Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Coutinho brengt offer van vijftien miljoen euro om naar Barça te gaan’

Laatste update:

Philippe Coutinho wil ver gaan om zijn transfer naar Barcelona mogelijk te maken. De middenvelder van Liverpool ziet af van een betaling van vijftien miljoen euro, waar hij recht op zou hebben als beide clubs elkaar zouden vinden. Het offer van Coutinho speelt een 'heel belangrijke' rol in de onderhandelingen, schrijft Mundo Deportivo zaterdagmiddag.

De details over het bedrag van vijftien miljoen euro worden niet bekendgemaakt, maar vermoedelijk gaat het om het gedeelte dat Coutinho zelf zou opstrijken. Barcelona had het bedrag van vijftien miljoen euro al ingecalculeerd als uitgave, maar heeft het bedrag nu kunnen gebruiken voor een verhoogd bod op de Braziliaan. Eerder op de zaterdag maakte SPORT melding van een akkoord over een bedrag van 120 plus 40 miljoen euro. Volgens Mundo Deportivo, dat rept over een bod van 110 plus 40 miljoen, vraagt Liverpool 160 miljoen en is er dus nog geen akkoord.

Naar verluidt was Coutinho erg gefrustreerd over de blunder van Nike, dat zijn transfer voorbarig aankondigde. Het sportmerk zou hem willen compenseren met een verbeterd contract, zodra hij naar Barcelona gaat. Daarmee verdient Coutinho dus in ieder geval een deel van de vijftien miljoen euro terug. Ondertussen zouden de belangenbehartigers van de spelmaker al in Barcelona zijn om te onderhandelen over diens contract bij de club.

Coutinho was vrijdagavond niet van de partij tijdens het FA Cup-duel tussen Liverpool en Everton (2-1), omdat hij bang zou zijn geweest dat hij een blessure zou oplopen. Afgelopen maandag liet Coutinho ook het duel met Burnley schieten wegens een spierprobleem door overbelasting. De international ligt nog vast tot medio 2022 op Anfield.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Al zou een speler mij om zo 15 mil vragen zou ik gwn een andere speler halen.
15 miljoen euro wat moet die gast daarmee!?!?

6 januari 2018 om 16:11

Als een club 160 miljoen aan je verdient is het logisch dat je daarvan zelf een deel terugziet. 10% vind ik echt binnen proportie.

6 januari 2018 om 17:04

Dat zijn gewoon onderhandelingsafspraken. De ene wil meer salaris, de ander zo’n soort tekenbonus.

En tja, wat moet een mens met 15 miljoen? Ik zou er wel raad mee weten hoor. Jij vermoedelijk zelf ook wel. En de club krijgt 160 miljoen. Waarom zou de club binnen moeten lopen en de speler niet?

Zo snel mogelijk afronden en daarna vol voor Lemar gaan. Een vervanger is een must!

6 januari 2018 om 15:43

Ik ben bang dat Monaco weet dat Liverpool gigantisch veel geld heeft en daardoor veel gaat vragen voor Lemar, maar Lemar lijkt me wel de ideale vervanger. Mocht Lemar niet lukken, dan lijkt me Draxler ideaal als vervanger van Coutinho. Een extra CV, zoals De Vrij of Manolas zou ook niet mistaan. En natuurlijk een keeper. Trapp, Pope of Fahrmann (Schalke 04) lijken me de beste opties als nieuwe doelman voor Liverpool.

6 januari 2018 om 15:58

Liever Horn dan Fahrmann of Trapp. Pope ben ik ook wel van gecharmeerd.

6 januari 2018 om 16:06

Pope zou ik niet doen. Dat is net zo'n onzekerheid als Mignolet of Karius. Zeker een goede keeper maar ik zou eerder voor een ervaren keeper gaan als Trapp of Fahrmann. Misschien kun je Fahrmann ruilen voor Karius met een som geld erbij.

6 januari 2018 om 16:20

Fahrmann is okay maar niet beter dan wat we hebben. Horn zou een andere dimensie geven aan de verdediging. Schop1989 had het laatst heel mooi uitgelegd waarom Horn de ideale keeper is voor dit Liverpool.

6 januari 2018 om 16:11

@HveenLFC
Was jij niet diegene die zo zeker was van zijn zaak dat Coutinho nergens heen zou gaan? Hoe jij alles aan het ontkennen was, was treurig om te zien.

On: Dit zat er natuurlijk aan te komen. Barca met Coutinho en Dembele wordt natuurlijk een kernbom. Treble zit er zeker in dit jaar. Volgend jaar Griezmann er nog bij, dan kan het natuurlijk niet meer mis gaan met Barca.

6 januari 2018 om 16:25

Hveen ,wat denk dat Liverpool nu uit gaat geven voor lemar nu dat Monaco weet dat ze genoeg hebben

6 januari 2018 om 17:40

Was jij niet diegene die zei dat Coutinho niet ging vertrekken deze winter? Zo zie je maar je kan die jongen niet tegenhouden, al helemaal niet als hij zelf wilt. Lemar gaat ook 100+ plus kosten. Al helemaal wanneer ze Coutinho voor 150+ hebben verkocht. Coutinho is inzetbaar in de wedstrijd tegen Celta.

Ik vind het een hele goede speler, maar 160 miljoen? Het lijkt met de dag gekker te worden... Maar ja, geef Liverpool eens ongelijk: het is wat de gek ervoor geeft, en tegenwoordig zijn er heel veel gekken aanwezig op de transfermarkt.

6 januari 2018 om 16:42

Ik vind 160 miljoen geen absurd bedrag als je kijkt dat neymar 220 miljoen waard was. Dat is ongeveer driekwart het bedrag wat neymar waard is. In de tijd van Ronaldo en Bale die voor ongeveer 100 miljoen weggingen betekent dat dus ongeveer 75 miljoen in verhouding tot hun toen. We moeten gewoon accepteren dat de hoogte van transfersommen verdubbeld is ten opzichte van een paar jaren geleden.

6 januari 2018 om 16:57

Maar Neymar is wel een veel betere speler dan Coutinho en marketing-technisch ook veel aantrekkelijker. Ongeacht maakt het financieel niet uit voor clubs, aangezien ze een dergelijk bedrag nooit terug gaan verdienen. Het is dus puur uit sportieve overweging.

Het probleem tegenwoordig is dat voetbal geen winstgevend beleid meer heeft, vooral in de top. De sport wordt het speeltje van rijke oliemagnaten, sjeiks en/of miljardairs. De clubs zijn volledig afhankelijk van de portemonnee van de eigenaar.

Men heeft altijd commentaar op Arsenal, maar het mag wel eens gezegd worden dat die club als zo'n beetje de enigste uit zichzelf winstgevend is. Als daar een hoge pief vertrekt, zal het de club niet schaden. Bij Manchester City is het tegenovergestelde het geval.

6 januari 2018 om 17:09

Nou er zijn clubs die 5keer die bedrag binnen krijgen als inkomsten(tv rechten en sponsors),clubs als barca en real en Bayern kunnen iedereen kopen die ze willen

6 januari 2018 om 17:13

@ Sirius ik heb me er niet in verdiept, maar maakt een club als Liverpool verlies?

Wat wel zeker is, is dat er zo vreselijk veel geld binnenkomt, elk jaar weer, dat ze allemaal voor de echte topkwaliteit gaan. Er zijn nu meer clubs die dat kunnen en willen. Dus die prijzen zullen gewoon blijven stijgen.

Nu wel klaar met deze hele soap, hoop dat hij genadig hard faalt. Niet zozeer dat ik Coutinho niets gun, maar deze bedragen en clausules zijn gewoonweg absurd.

6 januari 2018 om 15:47

Dus hij moet falen omdat deze bedragen hoog zijn, alsof hij daar iets mee te maken heeft.

6 januari 2018 om 15:51

Zou het dan niet beter zijn om te hopen dat liverpool of barca falen. Je geeft immers aan dat je coutinho niets misgunt. Ik vind het bedrag voor countinho veel te hoog maar we leven in een kapitaliatische wereld met marktwerking. Countinho is niet verantwoordelijk voor zijn transferbedrag. Daar zijn de clubs verantwoordelijk voor. Uefa of fifa moet ingrijpen.

6 januari 2018 om 16:15

Eens. Ik hoop echter dat de alle voetballers waarvoor zulke bedragen worden betaald falen, gewoonweg zodat clubs zich wellicht gaan realiseren dat dit soort transferbedragen onverantwoordelijk zijn en de sport niet verder brengen. Nogmaals, het is inderdaad niets persoonlijk, maar op het moment dat Coutinho faalt heeft Barcelona ook gefaald. 😉

6 januari 2018 om 16:13

Wat maken die bedragen nou uit? Voor Nederlandse clubs is het bovendien een voordeel. De begroting is veel makkelijker sluitend te krijgen als je een keer goed verkoopt en de hyperinflatie geldt vooral in de absolute top.

Ben ergens ook tegen moden football, maar er zijn evenveel topclubs als vroeger. De spelers zijn alleen duurder geworden en clubs buiten Frankrijk, Engeland, Spanje, Duitsland en Italie zijn kansloos voor de CL. Maar dat is eigenlijk al zo sinds 2003.

6 januari 2018 om 16:58

Ik had het me voor kunnen stellen als je het gedrag van Coutinho had gebruikt als reden, maar die jongen kan er niets aan doen dat er zoveel voor hem wordt betaald. Dat mag je Barcelona 'kwalijk nemen'.

6 januari 2018 om 17:17

Dutchmen, het is een feit dat voetbal veel geld genereert. Vooral bij de topclubs. Die geven dat geld vervolgens uit. Als het niet naar transfers mag, waar moet het dan heen? Liverpool heeft niks aan 5 stadions, om maar wat te zeggen. Ik vind die bedragen ook duizelingwekkend. Maar dat geld is er nou eenmaal. Omdat er veel fans zijn die producten kopen van adverteerders, en shirtjes enzo.

Vrij dom vind ik persoonlijk van Liverpool om Coutinho nu te verkopen. Ze hadden veel beter kunnen wachten tot zomer. Dan hadden ze veel meer kunnen vangen, omdat Coutinho dan WK speelt. Het grote nadeel van nu verkopen, is ook dat alle andere clubs weten dat Liverpool veel geld heeft en daarom meer gaan vragen. Liverpool moet naar mijn mening Coutinho dan ook behouden tot de zomer en voor dat Coutinho verkocht wordt, eerst vervanger halen. Thomas Lemar of Draxler lijken me de beste opties. Mocht Lemar te duur zijn, dan lijkt me Draxler een ideale 2e keus. Ook de achterhoede + de keeper dan dan nog flink gerenoveerd worden. Stefan de Vrij zou ideaal zijn om transfervrij op te halen bij Lazio, mocht De Vrij niet lukken, lijkt me Manolas ideaal. Als keeper lijken me Trapp, Pope of Fahrmann van Schalke 04 de beste opties! Alleen een vervanger voor Coutinho zal de grootste uitdaging worden voor Liverpool.

6 januari 2018 om 15:46

Liverpool komt straks in exact dezelfde situatie als Barcelona na het vertrek van Neymar. De fans schreeuwen om een waardige vervanger terwijl iedere club waar je aanklopt meteen de absolute hoofdprijs gaat vragen. De onderhandelingspositie van een club die zijn speler voor zoveel geld verkoopt is simpelweg ruk. Ousmane Dembã©lã© zou bijvoorbeeld nooit voor zo'n krankzinnig bedrag zijn getransfereerd als Neymar niet vertrokken was (althans, denk niet dat hij dan afgelopen zomer de transfer gemaakt had maar even had gewacht met de overstap).

Thomas Lemar moest afgelopen zomer al bijna honderd miljoen euro kosten, dat zal nu niet anders zijn aangezien Monaco gewoon exact hetzelfde gaat doen als Liverpool. Net zo lang weigeren om te verkopen totdat Liverpool eindelijk overstag gaat aangezien ze beseffen dat waar je ook aanklopt de prijzen zomaar verdubbelen. Dan maar de hoofdprijs neerleggen voor je droomkandidaat. En zo doet iedere club zomaar mee in de transfergekte.

Overigens denk ik dat Liverpool zich het best kan versterken met spelers als Stefan de Vrij, Leon Goretzka en wellicht een investering in een ruwe diamant als Nabil Fã©kir. Of je klopt gewoon ergens in Spanje aan voor een uitstekende spelmaker. Geloof dat Manu Trigueros voor veertig miljoen is op te halen, dat blijf ik een heerlijke speler vinden.

6 januari 2018 om 15:53

Goretzka zie ik ook graag komen, maar Goretzka is geen speler die op positie van Coutinho uit de voeten kan. Coutinho kan op linksbuiten, linksmidden en CAM. Net als Lemar en Draxler. Goretzka is meer een rechtermiddenvelder dat een CAM of linksbuiten.

6 januari 2018 om 16:05

Waarom is het een verplichting om exact hetzelfde profiel speler binnen te halen als Coutinho? Met Mané, Firmino en Salah heb je al drie uitstekende aanvallers en wellicht dat je nu Sturridge wel tevreden kan houden met zijn speeltijd. Zou zelf eerder kiezen voor een speler die wat meer stabiliteit op het middenveld brengt. Goretzka zou daarin een keuze kunnen zijn, maar wellicht dat je met Fékir een wat aanvallendere en creatievere speler kan binnenhalen. Draxler lijkt me ook een mogelijkheid, denk dat Lemar wel erg duur gaat worden.

6 januari 2018 om 16:16

Guaporta heeft gelijk. Liverpool hoeft geen exacte vervanger te halen. Maar wel iets doen om het op te vangen. 20 miljoen neerleggen voor Goretzka oid ook zou ik Mahrez een goede transfer vinden. Dan moet het systeem iets wat veranderen maar hij is wel welkom.

6 januari 2018 om 16:48

Mahrez zou inderdaad ook een interessante transfer zijn. Hoop van harte dat Liverpool zich naar behoren weet te versterken na het verlies van Coutinho. Hoewel het niet mijn favoriete club in Engeland is kijk ik dit seizoen wel graag naar jullie voetbal. Zeker in de grote wedstrijden gaat er sinds de komst van Klopp weer echte dreiging uit van Liverpool. Leuk om naar te kijken!

6 januari 2018 om 15:50

Speler tegen zijn zin in houden kan ook averechts werken. Waarschijnlijk hebben zij afgelopen zomer afgesproken dat hij in de winter weg zou mogen als hij nog dit half jaartje bleef.

Het is jammer dat er clubs zijn die kunnen winkelen bij Liverpool. De echt exceptionele spelers kunnen ze niet vasthouden. Ik zou het mooi vinden als Liverpool weer de absolute topclub kan worden.

De markt is sinds de transfer van Neymar echt kapot. 160 miljoen, daar kocht je vroeger bijna 2 ronaldo's voor... Tegenwoordig kost een sterke CV dus al meer dan 80 miljoen en een jong talent 125. Ik blijf het echt slecht vinden. Idealiter zou er een systeem zijn waarbij spelers gewoon een bepaalde waarde hebben in hun contract (bepaald door de Fifa bijvoorbeeld) maar dat blijft natuurlijk erg lastig. Nu kunnen clubs zo hoog in de boom blijven zitten als ze willen qua vraagprijs omdat ze weten hoe belachelijk grote bedragen er rond gaan.

Coutinho is een geweldige creatieveling maar is echt geen 160 miljoen waard. Ronaldo met zijn 100 miljoen had toen veel meer potentie. Ik zie Coutinho bijvoorbeeld niet het niveau van Messi halen, hoewel hij natuurlijk wel nog flink kan doorgroeien in zijn spel als hij samen met Messi, Suarez en Iniesta speelt. Ik hoop stiekem dat hij naar Barcelona komt (alleen zo denk ik dat we mee kunnen in de Europese top) maar vind het wel erg jammer dat het met zoveel geld gepaard gaat. Dat past niet bij het Barcelona dat ik van vroeger ken en waar ik zo trots op was. Helaas moeten ze ook wel mee met de transfergekte want het is eten of gegeten worden. Je bent een koopploeg of een verkoopploeg en na het vertrek van Neymar wil Barcelona even duidelijk maken welke van de twee zij zijn.

6 januari 2018 om 16:48

Ik deel je mening. Als Coutinho komt, ben ik een tevreden mens want hij is echt een speler die bij Barca past. Aan de andere kant is het gewoon een absurd bedrag dat betaald wordt, maar als je het niet doet ga je achteruit. Krijg je weer gezeik van mensen die roepen om 'doorselecteren' en dat soort dingen.

Barca blijft Barca, een van de mooiste clubs. Dat het bestuur niet geliefd is, doet daar niets van af. Dat kan me nu eens echt niets schelen wat mensen daar van vinden. Wat ze wel niet mogen vergeten is om af en toe een speler uit La Masia door te laten stromen. Want er moet een evenwicht blijven natuurlijk.

6 januari 2018 om 17:00

Dat krijg je als de sport het speeltje wordt van rijke miljardairs die niet weten wat ze anders met hun geld moeten doen. Overigens ben ik het helemaal met je eens. De verhoudingen zijn tegenwoordig volledig scheef en niemand wordt er meer wijzer van.

Nee,maar Neymar is geen 222 waard,van Dijk en Lukaku geen 85,dembele geen 147 etc etc
Dat geraaskal over te hoge bedragen kan dat eens stoppen,als vraag en aanbod elkaar treft op een bepaald bedrag en alle partijen zijn accoord,waar is al gemauw dan nog voor nodig?!?!

6 januari 2018 om 17:04

Omdat het de sport uiterst instabiel maakt over het grote geheel. De financiele verschillen tussen groot en klein zijn in de voetballerij zo enorm groot tegenwoordig, dat er geen enkel overzicht of beleid meer is naarmate een club meer heeft te besteden. Op het moment dat mensen het normaal gaan vinden en de kritiek volledig wegvalt, heb je een groot probleem. De supporters zullen meer moeten gaan betalen en voor je het weet, heb je alleen nog maar toeristen in de stadions. Dat is slechts 1 reden waarom de kritiek best terecht is, al heeft elk verhaal natuurlijk wel twee kanten.

Als Lemar niet blijkt te lukken zie ik Liverpool echt bij Ziyech uitkomen, maar dat zijn onderbuikgevoelens.

6 januari 2018 om 17:06

Ziyech kan het fysiek helemaal niet aan en ik betwijfel of hij uberhaupt goed genoeg is. Ik denk dat Ziyech uiteindelijk naar Spanje verkast. Daar past hij ook het beste naar mijn mening.

6 januari 2018 om 17:17

Nou liever niet. Mahrez zal net zo veel kosten als Ziyech en is minimaal 3 klasse beter.

Laat hem toch gewoon naar Barcelona gaan.
De speler wilt heel graag. Moet kennen dan met zijn tegenzin behouden?
Hij heeft zich goed gedragen naar Liverpool.
Je kan een speler toch niet tegen zn wil blijven behouden?
Ja hij heeft zn contract verlengt.
Maar als er zo’n club als barca voorbij komt. Is het voor een speler het hoogste haalbaar.
Hij wilt zelfs ervoor inleveren. Voor 150 miljoen heb je echt wel een goeie ferventer voor gevonden.

De deal is voor 99% zeker beklonken. Coutinho zal vanavond naar barca vliegen en er wordt €160 mil betaald. Schijnt inzetbaar te zijn tegen Celta

Opleidingsclub Barcelona weer goed bezig 👏🏾🤣🤪

Als ik ooit nog een reclame voorbij zie komen tijdens de CL voor een goed doel gooi ik mijn tv het raam uit echt waar. Wat een rare debiele wereld leven we toch in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren