Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer neemt Onana, Van Rhijn en Van de Beek mee naar Glasgow

Laatste update:
/

Ajax-trainer Frank de Boer heeft twintig man geselecteerd die meegaan naar Schotland, voor de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen Celtic. Ajax staat na vier van de zes groepsduels derde in Groep A en heeft een overwinning nodig om nog serieus kans te blijven maken op overwintering in Europa.

De Boer kan niet beschikken over Thulani Serero, die geblesseerd raakte in de wedstrijd van zaterdag tegen SC Cambuur. Donny van de Beek vervangt hem, zo werd al eerder bekend: Ajax bevestigt zelf dat het talent mee mag naar het duel met the Bhoys. Voorts reist ook derde keeper André Onana, die maandagavond onder de lat stond in het duel tussen Jong Ajax en Jong PSV, mee.

Daarnaast haakt Ricardo van Rhijn aan. De rechtsback is bij Ajax zijn plek kwijtgeraakt aan Kenny Tete en deed dit seizoen maar mee in drie Eredivisieduels. In Europees verband gebruikte De Boer hem tegen FK Jablonec (als invaller) en tegen Fenerbahçe (als basisspeler). Vaclav Cerny zit ook opnieuw bij de groep.

Wat voor resultaat behaalt Ajax uit bij Celtic, donderdag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ala ik van rhijn was zou ik mij lekker laten verhuren of verkopen in de winterstop. Is een redelijke back, heeft een naam doordat hij bij oranje zat en cl heeft gespeeld bij ajax, dus maak daar gebruik van zou ik zeggen. Ga lekker naar een club in italie als sampdoria, palermo, udinese en kijk of je daarna een stapje onhoog kunt zetten. Dit is niks voor die jongen.

24 november 2015 om 15:16

Ja, is inderdaad balen momenteel voor van rhijn. Echter zie ik Ajax hem niet laten gaan tijdens de winterstop, de spoeling met rechtsbacks is daar te dun voor. Zeker aangezien ligeon nog verhuurd is tot de zomer dacht ik.

24 november 2015 om 15:21

Ja daar zit wat in. Dan zal het in de zomerstop worden dat hij van club wisselt. Tete gaat hij er niet meer uitspelen tenzij die in een vormdip komt en daar lang in blijft hangen. Op deze manier kan hij zelf beter verder kijken. En dan bijv middenmoot duitsland of italie en kijken of hij zich omhoog kan spelen. En zo niet dan lekker ala paul verhaegh blijven zitten bij zo'n club.

24 november 2015 om 16:25

Inderdaad. Goede rechtsbacks zijn schaars. Het is al heel bijzonder dat de klassieke top 3 tegelijkertijd over goede rechts- en ook nog eens linksbacks beschikken. Vorig jaar lagen Van Rhijn, Boilesen, Nelom en Wilkshire geregeld onder druk.. Ajax mag zeer tevreden zijn met de huidige bezetting. Lekker Van Rhijn erbij houden tot de zomer en hopen dat ze volgend jaar ook over Ligeon kunnen beschikken die een ontwikkeling als Dijks hopelijk meemaakt.

24 november 2015 om 15:18

Weet niet of ajax hiermee akkoord zal gaan. Helemaal als we nog europees spelen is het toch fijn om hem achter de hand te hebben. Voor Tete is het pas zijn eerste echte seizoen, het kan zijn dat hij nog in een mindere periode terecht komt of vermoeid raakt.

Tja, waarschijnlijk zullen ze toch niet aan spelen toekomen, tenzij er een blessure komt. Ik zie het somber in voor Ajax. Begin van het seizoen dachten we allen nog dat dit Ajax een erg sterke selectie had. Maar keer op keer lieten ze zien Europees nog steeds niks voor te stellen.

24 november 2015 om 15:28

Niks voor te stellen is ook niet waar. Ze hebben Barca, City, United etc. verslagen. 2 keer kwamen ze dichtbij overwintering in de CL waarvan van beide gezegd kan worden dat ze ernstig werden benadeelt door randzaken.

Niemand had verwacht dat Molde het zo goed zou doen en het is jammer dat de Uefa nu pas een melding heeft gemaakt over de financien bij Fenerbahce waardoor ze pas volgend jaar eventueel gestraft kunnen worden.

PSV heeft nu het geluk dat er op een nieuwe manier wordt ingedeeld, maar ik zie ze het eerlijk gezegd ook niet halen aangezien ze nu nog uit moeten spelen bij Wolfsburg en United.

24 november 2015 om 16:06

Hij heeft het over dit seizoen.. En dit seizoen zijn ze in de Europa League echt uitzonderlijk zwak.

24 november 2015 om 16:31

Hij heeft het over dit seizoen. Daar heeft hij gewoon gelijk helaas. En PSV moet uit tegen United en thuis tegen Moskou. Wat de makkelijkste van de poule zou moeten zijn.

24 november 2015 om 20:14

Hij heeft het over keer op keer.

Oke welke middenvelders zijn nu beschikbaar voor Ajax dan? Klaassen, Gudelj, Schone Donny, en eventueel Riedewald of Heitinga?

Mag toch hopen dat we niet met Schone gaan spelen. Dat is A een wel heel aanvallend middenveld en B is Schone gewoon op en veel te traag om als basisspeler van waarde te zijn.

24 november 2015 om 15:25

Zonder Schone, had Ajax niks gepresteerd vorig jaar in de Cl/el, of was het alweer 2 jaar geleden? IIg had hij Ajax gered, tegen Celtic.

24 november 2015 om 16:24

Vergane glorie. Toen was hij inderdaad fantastisch maar hij is gewoon snelheid en loopvermogen kwijt. Dat maakt niet uit als je Xavi bent maar wel als je Lasse Schone heet en Ajax op elke positie aanzienlijk verzwakt. Op de flank heeft hij te weinig diepgang terwijl hij op het middenveld nooit goed genoeg is geweest.

Ik kan me niet voorstellen dat van de Beek een achteruitgang is ten opzicht van Serero, hoe vaak die de verkeerde keuze maakt met tikkie terug ipv vooruit. En qua schoten of assists voegt ie niks toe.

24 november 2015 om 15:17

Serero is verdedigend wel veel feller en beter, een heerlijke nuttige stofzuiger. Van beek zal aanvallend zeker veel meer brengen.

24 november 2015 om 15:38

Serero een goede stofzuiger.... Als er een beetje harde wind staat dan waait hij het stadion uit. Als er iemand niet geschikt is voor die plek is het Serero wel.

Ik zie Ajax helaas niet de volgende ronde EL halen. Ajax zal vol voor de titel moeten gaan om een prijs te kunnen winnen dit seizoen.

24 november 2015 om 15:35

Zelfs als Ajax Celtic verslaat dan verwacht ik ook dat Fener gewoon doorgaat aangezien Molde waarschijnlijk met hun B team aantreedt.

25 november 2015 om 23:28

molde start gewoon op volle sterkte aangezien de kans vrij groot is dat ze de koppositie verspelen bij verlies, moeten nog bij ajax op bezoek namelijk.

Ik snap niet dat de Boer niet een keer een kans geeft aan Abdelhak Nouri. Wordt wel tijd denk ik.

24 november 2015 om 17:17

Omdat hij zowaar nog ieliger is dan Serero. Wel een echte klasbak. Dat is de enige reden die ik zou kunnen verzinnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren