Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Haan licht toe: 'Ja, daar zaten ook doodsbedreigingen bij'

Laatste update:
/

De Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur staat ook komend weekend ongetwijfeld garant voor verhitte emoties, maar Foppe de Haan hoopt dat het dit keer binnen de perken blijft. Voor aanvang van de laatste ontmoeting, begin november, werd hij zelfs met de dood bedreigd door fans van de rivaal uit Leeuwarden.

Dat nieuws kwam destijds al naar buiten, maar De Haan hield zijn kaken toen op elkaar. Vrijdagmiddag praatte hij wel over het heikele thema. “Je hebt prima Cambuur-supporters maar er zijn er die veel te ver gaan”, verkondigde hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Er zaten ook doodsbedreigingen bij. Ik trok me dat niet zo aan maar mijn vrouw wel. Heel vervelend.”

Voor de tweede Friese broedertwist van dit seizoen is het vooralsnog rustig. Beide teams staan zondagmiddag om 14.30 uur tegenover elkaar in Leeuwarden. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting in de Friese hoofdstad in een 2-1 overwinning voor Cambuur. De eerste wedstrijd van dit seizoen, in het Abe Lenstra Stadion, werd met 2-0 gewonnen door Heerenveen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
29 januari 2016 om 16:54

Yup, huilen omdat je zo hebt genoten van je elftal en het vak zo ontzettend prachtig vindt bij de club van je leven is belachelijk. In onze maatschappij is het juist normaal, puur ter provocatie hoor, om je emotie te tonen in levensbedreigende doodsbrieven.

Huilen om sportgenot, dat slaat echt nergens op zeg.

29 januari 2016 om 17:05

Hou toch op man.. Foppe is niets meer dan een publiciteitsgeil mannetje die maar wat graag Cambuur in een kwaad daglicht stelt. Wat voor nut heeft het om een half jaar na dato, alsnog te beginnen over deze zogenaamde bedreigingen? En wie zegt dat deze gedaan zijn door Cambuursupporters? Bovendien moet hij zich niet aanstellen en zich gewoon met zijn eigen club bezig houden..

29 januari 2016 om 17:10

Wie daarover begint? De pers uiteraard, want die stellen de vraag.

29 januari 2016 om 17:23

Zegt iemand met Henk de jong als trainer
Als er iemand altijd voor de camara loopt de geilen op de supporters is hij het wel

29 januari 2016 om 17:36

''de Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur staat ook komend weekend ongetwijfeld garant voor verhitte emoties, maar Foppe de Haan hoopt dat het dit keer binnen de perken blijft.''

Vandaar dat hij er over begon, en een journalist heeft vast de vraag voorgeschoten.

Verder, vind jij dat hij zich niet zo moet aanstellen? Als hij serieus een doodsbedreiging heeft ontvangen, snap ik echt wel dat hij, zeker met zijn leeftijd, er niet bepaald blij mee is. Een doodsbedreiging is op zichzelf al triest, laat staan voor een reden als dit, een sport....

Verder ken ik Foppe niet en heb ik mij in het verleden zeker wel eens aan hem geïrriteerd. Maar met de ''huil''beelden had ik wel het gevoel dat het oprechte liefde is voor de club en de sport.

29 januari 2016 om 18:06

Ja, want doodsbedreigingen hebben een bepaalde houdbaarheidsdatum? Het is een half jaar geleden, dus het niet meer erg? Om het niet te provoceren hield hij zich wijselijk stil. Bovendien is het een zware misdaad als je iemand met de dood bedreigd. In principe praat je het gewoon goed met "hij moet zich niet aanstellen". Ongelooflijk.

Ja, "maar", tegenwoordig zijn de mensen die normaal zijn "zielig". Van mijn part scheld je mijn hele huid vol, ik keer je de rug toe.

29 januari 2016 om 17:04

Wat is hier zo raar aan? De idiote supporters die mensen met de dood bedreigen zijn hartstikke gek en dan is het niet vreemd dat hij dit meld.

29 januari 2016 om 17:48

Ten eerste zijn dit geen supporters. Ten tweede melkt hij het erg uit. Als hij een heer was had hij dit niet naar buiten gebracht, maar wetende dathet Cambuur in een slechtdaglicht stelt doet hij het toch. Hetzelfde is gebeurt met de overgang van Lodeweges. Dit is door heerenveen ook te vroeg naar buitengebracht waardoor er onrust ontstond.

29 januari 2016 om 18:08

Dus hij had moeten ontkennen dat hij met de dood is bedreigd.

Jij wordt neergeschoten, krijgt een vraag of je bent neergeschoten, jij ontkent dat je bent neergeschoten omdat het de dader in slecht daglicht stelt. Omgekeerde wereld. Ik wil niks me je wereld te maken hebben.

29 januari 2016 om 18:23

Foppe had moeten ontkennen dat hij met de dood bedreigd wordt want dat zet Cambuur in een slecht daglicht. Ik dacht dat ik alle mogelijke dwaasheid wel had gehad op VZ, maar jij spant de kroon. Als je hier op iemand boos moet worden, is het op die cambuur supporters die doodsbedreigingen uiten. En het zijn geen supporters? Al Qaeda zijn ook niet moslim zeker? Het zijn wel supporters, hoe jammer dat ook voor ons normale fans is.

29 januari 2016 om 18:42

Lezen! Niet ontkennen, maar ook niet melden in de pers.

1 februari 2016 om 15:16

"als hij een heer was had hij dit niet naar buiten gebracht"

Als je met de dood bedreigd wordt mag je het van mij gewoon naar buiten brengen.

Die man weet altijd wel de publiciteit te vinden. Ik weet dat sommigr van onze supporters zeker geen lieferdjes zijn maar ik neem deze man echt niet meer serieus.

29 januari 2016 om 16:52

Wat zegt hij hier verkeerd dan?

29 januari 2016 om 16:58

Wat een vage reactie. Als het klopt dat hij met de dood bedreigd wordt dan mag hij dat toch zeggen?

29 januari 2016 om 17:26

MSSC: we weten allemaal dat het uit jullie kamp komt, maar dat geeft niets. Als je maar geen dreigbrieven gaat sturen, zou sneu zijn vanwege de spelfouten (het is bijvoorbeeld lieverdjes in plaats van lieferdjes).

29 januari 2016 om 18:11

Net als die jongen van jullie die het bestuur bedreigde?

29 januari 2016 om 17:27

Foppe heeft gewoon gereageerd op een vraag van een journalist. Wat is daar nou weer verkeerd aan? Dat het vervolgens dan ook gepubliceerd wordt door de media is daarnaast ook niet iets waar hij invloed op uit kan oefenen.

29 januari 2016 om 19:03

Inderdaad vreemd dat hij in de publiciteit komt als ie regelmatig verplicht een persconferentie moet bijwonen.

Och heden het foppe weer wat te zeuren. Het hele jaar hoor je die huilebalk niet en vlak voor de derby moet hij weer even melden dat hij bedreigd is... Zijn hier mensen voor gepakt? of beter nog heeft meneer de haan bewijs dat het cambuur supporters waren.. ik heb er namelijk niets van in de krant gelezen dat het zo was,

29 januari 2016 om 18:01

Hoor je hem niet? Je weet dat de media hier heel selectief in is? Een quote over hoe zijn team speelde komt niet zo snel onder de aandacht. Bovendien zal dit ongetwijfeld aan hem gevraagd zijn.

Respect is schijnbaar erg moeilijk voor sommige personen. Het is toch niet normaal dat iemand zulke bedreigingen ontvangt. Het is maar voetbal hoor. Dat foppe dit niet normaal vindt en daar ook wat over roept is toch prima? Of is het gek wat ik zeg.....

Ach dhr. De Haan, net zoals Serviërs volgens u altijd een beetje racistisch zijn, zijn Nederlanders altijd een beetje bloeddorstig.
Maar zonder gekheid, doodsbedreigingen?! Slaat nergens op, en hierbij had hij echt niet zijn kaken op elkaar moeten houden. Zoiets mag gewoon niet getolereerd worden!
Ik hoop op een mooie Friese derby

Hoe triest wil je het hebben dat je een man van boven de 70 gaat bedreigen omdat hij de rivaal traint. Hebben die gasten dan echt niks beters te doen?

29 januari 2016 om 17:51

Hoe triest kan je zijn als je met elkaar afspreekt in een weiland. Blijkbaar gebeuren dingen en beide zijn oud nieuws

Wie komt er als eerste met een leuke actie bij de ander??

Kom op, man. Een oud bericht weer een beetje oppoetsen. Tuurlijk, bedreigingen zijn schandalig, maar om dit nu weer te gebruiken om de boel op scherp te zetten...hou asjeblieft op.

29 januari 2016 om 18:37

Ik hoor telkens maar oud bericht en dus niet relevant maar is een paar maanden geleden gebeurt vlak voor dezelfde derby. Dan is het toch relevant? Lijkt wel of iedereen gek is geworden. Mensen het is voetbal en het aanhalen van de vorige confrontatie doen we elke week in elk programma maar nu mag het niet?

29 januari 2016 om 18:45

Och, als een groep heerenveen"supporters" een bestuurslid thuis opzoeken wordt het met de mantel der liefde bedekt, en dit komt steeds terug.

29 januari 2016 om 20:08

Juist!
Meneer Hettema werd thuis opgezocht en bedreigd door de heerenveen aanhang maar dat werd afgedaan als protestactie. En ik kan ook wel roepen dat heerenveen supporters mij bedreigen. Nogmaals er is niemand voor gepakt laat staan veroordeeld. Voor hetzelfde was het de heerenveen aanhang die cambuur in een kwaad daglicht willen zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren