Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat ik niet zou spelen boeide mij geen fuck: ik werd miljonair bij Barça’

Laatste update:

Alex Song heeft zich in zijn carrière vaak laten leiden door geld. De middenvelder uit Kameroen laat op Instagram in gesprek met landgenoot Pascal Siakam, basketballer van Toronto Raptors, weten dat hij bij zowel Arsenal als Barcelona de financiën belangrijk vond. Song stond van 2005 tot 2012 onder contract bij Arsenal, terwijl hij vanaf 2012 vier seizoenen op de loonlijst stond bij Barcelona.

"Ik zat zeven jaar bij Arsenal, maar ik begon pas in de laatste vier jaar echt geld te verdienen. Mijn salaris steeg toen flink. Maar ik besefte ook dat ik ongelooflijk veel geld zomaar uitgaf. Toen ik begon, kreeg ik vijftienduizend euro per week. Als jonge gast was ik dolblij. Ik wilde met de grote jongens meedoen, ik kon winkelen waar ik maar wilde en beleefde wilde nachten."

Frenkie weer op trainingsveld Barcelona, Messi verschijnt zonder baard

"Ik zag bijvoorbeeld dat Thierry Henry, De Koning, met een geweldige auto naar de training kwam. Ik zei tegen mezelf dat ik hoe dan ook dezelfde auto zou halen. Ik ging naar de autodealer en tekende de papieren. En opeens had ik dezelfde auto als De Koning. Maar ik moest de auto na twee maanden al terugbrengen. Al mijn geld ging op aan benzine. Toen ik de volgende training bij Arsenal aankwam, vroeg Thierry waar mijn auto was. Die auto is te hoog gegrepen voor mij, zei ik."

"Tijdens mijn periode bij Arsenal kon ik niet eens 100.000 euro sparen, terwijl mensen vast dachten dat ik miljonair zou zijn", stelt Song, die in de zomer van 2012 de mogelijkheid had om te verkassen naar Barcelona. De 32-jarige middenvelder stond versteld van het bedrag dat de Catalaanse topclub als salaris in gedachte had.

"Toen Barcelona mij het contract voorschotelde en ik zag hoeveel ik zou verdienen, hoefde ik geen twee keer na te denken. Ik was van mening dat mijn vrouw en kinderen goed moesten leven als mijn carrière voorbij zou zijn. Ik ontmoette de sportief directeur van Barcelona en hij vertelde dat ik weinig zou spelen. Het boeide mij geen fuck, ik wist dat ik miljonair zou worden", lacht Song, die momenteel overigens clubloos is sinds zijn contract bij FC Sion in maart is ontbonden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, zonde van zijn talent maar wel eerlijk. Prima beweegredenen ook als hij zegt dat hij het voor zijn vrouw en kinderen deed.

18 mei 2020 om 18:01

Heerlijk die eerlijkheid. Logisch ook. Jongens uit Africa die nooit wat hebben gehad in hun jeugd.

18 mei 2020 om 18:18

Precies, je hoort ook vaak dat een deel van hun salaris direct richting de familie gaat die nog 'thuis' woont. Wat dat betreft volkomen logisch dat dit soort gasten gewoon zoveel mogelijk geld willen verdienen

18 mei 2020 om 18:56

@hoogindeconcen, daar heeft ie ook echt niet zoveel verdient. Zelfs in deze tijd verdienen spelers uit de onderste regionen van de ligue 1 gemiddeld 'maar' een paar ton per jaar. Laat staan 25 jaar geleden. En die familie is groot hoor. Alex heeft meer dan 20 broers en zussen

18 mei 2020 om 19:48

Ik zou precies hetzelfde doen. Zoveel geld proberen te maken. Wat nou club liefde. Club liefde al je niet financieel onafhankelijk maken. Lekker zoveel mogelijk geld verzamelen tijdens je carrière zodat je daarna rustig kunt leven en je kinderen een mooie toekomst kunt bieden.

18 mei 2020 om 20:03

@primetime niet iedereen die uit Afrika komt heeft het daar slecht. Sociale voorzieningen is daar hoog waardoor als ziek wordt moeilijk is. Veel mensen hebben het gewoon ok daar. Maar de overheid laat de mensen aan hun lot over (beetje zoals de VS) waardoor men zich verplaatst naar een plek waar ze beter beschermd worden. Song familie is een goed gereputeerde naam in Kameroen

18 mei 2020 om 20:09

@johanvlerksen
Iedereen is gemotiveerd door geld. Arm of rijk maakt geen verschil en persoonlijj denk ik dat rijke meer into money zijn dan arme over het algemeen. Als jij 10x meer kan verdienen voor hetzelfde dat je nu doer maar daarvoor naar een ander region in Nederland of daar buiten moeten vertrekken dan neem jij zonder twijfels je gezinnetje mee. Dus het is over het algemeen logisch!

18 mei 2020 om 20:40

@barca10, klopt. Een Wilfred Bony kwam bv uit een prima gezin. Maar de vader van Alex Song is toen hij nog heel jong was al overleden.

18 mei 2020 om 18:10

Zonde van zijn talent? Basisspeler bij Arsenal, en het uit eindelijk geschopt tot 12e man bij Barca. Zijn weinig mensen die dat halen hoor.

18 mei 2020 om 18:17

Tuurlijk, hij heeft een mooie carrière gehad, maar dat hij geen basisspeler was bij Barcelona kwam zijn carrière niet ten goede wat mij betreft. Is na zijn vertrek bij Barca ook erg snel afgegleden.Overigens lees ik hieronder nog een aanvulling; hij moest op dat moment concurreren met Busquets, dan ben je bij voorbaat al kansloos. Had bij veel andere topclubs waarschijnlijk wel in de basis gestaan, op die manier had hij er misschien meer uit kunnen halen dan wat hij nu gedaan heeft

Wat zonde.. Song had het vermogen en op dat moment ook zeker de prestatie om belangrijk te zijn bij zowat elke club. Dat hij bij Barca niet speelde had alles te maken met Busquets. Verdien je bij Barca dan zoveel meer dan bij een City of United? Had persoonlijk niet gedacht dat Song daar jaren op de bank zat puur voor het geld terwijl hij naar mijn mening de kwaliteiten had. Nu is die clubloos, met een beetje begeleiding speelde die nu nog steeds bij een topclub.

18 mei 2020 om 18:08

In 2012? Ja Barca betaalde een stuk meer dan City, nog steeds maar verschil was toen nog groter. Manchester City trok vooral enorm veel spelers maar geen toppers zoals een Psg. Dat zegt al alles.

Dat lees je niet iedere dag. Sportief niet echt reclame, maar verfrissend eerlijk. Dat gezever van: ik geloof in het project van Al Ahly o.i.d. kennen we natuurlijk ook.

18 mei 2020 om 18:10

Hij ging naar Barcelona he,als dat geen sportieve vooruitgang is weet ik het ook niet meer...

19 mei 2020 om 23:54

Idd! Hij verschoot zo te lezen van het hoge loon dat hij bij Barça ging krijgen. Extra reden om meteen ja te zeggen

Mooi eerlijk van Song. Toch vind ik het erg bijzonder hoe slecht spelers met geld om kunnen gaan en dat er schijnbaar ook geen begeleiding bij is. Ook het stukje van: ik ging pas in mijn laatste .. jaren bij Arsenal echt geld verdienen. Dat heeft alles te maken met in welk perspectief hij het plaatst. Hij vergelijkt het salaris van hemzelf met Henry.. ja dan verdien je minder. Vergelijk je het met veel andere voetballers en met de normale mens, dan mag Song natuurlijk niet klagen. Al met al wel eerlijk dat hij dit toegeeft en zijn redenen wat betreft vrouw en kinderen snap ik ook best. Toch steekt het mij persoonlijk altijd hoe weinig voetballers beseffen hoe bevoorrecht zij zijn. Maar goed, dat is mijn eigen mening natuurlijk.

18 mei 2020 om 19:12

Het zijn jonge mensen, zelfs vaak nog tieners, vaak niet uit de financieel meest stabiele omgeving, die ineens miljoenen gaan verdienen. Dan vind ik het niet gek dat ze niet met geld om kunnen gaan. Dat is iets wat je moet leren, en het lijkt erop dat mensen die altijd geld hebben gehad beter met veel geld om kunnen gaan dan mensen die het niet hadden. Hetzelfde zie je vaak bij mensen die een loterij winnen, de meesten zijn er binnen tien jaar doorheen.

18 mei 2020 om 19:31

Tja ik vind het altijd wel heel makkelijk om het daarmee af te doen. Dan nog zijn er genoeg mensen die verstandiger met het geld zouden kunnen omgaan dan de meeste voetballers.. En daarnaast vind ik dan dat bijvoorbeeld ouders daar een rol in moeten spelen, door bijvoorbeeld zelf een oogje in het zeil te houden of iemand aan te nemen daarvoor. De loterij vergelijking snap ik deels wel, maar deels ook niet. Daar krijg je namelijk in 1x een smak geld, dat je zelf moet zien uit te spreiden over je lifetime. Een voetballer krijgt wekelijks/maandelijks geld gestort waarvan je moet leven, waardoor je minder zelf hoeft uit te spreiden. Ik vind het persoonlijk in ieder geval gewoon vaak heel zwak hoe voetballers met hun geld omgaan en dan ook nog 'zielig' gaan doen als de geldstroom opdroogt.

18 mei 2020 om 20:40

Dat is allemaal heel makkelijk gezegd, maar er zijn ook veel te veel ouders die totaal niet met geld om kunnen gaan. En het is ook deels toegeven dat je het zelf niet kunt, iets wat mensen over het algemeen niet graag doen. En de loterij vergelijking doelt meer op het in vrij weinig tijd van bijna geen geld tot enorm veel geld gaan, op een bepaald moment weet je van gekheid niet wat je ermee moet doen. Daar komt nog bij dat status onder voetballers blijkbaar belangrijk is, je ziet bij de grotere clubs geen speler in een oude Golf uit 1998 aankomen. Ze willen vaak, net zoals veel mensen, het nieuwste van het nieuwste, en begrijpen niet hoeveel ze werkelijk uitgeven aan dingen die geen waarde houden.

18 mei 2020 om 21:10

Zeker waar, het ligt natuurlijk genuanceerder. Ik denk dat wij het ook wel grotendeels met elkaar eens zijn. Het ging mij er gewoon vooral om dat voetballers weinig realiteitszin hebben. En dat daar wel redenen voor zijn klopt, maar ik vind persoonlijk niet dat die redenen het dan maar oké maken. En status dingetjes heeft elk mens in verschillende mate natuurlijk. Dat betekent natuurlijk niet dat je gelijk in een Golf 1998 moet komen, maar ik begrijp dat je overdrijft om je punt te maken. Ik snap die dingen ook wel, maar zelfs dan kun je verstandiger met je geld omgaan. Je kunt alsof 10 auto's hebben en toch nog geld sparen. Het is niet alsof ze 10 auto's kopen en dan niks meer kunnen. Ze verdienen dan alsnog meer dan dat het kost. We moeten ook niet gaan doen alsof voetballers het zwaar hebben met het geld dat ze verdienen... (Als in dat het zo ontzettend moeilijk is om een klein deel van die grote hoeveelheid geld apart te houden).

18 mei 2020 om 21:34

Het principe wat blijft is: Wie het breed heeft laat het breed hangen. Ofwel: als je een hoger inkomen hebt ga je er ook naar leven. En ik denk dat ze veel, voor zichzelf kleine, aankopen doen die niet echt opvallen, maar alles bij elkaar gewoon een hele berg met geld zijn. Een beetje als 10 abbonementen hebben die iedere maand een tientje kosten. An sich is het niet veel, maar als je het bij elkaar optelt dan ben je toch al snel meer dan 1000 euro per jaar verder.ik zeg ook niet dat die redenen het oke maken, en ik heb ook absoluut geen medelijden met iemand die miljoenen per jaar krijgt en alsnog niets overhoudt.

18 mei 2020 om 19:53

Ze kunnen slecht met geld om gaan omdat ze helemaal geen kennis hebben van hoe geld werkt. Alleen maar denken dat meer geld de oplossing is terwijl daar echt niet het probleem ligt. Als Song even zich had verdiept inn zijn uitgaven en vastelasten dan had hij nog eerder "echt goed geld" kunnen verdienen.

Weet nog dat puyol een prijs aan abidal wilde geven omdat die genezen was en alex song dacht dat puyol hem bedoelde en stapte naar voren hahahahahah. Dat is zijn enige actie die mij is bij gebleven.

19 mei 2020 om 10:30

Ik heb het net weer even teruggekeken. Hoe Song ook lacht op het moment dat hij naar voren stapt, geniaal. Ik heb genoeg herinneringen aan Song bij Arsenal, waaronder de hoge steekbal op Van Persie die hem rechtstreeks op de pantoffel nam en hem laag in de verre hoek legde tegen Everton. Van Songs tijd bij Barcelona staat me helemaal niks bij.

Een auto kopen zonder na te denken van hee, kan ik de brandstofverbruik financieel wel bijbenen, om er vervolgens later pijnlijk achter te komen. Dit verhaal...

18 mei 2020 om 20:16

Mooi verhaal toch? Schetst hier een levensles en geeft toe dat ie fout zat...

18 mei 2020 om 20:23

Is gewoon kneiterdom

Mooi dat hij dit eerlijk toegeeft: logisch ook. Barcelona staat er helaas om bekend dat ze nieuwe spelers veel te veel laten verdienen (denk ook aan Griezmann, Vidal en De Jong) waardoor de huidige spelers die er al jaren zitten en uit de jeugd komen scheve verhoudingen krijgen en er bij toekomstige contractonderhandelingen alleen nog maar meer moet worden betaald... Niet voor niets de duurste salarishuishouding van sportclubs wereldwijd. Dat is helaas een schande en alles behalve een gezonde financiele structuur...

Jammer, maar wel heel eerlijk en dat vind ik ook mooi. Song was een prima voetballer en speelde in zijn laatste seizoen voor Arsenal echt geweldig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren