Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Haan adviseert Steijn: ‘Niet te vaak doen, gaat echt leven in de kleedkamer’

Laatste update:

Gertjan Verbeek en Foppe de Haan gaan tegenover het Algemeen Dagblad in op de ogenschijnlijk zwakke mentale staat van de selectie van Ajax. De doorgewinterde (oud-)trainers zien dat het vertrouwen bij de Ajacieden broos is en hebben advies voor Maurice Steijn om zijn spelers psychologisch te helpen.

"Ze ogen heel ongelukkig", constateert De Haan over de Ajax-spelers. "Dat zie je aan dat ze naar elkaar kijken en wijzen als iets mislukt en dat ze geen acties durven maken. Het is chaotisch, onsamenhangend. Dan gaan spelers zich verstoppen."

"Je ziet bij Ajax-spelers, van wie velen international zijn en écht wel kunnen voetballen, de besluiteloosheid in het handelen", ziet ook Verbeek. "Ze weten niet goed wat ze moeten doen. Dan zijn er geen automatismen, belanden ze vaak in de denkstand en zijn ze meestal een tel te laat."

Het is een lastig verhaal om dat vertrouwen weer op te krikken, zo beaamt Verbeek. "Vergelijk het met het vinden van de wc ‘s nachts. Thuis gaat dat goed in het donker, maar niet als je op reis bent. Bij Feyenoord lukt ze dat wel onder Arne Slot, maar bij Ajax weten ze niet waar ze heen moeten. Daarin heeft Steijn bergen werk te verzetten."

De Haan is van mening dat Nederlands de voertaal bij Ajax moet blijven, ondanks de aanwezigheid van vele buitenlanders in de selectie. Dat werkte ook goed toen de Fries coach was bij sc Heerenveen, zo beaamt hij. "Dat pikken ze echt snel op."

Verder is het belangrijk voor een trainer om te luisteren naar je spelers, denken beide oefenmeesters. "Weet wat in die koppies omgaat en welke benadering daarbij hoort. Wellicht speelt er privé iets. Je moet als trainer een halve psycholoog zijn", aldus De Haan.

En daarin kan Steijn nog wel stappen zetten, zo is de consensus tussen beide trainers. Zo moet de Hagenaar het achterwege laten om publiekelijk spelers in twijfel te trekken. "Dat moet je niet te vaak doen, want dat gaat echt leven in de kleedkamer."

Toch is er weinig begrip voor de manier waarop Annemieke Zijerveld, clubpsychologe bij Almere City, recentelijk sprak over de Ajax-selectie. "Zoals zij dat doet, vind ik een te gemakkelijke conclusie waarom het niet goed gaat bij Ajax en een goedkope manier van profileren", zegt Verbeek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus dat, en eigenlijk zijn ze nog te aardig voor Steijn hier. Het is gewoon een rampzalige coach. Dat hij Ajax zit te coachen zeg, bizar! Maar ja er is al genoeg gezegd over hem.

Verbeek en co hier leggen precies uit wat er fout is bij dit Ajax en ook haalt ie Slot aan, precies iets wat Steijn niet kan brengen. Het is gewoon helemaal niets en echt te idioot voor woorden dat Ajax hem nog laat aanblijven!

17 oktober 2023 om 18:40

We zien al maanden dat hij alles behalve aan t coachen is. Spel ziet er niet uit, rare keuzes, geen lef geen idee geen passie. Enige waar Steijn goed in is, is wijzen naar andere. Denk je na schreuder dat Ajax niet nógmaals te lang door blijft gaan. Yet here we are.

17 oktober 2023 om 21:54

Wel grappig nu zijn de aankopen goed en Steijn niet vorige week was het nog amdersom, blijft een rare wereld voetbal

Hehe ze zeggen dus eigenlijk precies t zelfde. Los dat Steijn gewoon incompetent is zou t al reden genoeg zijn om gewoon iemand anders voor de groep te zetten. Kun je een nieuwe start maken. Hoe langer je dit laat doorzeuren hoe moeilijker het gaat worden hier nog iets van te maken. Zachte heelmeesters stinkende wonden zal ik maar zeggen.

17 oktober 2023 om 18:11

Een ezel stoot zich niet twee maal, Ajax wel. Situatie Schreuder all over again, met al verschil dat ze er onder Schreuder nog een stuk beter voor stonden.

17 oktober 2023 om 18:33

Ja het is inderdaad wat apart na vorig jaar. Ik heb de hoop dat ze de beslissing al genomen hebben en een alternatief aan het strikken zijn. Maar bij Ajax weet je t nooit.

We kunnen wel blijven afgeven op Steijn maar wie heeft hem aangesteld, daar moet je je op richten. Geef Steijn groot gelijk dat als Ajax hem vraagt hij ja zegt.

17 oktober 2023 om 18:15

Mislintat heeft hem aangesteld (icm Vd Sar) en die is gelukkig al weg. Dat Steijn ja zegt begrijp ik. Dat hij zelf niet opstapt al helemaal ik zou ook die vergoeding willen. Maar dat neemt niet weg dat ik denk dat hij als trainer wel echt een stuk kwaliteit te kort komt en dus moet wieberen.

17 oktober 2023 om 19:40

Absoluut. Steijn is veel te licht voor Ajax. Dat ze hem überhaupt al aanstelde vond ik bizar. Op basis van dienstverbanden bij clubs als Sparta, ADO en VVV. Het lijkt in de verste verte niet op Ajax qua spelers en verwachtingen. Laat staan de spelwijze die hij moest gebruiken om meestal degradatie af te wenden met zijn clubs. Prima coach voor een gemiddelde Eredivisie club, maar hoort niet een ploeg te coachen als Ajax, PSV, Feyenoord of AZ.

Verbeek is natuurlijk ervaringsdeskundige, die weet precies hoe je dit moet oplossen...

"weet wat in die koppies omgaat en welke benadering daarbij hoort. Wellicht speelt er privé iets. Je moet als trainer een halve psycholoog zijn", aldus De Haan.

Dit is precies wat ik eerder zei. Stein is een jonkie, heeft nog niet met dit bijltje gehakt. Of hij het zal leren? Time will tell. Maar behoorlijk stom van Ajax om weer !! een onervaren jonkie voor de groep te zetten, terwijl de groep zelf alleen jonkies telt.
Ik denk dat Stein, al is hij van goede wil het niet zal redden om Ajax weer in het linkerrijtje te krijgen.
Nog Nooit heeft een zo falende trainer, een trainer met zoveel verliespunten rustig mogen blijven zitten.

De haan en verbeek mogen t overnemen van kees v wonderen bij hveen wat mij betreft. Kees ziet t wel maar kan t niet overbrengen. Bij hveen zijn ze inmiddels ook erg onzeker.

Taal in de kleedkamer is bij Ajax nu echt wel een ander verhaal dan bij Heerenveen toen. Nu spreekt 7 van de 10 een andere taal ipv 3 op de 10. Dat Engels de voertaal is dat lijkt me geen enkel probleem.

Wanneer je als Steyn tips krijgt van Louis van Gaal dan zou ik heel goed luisteren. Maar wat moet je met tips van Gert-Jan Verbeek die werkelijk overal ontslagen is. Wanneer ik Verbeek op TV analyses hoor geven dan weet ik niet of ik me moet ergeren of kapot lachen. De man die overal gefaald heeft na Heerenveen leest anderen even de les. Deze man is een parodie op een trainer in de moderne tijd. Zijn werkwijze is totaal achterhaald.

"Ze ogen heel ongelukkig".

Ajax staat zestiende en bakt er niets van. Verwacht De Haan dan dat ze lachend en dolgelukkig op het veld staan? Wat een onzin weer.

Ajax zou het meest geholpen zijn met een goede ervaren coach die de Ajax school goed kent en genoeg ervaring heeft in het buitenland. Iemand zoals Louis van Gaal misschien….

Stuurluitjes weer hoor ..
Van De Haan accepteer je het nog enigszins, gezien zijn ervaring, prestaties enz ..

Leiderschap van Verbeek heeft enkel tot ontslag geleid...
Feyenoord accepteerde hem niet.
Twente ging ook niet helemaal lekker...
Dus Verbeek is wel de laatste die Steijn iets moet uitleggen

de Haan en Verbeek hebben best wel een goede lijk op voetbal en zeggen zinvolle dingen waar Steijn best wat mee kan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren