Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Graafschap zet Vreman uit zijn functie: ‘We kunnen niet langer wachten’

Laatste update:
/

Jan Vreman is ontheven van zijn taken als hoofdtrainer van De Graafschap. De Jupiler League-club laat zondag weten dat de directie en de Raad van Commissarissen 'met pijn in het hart' hebben moeten constateren dat er geen andere uitweg meer is om uit de sportieve malaise te geraken, waarin De Graafschap al maanden verkeert.

Vreman blijft 'vanzelfsprekend' aan De Graafschap verbonden, in een nog nader te bepalen functie. De club werkt momenteel aan de opvolging van Vreman. “Jan is ongelooflijk belangrijk geweest in al die jaren dat hij voor De Graafschap actief is geweest en wat ons betreft is hij dat nog steeds. Jan blijft gewoon een cultuurbewaker”, zegt technisch manager Peter Hofstede via de officiële kanalen. “Hij heeft ons enorm geholpen het unieke imago van de club te versterken en slaagde er meermaals in door, met zijn rust en eigen aanpak, de selectie door moeilijke tijden heen te loodsen. Maar dit keer lukte het niet meer. We hebben na lang beraad dit besluit moeten nemen en Jan daarvan in kennis gesteld.”

/

Algemeen bestuurder Hans Veldhorst vult aan: “We wilden dolgraag dat Jan, net als vorig seizoen, het tij kon keren met zijn nuchterheid en no-nonsense aanpak. Maar de afgelopen maanden werd steeds duidelijker dat Jan het niet meer voor elkaar kreeg. Als club kunnen we het ons simpelweg niet permitteren om nog langer te wachten met ingrijpen. We moeten een plek in de play offs bemachtigen om, de in 2015 ingezette koers, vast te houden. Het risico van een verloren seizoen konden we eenvoudigweg financieel niet nemen.”

Vreman is al zijn hele voetbalcarrière aan De Graafschap verbonden en zal dat ook zeker blijven. “We gaan kijken in welke rol we Jan nu kunnen gaan inpassen in onze organisatie”, zegt Veldhorst. “We kunnen en willen hem niet missen en zijn hem enorm erkentelijk voor alles wat hij in de afgelopen decennia voor de club heeft gedaan.”

De Graafschap kent een dramatisch seizoen in de Jupiler League, en bezet op dit moment de zestiende positie. De 51-jarige Vreman was sinds 2014 hoofdcoach in Doetinchem. Vorig jaar degradeerde hij met de club uit de Eredivisie, en ook dit seizoen werd nederlaag op nederlaag gestapeld.


Een wijze beslissing van De Graafschap

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is nu eenmaal makkelijker om er een trainer uit te gooien dan een hele selectie die er niks van bakt. Erg jammer voor Vreman, die de twee seizoenen hiervoor gewoon het maximale uit heeft weten te persen.

4 december 2016 om 15:41

Volgens Omroep GLD is Henk de Jong kandidaat. Lijkt mij ook prima passen bij de Superboeren!

Dit zat er natuurlijk aan te komen..
Hopen dat er een mooie functie binnen de club klaar ligt! Bedankt en succes Jan!

En de volgende vraag dient zich aan: wie gaat Jan opvolgen in Doetinchem? En ervoor zorgen dat spelers als Diemers en Driver weer hun normale niveau halen...

Misschien een goede klus voor Hans Kraaij Jr.? Zou anders ook niet weten wie er nu zou durven instappen bij de superboeren..

Snap niet dat De Graafschap zo laag staat

Tuurlijk hun zijn goede keeper kwijt! en die spits? maar dan nog... Had verwacht dat hun wel om de bovenste plaatsen meededen! Wel jammer voor zo'n Volksclub

4 december 2016 om 15:55

We missen daarnaast natuurlijk ook Propper maar vooral vd Pavert. Daarnaast hebben een aantal speler waaronder Driver en Diemers dit jaar nog weinig goeds laten zien. Waarbij de instelling van Diemers daarnaast ook nog eens dramatisch is.
Bovendien hebben ze met een aantal nieuwe spelers gegokt en verloren. Een Keurentjes is gehaald als optie voor de linksback en deed het op deze positie niet goed (werd ook niet goed geholpen door zijn medespelers (lees vooral een middenveld met Diemers die alles maar laat lopen)).

4 december 2016 om 16:30

Aaahh oke Hopen spelers als Driver en Diemers keer weer hun oude niveau halen
En dat jullie weer punten gaan pakken

Succes dit seizoen... als je geen play offs haalt mag je echt spreken van een verloren seizoen

Waar blijft Guus nu dan , hij gaf deze week nog aan dat het zo niet langer kon duren , dat mag hij dan nu zijn verantwoordelijkheid tonen , maar dat zal wel weer niet gebeuren .
Adviezen geven doet Guus als er een koffer met geld klaar ligt .

De Graafschap kon niet anders dan deze beslissing nemen. Natuurlijk ze zijn hun keeper verloren (jurjus), het centrale duo achterin (propper en van de Pavert) en hun spits (vermeij) maar dan nogsteeds mag de Graafschap nooit op deze plek in de competitie staan. Veel spelers halen hun niveau gewoon niet en de achterhoede is zo lek als een mandje. Hopelijk kan er met een nieuwe trainer een soort schokeffect ontslaan waardoor de Graafschap nog mee kan doen aan de play-offs.

Tja zo gaat het altijd in het voetbal....trainer altijd de dupe

Ik hoop in ieder geval 1 van de volgende trainers: Darije Kalezic, Gertjan Verbeek, Guus Hiddink, Henk de Jong, Jan van Dijk of Robert Maaskant

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren