Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De website en app van Voetbalzone gaan komende zomer stevig op de schop

Laatste update:

Sinds de oprichting van Voetbalzone in 2001 is er online een hoop veranderd. In de loop der jaren is er ook op het platform veel aangepast, maar de (mobiele) website en app zijn al een poosje toe aan een grondige opfrisbeurt. Daarom zal komende zomer groot onderhoud aan de voor- en achterkant van Voetbalzone uitgevoerd worden.

In de aanloop naar de lancering zal het technische team de komende maanden werken om het vernieuwde platform vorm te geven. Dit betekent dat alle huidige functies kritisch onder de loep worden genomen en ook gekeken zal worden naar wat er nu nog mist. Sommige bestaande functionaliteiten zullen straks plaatsmaken voor nieuwe.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Omdat jij als gebruiker uiteindelijk de grootste belanghebbende bent, wordt deze week een gebruikersonderzoek uitgevoerd om in kaart te brengen wat de wensen van de bezoekers zijn. We nodigen je van harte uit om jouw mening over Voetbalzone te delen en aan te geven wat voor jou echt belangrijk is. Deze feedback zal het uitgangspunt vormen voor de nieuwe inrichting. Daarbij worden onder de deelnemers Amazon-cadeaubonnen van 50, 100 en 250 euro verloot. Deelnemen kan via onderstaande link.

Voetbalzone gebruikersonderzoek

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



ben benieuwd hoe het eruit gaat zien ik vraag me wel af waarom de leeftijden hier van alle leden zijn weggehaald?

wel wil ik bij deze een groot compliment geven naar de medewerkers van VZ.

6 maart 2024 om 15:35

Dankjewel messi_123!

Er zat een foutje in het leeftijdensysteem (je zag je eigen geboortedatum als je een profiel bezocht), daarom is deze functie voor nu onzichtbaar. In verband met de toegenomen privacyregels, was deze informatie sowieso al enigszins onder druk komen te staan.

6 maart 2024 om 15:39

@voetbalzone

Geen dank

ah dan snap ik dat wel, ik heb nog wel aan andere vraag komt de geboortedatum op je profiel nog wel terug of niet meer?

6 maart 2024 om 15:49

In principe hangt dat grotendeels af van dit onderzoek en wat de gebruikers belangrijk vinden. Veel van de oorspronkelijke gebruikersfuncties zijn in de loop der jaren in onbruik geraakt, dus we zijn ook erg benieuwd hoe belangrijk de onderlinge interactie (buiten de comments) nog is.

6 maart 2024 om 15:52



@voetbalzone

Ah oke ben benieuwd!

Fijne dag!

8 maart 2024 om 16:00

Het enige relevante waarvoor VZ nog leeftijden mag verwerken is het aanbieden van gokreclames of het doorverkopen aan derden. AVG technisch zal het er wel uitgaan.

Ik hoop dat er vooral eens wat wordt gedaan aan de vele bugs en andere rariteiten op de website. Duimpje geven kan op iOS al erg lang niet meer, het feit dat je om de paar uur wordt uitgelogd is zeer irritant. De manier waarop reclames en video's de gebruikers worden opgedrongen moet ook echt anders. En hopelijk verandert de clickbait titels ook meteen mee. Dat zou het een stuk meer aangenaam maken.

6 maart 2024 om 16:17

Bedankt voor je feedback. Als je ze invult in het onderzoek, zal er grondig naar gekeken worden.

6 maart 2024 om 16:20

Zeker al gedaan!

8 maart 2024 om 07:30

Die reclames zijn echt veruit het vervelendste onderdeel in de app. Die beginnen altijd automatisch te spelen, ook als je in de trein zit of op je werk.

Zojuist ingevuld. Duurt toch wel echt 10/15 minuten, en dan heb ik redelijk met steekwoorden gewerkt.

6 maart 2024 om 17:00

Thanks voor de effort, heel waardevol!

Het onderzoek is zo opgezet, dat er doorgevraagd wordt wanneer je iets belangrijk vindt. Gezien de omvang van de ingreep, doen we het in dit geval het liefst grondig.

6 maart 2024 om 19:29

Dat kwartier was ik ook zeker kwijt inderdaad. Allicht handig om dit aan het begin alvast te melden. Het is niet zo dat het invullen an sich te lang duurt, maar als je je op 5 minuten instelt, kom je wel van een koude kermis thuis.

Ik ben wel zer benieuwd naar de vernieuwde app straks. Met de appfunctionaliteiten is mijn inziens weinig mis

Zou het persoonlijk fijn vinden als je je eigen berichten snel kan terug vinden en kan zien als iemand op jou heeft gereageerd.
Plus sub gebieden mbt competities/landen en/of supporterscultuur, bv jaren 80/90 etc.
En niet alleen nieuws wat je soms na 1 dag allemaal niet meer volgt.

6 maart 2024 om 21:59

Bij dat eerste sluit ik me zeker aan! Het is soms echt terug zoeken naar een discussie of reactie tussen de artikelen. Zeker omdat er zoveel artikelen over vergelijkbare zaken worden gepost.

7 maart 2024 om 08:21

@salerno1919,

Waarschijnlijk werk je via de app.
Op de desktop scrollt hij automatisch naar het bericht van je waarop is gereageerd. Duurt soms enkele seconden, dat wel. Maar je eigen geschreven tekst is dikgedrukt, waardoor het makkelijk terug te vinden is.

Ik hoop echt dat er een mooie app uit komt rollen over een paar maanden. Ik heb af en toe het idee dat VZ het best een kleine kopie van Reddit zou moeten proberen te maken als het gaat om het reageren. Beter goed gestolen dan slecht bedacht toch? Zorg dat we makkelijk onze eigen reacties terug kunnen vinden, of er eventueel een reactie op is en breid de profielen iets meer uit.

Ik hoop ook dat we de Clubexperts terug gaan zien.

7 maart 2024 om 08:25

Jaaaaa, clubexperts! Dat was fantastisch!!

7 maart 2024 om 09:19

grappig, profielen heb ik juist als 'zeer onbelangrijk' bestempeld. Is toch totaal niet boeiend? Er is uberhaupt toch niemand die er kloppende informatie in zet?
Om snel je eigen reacties te zoeken is Ctr-F een mooie functie

7 maart 2024 om 13:07

@29er, niet als je in de app zit. Via de app is zoeken naar je eigen reactie, zeker als er 100+ reacties onder een artikel staan een kriem.

7 maart 2024 om 13:30

ohja, ook de app gebruik ik niet, vandaar dat ik de problemen niet herken

Leuk onderzoek, je kan vooral aangeven waarom je iets belangrijk vindt, maar niet wat je verbeterd wilt zien worden.
Wat ik het meest irritant vind waar jullie hopelijk iets aan kunnen doen is dat video's automatisch beginnen met afspelen. Zet het op zijn minst op mute

7 maart 2024 om 09:27

@29er,

Maar daar heb je toch een vakje voor, je kan er zoveel inzetten als je wilt

7 maart 2024 om 09:31

welk vakje dan? Ik kreeg alleen maar vakjes bij wat ik belangrijk vond en bij video's aangegeven dat ik het totaal niet belangrijk vond, maar kon het niet toelichten.

Alles wat je positief vond kon je motiveren met een tekstveld, maar als je aangaf dat het totaal onbelangrijk is dan niet. Alsof je alleen maar positieve feedback kon achterlaten

7 maart 2024 om 09:43

29er, nu je het zegt

Ik las je bericht verkeerd, ik dacht dat je bedoelde dat je niet kon toelichten waarom je iets belangrijk vond, maar je bedoelde juist dat je niet kon toelichten waarom je iets onbelangrijk/slecht vond.

Inderdaad wel een puntje voor @voetbalzone om even naar te kijken.
Mij lijkt kritische feedback zeker net zo belangrijk dan positieve feedback.

7 maart 2024 om 11:54

Ha mannen,

Aan het begin van het onderzoek wordt meteen gevraagd welke zaken je verbeterd zou willen zien. Wanneer je de gebruikerservaring negatief beoordeeld, wordt ook doorgevraagd wat je precies frustrerend vindt. Zoals al aangegeven door andere gebruikers, is het onderzoek reeds redelijk omvangrijk. Wanneer we bij ieder type antwoord door te vragen, maakt dat het nog een stuk intensiever. Vandaar ook deze opzet. Om jullie tegemoet te komen, zullen we nog een laatste open vraag toevoegen zodat deelnemers zelf overgebleven zaken nog kunnen benoemen.

7 maart 2024 om 13:34

@voetbalzone,

Jullie site is zo uitgebreid, dat er dingen zijn die niet direct in je opkomen.
Door het invullen van jullie enquête worden er dingen gevraagd waar je van te voren niet aan dacht.
Ik denk daarom dat het beter is om de vraag die je in het begin stelt, helemaal naar het einde te verplaatsen.

7 maart 2024 om 14:30

Dit is nu toegevoegd!

@voetbalzone,

Aanvulling die ik ben vergeten in te vullen:

Een optie om je eigen reactie te verwijderen.
Vanmorgen typte ik een tekst die gereageerd moest worden naar iemand, kon het niet zelf verwijderen, dus nu staat er een leeg tekst vak.

Goed om te horen! Ik vind de site momenteel wel chill maar de app echt belabberd werken.

7 maart 2024 om 11:55

Heb je de laatste update gedownload? Er is de laatste tijd redelijk wat aangepast. Deze zomer komt een geheel nieuwe app.

7 maart 2024 om 12:26

Ah nee, dat is alweer een tijdje geleden. Thanks voor de tip ik ga het checken.

Ik zou overwegen om bijna het hele moderator team eruit te gooien en er gewoon betaalde krachten neer te zetten. Dat zorgt voor een duidelijk beleid aangaande discussies. Dat komt uiteindelijk de discussie en het gebruik ten goede. Nu is het maar net hoe de wind waait wat er goedgekeurd word. Dat vertroebeld enorm en komt het gebruiksgemak niet ten goede. Daarnaast kunnen jullie dan ook de mogelijkheid inbouwen dat de eerste xx aantal reacties van nieuwe leden altijd worden getoetst.

Wellicht ook raadzaam om jullie licht eens op te steken bij bewezen leden in het verleden die nu niet meer reageren. Wat is de reden dat zij zijn afgehaakt? Wellicht via PM hun benaderen.

7 maart 2024 om 14:12



alsof betaalde krachten objectiever zijn. Het blijft mensenwerk, wat dat betreft zijn het net scheidsrechters. Uiteindelijk zullen ze het nooit goed doen en zijn het allemaal hondelullen

7 maart 2024 om 14:28

Als je mensen betaald dan heb je er minder dan nu en krijg je daardoor meer eenduidigheid. Ik vind dat een site als VZ die op alle vlakken professioneler wordt ook op dit vlak moet groeien. Je kunt niet een leidende voetbalsite willen zijn maar een belangrijk onderdeel (het reageren) door vrijwilligers laten gebeuren / beheren. Dat is een dikke middelvinger naar je eigen beleid, gebruiker en adverteerders.

7 maart 2024 om 14:35

Het hele idee is juist dat een zekere vorm van objectiviteit gewaarborgd wordt doordat deze mensen niet bij ons op de loonlijst staan. De tien spelregels zijn voor iedereen gelijk, maar het blijft wel mensenwerk. Zoals 29er zegt: je zult het daarbij nooit goed doen voor iedereen. In dit geval wordt de beoordeling in elk geval gedaan door mensen die zelf lid zijn en snappen waar het overgaat. Een externe, betaalde partij inschakelen zonder voetbalinhoudelijke kennis lijkt ons in elk geval geen garantie voor een verbeterd systeem. Nog los van de vraag of dat haalbaar is.

8 maart 2024 om 01:37

Wat ik vooral erg kwalijk vind is dat bij korte reacties die kritiek uiten op de redactie, deze vaak verwijderd worden (bij mij al een paat keer, maar ook gezien bij andere leden), maar dat leden met een volvgroen randje hierin een voorkeursbehandeling krijgen. Op manier kun je nooit punten scoren, want dan begin je weer op 0. We zijn niet allemaal Japie Krekel die elke dag 100 berichten spamde, en een beetje kritiek hier en daar moet kunnen hoor in deze tijd. Maar een gelijke behandeling van leden zou ik zeer op prijs stellen.

8 maart 2024 om 09:24

Ik haak hier even op in.

Kritiek op de redactie mits inhoudelijk is prima maar hoort niet in een topic. Daarin hoort geen onderscheid gemaakt te worden tussen leden met een vol balkje of niet.

Wij verwijderen dit als het goed is vaak zonder puntaftrek mits het inhoudelijk is en dan krijgt degene ook een berichtje er bij dat dit niet de juiste plek is. Dat is het beleid, mogelijk wordt dat niet altijd 100% opgevolgd maar dat is ons streven.

Redactionele keuzes kan je neerleggen bij het account Voetbalzone of via de mail.

Mocht je vragen hebben omtrent een verwijdering dan kan je dit altijd bespreken met het account Moderators of door een PM te sturen naar een van de Hoofdmoderators persoonlijk.

7 maart 2024 om 15:35

Als jullie mij eruit gooien dan haal je de angel uit mijn bestaan weg. Ik doe het met liefde onbetaald (al was het eindejaarsgeschenk zeker erg leuk) en nog zo objectief mogelijk ook. Geef wel onmiddelijk toe dat ook ik bij sommige reageerders wast eerder 'aan sla', maar dat ik meestal na ampel beraad met mezelf wel tot een eerlijke beslissing kom m.b.t. het modereren.

7 maart 2024 om 16:05

Ik vind jou dan ook wel de uitzondering op de regel, misschien loop ik ook al te lang mee en heb ik een te goed geheugen waardoor ik het vele onderscheid zie. De boodschap die ik aangeef is dat als je wil professionaliseren je een van de belangrijkste onderdelen (het reageerdeel) niet door vrijwilligers kunt laten doen.

7 maart 2024 om 17:12

Dat is toch de vraag. Dat mensen bereid zijn het vrijwillig te doen, zegt juist veel over de commitment en gedrevenheid. Er zijn genoeg zeer professionele vrijwilligers en onprofessionele mensen in loondienst. Ergens meer voor gaan betalen, betekent immers niet per definitie dat de kwaliteit omhoog gaat.

7 maart 2024 om 19:33

Ik denk dat 29er het wel goed omschrijft, het blijft mensenwerk én er blijven altijd persoonlijke afwegingen een rol spelen bij het bepalen wat wel en niet is toegestaan. Ik zal ongetwijfeld zaken anders beoordelen dan mijn mede-moderators, maar dat zal echt niet anders zijn als er betaald wordt. Misschien kun je het met minder mensen uitvoeren en wordt er daardoor misschien iets minder inconsistent, maar uiteindelijk blijft het altijd een kwestie van beoordelen.

En waar je met scheidsrechters een behoorlijk dik boekwerk hebt, met allemaal regels, uitzonderingen en voorbeelden, is dat met taal natuurlijk niet te doen. Daar zit altijd een mate van subjectiviteit in, die per persoon (betaald of onbetaald) zal verschillen.

Daarbij is het ook zo dat er een (zeer) actief overleg plaats vindt tussen moderators, achter de schermen én er is ook een duidelijke structuur waarin er een drietal hoofdmoderators uiteindelijk de "final say" hebben.

Dus als je het oneens bent met een beoordeling, dan staat je altijd de mogelijkheid open om te reclameren en dan wordt er naar gekeken. Dan kan het nog steeds zijn dat een beslissing blijft staan, waar je het niet mee eens bent, maar dat zullen voetballers ook wel eens hebben in een wedstrijd (ondanks dat de scheidsrechters tegenwoordig best prima betaald krijgen).

Daarnaast denk ik dat wat Voetbalzone ook zegt, de kwaliteit van betaalde moderatie is echt niet per se beter dan die van onbetaalde moderatie. Wij moderators doen dit omdat we deze site leefbaar en leuk willen houden, omdat we hier zelf jaren gebruiker zijn geweest (en nog steeds zijn) en dat zo willen houden. Mensen die het alleen doen omdat ze ervoor betaald worden zullen dat anders beleven.

Zou het persoonlijk erg toejuichen als de community iets meer ruimte krijgt voor het bredere debat in de vorm van bijvoorbeeld een sub-forum waar je meer in algemene zin over clubs, spelers of actuele ontwikkelingen kan praten met elkaar. Nu is er soms een hele interessante discussie gaande en wordt deze verwijderd omdat het niet binnen het kader van het desbetreffende topic past.

Goed voorbeeld was een paar weken terug toen er een topic over Kanye was en er echt leuke discussies los barstte over muziek, concerten etc. Ik snap dat hier op het main forum geen ruimte voor is omdat het nog steeds een voetbalforum first is, maar ik denk dat de community die hier dag in, dag uit het forum maken soms ook meer met elkaar zou willen bespreken dan het kader van elk desbetreffend artikel toelaat (denk aan het Tweakers concept waarbij de community vooral op het GOT forum een toegevoegde waarde is).

Verder top dat de app een upgrade krijgt.

7 maart 2024 om 18:24

Voetbalzone heeft ook een forum, maar das niet heel actief geloof ik.

7 maart 2024 om 18:37

Correct me if I’m wrong maar dat forum is al jaren geleden op non-actief gezet toch? Was ook niet te bereiken via de app wat ik gok dat het merendeel van de reaguurders gebruikt om te discussiëren.

7 maart 2024 om 19:45

Dat zou eigenlijk best kunnen. Zie idd geen actuele posts 😬

9 maart 2024 om 18:02

Ja eens, dat is een mooi voorbeeld. Een feest der herkenning was dat wat ook een andere kant van forumleden belichtte. Fijn dat daar de ruimte voor was inderdaad. Ja het vz forum is niet geheel levensvatbaar in de huidige vorm.

10 maart 2024 om 11:10

Het is gewoon jammer dat VZ zo weinig gebruik maakt van hun absolute USP, namelijk de community.

Ik denk dat 90% van de VZ gebruikers puur en alleen VZ bezoekt voor de comment sectie. En of ze nou actief deelnemen in het debat, sporadisch reageren of alleen lezen, bijna niemand bezoekt VZ voor de nieuwswaarde of redactionele huzarenstukjes (al moet ik zeggen dat ik de ‘achtergrond’ of ‘uitgelicht’ stukjes erg kan waarderen de laatste tijd).

En nee, dat is geen sneer naar VZ maar een constatering na jarenlang gebruik van de website. VZ nieuws is niet snel, mist veel, staat bol van fouten en vaak uren later tov concurrenten.

Je leest het nieuws ergens anders en komt dan naar VZ om de comments te lezen of je in het debat te mengen, dat is hoe het gros VZ gebruikt gok ik.

11 maart 2024 om 11:01

De comment-sectie is zeker een belangrijke USP. Tegelijkertijd doe je ons wel tekort als je denkt dat bijna niemand hier komt voor nieuws. Als je bijvoorbeeld de duimpjes (meestal tientallen tot een paar honderd) afzet tegen de views (tien- tot honderdduizenden), blijkt dat ook wel.

Volgens similarweb (een beursgenoteerde webanalysetool) stonden we afgelopen maand op plek 39 van best bezochte sites van Nederland. Daarmee zijn we tevens het best bezochte voetbalplatform van Nederland. We bieden een behoorlijk compleet overzicht van al het voetbalnieuws en daarbovenop hebben we steeds meer eigen producties. De vraag is ook wie je als de concurrentie ziet: bedoel je dan andere gratis platformen of zet je ons af tegen betaalde media? Met een kleiner team duurt het natuurlijk soms langer om alles (netjes) te verwerken als er veel nieuws is. Zeker als je ook steeds meer gratis eigen content maakt.

Overigens is er zeker nog voldoende voor verbetering vatbaar, dus daar zijn we hard mee aan de slag. Op wat voor manieren zou je verder gebruik willen maken van de community?

Toch ff de enquête gedaan. Doe er je voordeel mee. Site is zeker aan herziening toe.

Deze website zit vol met technische fouten, erg irritant. Zoals, De pagina herlaad soms na het openen van een artikel, melding maken van een reactie kan niet meer, meerdere reacties plaatsen zonder de pagina zelf opnieuw te laden zou ook wel eens fijn zijn etc.

Er is duidelijk al jaren niet meer geweest en de onderhoud. De app gebruik ik niet, dat vond ik al helemaal een draak.

Het reageren op de mobiele app is erg irritant! Berichten worden niet geplaatst of opeens bij een andere reactie

Ik zal straks mijn gedachten even delen. Prima initiatief dunkt me,

Ik zie best wel heil in het investeren in de community. Er zijn best wat Vz'ers die ik lief vind, zelfs al zijn ze voor walgelijke clubs Ik zou het zelfs eens aandurven een biertje te drinken tijdens een pot voetbal in een ierse pub ofzo.

Het Fr12 café kan hiervoor een voorbeeld zijn. Die hebben dagelijkse café-topics (zitten wel echt enorme imbecielen tussen). Wellicht een goede plek voor zaken in het wat bredere agglomeraat rondom voetbal en de zinloze clubdiscussies.

Ideetje voor de opzet: Dagelijks een topic openen op de home-page met een paar onderwerpen, waar vervolgens free format over geouwehoerd kan worden (wel binnen de perken van het fatsoenlijke uiteraard). Wellicht haalt dit ook een beetje de angel uit de commentsecties bij andere nieuwsartikelen.

Eindelijk gaat de website en de app volledig op de schop. Dat was echt wel nodig want beide zijn van belabberde kwaliteit. Met name de app is al jaren erg slecht. Hopelijk dat jullie de aankomende periode een mooi product kunnen maken. Want dit is toch wel de allergrootste voetbalwebsite van Nederland. Dus die kwaliteit hoort er ook bij.

Ik als grafisch en webdesigner zou graag het logo van voetbalzone aanpassen. Het 'vz' logo is opzicht simpel. Dat is goed. Met een simpel doordacht logo zorg je ervoor dat je doelgroep het logo begrijpt en onthoudt en dat is juist ook een herkenning. Een ander vorm zou wel fijn zijn bij een nieuw start.

Funmode
/ Tegenwoordig mogen wij als mannen vrouwen niet uitsluiten. Je moet echt overal mee rekening houden. Ook op voetbalsite's. Het 'vz" logo gooien ze op discriminatie naar geslacht.

Een handgeschreven lettertype trek je bijvoorbeeld meer vrouwen dan wanneer je een grover 'vz' lettertype kiest.....

Ik zou dit in toekomst overwegen. Het liefst met regenboog kleuren. Heb je alle partijen blij.

Wat ik irritant vind is dat wanneer je tijdens een post van app wisselt (bijv om iets op te zoeken ter onderbouwing), dat de VZ pagina opnieuw laad en je tekst dus weg is.

Het sponseren van Amazon, je zou maar durven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren