Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Bruyne verrast met charge: ‘Dat stoorde mij helemaal niet, dat hoort erbij’

Laatste update:

België begint het WK maandag met een duel met Panama. De laatste dagen werd er stevig getraind door de Rode Duivels om scherp aan de aftrap te verschijnen. Bij een oefensessie deed Kevin de Bruyne van zich spreken door Adnan Januzaj te trakteren op een harde tackle. Het 'slachtoffer' laat op een persconferentie echter weten dat er niets aan de hand is.

“Dat stoorde mij helemaal niet. Dat hoort nu eenmaal bij de intensiteit van een training. Daar moet je niets achter zoeken. Niet meer dan normaal”, aldus Januzaj, geciteerd door onder meer Sporza. “Ik ben nu eenmaal een dribbelaar en Kevin wilde de bal gewoon afpakken. Na zijn tackle wilde ik zo snel mogelijk de bal heroveren.”

Geen goede vriendjes met Adnan Januzaj...? ??

Posted by voetbalzone on Friday, June 15, 2018

“We zijn hier op een WK en dan ligt de intensiteit gewoon heel hoog”, vervolgt de Belg, die hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan de prestaties van de nationale ploeg in Rusland: “Ik moet om te beginnen de ploeg zoveel mogelijk helpen." Januzaj constateert dat veel favorieten voor de WK-titel het moeilijk hebben en hij verwacht dat ook België het zwaar gaat krijgen.

"We zien dat grote ploegen het op dit toernooi ook niet makkelijk hebben om wedstrijden te winnen en dat de invallers het verschil kunnen maken. Ik ben honderd procent klaar om mij te tonen als ik de kans krijg." Na de confrontatie met Panama wachten voor de Rode Duivels nog de wedstrijden tegen Tunesië (23 juni) en Engeland (28 juni).

Verwacht jij dat België de halve finales gaat halen op het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Casemiro zo’n tackle had gemaakt had iedereen hem een gestoorde gek genoemd, wat een dwaze actie zeg van De Bruyne. En volgens mij was er geen enkele intentie om de bal te spelen, het is niet alsof Januzaj hem net opzij tikt oid

Knap dat hij hier zo professioneel op reageert en het zo relativeert. Vind het wel gek dat De Bruyne hem niet even een handje geeft. Ik bedoel je kegelt je teamgenoot zo hard onderuit, het minste wat je kan doen is even sorry zeggen toch?

17 juni 2018 om 10:52

Zal ‘m ook wel een beetje ingefluisterd zijn door de bondscoach en persvoorlichter van de Duivels. Professioneel en diplomatiek, meer niet.

Ook al ben je pissed en kun je moeilijk samen door één deur, dan nog hou je dat binnen de vier muren van de kleedkamer. Niemand van technische staf en de selectie zit te wachten op een publieke tweestrijd in de media, waar randzaken als deze de uiterlijke rust en onderlinge chemie als belangrijke pijlers voor het behalen van succes op een kortdurend en intensief eindtoernooi kunnen ondermijnen.

Hij heeft geen nagenoeg andere keus dan professioneel te reageren lijkt me als onderdeel van het grotere doel, ook al hebben ze een broertje dood aan elkaar. Je hoeft als ploeggenoten ook niet de beste vrienden te zijn.

Daarnaast is het ook logisch dat De Bruyne geen handje geeft: hij lijkt Januzaj even duidelijk willen maken scherp te zijn en niet voor zichzelf te trainen. Als hij zich gelijk zou verexcuseren, dan zou hij zijn eigen intenties ook ondermijnen en relativeren en is het effect nihil.

Edgar Davids werd ooit uit de selectie van Oranje gezet, nadat hij Hiddink openbaar verweet in de kont van spelers te kruipen. Dat gaf zoveel onrust rond het elftal, de media ging er compleet mee aan de haal en de homogeniteit was volledig verdwenen in de selectie. Zelf de schijn was niet meer op te houden en het toernooi bloedde dood voor Oranje.

Dit hoort er niet bij vind ik, dit is zowel op training als tijdens de wedstrijd donkerrood en zwaar over de schreef. Kon Januzaj zijn been wel breken.

17 juni 2018 om 11:03

Diep donkergeel zou ik er van maken. De Bruyne komt er niet met geheel gestrekt been en noppen vooruit in naar mijn idee. Zijn knie is licht gebogen en z’n voet staat iets naar beneden gericht ten opzichte van zijn been.

Op gestrekt been inkomen staat rood, deze actie leek me meer onbesuisd, maar wel wilde hij schijnbaar een signaal afgeven. Dat hij zo zwaar over de scheef gaat, vind ik persoonlijk niet. Dit soort acties horen bij trainingen en er patron als De Bruyne mag de boel best wakker schudden op z’n tijd.

Januzaj is toch ook een beetje een speeltuinspeler, die soms lijkt te denkn dat het om acties maken gaat en even moet worden wakkergeschud. Althans, zo herinner ik hem bij Man United. Die jongen wekt ook wel irritatie op met zijn vrijblijvende dribbels.

Dr Bruyne deed het duidelijk bewust, maar niet met de intentie Januzaj zwaar te blesseren lijkt mij. Hij zal ook wel beseffen dat ze het met deze selectie moeten doen.

17 juni 2018 om 11:31

Zo leek t mij ook. Iets van er is al een paar x gezegd dat je een bal af moet spelen maar t niet gedaan werd. Dan kun je zoiets verwachten..

17 juni 2018 om 11:49

Het spreekwoordelijke: wie niet luisteren wil, moet voelen. Een selectie heeft nou eenmaal een natuurlijke hiërarchische ladder met De Bruyne op de hogere treden en Januzaj die onderaan de ladder moet beklimmen.

Een verantwoordelijk coach zal niet ontevreden zijn met een wakeupcall aan Januzaj’s adres door één van zijn leiders op het veld. Zolang dat ‘gecontroleerd’ en zonder blessures gaat, is het een logisch onderdeel van het groepsproces.

17 juni 2018 om 14:52

Rood op training

17 juni 2018 om 15:44

Dat lees je goed ja, die mocht van mij als trainer gaan douchen.

Goede sportieve reactie. Zo straal je ook uit dat je één team bent met maar één taak. Echter denk ik dat Januzaj op dat moment niet heel blij was met de tackle. Het zou je maar je wk kosten! De tackle zal trouwens ook niet uit het niets komen. Iets moet de Bruyne dwars gezeten hebben!

17 juni 2018 om 10:40

Reageert zo om onrust te voorkomen maar zo’n tackle kan echt niet.
Als deze tackle op Naingolan was stond die op en rukte zo zijn kop eraf.

Dat Januzaj geen grote speler is wilt niet zeggen dat die niet boos mag worden. Hij had na die tackle moeten opstaan en KdB helemaal moeten verrot schelden. Wat een klote actie. Ook gewoon weglopen alsof t normaal is.

17 juni 2018 om 10:34

Andersom lijkt de Bruyne me een gast die zou janken als Januzaj of een andere speler dat bij hem deed.

17 juni 2018 om 12:52

Als iemand kan incasseren dan is het De Bruyne wel.

Kevin De Bruyne faalt echt bij België en probeert hij op deze manier de mannetje uit te hangen, ook op het veld tegen iedereen lopen schreeuwen haha, grapjas. Hij is diegene die geen stevig handdruk durft te geven daar ergert Guardiola het meeste aan hem en nu probeert hij met harde tackels en geschreeuw de jonge Duivels aan te pakken belachelijk karakterloos ventje is het.

Hazard is op alle vlakken beter dan Kevin, Eden heeft constant een lach op zijn gezicht, helpt jonge gasten ziet zichzelf niet beter of hoger dan andere.

Op het WK zullen we het niet anders zien : Hazard zal weer de mannetje zijn en Kevin zal weer verstoppertje spelen.

17 juni 2018 om 10:52

Faalt? KDB staat veel meer defensief opgesteld dan bij City, en hij speelt gewoon goed, snap niet waar men dit vandaan haalt, men vergelijkt hem met de Kev van City, maar daar heeft hij een compleet andere rol, andere positie, in een beter team in een duidelijker en beter systeem. De Bruyne durft bij City ook mensen op hun taken te duiden hoor.

17 juni 2018 om 11:51

Enorme onzin verkopen met slecht Nederlands.
Ik heb Hazard nog nooit zien lachen op het veld mits hij een doelpunt maakt.
Juist nu is Kevin De Bruyne beter dan Hazard als hij op de juiste plek wordt neergezet. En als ik mij goed herinner was Hazard op het vorige WK die verstoppertje speelde.

17 juni 2018 om 16:10

Mwah, De Bruyne is iemand met een eigen mening en heeft dat in het verleden al meermaals publiekelijk durven uiten ook, zowel bij City als Belgie. Ik vind dat juist toch getuigen van karakter hebben.

Op het WK hebben we een goeie Hazard en De Bruyne nodig, niet de een of de ander...

Tuurlijk. Tijdens een wedstrijd zou iemand eens zo'n tackle op Kevin de Bruyne moeten doen, dan gaat heel dat elftal 'terecht' over de rooie. Maar nee, als het op de training gebeurd is het zogenaamd normaal en hoort het erbij.

Dit hoort er niet bij vind ik. Bij een tegenstander in een wedstrijd is het meer dan normaal, maar tegen je eigen teamgenoten hoef je zulke dingen niet te doen, want je moet het uiteindelijk als team doen.

Hahaha ik zou willen dat De Bruyne die defensieve intensiteit elke wedstrijd aan de dag legt! Volwassen gereageerd van Januzaj. Het lijkt er op dat hij langzaamaan volwassen wordt. Wie weet lost hij zijn belofte toch nog in zo.

17 juni 2018 om 11:33

Omdat hij een goede reactie geeft in de media gaat hij zn belofte nog inwisselen? Ik heb hem al 4 jaar niets belofte-waardigs meer zien doen dus denk dat het gewoon een gebrek an kwaliteit is

17 juni 2018 om 11:37

Tja dan heb je hem bij Sociedad gewoon niet zien spelen

Een gebrek aan talent is het zeker niet. Het is een gebrek aan de juiste mentaliteit. Dus ja, als hij signalen geeft meer volwassen te worden, dit is er slechts een van, dan kun je hopen dat hij mentaal groeit en dus meer van zijn belofte waar gaat maken.

17 juni 2018 om 11:57

Zoals hierboven al is aangegeven , denk dat dit hem is ingefluisterd van bovenaf.
Er is al genoeg heisa geweest rond het Belgisch elftal, een tweestrijd kunnen ze niet gebruiken nu.

Vind de tackle trouwens echt belachelijk.
Hij durft er ook niks van te zeggen omdat ie bang is om uiteindelijk misschien weggestuurd te worden, ik had De Bruyne met de grond gelijk gemaakt als ie dat op een training deed. Ben alles behalve een fan van Januzaj , maar dit had zijn Wkdroom in duigen kunnen laten vallen.
Vind het al helemaal belachelijk dat niemand van de teamgenoten (met name Kompany) er iets van zegt. Doet mij denken dat ze dit een beetje met zn allen hebben afgesproken , wellicht omdat Junazaj grote praatjes heeft en om hem daarom te temmen om het maar zo te zeggen.

17 juni 2018 om 12:01

Kompany stond niet op het veld, die is nog met zijn eigen schema bezig

KdB is veel minder op zn gemak bij de duivels, dat blijkt hier wel weer uit. Past totaal niet bij hem volgens mij en zeker dat weglopen niet. Lang seizoen gehad.... hoop wel dat ze ver kunnen komen.

Het zit bij Kevin niet allemaal even lekker op het moment, althans dat gevoel bekruipt me. Ja de intensiteit is hoog maar dit is gewoon een belachelijke charge op Januzaj. Heeft niets meer met voetbal te maken of intensiteit, gewoon kortsluiting en een enorm risico om een teamgenoot te blesseren.

Er zal eerder in de training wel wat gebeurd zijn waardoor dit door Januzaj geaccepteerd wordt.
Ze zullen nu wel weer quitte staan.

Dit had niks met de intensiteit van de training te maken, De Bruyne ging er vol voor om Januzaj te blesseren.
Als Januzaj niet springt breekt hij zijn been.
Maar de Bruyne is een ster bij belgie, en daar wordt niks over gezegt, als het andersom was had Januzaj serieuse kritiek gekregen.
De Bruyne kijkt amper om na die inkomst

17 juni 2018 om 12:55

De Bruyne kijkt juist om en geeft een signaal af. Aan de beelden te zien was het juist een wraakactie op iets wat eerder gebeurd is. Zonder context valt er niet te oordelen over dit soort beelden en dat moet ik eigenlijk ook niet doen.

Ik ging vroeger regelmatig kijken bij trainingen van Feyenoord in de tijd van Van Gastel, Van Wonderen, Paauwe en Bosvelt. Als je dan als speler even vijf minuten verslapte op de training werd je onder het trainingsveld geschoffeld. Dat was allemaal in het openbaar want het trainingsveld lag toen nog pal naast De Kuip en was voor iedereen toegankelijk. Dat was nooit nieuws maar werd doodnormaal gevonden.

De voetbalwereld is aan het veranderen.

Vanop deze beelden lijkt het wel duidelijk een tackle op de man, er moet iets anders gebeurd zijn op training daarvoor, anders kan ik me niet voorstellen dat Januzaj daar zo rustig onder gaat blijven en de andere spelers zijn ook niet verbaasd. Zeker wel een risicovolle tackle maar we moeten de aard van de tackle ook niet overroepen, het was absoluut geen gestrekt been.

Ik heb wel vertrouwen in De Bruyne voor dit WK, we moeten niet de ene na de andere top actie van hem verwachten, maar voor de balans en tactiek in dit team is hij onvervangbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren