Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De carrière van Kongolo kan weleens omhoog gaan schieten’

Laatste update:

Feyenoord speelt donderdag in het Europa League-duel met HNK Rijeka met een jong verdedigingsduo: Terence Kongolo en Matthew Steenvoorden. De twintigjarige Kongolo, een jaar jonger dan zijn in de basis debuterende ploeggenoot, zegt dat een Europese wedstrijd een goede leerschool is voor jonge voetballers.

/

Volgens Kongolo worden kleine fouten direct afgestraft. “Het betekent dat je toch scherper moet zijn. Zoiets gaat niet vanzelf, je zult het moeten leren. Ik merk wel dat je er als voetballer van leert, want die ervaringen neem je weer mee naar de Eredivisie en dan voel je dat je bent gegroeid”, zegt hij tegen Voetbal International.

Kongolo kende een moeilijk begin van het seizoen en dat is volgens trainer Fred Rutten niet zo raar. Het WK heeft volgens de coach veel kracht gekost. Daarbij wijst Rutten op de ervaring die Kongolo heeft in Feyenoord 1. “Hij heeft een stuk of twintig wedstrijden gespeeld en nu moet hij al leiding geven aan een andere jonge speler, maar dat past ook wel in zijn ontwikkeling. Ik heb sterk de indruk dat de carrière van Terence weleens omhoog kan gaan schieten.”

Zie jij in Terence Kongolo in de toekomst een van de beste verdedigers ter wereld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terence heeft heel even laten zien dat hij behoorlijk goed kan verdedigen. Er zit een goeie kop op, dus ik zie hem wel ver komen.

22 oktober 2014 om 21:35

Een goede kop? Ja twee ogen een stel oren en wat tandjes. Alsof wij ook maar kunnen oordelen over de mentaliteit van Kongolo want ik gok dat je daarop doelt.

23 oktober 2014 om 01:59

Ja dat kunnen wij,anders had hij zijn 2 broertjes wel achterna gegaan. Zijn broertje verdient t dubbele bij City dus denk dat wij best mogen spreken van een goede kop. Hij kiest voor de geleidelijke weg want City wilde ook Terence,Liverpool wilde m al toen hij 16 was. En hij zit bij Feyenoord. Ik vind dat er een goede kop op staat.

23 oktober 2014 om 02:00

Edit enige waar ik van baal is dat hij maar 3 jaar bij heeft getekend...

23 oktober 2014 om 08:13

Mentaliteit? Natuurlijk bedoel ik dat niet. Ik heb het over de oren, ogen en tanden natuurlijk!
Dat lijkt me redelijk logisch toch?

On; Hij heeft geen kuipvrees en snapt het spelletje zo te zien prima. Hij had voor de centen kunnen kiezen, maar speelt 'gewoon' nog in de kuip om minuten te maken en te leren. Hij gaat ook niet naast z'n schoenen lopen omdat hij mee mocht naar Brazilie. Dus ja ... redelijk goeie kop!

Ik ben Ajacied maar Kongolo ben ik jaloers op, als er 1 iemand goed kan verdedigen is het Kongolo wel.

Als 20 jarige broekie mee met het grote oranje!

Terence is snel, slim, heeft een geweldig inzicht en durft op te bouwen. Ben qua voetballend vermogen meer gecharmeerd van van Beek, maar verdedigend is niemand Kongolo de baas.

22 oktober 2014 om 20:37

Van Beek kan er echt geen drol van, veredeld missenvelder met een goede crosspass. Positionering, snelheid, intelligentie en slidings zijn kenmerken die Kongolo wel heeft en Van Beek veeel minder.

22 oktober 2014 om 20:45

Nou ik had dit totaal niet van hem verwacht ontwikkeld zich goed bij ons het gaat met veel fouten (jong Portugal, Besiktas uit) maar van Beek is heeeeeeel goed bezig. Ik vind dat je wat meer respect mag tonen

22 oktober 2014 om 20:49

Geen drol gaat wat ver, maar ik ben met je eens dat Kongolo op de facetten die je noemt sterker is. Van Beek is wel sterker in de passing en met aanvallend inschuiven, en zijn mentaliteit ben ik ook wel van gecharmeerd. Kongolo is veel meer een atleet en natuurtalent.

Echt een goede verdediger. Met zijn tackles zit hij echt overal bij met die lange benen, plukt ze er zo vanaf.

22 oktober 2014 om 22:52

Om de top te halen moet hij echter echt wat meer body krijgen. Bovendien mag hij ook wel iets meer branie/onoverwinnelijkheid uitstralen, ik denk dat er weinig aanvallers op voorhand opkijken tegen een wedstrijd tegen Kongolo

23 oktober 2014 om 09:52

Body krijgt hij vanzelf wel. Hij is 20 jaar he. Kijk bijvoorbeeld nu naar de Vrij en ook hoe Vlaar eruit zien. Ook zij waren qua postuur zoals Kongolo nu is.

Ik heb ook hoge verwachtingen van Terence, vooral omdat hij nauwelijks zwakke punten lijkt te hebben. Dat hij nu nog af en toe een foutje maakt is vooral de leeftijd, verder heeft hij alle facetten om een topper te worden. Kan goed koppen, is groot en snel en ondanks zijn tengere postuur redelijk sterk en kan meedogenloos zijn. Hij kan geweldig tacklen, is intelligent (positioneel sterk) en is behendig aan de bal. Zijn passing kan wel beter, maar daarvoor heeft hij van Beek naast zich. Hij heeft dus alles in zich om een topper te worden, maar dan moeten die foutjes eruit en moet hij 90 minuten concentratie leren houden.

Kongolo is een topper zo stabiel terwijl hij nauwelijks rust heeft gehad.

22 oktober 2014 om 22:49

Zoveel heeft hij niet te doen gehad op het WK. Daarvoor ook maar 17 wedstrijden in Feyenoord 1 gespeeld! Hoezo nauwelijks rust.....

Kongolo is met 1,83m en maar 75 Kg nu niet echt een beest. Hij is nu al 20 jaar en 8 maanden. Te klein , te licht en vrij oud voor een talent om benoemd te worden als een verdediger die in de toekomst 1 van de beste van de wereld kan worden.

Verder kan het een hele goede verdediger worden. Top in de eredivisie , goed in subtop Europa.

23 oktober 2014 om 17:32

Thiago silva is ook 1.84 en dat is een geweldenaar. Hij is nog steeds een talent en de trainingen van Koning Louis waren best pittig

Niet een an de beste maar het KAN wel een hele goeie worden

Zeer talentvol. Ik hoop dat hij zich doorontwikkelt.

Duo van beek kongolo is een centrum wat een ijzersterk koppel kan gaan vormen in de toekomst. Beide zijn nog maar 20 jaar maar staan er wel. Ze zullen best nog wat fouten gaan maken. Dat hoort natuurlijk wel bij hun ontwikkeling.
Kongolo en Vlaar moeten het centrum gaan vormen van het Nederlands elftal.

Veel mensen zien niets in van beek, maar ik wel. Soms heb je dat bij een speler en kan je dat lastig uitleggen. Vind hem wel medogenloos in de duels alleen opbouwend kan het beter. Kongolo is wel een klasse beter dan van beek met zijn snelheid, fysiek en opbouwende kwaliteiten. Feyenoord zou er goed aan doen dit centrale duo een tijdje te behouden.

Sinds Rutten Kongolo in het centrum heeft gezet is hij weer in vorm. Ik ben Rutten daar dankbaar voor. Wat een geweldig talent. Hij heeft eigenlijk alles om een absolute top verdediger te worden en ik ben blij dat wij Europees spelen. Door dit soort wedstrijden wordt hij alleen maar beter.

22 oktober 2014 om 22:56

En wat is dan dat alles? Bouw : 1,83m. Gewicht 75 kg. Leeftijd 20 jaar 8 maanden. Internationale ervaring? 4 wedstrijden Feyenoord , 1 1e helft van de oefen interland tegen Ecuador. 3e groepswedstrijd WK die nergens meer om ging. En dan 5 wedstrijden Europa Leaugue???

22 oktober 2014 om 23:25

Volgens mij is Kongolo 1.87. Prima lengte. Hij is atletisch en snel. Verder heeft hij prima overzicht en een goede pass.

23 oktober 2014 om 00:01

En u bent van...?

van beek en Kongolo doet het ontzettend goed, hopelijk blijven ze zeker tot na het ek 2016 moeten veel wedstrijden spelen.

Zie hem zo maar bij Arsenal Manchester United speleb

Dat hij mee ging naar t WK was ook niet voor niets. Eerst de Vrij en Martens Indi uit eigen jeugd en dan Kongolo. Snap niet dat Feyenoord Boularouz en Mathijssen haalde. Want je had eerst dus de Vrij en Indi toen Mathijssen kwam. En nu hebben ze Kongolo en Steenvoorden uit eigen jeugd.

23 oktober 2014 om 17:36

En niet te vergeten van Beek Feyenoord heeft geen problemen met verdedigers en nummer "10" opleiden. Maar en komen geen spitsen/keepers door naar het eerste. Daarom zijn ook Miazek(pool) en Hermann(zweed) uit het buitenland gehaald.

In de toekomst zit het ook wel goed met CV: Met Verdonk, van der Meer, Knoester en Sinteur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren