Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cruciale CL-kraker United gaat door; Ten Hag zet uitblinker op de bank

Laatste update:

Het Champions League-duel tussen Galatasaray en Manchester United dreigt afgelast te worden. ESPN-verslaggever Rob Dawson schrijft op X dat de arbiters het veld momenteel bekijken, dat er heel slecht uitziet.

De wedstrijd staat om 18:45 uur op het programma. Het regent al de hele dag in Istanbul en dat heeft voor plassen gezorgd op het veld van het RAMS Park, de thuisbasis van Galatasaray.


Volgens verschillende Engelse media kan de wedstrijd ook worden uitgesteld en later op de avond worden gespeeld. De UEFA zou er op staan dat het duel tussen United en Galatasaray woensdagavond nog wordt uitgespeeld.

Hoe het er nu voorstaat gaat er gewoon op tijd worden afgetrapt in Istanbul. De eerste supporters zitten al opde tribunes en ook de Champions League-banner ligt al in de middencirkel. Als de situatie verslechtert in de komende paar uur, kan alsnog besloten worden om uit te stellen.

De beloftenploegen van United en Cim Bom streden eerder op woensdag tegen elkaar in het kader van de UEFA Youth League. Ook in die wedstrijd speelde de heftige regenval in West-Turkije een grote rol. Galatasaray won die wedstrijd uiteindelijk met 1-0.

Als het eerste team van de Turkse grootmacht ook weet te winnen van de ploeg van Erik ten Hag vanavond, is United definitief uitgeschakeld in de Champions League. Als United wint komt de club op zes punten en staat het afhankelijk van de uitslag bij Bayern München - FC Kopenhagen weer tweede of derde in de poule.

United moet dan het laatste duel op Old Trafford tegen Bayern zien te winnen (tenzij Kopenhagen en Galatasaray tegen elkaar gelijk spelen) om zich te verzekeren van de volgende ronde van de Champions League.

Ten Hag heeft gekozen voor vier wijzigen ten opzichte van het duel met Everton (0-3 winst). Diogo Dalot wordt vervangen door Aaron Wan-Bissaka. Sofyan Amrabat neemt de plaats van de uitblinkende Kobbie Mainoo over, Antony speelt in plaats van de geschorste Marcus Rashford en Rasmus Højlund vervangt Anthony Martial.

Opstelling Galatasaray: Muslera; Boey, Abdülkerim, Kaan, Angeliño; Torreira, Ndombele, Mertens; Ziyech, Icardi, Zaha.

Opstelling Manchester United: Onana; Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw; Amrabat, McTominay, Bruno Fernandes; Antony, Højlund, Garnacho.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het nog steeds zo dat stadia in Turkije niet meer het woord “Arena” in de naam mogen dragen? Of is die wet er überhaupt nooit doorgekomen?

29 november 2023 om 17:16

Op 26 mei 2017 is aangekondigd dat het gebruik van het woord Arena ongepast is en dat dit dient te veranderen. Vanaf 27 mei 2017 zijn de stadia met Arena vervangen met Stadyum(stadion) in het Turks.
Meeste nieuwe sponsors gebruiken daarom Park als aanduiding indien de clubs instemmen. Vandaar ook RAMS Park momenteel.

29 november 2023 om 17:24

Zou je ook kunnen uitleggen waarom het gebruik van het woord Arena ongepast is in Turkije/de Turkse taal? Ik ben daar wel benieuwd naar.

29 november 2023 om 17:24

Is dat omdat Arena een Griekse oorsprong heeft?

29 november 2023 om 17:24

Bedankt voor het antwoord!

29 november 2023 om 17:24

Waarom is het woord ‘arena’ niet gepast? Heeft dat te maken met een gladiator verleden?

29 november 2023 om 17:26

Arena is Latijn en betekent zoveel als ‘zand’.

Ik meen me te herinneren dat Erdogan bastaardwoorden uit de Turkse taal wilde zuiveren, waardoor arena afvalt maar stadyum niet. Ik kan er echter volledig naast zitten 😅.

29 november 2023 om 17:33

Omdat Arena’s plekken waren waar mensen andere mensen of dieren mensen vermoordden, oftewel bloedbaden voor een publiek. Vandaar dat is aangespoord om Arena niet meer te gebruiken.

29 november 2023 om 17:50

Juiste antwoord

29 november 2023 om 17:55

Stadion is Grieks dus dat lijkt me niet?

29 november 2023 om 18:14

Stadyum is een bastaardwoord, geen leenwoord. Ik had hierboven die even omgedraaid trouwens, mea culpa. Maar blijkbaar is het de bloedige geschiedenis.

Is er een specifiek reglement hiervoor? Hoe vaak moet de bal stuiteren? Ik zag namelijk een filmpje langskomen waarbij de bal slechts 1x stuitert bij de tweede keer blijft hij aan het gras plakken.

Eenvoudige oplossing, kaplaarzen

29 november 2023 om 18:07

Lijkt me best geinig om te zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren