Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Mos verrukt van Ajacied: ‘Zijn linkerbeen is een pistool’

Laatste update:

Aad de Mos denkt dat Ajax mooie jaren tegemoet gaat, als het de huidige kern intact weet te houden. De trainer in ruste zag de Amsterdammers afgelopen weekend met 3-1 winnen van FC Utrecht en zal ook donderdag kijken, als Ajax het opneemt tegen Vitesse in de achtste finales van de KNVB Beker. De Mos kijkt daarbij met extra aandacht naar één van zijn absolute favorieten: Arek Milik.

/

De van Bayer Leverkusen gehuurde spits was dit seizoen in achttien wedstrijden (Eredivisie, KNVB Beker en Champions League) reeds goed voor zeventien doelpunten. Daartussen zat een zesklapper in de tweede bekerronde tegen JOS Watergraafsmeer. In die wedstrijd, in het Olympisch Stadion, viel De Mos als een blok voor de Poolse aanvaller. “Milik scoorde er toen op los en aan de manier waarop hij de doelpunten maakte, kon je zijn talent al zien. Hij koos steeds precies de juiste hoek. Daarnaast is zijn linkerbeen een pistool”, klinkt het complimenteus in gesprek met Ajax Showtime.

Milik is echter niet de enige die De Mos kan bekoren: ook Davy Klaassen heeft hij hoog zitten. De middenvelder is al sinds de jeugd De Mos’ favoriet, onthult hij. Maar mocht het van een vertrek van Klaassen komen, dan hoeft Ajax zich in de ogen van De Mos geen zorgen te maken. “Er loopt momenteel veel talent rond in de jeugd. Donny van de Beek komt eraan, net als bijvoorbeeld Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri en Robert Muric. Wat dat betreft gaat Ajax mooie tijden tegemoet.”

Verwacht jij een mooie toekomst voor Arek Milik bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
18 december 2014 om 19:31

Helemaal mee eens, vastleggen voor lange tijd. Gaat een hoop goals maken! Goede lichting komt eraan bij Ajax, dus als deze jongens bij elkaar blijven ziet de toekomst er rooskleurig uit!!

18 december 2014 om 19:49

Absoluut! 2,5 miljoen gewoon lachend op tafel leggen, en bedanken voor de prettige samenwerking. Koopje van het jaar!

Het is maar te hopen voor Ajax dat ze Milik kopen aan het einde van het seizoen. Of kan Leverkussen niet moeilijk gaan doen?

18 december 2014 om 17:20

Ajax heeft sowieso de eerste optie tot koop en als ik het niet verkeerd heb dan is er ook al een bedrag vastgesteld in het huurcontract mocht Ajax hem willen kopen.

18 december 2014 om 18:09

2.5 miljoen moet ie kosten volgengs het contract

18 december 2014 om 17:22

Ajax heeft al een bedrag afgesproken met Bayer dus alleen Milik kan zelf moeilijk doen als Ajax besluit hem te kopen. Al verwacht ik dat het goed komt want Milik heeft zelf al aangegeven graag te blijven.

18 december 2014 om 17:29

Volgens mij is er zelfs al sprake geweest van een akkoord tussen Ajax en Milik. Dan zou Ajax alleen formeel nog de optie tot koop moeten lichten waarin, als ik me niet vergis, een vast bedrag van 1,5 miljoen euro staat.

Als dat daadwerkelijk zo is, en Ajax licht de optie tot koop niet, dan eet ik m'n schoen op. Liever 10 keer 1,5 miljoen euro besteden aan Milik, dan nog 1 keer 4 miljoen (of hoeveel die ook heeft gekost) voor een Sigthorsson.

18 december 2014 om 17:37

Of vd Hoorn haha

18 december 2014 om 17:41

Er zijn 3 bedragen genoemd over de prijs van Milik.
Ze hebben een optie tot koop in het contract dus zij zullen de eerst mogelijk zijn om hem te kopen. Als er in elk geval wordt voldaan aan het bedrag dat in het contract staat. De 3 genoemde bedragen zijn "rond" de 3 miljoen, "rond" de 4 miljoen en 2,8 miljoen. Ajax is goed gek als ze hem niet kopen. Zelfs voor 4 miljoen is het een buitengewoon goede deal.

Daarna is het natuurlijk aan Milik, maar hij heeft al meerdere keren aangegeven graag te willen blijven. Dus dat lijkt mij een formaliteit.

Daar zeg je het Aadje, de truc is om deze kern lang genoeg bij elkaar te houden. Maar of dat mogelijk is ? Gaat dat wel lukken dan is overwinteren in de CL zeker haalbaar met een beetje gunstige loting.

18 december 2014 om 17:32

Dat is niet realistisch als je de voorbije seizoenen bekijkt. 4 landstitels op rij gaat natuurlijk niet onopgemerkt blijven in europa en 5 op rij helemaal niet. Bij een bod van 20 miljoen op klaassen zal ajax echt geen nee op zeggen. En dus moet je weer opnieuw gaan bouwen. Ajax gunt zijn spelers nu eenmaal te gemakkelijk een transfer.

18 december 2014 om 18:25

Is toch vrij logisch. Als Ajax continu moeilijk doet wanneer ze een goed bod krijgen op een speler dan zullen de jeugd spelers wel 2x nadenken voordat ze bij Ajax verlengen.

Als Ajax zich gewoon goed opstelt wanner een goede club aanklopt met een goed bod dan zullen jeugd spelers er geen probleem mee hebben om flink te verlengen.

18 december 2014 om 19:20

Ajax niet nee, maar Davy zelf wel. Hij heeft duidelijk laten weten dat hij wil blijven, om samen met de kern iets moois neer te gaan zetten.

Linker been als een Pistool en rechter been van slagroom...

Waarom trainen ze daar niet wat meer op

18 december 2014 om 17:32

Juist Ajax staat erom bekend om op hun zwakke been te trainen..

18 december 2014 om 18:11

Zullen ze vast doen maar dat lukt niet zomaar even in 6 maanden denk ik zo

Uth is de beste spits van Nederland volgens Gijpie, omdat ie even 2x scoort tegen Nac. Zelfs Siggy scoorde daar een hattrick tegen, programma VI slaat al lange tijd nergens meer op qua inhoudelijke informatie.

Aad de Mos heeft meer inhoud dan de heren aan tafel op de maandag en vrijdag avond.

18 december 2014 om 17:25

Vind je Milik dan beter zeker? Vind het ook wel weer meevallen hoor....

18 december 2014 om 17:31

Denk dat mensen in het buitenland met mij eens zijn, als ik zeg 'golden boy'..

18 december 2014 om 17:32

Milik is zeker veel beter dan Uth, lijkt me vrij duidelijk.

18 december 2014 om 17:35

Golden boy nog wel, jezus... Weer een Ajax talentje die gehyped wordt? Wat heeft hij nu werkelijk laten zien?? Een paar goaltjes tegen een paar matige ploegjes. Kom op man, niet overdrijven.

Begrijp me niet verkeerd, hij lijkt mij ook een prima speler, maar moet nog alles bewijzen. Scoor tegen Warschau maar eens een paar x, dan ben je echt van waarde voor Ajax.

18 december 2014 om 17:38

Alsof jullie überhaupt Uth ooit hebben zien spelen.. En De Mos kennis van zaken? Kom nou..

18 december 2014 om 18:14

Vind Milik een verademing maar in deze discussie zou ik toch Uth zeggen.
Milik doet het, zeker met het oog op de vorige spitsen, heel goed en kan als hij zo doorgaat Uth voorbij op de topscorderslijst gaan.

Het is lastig te vergelijken maar voor een spits die niet bij de top-5 speelt scoort hij aardig wat

18 december 2014 om 18:15

Bedoel jij diezelfde mensen in het buitenland die deze Golden Boy altijd op de bank zetten?

18 december 2014 om 18:30

Overdrijven is ook een vak. Ik ben ook gecharmeerd van Milik. Maar Mark Uth doet het ook heel erg goed en is qua mee voetballen sowieso al verder.

18 december 2014 om 19:56

Ik denk ook dat uth beter is hoor, in ieder geval veelzijdiger en completer. Daarnaast heb ik hem goals zien maken van niveau kluivert. Daar droop de klasse echt van af.

18 december 2014 om 20:22

Wilshere@, Milik moet bewijzen tegen Legia en Uth speelt geen eens Europees-voetbal?? Man.. man schaamje!

18 december 2014 om 20:36

Heb ik het over Uth en de vergelijking met Milik? Schaam jij jezelf lekker joh.

18 december 2014 om 23:01

@wilshere

Millik scoorde tegen Duitsland tijdens de EK kwalificatie, je wilt de wereldkampioen toch geen matig ploegje noemen?

19 december 2014 om 00:01

Golden boy Milik? Dat is dan de 37849ste golden boy... Kom op, gewoon talent maar geen supertalent. Uth laat soms hele mooie dingen zien maar is nog wisselvallig. Milik idem, speelt steeds weer wat beter maar soms denk ik echt wat is hij aan het doen? Als hij met rechts schiet, schiet ik in de lach...

Ik begrijp niet waarom Ajax zo lang ermee wacht om hem een contract aan te bieden?

18 december 2014 om 17:33

Mag pas in Januari toch?

18 december 2014 om 18:00

Misschien, feit is dat ze hem misschien beter niet moeten ophemelen. Die jongen is ook niet gek. Bij Bayer L. niet spelen en denken dat je niet goed bent. Naar een Eredivisie topspits. Kans dat hij nu nog voor veel jaren gaat tekenen, is hoogst onwaarschijnlijk, want andere clubs zien dit ook. Je kan hem altijd een voorovereenkomst laten tekenen. Gebeurt ook altijd bij spelers die transfervrij zijn en in het lopende seizoen al bij andere club tekenen. Het lijkt daarom wel of Overmars beetje laks is in zulke dingen... Kost een club veel geld iig

18 december 2014 om 18:28

Meestal worden er bij een huur met optie tot koop afspraken gemaakt over wanneer je de optie mag activeren.

Daarnaast zou Ajax dom zijn om na een paar leuke wedstrijden direct de optie tot koop te activeren. Stel hij speelt de komende 6 maanden opeens als een natte krant. Of wat als hij volgende maand iets scheurt en er 12 maanden uit ligt?

Er zal met Leverkusen gewoon een datum afgesproken zijn en dat zal ergens volgend jaar zijn.

18 december 2014 om 17:56

Waarom zou je je nu al ergens aan verbinden? Die overeenkomst loopt echt niet weg en nu tekenen zou alleen maar financiële risico's met zich meebrengen.

18 december 2014 om 18:43

Omdat je wel leuk een optie tot koop kan hebben, maar als de speler zelf geen zin heeft om te tekenen bij ajax of maar voor 2 jaar, omdat hij dan a la Kishna liever naar buitenland gaat om daar in een betere competitie te voetballen / geld kan krijgen. Nu mag dat best, maar dan het liefst met een meerjarig contract, omdat hij nu nog niet zover is dat hij die intenties heeft.

Milik is de eerste spits in pak en beet 10 jaar die echt dodelijk is, geen dribbel, geen mooiigheid, gewoon bam goal, op naar de volgende.


Op dit moment doet hij me meer denken aan Huntelaar dan welke andere Eredivisiespeler dan ook.

18 december 2014 om 17:51

Ik denk niet dat hij het niveau van huntelaar zal halen. Echter ben ik wel gecharmeerd van hem, en typische goalgetter. Kan samen met luuk de jong en kazim uitgroeien tot beste spits van de ed.

18 december 2014 om 17:58

Kazim... Dat die bij een top3 ploeg speelt betekent niet dat het automatisch een top3 spits is.

18 december 2014 om 18:28

Huntelaar begon op zijn 23e bij Ajax, Milik is nu 20.
De statistieken Milik zijn weliswaar op slechts weinig wedstrijden gebaseerd, maar op dit moment zijn ze gelijkwaardig. Huntelaar scoorde 76 keer in 92 wedstrijden (0.82 goals per wedstrijd) en Milik 8 keer in 10 wedstrijden (0.80) in het eerste (minuten per wedstrijd weet ik even niet, maar ik gok dat deze alleen maar in Huntelaars nadeel spreken).

Hierbij zou je eigenlijk nog in je achterhoofd moeten houden dat Milik 3 jaar jonger is.
Nou kun je zeggen andere tijden sport, maar ik acht Milik er oprecht toe in staat.

18 december 2014 om 19:53

Dat van Kazim was natuurlijk een grapje, hoewel hij het niet slecht deed gister!

En je zegt het zelf al: die moyennes zijn natuurlijk totaal niet te vergelijken.

Wat je punt verder is met dat Huntelaar pas op zn 23e kwam bij Ajax, snap ik ook niet zo. Daarvoor schoot hij al alles kort en klein bij Heerenveen.

Ik vind het jammer dat ik nu anti-Milik optreedt, omdat ik het een leuke spits vind.

Maar je onderschat Huntelaar enorm als je nu al de vergelijking denkt te kunnen maken tussen deze 2.

Zijn cijfers bij Oranje zeggen wat dat betreft genoeg: jongens als Rvn, Kluivert en vbasten kunnen niet tippen aan zijn moyenne. Dan is het wat ongeloofwaardig om nu al in te kunnen schatten dat Milik zijn niveau kan halen.

Hij heeft een goed linkerbeen en een uitstekend gevoel voor ruimte. En hij is ook sneller dan hij lijkt. Nu nog zien of hij ook tegen sterke tegenstanders kan scoren, want dat heeft hij nog niet gedaan. Maar ik heb daar alle vertrouwen in.

Ajax staat zeker een mooie toekomst te wachten met louter eigen jeugdspelers, waardoor er geen aankopen hoeven worden gedaan en kunnen de inkomsten worden gebruikt om in de jeugdopleiding te stoppen. Mogelijk kan ook het stadion grotendeels ajax eigendom worden. En het salarisplafond omhoog.
Ik zit nu al met smart uit te kijken tot dat de A1 spelers door gaan breken in het eerste. Over twee jaar speelt ajax met louter spelers uit de eigen opleiding. Zie opstelling.

vd.hart
tete
leyder
denswil
riedewald
vd.beek
bazoer
nouri
muric
el idrissi
cerny

Uth van Heerenveen is een betere spits. Een stuk completer en meer gerafineerd

Uth beter hou op zeg milik is 2 klassen beter

2.8 miljoen kan ie overgenomen. En volgens mij wilt Ajax en Milik een samenwerking tot 2018. Dus ziet er goed uit

Een spit zoals El Ghazi en Kishna zie je niet zo snel echte helden maar zoals Milik die zie je bijna nergens dat is wel echt een grote held


zit naar ajax-vitesse te kijken maar uth is wel 3 klassen beter,
nog geen 100.000 voor millik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren