Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Telegraaf onthult ‘duizelingwekkend' aantal clubs dat Babadi wil aantrekken

Laatste update:

Isaac Babadi ligt goed in de markt, zo lijkt het. De middenvelder van PSV beschikt in Eindhoven over een aflopend contract en is met zijn club in gesprek over een nieuwe verbintenis, maar het is nog allerminst zeker dat Babadi gaat bijtekenen. Ondertussen zitten er 23 clubs op het vinkentouw voor het achttienjarige talent, zo schrijft De Telegraaf.

Langere tijd leek het erop dat Babadi zijn contract niet ging verlengen. De creatieveling zag weinig perspectief op een definitieve doorbraak in het Philips Stadion en neeg naar een dienstverband elders.

De wereld ziet er inmiddels enigszins anders uit, zo meldt De Telegraaf. "De laatste stand van zaken is dat het kamp-Babadi na een als positief omschreven gesprek van twee weken geleden een naar verluidt meer perspectiefrijke aanbieding van PSV in beraad heeft."

Ondertussen komt Babadi ook weer aan voetballen in PSV 1 toe. De rechtspoot mocht zondagavond tegen FC Volendam (1-5 winst) een volledige helft meedoen als invaller en scoorde zijn eerste goal in de Eredivisie.

Desondanks is Babadis toekomst ongewis. Aan interesse in zijn diensten is in ieder geval geen gebrek. "Het duizelingwekkende aantal van 23 clubs uit alle Europese topcompetities is op de lijn gekomen voor het binnenkort transfervrije toptalent."

Peter Bosz


PSV-trainer Peter Bosz hoopt dat Babadi kiest voor een langer dienstverband in Eindhoven, maar de oefenmeester zegt geen druk uit te oefenen op zijn pupil. "Daar praat ik niet met hem over. Ik vind het oprecht zijn keuze die hij moet maken met zijn management en zijn familie."

"Het enige wat wij kunnen doen, is hem een podium geven en de liefde dat we heel graag met hem werken. Dat we laten merken dat we blij zijn dat hij hier is. Maar ik lig er echt niet wakker van, hoor", besluit Bosz.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijk, gewoon een getal roepen zonder enige onderbouwing. Valentijn is geen journalist maar meer een schrijver voor een roddelblad. Desondanks zullen er vast een groot aantal clubs zijn die achter deze talentvolle transfervrije jongen aan zullen zitten!

12 februari 2024 om 19:56

Dat is mogelijk, maar het is ook heel goed mogelijk dat z'n broer/zaakwaarnemer dit naar De Telegraaf lekt. Hoe dan ook lijkt het me een publiekelijk geheim dat er meer dan genoeg interesse in die jongen zal zijn.

12 februari 2024 om 22:48

Een "riooolrat" noemen we dat in de volksmond.

Tsja, heb nog steeds het gevoel dat dit gaat uitdraaien op het Brobbey scenario. Zo lang mogelijk Psv aan het lijntje houden om de andere biedingen zo hoog mogelijk te maken, nu die andere clubs hem ook weer goed in het eerste zien spelen. Heb het idee dat die jongen zelf gewoon wil blijven, maar de mensen om hem heen het liefste een klapper willen maken. In dat interview afgelopen weekend met hem was dat ook een beetje schrijnend tussen de regels door te horen. Hij zei eerst al dat hij op 1 lijn moest komen met de met de mensen om hem heen en toen hem werd gevraagd of 'ie wilde blijven zei hij iets als 'daar ga ik niet over'. Eeuhmmm dat is juist wel iets waar hij en alleen hijzelf uiteindelijk over gaat haha.

Tja dit is een beetje de NLse aanpak, heel gedimd. In andere culturen zouden ze een charmeoffensief starten en Babadi's kamp echt warm maken voor een langer verblijf. Daar hoop ik overigens ook op, het zou de beste keuze zijn momenteel. En PSV mag hem ook flink belonen als hij voor hun kiest.

Mocht hij transfervrij vertrekken dan raad ik een subtop club team in de BL. Ik zie veel jongens van verschillende nationaliteiten daar tot bloei komen. Misschien een RB Leipzig ofzo.

12 februari 2024 om 19:36

In andere culturen was Babadi al met pek en veren van het sportpark verdreven bedoel je? Een 18-jarig talent die een grote club als PSV al meer dan een jaar lang aan het lijntje houdt. Ik denk dat het heel uniek is dat men in Eindhoven zoveel geduld met hem heeft (en in mijn ogen veel te veel)

12 februari 2024 om 19:55

Klopt. Ik heb het idee dat PSV met zich laat sollen in de hoop dat hij alsnog bijtekent, maar als die jongen echt had gewild, was er allang een handtekening gezet. Die jongen laat zich waarschijnlijk beinvloeden door zijn omgeving of hij denkt zelf al veel verder te zijn dan hij in werkelijkheid is.

12 februari 2024 om 20:00

PSV mag ook wel een hand in eigen boezem steken. Zijn contract liep nog een jaar voor zijn optredens in de JC schaal en Sturm Graz. Ze hebben een behoorlijke inschattingsfout gemaakt tijdens het beoordelen van zijn potentie.

Het is nu zijn goed recht om rond te kijken sinds PSV ook lang wachte om te verlengen. Nu aan PSV om te laten zien dat ze hem graag willen. Zowel op het veld als financieel.

Als ik zie hoe de Qataris of heel Frankrijk zijn best deed om Mbappe bij PSG te houden. Of hoeveel sommige Turkse of SA clubs doen om spelers echt gewild te voelen, dan vind ik dat NLse clubs daar van kunnen leren.

12 februari 2024 om 20:22

Je kan ook te ver gaan in het paaien van voetballers, van wie er een behoorlijk aantal in meer of mindere mate narcistische trekken hebben gekregen, juist doordat er altijd tegen hen is geslijmd, juist doordat ze zo gepamperd zijn enz.

Het is leuk als Babadi bij PSV blijft maar als hij weggaat houdt PSV niet ineens op met bestaan.

12 februari 2024 om 20:30

Nou nee, dat gedrag van Qataris en PSG inzake Mbappé moeten de NL clubs zeker niet als voorbeeld nemen, dat zou de doodsteek voor het voetbal zijn. PSV moet gewoon een marktconforme aanbieding neerleggen voor een 18-jarig talent en dan zeggen "graag of niet". Als Babadi zijn toekomst wil laten verpesten door zijn entourage met dollartekens in de ogen wens ik hem veel succes elders, waarschijnlijk verpieterend op de bank. Die jonge spelers zouden beter moeten weten, voorbeelden genoeg.

12 februari 2024 om 20:45

Dan is de doodsteek al geweest, moet ik je helaas melden.

Tijden zijn veranderd het is geen pre-Bosman arrest tijdperk en spelers/zaakwaarnemers hebben met de jaren meer en meer geleerd hoe de macht in handen te nemen. Door slimme constructies in contracten, clubs tegen elkaar laten opbieden, noem het maar op. Als PSV niet meegaat dan worden ze achter gelaten. Ze zijn geen absolute top om zo'n houding in te nemen.

Inzake eerdere talenten die te vroeg zijn vertrokken bij PSV - ik vind dat PSV daar ook heeft verloren. Tuurlijk die jongens hebben hun carrière verpest maar PSV heeft veel tijd besteed om hun op te leiden naar het eerste team en hopelijk een mooie transfer te maken. In veel gevallen zouden die jongens zeker wel de (sub)top hebben gehaald en PSV met een mooie zak geld achter laten.

Tijden zijn nu anders. Jongeren zijn nu anders en dan kan je niet met de doorsnee nuchtere NLse aanpak aankomen.

Kamp Babadi gooit nogmaals een hengeltje uit, morgen zien we vast bericht van Romano op twitter dat er veel interesse is en ondertussen heeft Babadi positieve gesprekken met PSV. PSV moet die jongen een deadline geven en anders net zoals Misehouy bij Ajax hem afzonderen tot de zomer.

Dit getal zal wel uit de lucht gegrepen zijn of van z'n opportunistische zaakwaarnemer komen, maar dat er genoeg clubs geinteresseerd zijn in Babadi, dat geloof ik direct. Het kan ook tevens de carriere van die jongen kosten. Dan kun je nu misschien wel leuk cashen, maar als je vervolgens drie seizoenen nauwelijks aan de bak komt, ben je op je 22ste nog steeds dat talentje van 18 jaar (kwalitatief gezien).

Ik snap ook niet dat die jongen zich zo laat beinvloeden. Als je bij pakweg een FC Twente had gespeeld voor hooguit een paar ton, had ik deze keuze nog wel kunnen begrijpen. Echter zou een verlenging bij PSV ook voor een heel mooi salaris zorgen en bij PSV is de kans op speeltijd veel groter dan de clubs die zijn kamp waarschijnlijk in overweging nemen.

Ik snap in deze ook niet dat je je belangen laat behartigen door iemand die weinig ervaring heeft in dat vak en zelf min of meer een mislukte carriere gehad heeft. Die gaat hiervan willen profiteren en vaak zie je dan toch dat die zaakwaarnemers voor zichzelf kiezen en hun client daarvoor gebruiken. Kennelijk is die jongen makkelijk te beinvloeden en heeft zijn omgeving dollartekens in de ogen.

En toch kan ie voor zn ontwikkeling beter blijven, dunkt me. Zijn voorgangers, PSV talentjes die vertrekken, hebben meestal weinig succes.

Het "voor zijn ontwikkeling beter om te blijven" argument lijkt valide, maar is niet per se doorslaggevend. En als een talent overtuigd is van zijn kwaliteiten, en kennelijk is hij dat, en weet dat er veel vraag is naar zijn diensten, wat let hem dan om een absolute topaanbieding te verlangen van zijn werkgever. De tijd van wij bepalen wel even hoe lang we je binnen onze salarishuishouding "klein" houden is wel voorbij, dunkt me. Als PSV niet doorpakt, helemaal prima om dan verder te kijken. Vind ook dat hij bij Ajax beter op zijn plek zou zijn, maar anders komt hij vast wel op zijn pootjes terecht. Al die betweters die wel even weten dat als hij niet bijtekent, zijn carrière gedoemd is te mislukken, leven nog in de vorige eeuw. Een Xavi Simons kiest ook voor zijn eigen ontwikkeling en geluk, en we kunnen toch echt niet zeggen dat hem dat slecht afgaat. Maar neen, hij had bij PSV moeten blijven, want dat was beter geweest voor zijn eigen ontwikkeling haha. Spelers zijn tegenwoordig bij uitstek in staat goede weloverwogen keuzes te maken. Ben benieuwd of Babadi eruit gaat komen met PSV. Denk eigenlijk van niet. Ook prima dus.

12 februari 2024 om 22:36

Simons is toch wel echt een ander verhaal. Ook veel PSV fans zagen dat hij nog een stap kon maken, alleen niet naar een PSG. Leipzig was wat dat betreft een verrassing en getuigde van een keuze van iemand die verstandig nadenkt over zijn carrière, ook al was dat voor ons PSV fans even slikken (vooral ook door die lage clausule). Babadi heeft in dit geval gewoon een uitstekende club waar hij zich goed kan ontwikkelen. Tuurlijk, dat kan bij Ajax ook, maar ook daar zal hij niet gelijk Taylor uit de basis spelen (om voor mij onduidelijke redenen). Het getuigt in zijn situatie vooral op ongeduldigheid op financieel en/of sportief vlak. Echter, alleen de allergrootste talenten maken op hun 18e structureel meer minuten in de grotere competities bij de clubs die hij, waarschijnlijk, overweegt. De Eredivisie is wat dat betreft nou eenmaal een perfecte competitie en al helemaal voor een Nederlandse jongen die er mee bekend is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren