Rayhi: ‘Ik ga puur voor het geld, het is niet bepaald een stap hogerop’

Zaterdag, 26 september 2020 om 21:30Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:41

Mohamed Rayhi heeft zaterdagavond na afloop van de verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle (4-0) een opmerkelijk eerlijk interview gegeven aan FOX Sports. De 26-jarige spits van Sparta Rotterdam heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Al-Batin uit Saudi-Arabië, en draait niet heen om zijn motivatie daarvoor. "Het is gewoon puur voor het geld", geeft Rayhi ruiterlijk toe.

Rayhi hoopt dat zijn transfer naar het Midden-Oosten snel rondkomt. "Mensen gaan niet naar Saudi-Arabië om naar de olie-industrie te kijken, of om een stap te maken naar de Champions League daarna", erkent de aanvaller. "Saudi-Arabië is gewoon heerlijk financieel aantrekkelijk voor elke speler, daar doet elke speler het voor. Degene die zegt dat hij het daar niet voor doet, die liegt. Saudi-Arabië staat niet bekend om een stap hogerop te maken, het is gewoon puur voor het geld, en om mijn toekomst financieel veilig te stellen. Dat is ook de enige reden om die kant op te gaan, daar ben ik gewoon heel eerlijk over."

"Ze hebben een bod neergelegd bij Sparta", weet Rayhi. Technisch directeur Henk van Stee van Sparta liet donderdag aan het Algemeen Dagblad dat het eerste bod van Al-Batin op Rayhi is afgewezen. Laatstgenoemde heeft goede hoop dat het alsnog rondkomt. "Het is heel concreet, ze willen me graag hebben. Persoonlijk ben ik al akkoord, dus het is tussen de clubs."

Toch zal Rayhi zijn kont niet in de krib gooien als zijn overgang onverhoopt afketst. "Ik ben nu nog speler van Sparta, ik doe gewoon mijn stinkende best om elke wedstrijd goed te spelen voor Sparta. De club weet hoe ik erin sta, de trainer weet het ook, ik ben daar gewoon heel eerlijk over. Het is nu aan de clubs om het rond te maken. Als dat niet gebeurt, ga ik gewoon mijn best doen hier."Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Netjes hoor, gewoon iemand die het eerlijk zegt, is ook wel eens leuk!
Het is u van harte gegund!

26 september 2020 om 19:36

Zwaar. Als je daar een miljoentje of 2 per seizoen kunt verdienen 5 jaar lang dan ben je gek als je dat niet doet.

26 september 2020 om 20:05

Ik ben vooral benieuwd aan welk salaris we moeten denken bij Rayhi. Ze hebben daar geld zat natuurlijk, maar als hij het heeft over de toekomst financieel veilig stellen zal het wel aardig wat zijn.

26 september 2020 om 20:26

Nu zijn ze voor zover bekend redelijk gul qua salarissen in het midden oosten, maar een Rayhi die 2 mil per seizoen pakt kan ik me toch maar erg moeilijk voorstellen. Denk, puur speculatie natuurlijk, eerder dat dit bedrag ergens rond de 800k per seizoen zal zijn. Wat natuurlijk een veelvoud is van wat hij bij Sparta krijgt.

26 september 2020 om 20:30

Maar je hebt nog altijd een hele selectie van een 20 tal jongens. Niet iedereen zal daar 1-2 miljoen per jaar verdien toch? Een Elia kon daar 3 miljoen per jaar verdienen x jaar terug (of waar was dat, Qatar?) maar dan lees je ook weer andere bedragen van andere spelers die eigenlijk 'weinig' voorstellen in vergelijking met de grote namen die dan ook gelijkaardige bedragen krijgen. Waarschijnlijk betaal je daar al niets aan belastingen of amper, krijg je een huis en auto etc. van de club dus die last heb je al niet. Als je dan op 3-4 jaar tijd 4 miljoen netto totaal weet te pakken dan heb je je toekomst wel veilig gesteld. Dat is niet ieder jaar een Ferrari maar wel genoeg om goed te leven op en af te blijven werken in de voetbalwereld.

26 september 2020 om 19:50

Leuk hoor oprecht zijn, alleen het is nog niet rond en dan hoop ik dat hij zijn transfer niet verpest vanwege deze uitspraak.

26 september 2020 om 20:10

Het is ook nog eens een waanzinnig mooi land. Had ik zelf niet verwacht. En de Saudi’s kom je bijna niet mee in aanraking, want iedereen die er werkt is een buitenlander. Prima te vertoeven, als je de mensenrechtenschendingen naast je neer kan leggen. Die prins MBS is daar trouwens super geliefd, wat gek is. Succes daar en hopelijk speel je je rijk. Goeie voetballer.

26 september 2020 om 20:43

Helemaal eens. Verfrissende eerlijkheid wat te prijzen valt. Hoop van harte dattie gigantisch veel geld gaat harken daar.

Hij is tenminste eerlijk, dat moet je hem toch nageven.

Iedereen denkt het, Rayhi zegt het. Prima, groot gelijk heeft ie ook.

Heerlijk! Zegt gewoon waar het op slaat. Ipv zo’n heel verhaaltje verzinnen wat 9vd10 keer niet klopt.

het is 'em gegund, succes broertje!

Al had je het niet toegegeven Rayhi, het is je van harte gegund. Ik had zo hetzelfde gedaan. Succes jongen!

Wat een verademing die eerlijkheid , succes

Het mooie is ook dat niemand het je kwalijk neemt als je het gewoon zegt. Een baan aannemen voor het geld doen zat mensen. Die rare mentale gymnastiek over een mooi project en unieke uitdaging is gewoom suf. Ik zeg, veel plezier jongen.

Afgezien van het land waar die gaat voetballen, snap ik de keuze volledig. Voetballen doe je uiteraard voor het plezier, maar het is en blijft ook een beroep waar je financieel keuzes moet overwegen. Een voetballer krijgt maar een jaar of 10-15 de tijd om zijn centjes bij elkaar te voetballen. Met een beetje pech misschien minder door blessures etc. Volkomen logisch als je dan vwellicht oor de centen kiest als zo een kans zich voor doet.

26 september 2020 om 19:50

Dat is natuurlijk onzin wat je zegt. Alsof je na het voetballen geen andere baan kan hebben?

26 september 2020 om 20:20

Voetballers focussen zich helemaal op het voetbal, waardoor een opleiding ernaast lastig te doen is. Zo kon een voetballer die ik ken zijn opleiding helaas niet afmaken, omdat dat qua trainingsuren, reistijd en schooltijd gewoon niet te combineren was. Probeer dan maar eens na je carrière een goede baan te vinden, als de enige ervaring die je hebt dat van profvoetballer is. Als je niet in de top gevoetbald hebt, wordt dat nog knap lastig.

Ook professioneel de overstap niet te gaan forceren, en je voor Sparta te blijven inzetten mocht het niet doorgaan.

Wel echt heerlijk dat iedereen het hem nu gunt. Normaal komen er allemaal smoesjes en dan roept iedereen geldwolf. Prachtig dat eerlijkheid gewaardeerd wordt.

26 september 2020 om 19:54

Dit is anders dan een Witsel, Oscar, Hulk etc. Deze jongen kan prima voetballen, maar gaat zich ongetwijfeld nooit financieel onafhankelijk voetballen in de Eredivisie.

26 september 2020 om 20:33

Als je 10 jaar lang 5 ton verdient ben je financieel onafhankelijk als je het goed aanpakt

26 september 2020 om 20:37

@feye88 5 ton bij Sparta?

Heel mooi voor deze jongen. Prima voetballer maar gaat zich bij Sparta niet financieel onafhankelijk voetballen. Veel succes daar!

Heerlijk, de eerlijkheid van deze gozer. Veel beter dan dat hij over een sportieve uitdaging begint, dat is het namelijk geenszins. Ik wens hem alle geluk van de wereld in Saudi-Arabië! Hij schiet zichzelf en zijn familie waarschijnlijk financieel onafhankelijk daar.

Dat is toch bijna de droom van elke speler van de clubs buiten de top 3, ergens aan de slag gaan waar veel geld te verdienen valt en deze jongen is ook niet anders.

Het is je van harte gegund. Zo n kans moet je zeker grijpen. Hoop dat het doorgaat en dat je een mooie tijd daar hebt .

Lekker man! :D Heerlijk verfrissend, zoveel eerlijkheid. Het is hem gegund, die overstap.

Wat een held! Transfer van harte gegund

Ik gun hem al het geld en financiele onafhankelijkheid van de wereld, maar het lijkt mij onverstandig om twee redenen:
1. Het is je passie, je leven. En als je opeens tot de middag kan uitslapen bij een zwembad en je op 80% je wedstrijden speelt, dan wordt het een beetje afbouwen, je kan bijvoorbeeld ook in dr champions gaan voetballen, geen premier league, maar ook wel hoge salarissen.
2. In Nederland of Engeland for that matter, ontvang je gewoon je salaris geen gezeik, contractueel duidelijk en redelijk. Daar kunnen ze vaak op emotie besluiten of je je geld wel of niet krijgt, kortom er is altijd gezeik. Moet je weer hoe FIFA geld gaan afdwingen met advocaten enz..

26 september 2020 om 20:22

Zolang je een contract hebt, zijn ze je dat geld sowiso verschuldigd. Daarnaast , daar is een manager voor. Hij gaat het contract grondig nalezen, die kunnen daar niet onderuit.

26 september 2020 om 21:53

Freeza. Die kunnen daar niet onderuit? Jij weet duidelijk niet hoe het daar werkt. Het mag zo zijn dat we hier in het Westen een rechtsstaat hebben waarin je als werknemer je werkgever netjes voor een rechter kunt dagen en dat je dan een vonnis krijgt wat je kunt executeren, maar zo werkt dat daar dus echt niet. Formeel is er wel een rechtssysteem, maar als een club gewoon weigert jou je geld te betalen gaat een gang naar de rechter niet alleen meestal heel lang duren, het is echt niet zo dat dat een garantie is dat jij je recht kunt effectueren. Bovendien, ga jij maar eens in een vreemd land uitzoeken hoe het allemaal werkt, en een persoon met veel macht (die clubs worden vaak geleid door steenrijke gasten of soms zelfs familieleden van de Koninklijke famlie of aanverwante leiden) voor een rechter slepen! Het is al velen overkomen. Vaak werden ze ook nog bedreigd en moesten ze hals over kop het land uit vluchten. Nee, zo simpel als jij het doet voorkomen is het dus echt niet.

26 september 2020 om 22:42

Zou je ook voorbeelden noemen van zo'n geval, in plaats van het ons maar aanlullen en dan verwachten dat wij het geloven? Kom op man, je doet alsof mensen daar geen rechten hebben. Ik denk ook dat ze daar sowieso niet heel moeilijk doen om geld, zoals je zelf al zegt, vaak zijn de club eigenaren ontzettend rijk.

26 september 2020 om 21:27

Onverstandig? Uitslapen bij het zwembad, werken op 80% en geld verdienen als water, welk gedeelte is onverstandig? Ik zou direct tekenen!

Wat een verademing, met name omdat hij zegt dat hij gewoon zijn best doet als het niet doorgaat. Zo'n jongen gun je het gewoon.
VdWater, luister je mee? Kun je nog veel van leren!!!

Financieel zekerheid boven sportieve uitdaging. Zou ik ook doen als ik hem was als je bij een laagvlieger speelt.

Mooi zulke eerlijke antwoorden

En gelijk heeft hij!! Klasse! Heerlijk om weer eens wat oprechtheid te horen.

Daar moet je gewoon respect voor hebben. In 1 klap financieel onafhankelijk voor de rest van zijn leven. Ik zou het ook wel weten

Hehe, eindelijk iemand die echt eerlijk is, hulde.

Mooi dat hij eerlijk is. En je kunt het hem ook zeker niet kwalijk nemen. Een speler heeft maar 10-15 jaar de tijd om z'n geld bij elkaar te voetballen. En iedereen die niet in de top gespeeld heeft, moet daarna zonder echte werkervaring op zak een gewoon baantje gaan zoeken. Ik geef het je te doen. Dus doe gewoon je best om een mooie financiele buffer op te bouwen.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat ze in Saudi Arabië nou aan salaris bieden aan een speler die hier in Nederland bij Sparta voor een (in profvoetbalbegrippen) fooi loopt te voetballen. Is 5 ton per jaar voor zo'n jongen veel, of gaat het in Saudi Arabië toch al richting het miljoen voor zo'n modale speler?hoe dan ook, prachtig om te zien dat zo'n jongen de kans krijgt om zich ergens financieel onafhankelijk te voetballen en ook goudeerlijk is over waarom hij graag die kans wil aangrijpen

26 september 2020 om 23:32

Bij Sparta schijnt 150.000 euro het salarisplafond te zijn. In Saudi-Arabie verdien je als buitenlander zeker wel enkele tonnen belastingvrij. Dus da's wel een aardig verschil.

Lekker he jongens?Iemand die "de zandbak" kleineert.Maar o wee als een Zuid Amerikaan roept dat ie NL gebruikt als een stap naar de grote competities.Dan zijn we ineens een stuk minder begripvol met de waarheid.

26 september 2020 om 23:38

Wat een onzin. Iedereen snapt dat geen enkel Braziliaans of Argentijns talent er van droomt om tot z'n pensioen in Nederland te voetballen. Al die spelers komen hier naartoe om zich in de kijker te spelen bij de Engelse, Spaanse, Italiaanse en Duitse clubs, dat is algemeen bekend. En dat is ook prima. Ik vind het allang prima dat we dan hier de kans krijgen om enkele jaren te genieten van toekomstige wereldsterren en dat onze clubs er zo nu en dan een forse transfersom aan overhouden.

Hahahaha😂😂 echt heerlijk deze man!!! Hij heeft toch volledig gelijk. Waarom zou hij daarvoor liegen?. Ik zeg altijd als je van u eigen weet dat je de top niet ga halen. Ga dan voor het financieel 🤷🏾‍♂️.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ6733
5.FC Twente6439
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. LauritsenAanvaller3613
V. van CrooijAanvaller3613
M. SteijnUnknown
M. TahiriAanvaller60
D. LourensAanvaller10
R. RosarioAanvaller10
N. OlijKeeper340
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

10 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 5 juni
Santiago Giménez prijkt hoog op het lijstje van Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren