Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt lacht om bizar gerucht in Italiaanse media: ‘Een wild verhaal’

Laatste update:

Matthijs de Ligt begint langzaam maar zeker te wennen aan zijn nieuwe omgeving bij Juventus. De Nederlandse centrumverdediger gaf zondagavond een strafschop weg in de topper tegen Internazionale, maar stapte uiteindelijk wel met Juventus als winnaar van het veld (1-2). De Ligt geeft maandag toe dat hij een onwennige start kende bij Juventus, na zijn zomerse komst van Ajax.

De stopper werd door de plotselinge en langdurige blessure van Giorgio Chiellini razendsnel voor de leeuwen gegooid door trainer Maurizio Sarri. Hij maakte fouten tegen onder meer Napoli (4-3 zege) en Fiorentina (0-0), maar begint het vertrouwen van het Italiaanse voetbalpubliek langzaam maar zeker voor zich te winnen. "De belangrijkste les die ik tot nu toe geleerd heb bij Juventus, is dat je zelfvertrouwen moet hebben", vertelt hij maandag desgevraagd aan NU.nl. "Ik merkte in het begin aan mezelf dat ik er heel erg mee bezig was om geen fouten te maken. Dat moet je natuurlijk juist nooit doen. Zo heb ik nooit gespeeld. Daar lag de focus in de eerste weken te veel op."

De Italiaanse pers is niet altijd mals voor De Ligt. Zo zou hij op een speciaal dieet gezet zijn door Sarri om zo op gewicht te blijven. "Haha, dat is echt een wild verhaal", reageert De Ligt op dat gerucht. "Nee, ik verbaas me er niet meer over. Soms denk ik wel van: hoezo dit nu weer? Dan heb ik voor mezelf een goede wedstrijd gespeeld, maar dan is het blijkbaar toch weer niet goed genoeg. Maar goed, dat zijn ook maar meningen. Ik moet van mezelf weten wat ik goed en fout doe, en dat weet ik dondersgoed."

De Ligt geeft tot slot toe dat de blessure van Chiellini ervoor gezorgd heeft dat zijn eerste maanden bij Juventus anders zijn verlopen dan op voorhand gedacht. "Elke speler die nieuw bij de club komt, moet de tijd krijgen om zich te kunnen settelen in het team. Juventus had met Chiellini en Bonucci al twee geweldige verdedigers. Het idee was om mij rustig in te passen. Dat is anders gelopen. Het is uiteraard fijn dat ik speel, maar je wordt wel meteen in het diepe gegooid. Dat is voor mij een heel mooie uitdaging", besluit hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon je ding doen zoals je afgelopen seizoen hebt gedaan en alles komt goed. Geweldig talent nog altijd.

7 oktober 2019 om 19:51

'Nog altijd', alsof hij inmiddels pardoes 23 is en het al 2 jaar niet heeft laten zien. Haha. Ik weet dat je het niet zo bedoelt overigens.

7 oktober 2019 om 19:53

Bij moet natuurlijk op iedere mening persoonlijk ingaan. Wat een l*l!

7 oktober 2019 om 20:16

Ho, die laatste moest niet in deze thread.

7 oktober 2019 om 20:00

Valt me voornamelijk op dat de verdediging bij Juve heel veel achteruit loopt i.p.v. druk zet, hierin zie je dat de Ligt onwennig is en daardoor zijn positie verliest. Kwestie van tijd, heb vertrouwen in hem. Hoewel ik van mening ben dat het beter was om Demiral of Rugani op zijn positie te zetten. Zijn toch beide gewend en bekend aan de serie A. Of Bonucci juist naar links en de Ligt vertrouwd rechts.

Die jongen wordt straks een gruwelijk complete verdediger. Doordat hij links staat leert hij ook steeds beter over links verdedigen en passen.

7 oktober 2019 om 20:15

Ik denk zelfs dat een hoop “lompe” acties zoals gisteren de handsbal er eentje van is komt doordat hij op linksstaat, en daardoor anders moet staan dan wanneer iets meer naar “achteren” staat als de bal van links komt en je bent rechter centrale verdediger

Net als Cillesen eentje die niet tegen kritiek kan. Vorig seizoen ook toen hij een dramatische wedstrijd speelde en Helène hem ermee confronteerde, schrok hij zich een ongeluk. Kritiek is hij niet gewend.Maar natuurlijk is dat Dieet-gerucht iets vreemds. Je ziet aan alles dat hij gewoon fysiek topfit is.

7 oktober 2019 om 19:52

Inderdaad. Hij reageert hier schandalig. Ridicuul is het gewoon, dat hij zegt dat al die uitspraken 'ook maar meningen' zijn. Echt, schande! Hoe durft 'ie.

7 oktober 2019 om 19:53

Wat loop jij nou te brallen? De Ligt is juist altijd de eerste geweest die realistisch naar een slechte wedstrijd kan reflecteren.

7 oktober 2019 om 19:53

Nee in heel zijn jeugd en beginjaren heeft hij geen last gehad van kritiek. Ook niet toen hij net in het Nederlands Elftal werd gegooid en we (mede) daardoor de eindronde hebben misgelopen. Schei toch uit joh, met die domme praat.

7 oktober 2019 om 19:56

Ik vindt juiste dat hij heel volwassen omgaat met kritiek over zichzelf en/of het team en op zo'n jonge leeftijd en daar kunnen de meeste nog een puntje aan zuigen.

Die media enz zeikt hem af.
Oké het is een hoop geld wat ze betaald hebben maar hij is nog maar jongen, een jongen die heel volwassen overkomt in zijn doen en laten en zelf wel weet wat hij kan.
Ik geloof er nog steeds in dat hij een topper gaat worden.

Gisteren schrikbarend veel positieve reacties over De Ligt gekregen. Heb me toen serieus afgevraagd of we wel dezelfde wedstrijd gekeken hadden, wat was hij slecht.

Zelfs Bonucci heeft gezegd dat hij nog moet wennen aan het verdedigen van Sarri. Hij krijgt gewoon een snelcursus verdedigen, en daar horen fouten bij

Komt wel goed met deze jongen, barst van het talent en niet te vergeten hij is ook nog zo jong. Mede daarom mag fouten maken ook nog wel en ben ervan overtuigd dat dit met zijn mentaliteit wel goed gaat komen. Kijk maar hoe hij zicht heeft hersteld na zijn eerste wedstrijden bij Oranje.

Ik kan me nog herinneren hoe de media en supporters reageerden toen Danny Blind als bondscoach De Ligt voor de leeuwen gooide en hij in een cruciale wedstrijd door het ijs zakte. Dat zou een serieuze knauw zijn geweest voor De Ligt zijn carrière en het was nog maar de vraag hoe hij daar uit zou gaan komen. Of zijn sterke mentale gestel geen deuk opliep hierdoor en hoe groot zijn potentie nou eigenlijk echt was. Enkele jaren later weten we hoe dat gelopen is. Ik maak me dan ook echt geen zorgen om De Ligt. Hij heeft even een periode nodig om te wennen, wat helemaal niet gek is bij zo'n grote stap en op die nog altijd erg jonge leeftijd. Over een paar jaar zien we wel weer waar hij staat, ik denk en hoop ergens bovenin een lijstje van beste verdedigers ter wereld op dat moment.

Sarri zet de Ligt op een speciaal dieet.dat Driessen niet de enige journalist is die maar wat raak lult moge duidelijk zijn.

De Ligt en Demiral worden beide grote verdedigers, alhoewel de Ligt natuurlijk verder is wil ik ze binnenkort wel samen zien spelen. Zijn 2 bikkelharde jongens die alleen maar beter zullen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren