteur. Hij speelt altijd voor de camera.
Dit is allemaal niet relevant.
Hij is gewoon niet geschikt als hoofdtrainer.
We hadden hiervoor Schmidt. Je kan alles zeggen over Schmidt. De spelers waren veel fitter onder Schmidt dan onder van Nistelrooy.
Dat is een minimale vereiste voor een succesvolle team. Fitheid is een van de belangrijkste indicatoren of een team door het vuur gaat voor de trainer.
Dit zelfde probleem zien we bij Ajax onder Heitinga. Dat is trouwens ook een acteur.
Twee trainers met een ontzettend ego. Twee trainers die altijd acteren voor de camera voor de eigen ego.
Ex spelers met dit soort karakters worden nooit goede trainers. Beide trainers denken dat ze top trainers zijn. Daardoor ontwikkelen ze zich niet.

26 mei 2023 om 23:18

Ja joh die waren allemaal zo fit dat ze om de 60 minuten gewisseld moesten worden. Het is bizar hoe snel men het verleden vergeet..

26 mei 2023 om 23:23

PSV speelde veel meer pressing onder Smidt. Dat ze gewisseld werden is niet erg. Dat is juist een signaal dat de trainer fitheid in wedstrijden ook probeert te ‘trainen’. Hoge eisen stellen voor een wedstrijd.
De meeste teams kunnen niet onder een hoge pressing voetballen. Dit zijn dingen die voor elk team trainbaar zijn.
Smidt had ook een beperkt elftal. Hoe kan je een beperkt elftal beter maken?
Door zich te onderscheiden in fitheid en team pressing.

27 mei 2023 om 00:14

En dat deden ze dus niet. Psv was misschien wel de minst fitte team van de top clubs. Het is echt wat Woenselaar zegt: bizar hoe snel men het verleden vergeet.

26 mei 2023 om 23:23

Allemachtig.
Onder Schmidt waren er historisch veel blessures en stortte het elftal na 60 min totaal in.

26 mei 2023 om 23:25

Hij investeerde ook in de wedstrijden. De wedstrijden zijn de beste training om nog fitter te geraken.Daar heb je een selectie voor. Daar heb je wissels voor.

27 mei 2023 om 00:46

En de blessures vergeet je voor het gemak even?

Je kunt veel kritiek hebben op het tactisch vermogen van van Nistelrooij. Dat was gewoon ver ondermaats. Dat hij een beetje teveel in zichzelf was gaan geloven dat geloof ik ook nog wel. Maar je kunt niet beweren dat iedereen blij is dat hij weg is. Dat klopt gewoon niet. Er waren meerdere spelers die openlijk uitte dat ze balen dat hij weg is.

26 mei 2023 om 23:30

Ik denk dat de meesten wel blij zijn dat hij weg is.
Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat van Nistelrooy een prettig mens is.
Dat is op zich niet erg.
Ik heb moeite met zijn structurele geacteer voor de camera als speler als trainer. Hij is vol van zichzelf.
Dat maakt hem een egoïstisch.
Een egoïst kan nooit een goede trainer zijn. Een egoïst verliest altijd het team als trainer.

27 mei 2023 om 00:43

Mee eens, hij doet me denken aan een vriend van mij. Komt sympathiek over maar als je ermee samen moet werken loop je tegen een enorm egoïsme maybe wel narcisme aan. Valt niet mee te werken of om te gaan. Dat gaat dwars zitten . Zowel bij de groep als hemzelf. Het zichzelf boven de club stellen door voor de laatste zeer belangrijke wedstrijd ontslag te nemen is hiervan het perfecte voorbeeld. Die komt niet snel meer aan de bak

Het was een geweldige voetballer en een echte winnaar, maar we moeten hem nu al trainer beoordelen. En als trainer vond ik hem heel erg matig. PSV is al het hele jaar los zand en dat ze tweede staan komt vooral door de concurrentie.

Tjonge jonge, een beginnend trainer die veeleisend is een de touwtjes in handen wil hebben. Verrassend!

Laat derksen eerst eens kijken naar zijn eigen gedrag bv in een ziekenhuis. Het is gewoon een viezerd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord8251
2.PSV7549
3.Ajax6948
4.AZ6733
5.FC Twente6439
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
X. SimonsMiddenvelder3419
J. VeermanMiddenvelder334
G. TilMiddenvelder309
W. BenítezKeeper300
L. de JongAanvaller2414
J. BakayokoAanvaller235
A. El GhaziAanvaller238
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
199 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2022-2023 PSV
2021-2022 Jong PSV
2018-2022 PSV U19
2011-2012 Málaga
2010-2011 Hamburger SV

In de wandelgangen

Maandag 5 juni
Santiago Giménez prijkt hoog op het lijstje van Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren