Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat wordt besloten door mensen die geen verstand van voetbal hebben’

Laatste update:

Foeke Booy steunt het initiatief van Martin van Geel. De technisch directeur van Feyenoord pleitte woensdag voor een kunstgrasvrije Eredivisie en de trainer van Go Ahead Eagles sluit zich bij hem aan. “Voetbal op dit niveau moet op gras gespeeld worden”, laat Booy aan RTV Oost weten.

/

“Ik heb liever een selectie van twintig spelers met natuurgras, dan 22 spelers en kunstgras. Het is allemaal een financiële factor bij clubs en het zijn allemaal beslissingen van mensen binnen een club die geen verstand hebben van voetbal”, aldus Booy. “We hebben straks een groot congres bij de KNVB, over dit thema zouden we daar dan moeten beginnen.”

Willem II houdt er echter een andere kijk op na. “Wij zouden tegen het voorstel van Feyenoord stemmen”, zegt directeur Berry van Gool in het Brabants Dagblad. “Wat heeft het nou voor zin om die alleen tot de Eredivisie te beperken? Wat als straks heel Nederland op kunstgras voetbalt, behalve de Eredivisie? Kijk, ik vind het 't lekkerst om op gewoon gras te voetballen, maar er zitten natuurlijk wel veel aspecten aan deze discussie.”

“Voetbal op dit niveau moet op gewoon gras gespeeld worden”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voetbal is begonnen op gras en hoop dat het zal blijven op gras !!

21 november 2014 om 21:33

Voetbal (modern voetbal althans) is ook begonnen met slechts een regel. Je mocht de bal met je hand afstoppen, maar verder mocht je alleen je voeten gebruiken. Wil je ook terug naar die tijd of ben je selectief purist?

21 november 2014 om 23:20

Je kan zoveel regels aanpassen als je wilt.
Maar gras blijft gras en is echt veldvoetbal.
Kunstgras neigt meer naar zaalvoetbal.
Ook leuk ,maar het is geen veldvoetbal.

Gewoon iedere club laten kiezen op wat voor veld ze willen spelen. Kunstgras velden van tegenwoordig zijn ook van een hele hoge kwaliteit. Vaak zijn deze kunstgras velden beter dan normale gras velden.

21 november 2014 om 21:41

Nou nou wat zijn de kunstgrasvelden goed zeg... ze staan met zn 6en onderaan voor t gemiddelde cijfer vd grasmat...

21 november 2014 om 22:32

Dat is gewoon uit principe. Kan me niet voorstellen dat ze dr toendra van Groningen zo lekker vinden spelen.

21 november 2014 om 23:07

zou zeggen ga verder met je lego, man dit is zo achterhaald weer..

22 november 2014 om 10:45

Nu is het achterhaald, maar de winter staat weer voor de deur. Het is ook niet omdat ik Groningen wil afzeiken, maar je moet toegeven dat het veld er niet goed bij lag van de winter. En dat geldt voor meer velden. Ik ben niet pro gras of pro kunstgras maar ik kan me storen aan de oneigenlijke argumenten die gebruikt worden om "echt"gras op te hemelen.

Zo, nu weer verder aan mijn kasteel bouwen

Je kan me veel wijs maken hoor maar de amateurclub waar ik nota bene gespeeld heb (en ik was echt een prutser maar dat geheel terzijde) kon het veld prima in staat houden.
Ik snap het probleem eigenlijk totaal niet???

Financieel valt het allemaal echt wel mee, ja, tenzij je min of meer wanbeleid voert en te veel uitgeeft aan salarissen of iets dergelijks...
Het geldt dat verkregen wordt en verdeeld wordt onder de clubs van de knvb moet gewoon genoeg kunnen zijn voor al dat, kaartverkoop, shirt verkoop etc. zelfs de kleinere clubs vangen genoeg...

Als ze niet eens een normaal veldje financieel kunnen onderhouden is dat de schuld van slecht beleid en niet van de kosten of het gebrek aan inkomsten van de knvb...

21 november 2014 om 21:32

Ah, lekker makkelijk praten als Ajacied. Ja die kleine clubjes zullen wel allemaal uit hun nek lullen als ze zeggen dat het moeilijk is bij te blijven als kleine club. Jij vindt het immers maar onzin, ze zullen zich dus wel aanstellen. Ze krijgen immers genoeg geld ja, vooral ook omdat de tvgelden zo eerlijk verdeeld zijn.

21 november 2014 om 21:36

Een veld bij de amateurs heeft te maken met hele andere omstandigheden als je kijkt naar bijvoorbeeld zon, regen, wind, hoeveelheid wedstrijden. In stadions is het aanleggen van gras toch een ander verhaal. Kijk maar hoeveel grasmatten er in de Arena toen zijn neergelegd.

21 november 2014 om 21:39

Bij jouw amateurclub hoeft het gras niet aan bepaalde eisen te voldoen zoals verwarming wat enkele tonnen per jaar kost. Kunstgras verbieden op prof niveau is een nobel streven, maar op de huidige manier kansloos.

Feyenoord en Van Geel moeten zich dit ook realiseren en niet zo'n grote bek hebben. De enige manier waarop dit te realiseren is als er een bepaalde verdeelsleutel komt waarin de topclubs helpen met de onderhoudskosten.

21 november 2014 om 21:41

"feyenoord en Van Geel moeten zich dit ook realiseren en niet zo'n grote bek hebben. De enige manier waarop dit te realiseren is als er een bepaalde verdeelsleutel komt waarin de topclubs helpen met de onderhoudskosten." En dat hebben die mensen met die grote bek dan ook precies voorgesteld.. Maar dat wist je natuurlijk allang als je het gewoon gelezen had, nietwaar?

21 november 2014 om 22:05

Ah als dat zo is, dan heb ik te snel geoordeeld. Waar staat dat artikel waarin een dergelijk voorstel van Van Geel staat?

21 november 2014 om 22:18

Jammer dat het bij de kleine clubs in Nederland normaal/makkelijk gevonden wordt om te bezuinigen op 1 van meest belangrijke onderdelen van het voetbal.
Wel apart dat alle kunststof clubs zich wel een winters trainingskamp in een lekker warm land kunnen permiteren? Bijzonder omdat een veld van plastic en rubber 365 dagen per jaar bespeelbaar zou zijn en ook nog omdat ze in die warme oorden waarschijnlijk trainen op gras gemaakt van gras??

21 november 2014 om 22:26

Ik denk dat je onderschat hoeveel het onderhouden van een grasmat kost. Een trainingskamp van een weekje naar Turkije of Portugal kost echt niet de wereld. Wij doen het zelfs met ons team, daarnaast waren er vorig jaar door de milde winter ook al ED teams die in Nederland bleven. Bovendien kunnen ze juist dingen als trainingskampen betalen doordat ze op de grasmat bezuinigen. Of dat een goede keuze is natuurlijk subjectief.

21 november 2014 om 22:34

Hebben kleine clubs in Belgie Duitsland, Luxemburg Zwitserland eigenlijk kunstgras? Volgens mij is het voornamelijk Hollandse "ziekte"

21 november 2014 om 22:38

Dat misschien wel het grootste kunstgrasbedrijf ter wereld, Ten Cate, een Nederlands bedrijf is, speelt zeker mee. Maar zijn wij Nederlanders niet gewoon progressief, als je vorig jaar of dat jaar daarvoor Galatasaray - Juventus zag in de CL, dat is toch pas schandalig? Als er op termijn een kunstgras ontwikkeld wordt dat niet of nauwelijks van echt gras te onderscheiden is, waarom niet? Ben het dus niet eens met de woordkeuze ziekte.

21 november 2014 om 22:51

Is het niet zo dat bij voetbal de elementen ook een rol spelen? Anders zouden ook alle clubs een dak boven veld en tribune moeten hebben?
Ik heb opzich niets tegen kunstgras, op het moment dat kunstgras ook door koeien nauwelijks meer te onderscheiden is van echt gras mogen ze van mij overal kunstgras neerleggen.p Zolang er een duidelijk aanwijsbaar verschil is tussen plastic en rubber en gras gemaakt van gras zouden alle profclubs op gewoon gras moeten spelen.

22 november 2014 om 07:22

@tornado72
Kunstgras vind je door heel Europa. Noorwegen, Zweden, Rusland, België, Frankrijk, Slowakije, Zwitserland, Italië, Portugal. En daar gewoon op het Hoogste niveau. Er spelen CL en EL deelnemers op, dus niet alleen kleine club's.
De Discussie hierover is een Nederlandse ziekte.
Willen we ronde of vierkante palen, aluminium of hout, een leren of plastic bal.

21 november 2014 om 21:52

@ Craxydj07

Beetje ondoordachte reactie. Hoeveel nieuwe velden heeft Ajax al gehad sinds de Arena er staat? Denk je dat kleine clubs daar het geld voor zouden hebben? Ik ben ook een voorstander van gras maar uit kostenoogpunt kun je sommige clubs geen ongelijk geven. Ik heb jou ook wel eens horen klagen toen Ajax punten verspeelde op een knollenveld in Den Haag, dat wil je ook niet. En Heracles speelt al jaren Eredivisie dankzij die mat, die waren anders allang gedegradeerd.

21 november 2014 om 22:31

Ja daarom heeft Heracles vorig jaar ook meer punten in de uitwedstrijden gehaald

21 november 2014 om 23:03

En al die jaren daarvoor?

22 november 2014 om 01:32

Die jaren ervoor net als alle andere eredivisie clubs niet. Punt is dat die opmerking van jou nergens op slaat

22 november 2014 om 10:04

De eerste jaren dat Heracles weer in de Eredivisie spelen pakten ze alleen thuis punten dankzij het kunstgras, dan had je toen nog nergens. Daarna lieten ze pas zien dat ze ook buitenshuis konden presteren.

Precies en daar hebben ze gelijk in wat heeft het voor nut om te zeggen alleen de eredivisie mag geen kunstgras velden. Over een paar jaar heb je jeugd wat doorstroomt wat alleen maar kunstvelden gewend is. Je hebt nu de tijd nog dat je mensen hebben die niet met de tijd mee kunnen gaan en zich vast blijven houden aan vroegere tijden. Deze discussie had je ook bij hockey en ook daar is het geaccepteerd en ook bij voetbal gaat het geaccepteerd worden. Spelers moeten gewoon hun schoeisel aanpassen op kunstgras en dan is er prima op te spelen. Van Geel gaat het toch niet lukken om de kunstvelden uit te bannen.

Het gaat om competitie vervalsing. Of gewoon iedereen op echt gras of iedereen op plastic. Daar zou het over moeten gaan. Ik ben een fan van echt gras. De kosten die moet iedereen er maar bij nemen. Als je dan zo nodig echt op de kosten moet letten schaf dan het voetbal af: Geen geblesseerden, niemand uitbetalen en....... Uberhaubt geen gras of plastic veld onderhouden.. (cynisch).

21 november 2014 om 22:38

Competitievervalsing is onzin. Je kan nooit onder gelijke omstandigheden voetballen.

21 november 2014 om 23:05

Dat klopt maar als er een club zou komen die als het al zou kunnen, zou besluiten om op gravel of op een betonvloertje te gaan spelen zou de wereld (terecht) te klein zijn.
Kunstgras is geen gras maar plastic en rubber wat niet geheel toevallig groen geverfd is.

Nu wil ik me niet als een chagrijnige Zwollenaar opstellen en buiten dat ik het niet met Booys punt eens ben, maar voor de zoveelste keer stoor ik mij zo verschrikkelijk aan die man. De club was bij de onverwachte promotie een gulle groep supporters en een vriendelijke gemeente verwijderd van kunstgras en dan zijn quotes als ‘dat wordt besloten door mensen die geen verstand van voetbal hebben’ niet al te intelligent.

De discussie op zich: het is idd een financiële situatie en kunstgras is niet optimaal te noemen voor slidings. Als de grotere clubs bereid zijn om de clubs met kunstgras financieel te steunen zal ik echt niet wakker liggen wanneer mijn club zal switchen naar natuurgras. Echter kan ik buiten de bovenstaande rede geen argument verzinnen waarom kunstgras per definitie afgeschaft zou moeten worden. Clubs als Cambuur, PEC en Dordrecht vermaken gewoon de supporters en het amusementsgehalte lijkt niet te lijden onder het plastic.

Enorm veel amateurvelden hebben de beschikking over kunstgras, dus je kan als club zijnde die speelt op normaal gras prima trainen bij een plaatselijke vereniging om je voor te bereiden voor een uitwedstrijd in Dordrecht, Zwolle, Leeuwarden, Den Haag of Rotterdam. Niets competitievervalsing, beter voorbereiden. De enige waarde van kunstgras is gewoon sentimentele waarde en je kunt puur op basis daarvan geen revolutie in het voetbal starten omdat je overal in Nederland graag de pollen van het gas op wil snuiven.

21 november 2014 om 23:58

Ik vind er wel een verschil in zitten of je als amateurclub of als profclub een kunstgrasveld aanlegt. Bij een amateurvereniging worden de velden veel intensiever gebruikt dan bij profclubs waar het veld maar 1maal in de 2 weken gebruikt wordt.

Ik vind ook dat op lage niveaus op gewoon gras moet worden gespeeld. Alleen hebben die ploegen veel meer profijt van kunstgras, omdat vrijwel alleen de aankoop ervan geld kost, en onderhoud eigenlijk niet. Bij gras ben je veel geld kwijt aan onderhoud, en wordt het snel aangetast door het weer hier. Profclubs hebben meer geld, en dan moeten ze gewoon wat gaan bezuinigen voor een goed veld. Het begin zal moeilijk zijn. Maar na een paar jaar merk je er niks meer van, en heb je gewoon gras waar je op hoort te spelen. Dat is toch wel het beeld van voetbal, op gras voetballen, in plaats van plastic.

Prima als je alle teams op 'normaal' gras wilt laten voetballen maar laat het de knvb dan betalen zodat de kleinere clubs er geen last van hebben

22 november 2014 om 07:53

Een speler van buiten de EU moet verplicht minimaal 382000 euro per jaar verdienen. Het zou voor een aantal clubs natuurlijk een idee zijn om dan maar geen spelers van buiten de EU aan te trekken? Ik heb het al een aantal keren voorbij zien komen, clubs zouden het grasveld bovenaan de begroting moeten zetten niet onderaan.

22 november 2014 om 08:25

Als de speler van buiten de EU 3 jaar in Nederland is kan hij voor een normaal Nederlands voetbal salaris werken. Dus een Alair Cruz Vicente uit Brazilië zal bij Telstar geen 4 ton per jaar verdienen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren