Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Depay ging dan wel naar United, de rest werkt bij de Albert Heijn’

Laatste update:

Mohamed Rayhi doorliep de jeugdopleiding bij PSV en draagt tegenwoordig het shirt van NEC. Zaterdag keert hij met de club uit Nijmegen terug in Eindhoven, waar hij nog altijd woonachtig is. De 22-jarige aanvaller vindt het jammer dat hij het eerste elftal van PSV niet heeft gehaald. Zelfs zijn debuut maken zat er niet in.

"Toen ik in de D3 zat, vertelde de trainer dat er maar twee jongens het profvoetbal zouden halen", zegt Rayhi tegenover de Gelderlander. "Als ik nu de elftalfoto van die tijd bekijk, dan mag ik in mijn handen wrijven dat ik het tot de Eredivisie heb geschopt. Memphis Depay ging dan wel naar Manchester United, maar andere oud-teamgenoten spelen nu in de zesde klasse en werken bij de Albert Heijn.”

In 2015 scheidden de wegen van Rayhi en PSV. "Ik kon mijn contract bij PSV verlengen, maar ik had niet meer het gevoel dat ik in het Philips Stadion zou doorbreken. Bij Jong PSV was ik uitgeleerd. Ik heb veel aan de club te danken, maar koos voor een andere weg”, aldus de NEC’er, die nooit in de hoofdmacht van PSV speelde. “Dat heeft me wel een wrange nasmaak bezorgd. Ik had zo graag in het eerste van PSV gespeeld."

Hoe eindigt PSV - NEC?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

mooi voorbeeld!
6e klasse is trouwens wel erg laag voor iemand die in de jeugd van PSV heeft gezeten.
Verstandige keuze geweest om op tijd over te stappen naar een middenmoter.
Net zoals Wuijtens, Marcellis, Nijland, Mohktar, Marzo lekker naar een subtopper/middenmoter gaan en daar proberen je zelf te ontwikkelen.

17 februari 2017 om 10:29

Nooit geweten dat Marzo bij PSV heeft gespeeld, haha!

Daarnaast geeft hij de 6e klasse aan als voorbeeld neem ik aan. De meeste zullen wel in de topklasse of 3e divisie ofzo spelen.

Maar mooi dat Rayhi dit zo zegt. Hij is er zich van bewust dat je maar een kleine kans hebt om profvoetballer te worden. Goed dat hij dat besef heeft.

17 februari 2017 om 11:56

Bijna 10 jaar bij PSV gezeten.
van 2003-2012.

17 februari 2017 om 12:32

Van een D3 van Psv is het niet heel vreemd dat er maar 2 in het betaalde voetbal terecht komen. Bij bijvoorbeeld een B1 is er al een groep afgevallen en zijn er spelers bijgekomen en zal een grotere groep in het betaalde voetbal terechtkomen.

17 februari 2017 om 13:28

D3 kunnen ook tweede jaars E junioren zijn..

17 februari 2017 om 13:27

Labyad heeft toch ook met deze jongens in de jeugd gespeeld. Speelt ook al vanaf de Dtjes bij PSV en zat altijd in een team met Memphis volgens mij.

Inderdaad we mooi dat spelers die het bij PSV niet redden toch ergens anders wel doorbreken, Leemans is ook een goed voorbeeld. Speelt nu altijd bij VVV en waarschijnlijk ook volgend jaar eredivisie.

17 februari 2017 om 18:29

Dat is inderdaad mooi, al loopt PSV nog steeds fors achter bij de andere topclubs. Sterker nog, van subtoppers als Heerenveen en Vitesse breken er zelfs meer jongens uit de jeugd in het profvoetbal door dan bij PSV

Mooi om er inderdaad op die positieve manier naar te kijken in plaats van altijd maar het negatieve te benadrukken!

Ik denk dat die jeugd trainer het prima voorspiegelde aan doe gasten.
Want dat is de werkelijkheid wel..... er zal maar een enkeling zijn die het tot betaald voetballer zal schoppen.
Is van zoveel factoren afhankelijk buiten je voetbal kwaliteiten.

Dus van de 15 voetballers bij de PSV jeugd van die generatie spelen er nu twee prof-voetbal. Eentje bij NEC en eentje bij Olympique Lyon.
Geeft maar weer eens aan dat de weg naar full-time prof voetballer niet zo gemakkelijk is

17 februari 2017 om 13:30

Nou het is maar net wat je als generatie ziet he. Als je bij de Dtjes begint ben je nog zo jong, veel van die spelers hebben waarschijnlijk niet eens de A of B jeugd gehaald

Het is zinvoller om te kijken wat er terecht is gekomen van de wat oudere jeugdteams.

Jammer hoe PSV dat doet
Straks krijgen we ook zo'n verhaal van Hendrikx, Lammers etc
Leuke opleiding maar zsm wegwezen als je debuut niet maakt, kansloos daar

17 februari 2017 om 14:23

Hendrix is gewoon doorgebroken. Hij heeft alleen een beetje pech dat Guardado op zijn plek staat. Volgend jaar staat hij gewoon in de basis!

Maar erg best doet Rayhi het bij NEC ook niet. Oeverloos gedraaf met nauwelijks overzicht voor medespelers en afronden kan hij al helemaal niet. Schrikt hij van of wil het veel te mooi doen wat dan finaal mislukt. Ik weet nog niet of de optie op zijn aflopende contract wel gelicht gaat worden.

Dat valt best mee, hoor. Ik heb bij heel veel van deze jongens, inclusief Rayhi, op de middelbare school gezeten en alleen al onder voormalige klasgenoten spelen er een stuk of 15 nu in de Jupiler League en Eredivisie, en de laatste keer dat ik keek was dat ook gewoon profvoetbal. Da's dus best wel een demoraliserende uitspraak van die trainer.

18 februari 2017 om 19:20

Dus 15 van die D3 spelen nu prof voetbal?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren