Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De verwachtingen waren destijds torenhoog, maar hij maakte te vroeg de stap'

Laatste update:

Nassim Ben Khalifa werd ooit een waanzinnige toekomst voorspeld, maar het Zwitserse supertalent van weleer ontbreekt op 24-jarige leeftijd op het EK in Frankrijk. De aanvaller, die zeven jaar geleden met zijn land wereldkampioen werd op het toernooi voor spelers jonger dan zeventien jaar, speelt anno 2016 op huurbasis voor het Belgische KV Mechelen.

/

Toenmalige jeugdtrainer René van Eck had Ben Khalifa heel even als tiener onder zijn hoede bij 1. FC Nürnberg, dat hem destijds huurde van VfL Wolfsburg. “De huidige trainer van Wolfsburg, Dieter Hecking, was toen trainer van Nürnberg”, legt hij uit op de website van de NOS. “Hij wilde Ben Khalifa graag hebben, maar ook bij Nürnberg kwam hij niet aan spelen toe. Toen kwam hij bij mij terecht in de onder-19. Veel spelers zouden ongemotiveerd zijn, maar hij niet.”

Wolfsburg stalde Ben Khalifa meerdere keren op huurbasis elders, om hem in 2014 definitief van de hand te doen. Grasshoppers nam hem terug, maar liet de aanvaller een jaar later alweer gaan. Het Turkse Eskisehirspor werd zijn volgende bestemming, maar ook dat werd geen succes. Sinds februari speelde Ben Khalifa dus in België. “Op zijn zeventiende waren de verwachtingen rond die jongen torenhoog in Zwitserland. Vervolgens heeft hij te vroeg de stap gemaakt naar een topclub in de Bundesliga en is hij in de vergetelheid geraakt. Dat is eeuwig zonde”, zegt Van Eck.

Een unicum is dat echter niet. Van de Zwitserse jeugdploeg die in 2009 de wereldtitel vierde, zijn alleen Ricardo Rodríguez en Haris Seferovic aanwezig op het toernooi in Frankrijk. Van Eck sluit desondanks niet uit dat Ben Khalifa het alsnog gaat redden. “Hij is een geweldige prof, ik hoop dat hij het redt. Soms moet je ook een beetje geluk hebben”, besluit hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een goede speler was dit, jammer dat hij de top nooit heeft kunnen bereiken.

Zegt ook geen ruk dus, dat winnen van een jeugd wk.

Gaan we weer Vz.... Granit Xhaka is ook wereldkampioen geworden . En Frederic Veseli speelde toen nog voor Zwitserland, nu voor Albanië, maar zit dus ook op het EK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren