Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Zeeuw in onderhandeling met oude club van Pelé en Neeskens

Laatste update:

Demy de Zeeuw gaat mogelijk aan de slag in de Verenigde Staten. De 31-jarige middenvelder kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor Anderlecht, maar is nu al enige tijd clubloos. De voorbije week trainde hij in Amerika mee met de New York Cosmos, die actief zijn in de North American Soccer League. Dat is het tweede niveau in het land.

/

“Het was een leuke ervaring en nu moeten we kijken of we eruit kunnen komen met elkaar”, vertelt De Zeeuw aan Voetbal International. Hij zegt dat hij momenteel in onderhandeling is met de Amerikanen en dat hij nog steeds graag aan de slag gaat bij een mooie, nieuwe club. De New York Cosmos, die momenteel derde staan achter Minnesota United en de San Antonio Scorpions, passen in het plaatje.

Via via kwam hij bij de club terecht, nadat hij aanbiedingen van andere clubs ver weg afsloeg. Naar het geld kijkt De Zeeuw niet, benadrukt hij. “Maar ik wil bijvoorbeeld gewoon prettig kunnen wonen. En als ik het voor het geld had gedaan, was ik al lang naar die gekke landen gegaan”, zegt de middenvelder. Als hij voor de New York Cosmos gaat spelen, treedt hij in de voetsporen van een paar illustere namen.

/

In 1971 werd de club opgericht en nam het deel aan de North American Soccer League, die het zelf mede had opgericht. Franz Beckenbauer was de eerste écht grote naam die een paar jaar later arriveerde en daarna volgden er nog velen: Johan Neeskens speelde er bijvoorbeeld liefst vijf jaar, van 1979 tot 1984. Een paar jaar eerder was Pelé uitgekomen voor de Amerikanen, van 1975 tot 1977. Wim Rijsbergen was de laatste Nederlander die er speelde, van 1979 tot 1983.

De Zeeuw debuteerde in het seizoen 2001/02 in het shirt van Go Ahead Eagles in het betaald voetbal. Na vier seizoenen verkaste hij naar AZ en daar bleef hij uiteindelijk vier jaar: in zijn laatste seizoen werd hij landskampioen met de Alkmaarders en was hij al meervoudig Nederlands international. De Zeeuw maakte vervolgens de overstap naar Ajax en was daar aanvankelijk basisspeler. Na twee jaar koos hij echter voor een avontuur in Rusland, bij Spartak Moskou. Daar werd hij nooit echt gelukkig.

Ik denk dat Demy de Zeeuw ... toevoegt bij een Eredivisieclub

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

VZ, voor jullie informatie, de club is onlangs weer nieuw leven in geblazen. De club heeft lange tijd niet bestaan. Dus echt in de voetsporen treden is het ook niet echt...

Volgens mij had Ajax beter de Zeeuw terug kunnen halen dan Zimling. Hij kent de club, en ondanks dat ik hem de afgelopen 2 jaar nauwelijks heb zien voetballen, kan ik mij niet voorstellen dat hij voetballend de mindere is van Zimling.

15 oktober 2014 om 12:08

Maar ja, Zimling stond al jaren op ''het'' lijstje...

15 oktober 2014 om 12:09

De Zeeuw is 'op'. Zijn lichaam wil niet meer. Hij heeft bij Anderlecht weinig indruk gemaakt.

Hij zou bij Ajax ook niet meer blinken. NY Cosmos is perfect zijn niveau. Hij kan er nog wat geld rapen en zich wat amuseren.

15 oktober 2014 om 16:15

New york cosmos zijn niveau, de zeeeuw kan er niks meer van...... wat een overdreven onzin! Dat ie niet veel meer toevoegt aan Ajax en Anderlecht wil niet zeggen dat ie geen prima aanvulling kan zijn voor de clubs net daaronder. Middenmoot Europa of subtop Nederland kan ie nog prima hoor!
Top van Amerika zit max max op dat niveau, daar scoor 44 jarige Henry nog volop. Dit is gewoon eerste divisie Amerika, sorry maar dat slaat nergens op. En zegt ook wat over de ambitie van Demy dat ie daar op zn 31e al heen wil 'omdat het zo mooi wonen is'..... Volgens mij vind ie het vooral cool om de toerist uit te gaan hangen en lekker veel te posten op instagram. Jammer hoor op die leeftijd, want je carriere krijg je nooit meer terug.

15 oktober 2014 om 16:25

Ik zou niet weten bij wie hij in de Belgische 1ste klasse een meerwaarde kan zijn.

En dan zit je al op een zeer laag niveau.

Als ie dan toch nog zo goed zou zijn, waarom heeft er dan niemand hem binnengehaald? Transfervrij, niet echt stokoud en toch willen ze hem blijkbaar niet.

Het is ooit een mooie voetballer geweest, maar door zijn blessures gaat profvoetbal niet meer.

Recreatief voetbal, en dat is NY Cosmos bijna, dat zal wel nog lukken.

15 oktober 2014 om 12:14

De Zeeuw is niet veel meer, sinds zijn blessure aan zijn gebit ging het al minder. Lijkt wel of hij speelt met angst, volgens mij heeft hij dat zelf ook aangegeven in interviews, dat hij nog steeds last ondervind van die knal tegen zijn mond. Bij Anderlecht sprong hij er ook niet bovenuit.

Heeft wel een mooie carriére gemaakt vind ik, want hij is nergens echt uitblinker geweest.

15 oktober 2014 om 12:24

Wat @Crimz al schrijft. Als ik het me goed herinner, heeft De Zeeuw een keer bij De Wereld Draait Door aangegeven dat hij inderdaad nog steeds niet volledig pijn/klachten-vrij is van die trap van Caceres.

15 oktober 2014 om 13:49

Het is vooral zijn zelfvertrouwen dat een deuk opliep. Duels aangaan met angst is gewoon erg moeilijk. Ik vind het echt knap van De Zeeuw dat hij alsnog doorgaat en probeert over zijn angst te komen. Dat ging steeds beter liet hij volgens mij vorig jaar nog weten. Toch echt een flinke klap geweest. Ik kan er deels over mee praten, heb operaties in mijn gezicht gehad en daar wordt je niet vrolijk van, hoe zwaar dat weegt op de rest van je lichaam.

15 oktober 2014 om 12:20

De Zeeuw liet bij Anderlecht al zien dat hij geen toegevoegde waarde voor Ajax zal zijn en daarbij had hij ook nog eens een hele slechte houding tegenover zijn trainers. FDB heeft het niet op zulke spelers.

15 oktober 2014 om 13:02

Hij is echt wel minder als Zimling!

De Zeeuw kwam al nauwelijks aan de bak bij Anderlecht,
Waar hij er door beperkte voetballers werd uitgespeeld!

Heeft echt niks laten zien!
Zimling was daarintegen bij Club Brugge we goed!

15 oktober 2014 om 18:17

Nee de Zeeuw was beter inderdaad, maar toen die die klap van de molen heeft gekregen lijkt het nergens meer op. Echt sneu voor die jongen!

Doen! Lekker in Amerika afbouwen, nog een béétje geld verdienen (ipv een amateurteam in Nederland), en vooral de ervaringen die je daar opdoet. Geweldige kans voor Demy.

15 oktober 2014 om 12:16

Vooral genieten van het leven in Amerika inderdaad. Het voetballende niveau zal niet veel soeps zijn. Het eerste niveau van de US is al niet echt boeiend, laat staan het tweede.

15 oktober 2014 om 12:18

Demy vergeet alleen dat het leven in NYC heel duur is..

15 oktober 2014 om 12:21

Zal met het salaris wat hij daar krijgt wel gewoon rond kunnen komen in Nyc, maar we vergeten wel dat hij ook in Moskou enzo heeft gevoetbald he, daar verdien je véél meer dan in het 2e niveau van VS. DIe heeft dus wel een aardige reserve.

15 oktober 2014 om 12:34

Nou hij zal echt wel een tonnetje of wat verdienen. Weet niet op welke voet jij leeft, maar lijkt mij in ieder geval dat je daar, zelfs Demy als voetballer, daar prima kan rond komen en gewoon lekker kan leven. Ik ben absoluut niet de specialist, maar je moet ook niet doen alsof hij voor een appel en ei voetbalt haha.

On: Lijkt me top voor Demy als hij daar inderdaad lekker ze balletje kan trappen, ze geld kan verdienen en gewoon beetje kan genieten van het leven! Ik zou in ieder geval best wel met hem willen ruilen! Mag hij best in Amsterdam komen wonen en voor een baas gaan werken! ;-)

15 oktober 2014 om 13:49

Tonnetje ofzo kan prima hoor, maar in de top van eredivisie verdienen ze natuurlijk al meer. Wil niet doen alsof een ton voor mij niks is, zeker niet, maar hij heeft natuurlijk veel meer verdiend in zijn loopbaan.

15 oktober 2014 om 15:03

Dus dan zouden er alleen maar miljonairs in New York wonen, als je zo redeneert. Het is maar net wat je wil, maar er zijn genoeg mensen die er wonen en werken die zeker minder verdienen dan een modaal inkomen in Nederland.

15 oktober 2014 om 15:09

@djoestien

Dit is zelfs niet de Mls, dus wat krijgt hij dan per seizoen?

Als je redelijk wilt leven (in de luxe die hij gewoon is) in een mooi appartement in de stad zelf, dan kijk je al naar een huur van 8000 tot 20k USD per maand. Doe dat maal 12 en je ziet hoeveel geld je al moet verdienen om al een dak boven je hoofd te hebben.

15 oktober 2014 om 15:11

@nijogeth

Veel mensen wonen samen in NY. De huur is al snel 2000 usd per maand, afhankelijk van je locatie. Je betaalt al sowieso 1000 dollar en dan woon je echt in een klerenkast bij wijze van spreken.

De mensen die een eigen huis of appartement bezitten in NYC (600k tot in de miljoenen) zullen dus zeer waarschijnlijk miljonairs zijn.

16 oktober 2014 om 23:09

@ Medellin,

Die mensen hebben echt geen idee haha. Hij zegt er ook nog even bij dat er mensen wonen in New York City met een lagere inkomen dan wat in Nederland modaal is.

Natuurlijk heeft Demy goed geboerd, maar hij zal er echt niet veel rijker op worden door in de Nasl te voetballen in het centrum van NY.

Vroeg me al af waarom hij nog geen club had. Is tegenwoordig drukker met het promoten van bybalr dan met voetballen. Zou wel een mooie stap zijn voor hem en ook om daar naast het voetballen zijn merk op de kaart te zetten. Sportief is het niet alles, maar voor comfort en luxe lijkt het me een best aantrekkelijk avontuur.

Denk niet aan het geld.. Hij heeft echt wel in zijn hoofd om zijn kledingmerk te gaan promoten in Amerika. Levert hem misschien nog wel meer geld op dan een gemiddeld voetbalsalaris. In die gekke landen waar die het over heeft zijn ze niet zo in de mode en de laatste kledinghypes, dus volgens mij moet die niet zo schijnheilig gaan doen.

15 oktober 2014 om 12:09

Salaris van voetballers in de VS is al niet hoog, maar dan in het 2e niveau al helemaal niet (gok ik ), wat jij zegt over zijn kledingmerk kan wel eens waar zijn ja.

15 oktober 2014 om 12:22

Het salaris zal niet vergelijkbaar zijn met dat van een topploeg in Europa, maar daar hoeft Demy helemaal niet meer aan te denken gok ik. Al wordt NY Cosmos gesponsord door Fly Emirates, die meestal toch wel grof betalen voor hun sponsoring bij Real Madrid, AC Milan etc.. Ook speelt Marcos Senna nog steeds bij Cosmos en spelen er nog gasten als Kleberson (ex-man utd).. Mooie kans voor De Zeeuw!

15 oktober 2014 om 15:13

@rick

Het salaris in de MLS werkt via een cap space, dus ze kunnen niet naar lieve lust bedragen uitkeren. Dat zijn allemaal vaste bedragen.

Ik denk dat je beter af bent als je in Nederland nog 200-300k netto per jaar kunt verdienen of als je dit ergens in Qatar of zo kunt doen (en dan liefst veel meer).

15 oktober 2014 om 15:13

Raul speelt er wel, maar Kleberson speelt toch bij een andere club?

Edit: wat betreft de salarissen in de Nasl, deze liggen tussen de 15.000 en 100.000 dollar per 6 maanden. Veel spelers werken er dus nog langs.

15 oktober 2014 om 12:15

Als je de laatste paar jaar van je carriere kunt afbouwen in NY, is het toch logisch dat je dat verkiest boven vele andere plekken, zoals Nl.... Hoeft niet perse met geld te maken hebben.

15 oktober 2014 om 12:17

Denk dat dat makkelijk praten is als je gewoon een normale baan hebt, want het is meestal met voetballers zo, hoeveel geld ze ook hebben, ze willen altijd meer.
(denk ik hé, kan het net zo goed mis hebben )

15 oktober 2014 om 12:17

New York Cosmos zal binnen korte tijd in de MLS voetballen. Ze konden er al eerder bij zijn, maar vonden zichzelf er nog niet klaar voor.

En wat betreft de laatste kledinghypes, de meeste komen juist daar vandaan. Ink, houthakkershirts, hipsters, vans, jordans etc. Jongeren dragen en doen celebrities na en die celebrities komen vooral uit Hollywood.

15 oktober 2014 om 12:36

Hoezo denk je dat? Ik denk niet dat er ruimte is voor drie MLS-clubs in New York. Naast de Red Bulls heb je komend seizoen ook City en dan ook nog de Cosmos erbij? Dat is echt overkill, naar mijn mening.

Daarnaast wat je zegt over dat ze niet in de MLS wouden is ook niet waar. Ze wouden maar al te graag, de club voelde zich groot, maar kon zich niet vinden in de eisen en reglementen van de Mls. Dan doet de club nu alsof zij het slachtoffer zijn, maar dat is niet waar. Hetzelfde als met de topklassers en hoofdklassers die effectief elke plan tot doorstroming bij voorbaat al afschieten en daarna gaan huilen dat de Knvb zoveel eist van ze.

Tenzij de club naar een andere stad zal verhuizen, wat absoluut niet zal gebeuren, blijft de club gewoon in de Nasl.

15 oktober 2014 om 12:58

Ik heb het vooral over de laatste nieuwe hypes en die komen niet alleen uit amerika maar ook uit nl. Wat betreft de celebrities heb je wel gelijk ja. Komt meer neer op verzin iets en ben creatief, maak het peperduur, zorg dat een celebrity het draagt en je bent al binnen.

De zeeuw heeft denk ik niet voor niets op zijn instagram account staan building an empire, oftewel steeds groter en groter worden. Bovenstaande is eveneens juist. Als je 2 miljoen hebt, heb je er liever 4, dan 8. Met 8 miljoen zijn er genoeg dingen die je niet kunt kopen die met 16 miljoen wel kunnen enzovoort. Men wil in bijna alle gevallen altijd meer.

16 oktober 2014 om 23:13

En wat zijn die kleding hypes uit Nederland dan die daarna zijn overgewaaid naar daar?

15 oktober 2014 om 12:52

Amerikanen zijn de meest slecht geklede mensen van de wereld

15 oktober 2014 om 13:02

Dat vind ik toch echt de duitsers haha, die lopen 10 jaar achter of zijn gewoon totaal blijven hangen, maar voor de rest vind ik ook dat die hype niet uit amerika komt, op jordans ofzo na dan, maar die bestaan dan ook al 20 jaar of langer. Marcelo burlon, hba, rick owens, kenzo zijn meer de laatste trends en worden vooral in europa gedragen. Nee op het gebied van kleding vind ik Nederland juist een van de voorlopers.

16 oktober 2014 om 23:22

Geen enkele merk/label die je daar opnoemt is Nederlands.

Rick Owens is een Amerikaan en Hood By Air komt net zoals Pyrex uit de States. En geloof mij de Duitsers in de grote steden zijn behoorlijk met mode bezig. Philipp Plein is pas 36 en zijn kleding is ook in Nederland een hype.

Oud nieuws stond maandag al op voetbal.com, erg slordig weer

misschien leuke speler voor heerenveen of groningen de top zal die denk ik niet meer aankunnen

Hij voegt natuurlijk niets bij Ajax of AZ toe, die tijd heeft hij gehad. Dat is gewoon voorbij. Maar een club als FC Groningen/willem II misschien? Brengt wel veel ervaring en heeft een prima trap in de benen (die was eerst ook beter).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren