Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart lijdt aan ziekte van Guillain-Barré

Laatste update:

Adrie Poldervaart lijdt aan de zeldzame zenuwziekte Guillain-Barré. Dat heeft de trainer van De Graafschap laten weten aan ESPN. Poldervaart meldde zich afgelopen zondag ziek voorafgaand aan de training van de Superboeren. Poldervaart werd vervolgens opgenomen in het ziekenhuis, waar hij verschillende testen onderging.

“Ik voel me ellendig en machteloos”, liet Poldervaart vrijdagavond tegenover ESPN weten via Hans Kraay Junior. “Maar ik wil graag dat de mensen weten wat ik mankeer, zodat ze niet denken dat ik een overspannen trainer ben die te weinig punten heeft en thuiszit. Ik heb de ziekte van Guillain-Barré met een zeldzame variant. Ik heb veel pijn en slaap niet. Ik hoop op het beste. Ik loop heel slecht, met een stok. En we hebben verdomme maar 27 punten.” De ziekte van Guillain-Barré is een ziekte waarbij de spieren in armen, benen en romp binnen enkele dagen of weken kunnen verzwakken.

“Gisteren heb ik een MRI-scan gehad van mijn hersenstam, rug en nek. Dat zag er behoorlijk uit, ik mag gaan starten met medicijnen", vertelde Kraay namens de 52-jarige trainer. De Graafschap ging vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie met 2-0 onderuit tegen NAC Breda. Assistent Richard Roelofsen nam in dit duel de honneurs waar. Door de nederlaag bleef De Graafschap steken op een teleurstellende veertiende plaats. Poldervaart was eerder hoofdtrainer van Excelsior en werkte als assistent-trainer bij FC Groningen. Sinds afgelopen zomer is hij hoofdtrainer op De Vijverberg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb voor de geïnteresseerde lezers even een klein vervolg gekopieerd. Zodat er ook een realistisch beeld is van de verwachting op herstel:

‘’De meeste mensen bereiken binnen enkele weken het dieptepunt van de ziekte. Na verloop van tijd kan herstel plaatsvinden. Ongeveer 1 van de 3 van de patiënten herstelt helemaal. Ongeveer 1 van de 3 patiënten houdt milde restverschijnselen. De rest van de patiënten houdt restklachten, die in het dagelijks leven beperkend kunnen zijn.’’

Laten we uiteraard hopen op het laatste! Spierziekte zijn een b*tch om van te herstellen / mee om te gaan.

11 februari 2023 om 10:25

Nou, nou, je bent verre een een fan van Poldervaart? Gezien jouw 1-na-laatste zin? 😉

11 februari 2023 om 10:29

Zo, kleine error op de zaterdagochtend😂 Bedoel uiteraard het eerste.

11 februari 2023 om 10:45

@GeenInspiratie, dank voor de nadere en heldere uitleg. En ook bedankt voor de lach op mijn gezicht, heerlijk "verspreking" van je

11 februari 2023 om 11:11

Zowel de opa als oma van mn vrouw hebben dit (van beide kanten). Ik hoorde toevallig van de familie dat ze veel meer gevallen GB meemaken de laatste tijd, en nu lees ik dit weer... Bijzonder dat er een verhoging te merken is..?

11 februari 2023 om 11:35

Waarom is dat bijzonder, Serkan?

11 februari 2023 om 12:44

Ik krijg er enge complot ideeën door, welke ik hier maar niet zal ventileren. Vind het wel opvallend dat een ziekte waar ik tot een paar jaar geleden niemand over hoorde, nu ineens in opkomst is..

11 februari 2023 om 16:27

Is gelukkig niet nodig. Ik hoor namelijk nul gevallen om me heen momenteel. En dat betekent niet dat ze er niet zijn, want heb er in het verleden (pre-COVID) wel een aantal gezien. Nare ziekte is het. Sommigen gaan echt (gelukkig tijdelijk) naar nul in no-time.

11 februari 2023 om 11:11

Een ex van mijn schoonzus heeft dit gehad in een erge vorm. Die kon dus niets meer binnen enkele dagen. Was een paar weken een kasplantje die wakker was. Heeft nu 12 jaar na dato er nog steeds last van. Is snel vermoeid en veel pijn. Hoop dat poldervaart dit bespaart blijft. Beterschap

11 februari 2023 om 11:14

Kleine aanvulling, Guillain-Barre is geen spierziekte maar een zenuwziekte. Net zoals ALS ook de zenuwen betreft en vaak spierziekte wordt genoemd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren