Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Danny Buijs kan FC Groningen verlaten voor trainersklus in Engeland’

Laatste update:

Danny Buijs kan zijn trainersloopbaan mogelijk voortzetten in Engeland. De Daily Mail meldt vanavond namelijk dat de huidige coach van FC Groningen in beeld is bij Birmingham City als opvolger van Pep Clotet. Laatstgenoemde vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de huidige nummer zestien van de Championship.

Buijs heeft er twee seizoenen opzitten in dienst van FC Groningen. De oud-middenvelder kwam in de zomer van 2018 over van Kozakken Boys en leidde de noorderlingen in zijn debuutjaar naar een verdienstelijke achtste plaats in de Eredivisie. De voorbije voetbaljaargang stond Buijs met FC Groningen negende op de ranglijst, voordat de competitie werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Buijs ligt nog tot de zomer van 2022 vast bij FC Groningen, nadat hij eerder dit kalenderjaar zijn aflopende contract verlengde. FC Groningen is tevreden over de 38-jarige oefenmeester, maar volgens de Daily Mail is het niet ondenkbaar dat Birmingham City binnenkort een einde maakt aan het huwelijk tussen de Eredivisionist en Buijs. Het feit dat Buijs bij FC Groningen wist te presteren met relatief beperkte middelen, spreekt de clubleiding van de Engelsen naar verluidt aan.

De Engelse tweedivisionist neemt na deze voetbaljaargang afscheid van Clotet. De Spanjaard had oorspronkelijk nog een contract voor één jaar in het St. Andrew’s Stadium, maar gaf begin deze maand aan na deze voetbaljaargang af te zwaaien als manager van Birmingham City. De Daily Mail noemt Buijs een ‘shock contender’ voor de binnenkort vacante trainerspositie, maar weet dat de Nederlander concurrentie heeft van onder anderen Lee Bowyer (Charlton Athletic), Nigel Clough (clubloos) en Chris Hughton (clubloos).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beperkte middelen valt toch wel mee. Hij heeft een paar jongens die niet goed genoeg bij Ajax waren gekregen, die dragende spelers bij Groningen bleken. Maar zo gaat het toch al jaren? Lijkt mij overigens geen goede stap. Trainerschap in de championship is zo wispelturig als maar zijn kan.

Qua voetballen heeft hij het verdedigend het als een huis neergezet (26 tegendoelpunten (3de plaats na Ajax (23 tegendoelpunten) en AZ (16 tegendoelpunten)). Maar aanvallend kreeg hij het niet op een rijtje. Met twee spitsen geprobeerd, daarna met een spits, etc. Meerdere dingen geprobeerd, maar niks voor elkaar gekregen. Kan ook aan de kwaliteiten van de spelers liggen, maar zijn toch best wat talenten wat hij onder de hoede kreeg (meerendeel jeugdinternationals): Postema, Redan, Asoro, Lundqvist, Van Kaam, Dallinga, (destijds) Sierhuis, Schreck, El Hankouri, en Gudmundsson. Dit had hij wel tot zijn beschikking gekregen, maar heeft hij niet aan voetballen heeft gekregen. Daarom denk ik dat (erwin) Koeman wel die snaar kan raken en die jongens aan het voetballen krijg, mits Buijs naar Birmingham gaat natuurlijk.

23 juni 2020 om 23:20

Ik moet toch eerlijk toegeven dat elke speler die je benoemd behalve lundviq en Postema me ook wel echt belachelijk zijn tegen gevallen hoor. Had heel veel verwachtingen van Schreck, Redan en Asoro maar die jongens zijn me toch een partij middelmaat... Vind ook niet dat het aan de systemen ligt in deze. Sierhuis heeft hij wel aan de praat gekregen. Maar hoe kan je een team aanvallend neerzetten als je telkens 1 uitblinker hebt die meteen wordt verkocht in Doan en in mindere mate daarna Sierhuis

23 juni 2020 om 23:30

Nee absoluut, maar zag wel talent in Asoro. Gozert is snel, sterk, maar totaal niet doelgericht. Als je dat kan slijpen, dan had je echt een prima spits voor Groningse begrippen. Schreck kwam redelijk zwakjes over en Redan kreeg Buijs ook niet aan het voetballen (terwijl hij in het verleden toch echt wel goals kan maken). Gudmundsson speelde niet slecht, maar raakte snel geblesseerd helaas. Ja ik weet niet man, Sierhuis was veel trekken en sleuren, maar weinig doelpunten. Hij was wel topscorer, maar 6 doelpunten vind ik wel heel magertjes hoor. Groningen heeft net zoveel doelpunten gemaakt als RKC (27 doelpunten). Derde plaats op slechtst scorende club, alleen VVV (24 doelpunten) en ADO (25 doelpunten) hebben net iets minder gemaakt dan de FC. Naja Sierhuis heeft maar 5 wedstrijden gemist voordat dit hele pandemie begon, waarvan 2 werden omgezet naar winst en 3 werden verloren.

24 juni 2020 om 09:25

Ja als je het zo zegt. Mis je toch wel echt het Groningen van 10 jaar terug. Ik mis van die gekke aankopen zoals Enevoldsen die uit het niks komen.

24 juni 2020 om 09:48

Absoluut, en ik vond hem helemaal niet zo slecht spelen. Hij had een goeie afstandsschot. Maar ook spelers als Kieftenbeld waren nuttige spelers. Andersson was ook een prima speler, maar raakte vaak geblesseerd. Goran Lovre, Van de Laak, etc. Toch prima spelers, alleen moet Groningen het hebben van inkoop, goed scouten en verkoop. Maar sinds Fuhler scoutingswerk doet voor Udinese, heeft Groningen bijna geen grote bangers gehaald.

Zou ik jammer vinden, de man maakt op mij een uitstekende indruk. Welbespraakt, goede uitstraling en maakt het trainersvak inhoudelijk ook niet moeilijker dan het is. Ik moet toegeven dat ik, met het beeld van hem als speler nog op mijn netvlies, heel andere verwachtingen van hem had.

Geen idee of het je een boost gaat geven. Competitie is zo vaag/onvoorspelbaar als de pest. Soms verliest een top 5 ploeg gewoon 5 van de 7 keer op rij. Stam begon ook aardig, maar je kon wachten op dat het fout ging na het mislopen van promotie. En bij een nr 16 binnenkomen lijkt me helemaal niks.

presteren met beperkte middelen? Groningen staat toch gewoon op de plek waar ze normaal ook rond eindigen? maar goed ze zullen het wel in hem zien zitten, gun hem de overstap wel.

24 juni 2020 om 12:04

Dat bedoelen ze precies met ‘presteren met beperkte middelen’. Met deze spelersgroep zou een club gewoonlijk ergens onderaan bungelen. Plek 12-14 ofzo. Nu toch op een degelijke plek met deze selectie is dus presteren.

24 juni 2020 om 12:46

Nee met deze selectie hoor je mee te doen om het linkerrijtje. In dat licht doet hij het naar behoren, niet beter niet slechter. Aan de andere kant eindigden Maaskant, Huistra en vd Looij ook steeds rond die plekken, en is het dus allemaal niet zo bijzonder wat Buijs laat zie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren