Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De allerslechtste speler bij Ajax krijgt een 2; Ramaj de grote uitblinker

Laatste update:

Ajax heeft donderdagavond met pijn en moeite de volgende ronde van de Conference League bereikt. Op bezoek bij FK Bodø/Glimt werd na verlenging gewonnen dankzij een treffer van Kenneth Taylor. Voetbalzone beoordeelt alle basisspelers met een rapportcijfer.

Diant Ramaj: 8


Ramaj bewees al vroeg in het duel zijn waarde door Ajax met een cruciale redding op een schot van Hakon Evjen te behoeden voor een achterstand. De sluitpost toonde zich op slag van rust weer alert door zowel Albert Grønbæk als Evjen van scoren af te houden. In de tweede helft kwam Ramaj enkele keren met de schrik vrij bij schoten van de Noren op de lat en Sosa die op de doellijn redding bracht.

In blessuretijd van de reguliere speeltijd onderscheidde de keeper zich nog maar eens door Jens Petter Hauge met een katachtige reflex van scoren af te houden. Het was aan Ramaj te danken dat Ajax er een verlenging wist uit te slepen. Hierin ging de Duitser echter wel flink in de fout. Nino Zugelj passeerde de te laat uit zijn doel gekomen Ramaj, die tot zijn grote opluchting zag hoe de aanvaller voor een leeg doel naast schoot.

Devyne Rensch: 5,5


Van ‘t Schip voerde heel wat wijzigingen door voor de return tegen Bodø/Glimt. Rensch begon als rechtsback. De verdediger had het net als de hele Amsterdamse verdediging lastig in Noorwegen. Al leek het op het weifelende optreden van Sutalo na vooral ook op collectief falen. Rensch maakte geen beslissende fouten, maar was wel onderdeel van een uiterst kwetsbaar ogende defensie.

Josip Sutalo: 2


De miljoenenaankoop leek begin deze winter steeds beter zijn draai bij Ajax te vinden, maar maakt alweer enkele weken een uiterst onzekere indruk. Zo ook in Noorwegen met zijn vrij belabberde passing. De Kroaat benadeelde vroeg in het tweede bedrijf zijn ploeg met een oliedomme overtreding op de doorgebroken Evjen. De mandekker verdedigde ook nog eens aan de verkeerde kant, wat hem zeer kwalijk mag worden genomen.

Jorrel Hato: 6,5


Hato vormde tijdens de return weer het hart van de Amsterdamse defensie met Sutalo. Opnieuw slaagden beide verdedigers er niet in om een tegenstander van veel kansen af te houden. Naast de onzekere Sutalo was Hato op weinig echte fouten te betrappen. Na rust was hij tot twee keer toe belangrijk door op tijd weg te werken op het moment dat Bodø/Glimt van dichtbij de gelijkmaker kon aantekenen. Ook in de verlenging oogde Hato solide met enkele sterke intercepties.

Borna Sosa: 5


Sosa speelde direct na rust een hoofdrol door eerst vlak voor de lijn met een sliding redding te brengen. Uit de daaropvolgende hoekschop kwam de Kroaat goed weg na het maken van hands op de doellijn, waarmee hij een doelpunt van Bodø/Glimt wist te voorkomen. De Griekse scheidsrechter van dienst zag echter eerst een overtreding op Ramaj, waardoor Sosa mocht blijven staan. De linksback bleek tijdens de slotminuten van de reguliere speeltijd weer erg kwetsbaar. Het resulteerde in twee reuzenkansen voor de Noren.

Branco van den Boomen: 6


Van den Boomen kreeg de voorkeur boven Kenneth Taylor, omdat John van ‘t Schip ervoor koos om met twee controlerende middenvelders te spelen. De ervaren rechtspoot probeerde het spel met coaching en door uit te zakken naar zich toe te trekken. Van den Boomen was voor rust een van de weinige Ajacieden die met zijn passing voor enige creativiteit wist te zorgen. In defensief opzicht leek hij echter niet helemaal op zijn plek in zijn rol als ‘dubbele 6’.

Kristian Hlynsson: 4,5


Waar Hlynsson tijdens de heenwedstrijd als linksbuiten geposteerd werd, stond hij in Noorwegen als aanvallende middenvelder geposteerd. De IJslander had het echter moeilijk. De keren dat hij in het eerste bedrijf in het spel voorkwam, leidde het te vaak tot slordig balverlies. Door de rode kaart voor Sutalo na rust, kon Hlynsson zich enkel beperken tot verdedigen.

Benjamin Tahirovic: 5,5


Door de afwezigheid van Jordan Henderson kreeg Tahirovic andermaal een kans in de basis. De Bosniër moest samen met Van den Boomen voor de balans zorgen. Aan de bal oogde hij echter slordig, terwijl Tahirovic ook niet kon voorkomen dat Bodø/Glimt kans op kans creëerde. Halverwege de tweede helft liet de middenvelder zich ook van zijn positieve kant zien door goed en fel druk te zetten op Albert Grønbæk, die vervolgens tegen een domme tweede gele kaart aanliep.

Steven Berghuis: 6


Berghuis maakte donderdagavond zijn rentree in de basis, nadat hij zondag tegen NEC (2-2) afwezig was. De aanvoerder van Ajax kwam in de eerste helft nauwelijks in het spel voor, maar was in de 34ste minuut wel belangrijk door de 0-1 voor zijn rekening te nemen. Op aangeven van Brobbey schoot hij een opgelegde kans overtuigend binnen. Ook na rust kwam Berghuis bijna niet in het spel voor.

Brian Brobbey: -


Waar Ajax al wekenlang stroef draait, is het Brobbey die zijn ploeg met doelpunten en assists bij de hand neemt. De spits was op bezoek bij Bodø/Glimt opnieuw belangrijk met een op het oog onbedoelde assist op Berghuis. Vlak voor rust moest Brobbey de strijd echter geblesseerd staken. Een enorme domper voor zowel Van ‘t Schip als de aanvaller zelf.

Carlos Forbs: 4


Afgelopen zondag moest Forbs nog genoegen nemen met een plek op de bank tegen NEC. Van ‘t Schip verraste donderdagavond met een basisplaats voor de jonge Portugees, die voor rust totaal onzichtbaar was. Het kwam mede doordat Ajax er nauwelijks in slaagde de bal in de ploeg te houden. Dat Van ‘t Schip ervoor koos om Forbs te wisselen voor Anton Gaaei na de rode kaart voor Sutalo, vroeg in de tweede helft, mag niet meer dan logisch heten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke aflevering van bananasplit heb ik net gekeken. Was elke keer aan het kijken wanneer Frans Bauer het veld op kwam lopen.Overigens naast onze absolute held Ramaj en onze doelpuntenmaker Taylor, vind ik dat er één iemand vandaag ook nog overeind is gebleven en dat is Rensch. Mag ook gezegd worden.

22 februari 2024 om 21:33

Daarbij: waarom zijn er nu geen fucking interviews te zien en zaten we net op 3 zenders naar Feyenoord te kijken?!?!?!

22 februari 2024 om 21:37

Ik ben ook heel benieuwd naar de interviews. Fijn dat Ajax door is, maar dit kan echt niet meer…

22 februari 2024 om 21:40

Omdat na de wedstrijd van Ajax prioriteit moest worden gegeven aan een detox-behandeling van de getroffen kijkers.

22 februari 2024 om 21:35

Haha, Rensch heeft inderdaad op zijn gewone niveau gespeeld. Dat zegt dan ook weer alles over Rensch.

22 februari 2024 om 21:38

Dat is waar. Ik vraag me af wat Kaplan gedaan heeft? Iets met John z'n dochter?

Overigens mag ik wel hopen dat deze avond 1 ding teweeg heeft gebracht en dat is dat Sutalo er niet meer in komt.

22 februari 2024 om 21:36

Ik vond ook heel bijzonder dat Forbs boos was toen hij eraf gehaald werd.. hij had schip moeten bedanken dat hij uit zijn leiden werd verlost!

Het houd nog niet allemaal over want ook Sosa was weer om te janken. Elke bal gewoon blind naar voren zelfs als er mogelijkheden waren. Sutalo even een weekje banken, zodat nieuwe centrum kan inspelen voor volgende Europese wedstrijden.

Gooijer-Rensch-Kaplan-Hato

22 februari 2024 om 21:40

Sutalo een weekje banken maar?😉

Hoe kan je nou, na zo’n abominabel slechte wedstrijd, zulke milde cijfers geven. Ongelofelijk.

22 februari 2024 om 21:33

Vraag het me ook af. Buiten de keeper allemaal een 5 of lager. Die Sosa had net als zijn landgenoot ook een 2 mogen hebben. Wat een verschrikking.

22 februari 2024 om 21:38

Hahah ja hoe Sosa uit deze wedstrijd een 5 kan krijgen, dat is echt van de zotte. Je zou die 2 Kroaten haast gewoon ontslaan zoveel schade brengen ze toe

22 februari 2024 om 21:40

Ben niet direct Sosa fan, maar die was vandaag echt lang de slechtste niet. Forbes stond ook alleen maar in het veld voor de vorm, evenals Tahirovic.

22 februari 2024 om 22:22

Wat maakt het uit wie de allerslechtste was? Sosa was gewoon weer een drama. Liet steeds de bal over de lijn lopen, waar er amper druk op hem gezet werd. Slechte voorzetten en veel balverlies. Sutalo is echter de grootste teleurstelling omdat hij nou juist gekocht werd als een soort 'zekerheidje'. Forbs is een dertien in een dozijn speler waar we wel 10 van in de jeugd rond lopen. De enigen bij Ajax waar ik toekomst in zie zijn Ramaj, Brobbey, Berghuis en Hato. De rest kan misschien enigszins aanhaken maar zal het verschil niet maken. Ik ben nog wel benieuwd naar Rijkhof en enkele andere jeugdspelers, maar daar houd het wel op.

22 februari 2024 om 22:58

Eens, Sosa speelde verschrikkelijk, maar voorkomt wel een 100% goal op de achterlijn. Berghuis speelde werkelijk dramatisch, maar heeft enkel een 6 vanwege z'n goal. Dus als Sosa dramatisch speelt, maar op de achterlijn een doelpunt voorkomt, dan is een 5 logisch.

22 februari 2024 om 21:35

Sowieso iedereen behalve keeper en wellicht Hato een 4 of lager.

22 februari 2024 om 21:53

Ik denk dat de - niet zichtbaar is. Want hier heeft toch geen een speler een positief cijfer verdiend.

22 februari 2024 om 22:18

En jij de cijfers van psv tegen dortmund 🤣

22 februari 2024 om 22:44

Wellicht omdat de lat inmiddels zover omlaag is gegaan dat ze ten opzichte van die lagere lat nog zulke scores geven? 🤔🙄

Je had hier Berghuis en Taylor een 2 moeten geven voor de goals, de rest allemaal een 1 en Ramaj een 10. Want mijn god deze spelers kunnen niet eens simpel positiespel spelen. Alles te danken aan Ramaj en een dosis geluk. Zelfs je plaatselijke amateurclub kan gelijk meedoen met dit Ajax. Bizar wat John van t’schip en zijn staf allemaal doen op die trainingen.



22 februari 2024 om 21:51

Dan ben je nog mild, de meesten hebben niet eens de moeite voor een cijfer verdiend. Dit is denk ik de slechtste wedstrijd ooit die ik heb gezien van Ajax.

22 februari 2024 om 21:57

Eens. Tergend slecht. Geen bal naar elkaar kunnen overspelen

22 februari 2024 om 21:56

Brobbey?

Nou, iedereen behalve Ramaj een onvoldoende? Dit was toch niet om aan te gluren.

22 februari 2024 om 21:45

Deze cijfers zijn inderdaad veel en veel te hoog. Deze hele wedstrijd leek op een Jiskefet sketch.

22 februari 2024 om 21:55

Hoe kan een keeper ooit een 10 halen als dit pas een 8 was?!? Hij verdiende een dikke 9.5 wmb… rest onvoldoende en hato nog 5.5.

Eerlijk die hele achterhoede kun je toch geen enkele voldoende voor geven? Zo onwijs veel kansen weggegeven het is echt alleen maar geluk en Ramaj geweest. Hato Rensch en Sosa waren ook gewoon bar slecht.

Hato een 6? Hoe dan? Ik denk dat het hoogste cijfer, buiten Ramaj om maximaal een 4 zou moeten zijn. Ajax werd weggespeeld en had nergens recht op. Wel mooi dat ze door zijn!

22 februari 2024 om 21:39

Cijfers….tja kun je ook minpunten geven? Hier was dan ook helemaal niets moois aan. Volgende ronde tref je een club die hier en daar eens een kans afmaakt en je wordt met twee dikke nederlagen uitgeschakeld.

22 februari 2024 om 21:51

Of je loot Viktoria Pilsen.. dan zien we weer 2 verschrikkelijke wedstrijden

Wat is dit Ajax toch armoedig. Zelfs in de ConfL schutteren pfff. Ik ben niet voor Ajax, maar vind dit toch wel een heel verdrietig verhaal

Cijfer van Sutalo is wel erg overdreven.. 1 was logischer geweest.

Akpom was de slechtste van allemaal. Die probeert het niet eens.

Snap echt niet waarom ze Sutalo laten banken. Is Kaplan zo slecht? Je hebt betere opties, met Sutalo die elke keer andere kant op draait.

Als je pech hebt is Ramaj aan het eind van het seizoen nog pleite ook

Sutalo een 2 voor een onterechte rode kaart en Hato een 6.5. Hahah, die was de slechtste van allemaal weer achterin. Houdt toch op met deze cijfers..

22 februari 2024 om 21:38

Nouja Sutalo was ook gewoon heeeeel zwak. Hato ook, die verdient een 4 in mijn ogen. Maar die 2 voor Sutalo vind ik verdiend. Die rode kaart was volgens mij terecht? Ik heb geen beeld gezien dat hij over zijn eigen benen struikelt, ik zag dat Sutalo hem wel raakte op een dommige manier. Maar misschien mis ik iets. Dan is het een 3 ipv een 2.

22 februari 2024 om 21:40

Was zeker wel terecht. Hij maakt uiteindelijk een trappende beweging richting de enkels. Was niet alsof hij per ongeluk tegen hem aanliep. Vind de zin uit het artikel:

"maar maakt alweer enkele weken een uiterst onzekere indruk."

Een beetje overdreven. Dit was zijn slechtste wedstrijd in weken maar daarvoor was hij vaak een van de weinigen de ploeg achterin op de been hield.

Vandaag was het wel echt ondermaats. 2 lijkt me terecht. Hato had ook wel een 3 of 4 mogen krijgen alleen.

22 februari 2024 om 21:57

Vind ik ook. De commentator had het erover dat Sutalo al weken aan het zoeken is, terwijl ik vind dat het leek alsof hij de laatste weken zijn weg omhoog in had gezet. Deze kaart was ongelukkig maar vooral onnodig. Sutalo is al wekenlang je beste verdediger.

22 februari 2024 om 21:48

Tja, men is niet bepaald objectief als het Hato betreft, maar die jongen is natuurlijk wel 17 jaar. Dat betekent natuurlijk niet dat je hem maar extra hoge cijfers moet geven, want als Sutalo een 2 krijgt, hoort Hato hooguit een 3 te krijgen. Maar goed, de omstandigheden zijn voor zo'n jong talent verre van redelijk. Wat dat betreft heb je ook wel met hem te doen.

Te hoge cijfers. Geen enkele voldoende behalve Ramaj, die inderdaad een 8 of een 9 verdient. Excuus: en Taylor ook voldoende.

Ik pleit voor een tijdelijke naamsverandering.
Dit team is een schande voor de naam Ajax.

22 februari 2024 om 21:59

Ja, je hebt gelijk. Alleen de naam Ajax gebruiken als het goed gaat.

Het kan dooien, het kan vriezen.

22 februari 2024 om 22:09

Daarom spelen ze daar met kunstgras: altijd vriezen. Althans, qua niveau.

Ramaj een 10, de rest mag een 1 of 2 krijgen. En voetbalzone stop met artikelen plaatsen tijdens de wedstrijd en die te updaten met eindverslag. Tijdens de wedstrijd is er al leven in de brouwerij tijdens live meepraten. Na de wedstrijd hoor je pas een artikel te plaatsen.

Wat een wanvertoning was dit vanavond.
Diegene die deze cijfers heeft gegeven heeft er meer energie in gestoken dan menig Ajax-speler afgelopen twee uur.

Fijn dat ze door zijn, hopelijk volgende ronde flink beter voor de dag komen.

Telt deze overwinning als een winst of gelijkspel voor de coëfficiënten?

Wie heeft deze cijfers toegekend, Stevie Wonder? Buiten Ramaj hadden enkel beoordelingen van 5 of lager volstaan.

Tja, je moet wat om de positiviteit er enigszins in te houden, maar hoe slecht Vitesse en Volendam dit seizoen ook spelen, die hebben dit seizoen nog geen enkele keer het niveau aangetikt dat Bodo en Ajax in dit tweeluik op de mat gelegd hebben. Puur qua niveau mag je van de 22 spelers misschien 2 spelers een voldoende geven. Het leek wel amateurvoetbal.

Dit is dan ook wel incidenteel, want met dit niveau tikt de bodem van de Eredivisie je nog van de mat met flinke cijfers. Nou weet ik weinig over Bodo dus laten we het daar op de ongelukkige periode waarin dit tweeluik plaatsvindt gooien en bij Ajax een totale black-out zoals tegen Hercules. Zo slecht heeft Ajax in de Eredivisie nog niet gespeeld dit seizoen.

Spelers missen gewoon basisvaardigheden. Ook jongens uit de opleiding. Kinderlijk verdedigen ook de veelgeprezen Hato (ja is jong maar toch)

Die Hlynsson had van mij het laagste cijfer mogen krijgen, die is veel te licht voor profvoetbal en kan er ook helemaal niets van. Verder Sutalo, Sosa, Akpom en Forbs een 2. Ramaj een 9 (vooral die redding in de 120e minuut was fenomenaal), Hato een 5,5 en de rest een 4.

Zo slecht was het toch ook weer niet? Vind die gele uit tenues van Ajax overigens helemaal niks moet ik zeggen.

22 februari 2024 om 22:07

Ze waren wel slecht in het afronden. Zelfs zonder keeper in de goal lukte het niet

Sosa was wel de beste aan de kant van Ajax.

Met alle respect maar Ajax heeft niets gedaan en dan zijn er nog zoveel voldoendes? Wat een drama wedstrijd en het is dat je tegen een matige club speelt maar dat je hier doorgaat is echt een wonder. Absoluut niet verdient maar wie weet wat dit gelukje nog teweeg gaat brengen….

Ik begrijp volkomen dat er een rode kaart werd uitgedeeld aan Sutal na het zien van de beelden. Maar elke voetballer, zelfs op amateur niveau weet en snapt dat als je beide sprint en de ene gaat voorlangs bij de andere je de kans hebt om worden aangetikt, zo iets is geeen overtreding maar een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Met die beelden in vertraging of zelfs stilstaand zie je dat niet. Zo’n Sutalo sprint ook en kan zich niet wegtoveren. Of moet hij voor hij sprint al bedenken dat als de ander voorlangs kruist, ze elkaar een zouden raken waardoor de ander valt. Dit zijn geen rode kaarten, eigenlijk niet eens een vrije trap.

Mag ik ook vragen om een punt voor de technische staf van Ajax? Vreemde wissels , gebrek aan tactiek en verslagen worden op fitheid door een team dat al 2 maanden geen competitie wedstrijden heeft gespeeld... een hele lage onvoldoende voor de staf.

Ben ik de enige die het idee had dat Ramaj dat lage schot in zijn eigen hoek had kunnen pakken en dat hij kinderlijk eenvoudig werd omspeelt werd aan einde wedstrijd? Tuurlijk pakte hij goede ballen maar vandaag was hij erg wisselvallig

Onvoorstelbare punten. Er waren heel veel diepe onvoldoendes en Ramaj verdient een 9 omdat hij één bal verkeerd inspeelde geen 10.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren