Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dan heb je twee dames in de top van de KNVB. Ja, dat wordt natuurlijk oorlog’

Laatste update:

Jorien van den Herik voorziet problemen, mocht Jeanet van der Laan worden verkozen tot de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB. Marianne van Leeuwen is momenteel de directeur betaald voetbal en volgens de voormalig voorzitter van Feyenoord is het niet wenselijk als er twee vrouwen in de top van de KNVB werkzaam zijn.

"Twee dames in de top van het voetbal. Dat wordt natuurlijk ook oorlog", voorspelt Van den Herik zondag in Goedemorgen Eredivisie. Presentatrice Fresia Cousiño Arias kijkt op van de woorden van de bestuurder en wil weten waarom hij dat vindt.

"Nou, twee vrouwen die dan allebei op hun tenen moeten lopen. De ene (Van Leeuwen, red.) loopt al op haar tenen en dan krijg je er één bij zonder ervaring. Die loopt dan ook nog op de tenen. Ja, dat wordt oorlog." Cousiño Arias is desondanks nog steeds niet overtuigd.

"Dat is per definitie op voorhand toch niet te zeggen? En ook niet dat het twee vrouwen zijn, dat die dan op hun tenen moeten lopen? Dit gaat puur op inhoud. Ik begrijp niet dat u op voorhand zegt, dat als twee vrouwen in die functie zitten, dat dat dan niet gaat", krijgt Van den Herik voorgelegd.

"Dat was mijn tweede argument. Mijn eerste argument, en daarmee zal de zaak wel afgedaan zijn, is dat mevrouw Van der Laan geen bestuurlijke voetbalervaring heeft. En dus einde discussie. Ik heb het CV van mevrouw Van der Laan nagekeken en toen dacht ik: Ja, dat gaat niet goed", benadrukt de gewezen Feyenoord-preses.

"Het gaat mij om de inhoud", herhaalt Cousiño Arias tot slot nog maar eens. "Ik vind dat er moet worden gekeken naar de beste bestuurder. En ik vind dat er moet worden geluisterd naar de clubs, en dat daar inspraak bij moet zijn. Dat lijkt mij een logische manier."

Nieuwe bondsvoorzitter


De KNVB maakte eind februari bekend dat Frank Paauw, korpschef van de Amsterdamse politie, de beoogde opvolger is van Just Spee als nieuwe bondsvoorzitter. Inmiddels is duidelijk dat ook voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland en Van der Laan, met een verleden als Tweede Kamerlid bij D66, tot de kandidaten behoren. Op 27 mei wordt de nieuwe bondsvoorzitter gekozen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit schuurde heel erg. Sjoerd Moussoe en Hans Kraaij zwak! Fresia deed het goed. Om aan te slaan op de opmerking vrouwen onderling gaat niet. Ik ga mezelf nu tegenspreken maar ik merkte ook de voorkeur van Fresia. Als ze met minder emotie erin zat had ze Jorien klem kunnen zetten. Sjoerd en Hans moesten daar ingrijpen want ze grijpen vaker in.

In navolging van de Snor (johan Derksen) blijkt ook Jorien van den Herik het pad van diversiteit en inclusiviteit nog niet te bewandelen, hij heeft het pad zelfs nog niet gevonden.

14 april 2024 om 15:09

En dat hoeft hij ook helemaal niet, vooral niet omdat anderen het er met alle geweld door willen drukken. Ik ben het verder niet met hem eens, dames kunnen het net zo goed als heren, maar ik heb totaal geen problemen met zijn mening. Geen politiek gelul, gewoon zeggen wat je vindt

14 april 2024 om 16:10

@nederlabd79

Bij voorbaat al aangeven dat je op basis van seksisme een vrouw niet zou kiezen is niet politiek, maar crimineel. Dit ligt dus vastgelegd in de grondwet en dan maakt het totaal niet uit dat het je mening is. Dat is letterlijk als de mening hebben dat het oké is om geen blanke mensen in je restaurant te laten, op wat voor reden dat jij ook kan verzinnen om ze te weigeren. Dit zijn geen meningen, maar puur enkel discriminatie verdekt als een mening.

Daarbij is de reden dat er dingen 'doorgedrukt worden' omdat er teveel van dit soort mensen zijn die zelfs openlijk toegeven te discrimineren niet op basis van competentie, maar onderbuik gevoel op basis van letterlijke stereotypen.

Positieve discriminatie bijv bestaat, omdat voorheen de overgrote meerderheid simpelweg de minderheidsgroepen geen kans gaf en daar er nog altijd dus teveel van zijn, dusdanig dat de overheid het moest forceren.

Zonder dat, zou er niks 'doorgedrukt' hoeven worden, want dan kreeg iedereen de kans naar competenties zoals het hoort.

14 april 2024 om 17:29

En wie zegt dat het hoort? En dat het de ultieme waarheid is? Filosofische discussie lijkt me.

14 april 2024 om 15:19

Zijn opmerking over bestuurlijk ervaring op voetbalgebied sloeg alleen ergens op. Maar dat vrouwen niet met elkaar door een deur kunnen onzin. Van Praag en Kroes zijn dan twee vrouwen zeker?
De Laurentins met al zijn trainers en techtnische directeuren.
Ik ben te jong maar volgejs mij had Jorien ook binnen feyenoord veel ruzie met mannen.
Been Van Geel Gudde Beenhakker dat waren zeker beste vrienden.

14 april 2024 om 16:01

Je bent vermoedelijk inderdaad te jong om te begrijpen wat hij bedoelt. Voetbal is een mannenwereld. Een vrouw die daar binnenkomt moet zich echt bewijzen. Indien er 2 vrouwen binnenkomen, dan heb je dus concurrentie ipv samenwerking.

14 april 2024 om 15:43

En terecht. Meerdere vrouwen in de top van 1 organisatie als de knvb is een recept voor falen.

14 april 2024 om 17:28

Hij zegt letterlijk dat deze dame geen bestuurlijke ervaring heeft in het voetbal…. Diversiteit en inclusiviteit gejank elke keer. Alle mensen die een beetje iq hebben boeit dat echt helemaal niks die zijn van nature inclusief heb je daar al eens bij stilgestaan? Als je blijft zeiken dan blijf je een tegenreactie krijgen.

Had Ajax deze man maar als leider van de RVC. Een verademing. Al zullen tegenwoordig de rake opmerkingen over dames bij velen in het verkeerde keelgat schieten. Neem als voetbalorganisatie nooit te veel, beter is geen, dames op in een van de bestuurlijke lagen. Voetbalclubs zijn gewoon te veel een mannenbolwerk. Misschien in de toekomst, maar nog beter is dames bij damesvoetbal, en heren bij het betere voetbal. Zonder dames had Ajax al dat gedonder nu niet gehad. En je zit nog met 2 onbenulletjes in de RVC. Tel uit je winst.

14 april 2024 om 15:13

Dus je mag geen vrouwen aannemen omdat het een mannenbolwerk is, waardoor het altijd een mannenbolwerk zal blijven. Mooie redenering.

14 april 2024 om 15:46

Dat is misschien wel een mooi voorbeeld van het Pygmalion effect wat misschien beter bekend staat als "self-fulfilling prophecy".

14 april 2024 om 16:06

Waarom zou het niet gewoon een mannen bolwerk kunnen blijven dan? Het gaat hier toch om voetbal wat door veel meer mannen wordt gespeeld als vrouwen? Je hoort ook niemand klagen dat er meer mannelijke loodgieters zijn.

14 april 2024 om 16:31

Omdat dat achterlijk is. Of jij moet geloven dat vrouwen van nature minder geschikt zijn om met voetbal om te gaan, enge gedachte zou dat zijn trouwens want waar stop je dan, of je gooit 50% van het potentieel in de prullenmand.

14 april 2024 om 16:37

@Lierse1997 de beste man heeft haar CV nagekeken en gezien dat zij op dat vlak geen ervaring heeft. Op elke positie schreeuwen wij om ervaring. Sar wanneer het om vrouwen gaat mag er geen kritiek op komen?

Daarnaast geeft @Frank toch niks ergs aan? Waarom kan het geen mannenbolwerk blijven? Is toch gewoon een prima vraag? Je hoeft het er niet mee eens te zijn. Maar wanneer andersom hoor ik nagenoeg nooit dezelfde klachten mbt mannen in vrouwen beroepen, wat ook gebeurt. Het is nogal eenzijdig allemaal.

Ik ben zelf van mening dat het om de beste bestuurder moet zijn ongeacht geslacht, maar er moeten stoppen met klagen over hoe er met vrouwen wordt omgegaan aangezien mannen dezelfde kritiek krijgen. Altijd dat handje boven de hoofd houden, speciale behandeling. Doe even normaal.

14 april 2024 om 15:54

Laat me raden, jij gaat door het leven zonder vrouw 😀

14 april 2024 om 16:04

Die is nu aan het schoonmaken;-))))

Moet je ook niet willen joh die vrouwen. Iedereen weet dat hoogbejaarde mannen met grote ego's als Michael van Praag het meesst geschikt zijn als bestuurder. Of anders voetballers die goed konden voetballen.

14 april 2024 om 16:05

Russische of Chinese investeerders. Doen het ook prima. Als het mannen zijn dan.

14 april 2024 om 16:05

Uitzondering bevestigt de regel!

Jezus wat is dit nou weer voor een dinosaurus opmerking. Twee vrouwen die op hun tenen moeten lopen krijgen ruzie. Het tweede punt over haar cv is prima, natuurlijk moet een bestuurder op dat niveau ervaring hebben. Maar wat is er toch mis met dit soort mannen dat ze zo oordelen over vrouwen? Alsof die altijd ruzie zouden hebben. Dan heb je dus nog nooit onder een vrouwelijke leidinggevende gewerkt. Kom op hoor, het is geen 1950 meer. Terug achter de geraniums Jorien. En met al die mannen aan de top, kan je toch ook niet zeggen dat het allemaal zonder frictie gaat he.

14 april 2024 om 15:48

Ik Google net even "Jorien van den Herik ruzie". Het eerste wat ik krijg is dat hij bij 50Plus weg is gegaan na ruzie. Bij 50Plus. Al die ruziënde bejaarden, daar zat hij met z'n rimpelkop lekker tussen zich boos te maken en op te winden. En dan komt hij een jaar later op tv aankakken om te vertellen dat de vrouwtjes altijd ruzie maken in de top. Zoals ik al zei, tijd voor de geraniums. Ook leuk, de kop van de T was: "De oudjes hebben weer ruzie".

Op zich heeft hij wel een punt. Men moet de best gekwalificeerde nemen die beschikbaar is. Is dat een vrouw prima, is dat toch een man ook prima. Maar we moeten geen vrouwen op posities gaan plaatsen vanwege diversiteit beleid. Sterker nog, als deze vrouwen falen maak je het voor vrouwen in de toekomst alleen maar lastiger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren