Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Concurrentie voor Angeliño: linksback verlengt contract bij Manchester City

Laatste update:

Oleksandr Zinchenko heeft zijn contract bij Manchester City met drie jaar verlengd. De linksback annex middenvelder ligt daardoor tot de zomer van 2024 vast bij de kampioen van Engeland. "Het is moeilijk om uit te drukken hoe blij ik ben met het ondertekenen van deze deal", zegt de Oekraïner op de website van zijn club.

Zinchenko, die in 2016 een jaar op huurbasis speelde voor PSV, groeide het afgelopen seizoen uit tot een gewaardeerde kracht in de selectie van trainer Josep Guardiola. Bij absentie van de geblesseerde Benjamin Mendy speelde de 22-jarige vleugelverdediger tien Premier League-duels en vier wedstrijden op weg naar de winst in de Carabao Cup. Komend seizoen krijgt Zinchenko naar alle waarschijnlijkheid ook te maken met PSV-linksback Angeliño, die naar verluidt voor twaalf miljoen euro terugkeert bij Manchester City.

"De club biedt spelers alles wat ze nodig hebben om zich te verbeteren en te ontwikkelen, dus het is een eer om hier nog vijf jaar te zijn", laat Zinchenko weten, die afgelopen jaargang met City als eerste club ooit alle vier de Engelse prijzen won. "Dit seizoen laat zien dat we gemaakt zijn voor succes. Het was geweldig om betrokken te zijn bij zo'n historische campagne en het is er een die ik nooit zal vergeten. Maar ik ben nu volledig gericht op de komende jaren en ik weet dat er meer goede tijden aan komen."

Txiki Begiristain reageert verheugd op de contractdeal. "Zinchenko heeft de laatste twee seizoenen laten zien wat een geweldig talent hij is", laat de technisch directeur van Manchester City weten. "Hij heeft niet alleen een geweldige eerste aanraking en linkervoet, hij is een speler die volledig gefocust is om de beste voetballer te worden die hij kan zijn. Zijn verbetering sinds hij bij ons is zegt alles wat je moet weten over zijn houding en bekwaamheid: jong, hongerig en al een gevestigde international, hij past perfect in onze langetermijnstrategie. We zijn heel blij dat hij hier wil blijven."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een ontwikkeling heeft Zinchenko doorgemaakt dit seizoen. Niet lang geleden speelde hij nog op een kunstgrasveld bij een bescheiden regioclubje in Rusland.

Het is hem ontzettend gegund, erg sympathieke kerel.

20 juni 2019 om 13:36

Of met Jong PSV tegen Almere City.

20 juni 2019 om 13:39

Haha ook dat, maar toen was Zinchenko niet gekocht door City. Hij was in eerste instantie een afgeschreven jeugd product van Shakhtar Donetsk, maar binnen 1 seizoen Ufa, maakte hij al de stap naar Man City.

20 juni 2019 om 14:26

Ik heb even gechecked en hij werd toen wel degelijk gehuurd van City, dat hem dus wel gekocht had op dat moment.
Hoewel ik niet perse een fan was van de speler Zinchenko (zag er allemaal leuk uit, maar weinig resultaat), gun ik hem als persoon alles. Leuke jongen en hoop dat hij slaagt bij City

20 juni 2019 om 20:35

Perpsv, Koni bedoeld dat toen Zinchenko nog bij Ufa speelde hij nog niet van City was. Dat PSV hem huurde van City is wel algemeen bekend

20 juni 2019 om 13:39

Ik vind hem ook nog niet eens onaardig op de linksbackpositie. Volgens mij houdt hij zelfs Mendy op de bank.

20 juni 2019 om 13:40

Nee mendy was gewoon heel lang geblesseerd.

20 juni 2019 om 13:42

Mendy is zelden fit. Is echt een goede back maar helaas al twee jaar lang aan het sukkelen met blessures. Wat dat betref kan het geen kwaad om 3 linksbacks te hebben.

On: Mooie beloning voor een fantastische ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt.

20 juni 2019 om 13:43

Maar hij is toch al een tijdje weer fit? Het kan overigens wel dat hij net zoals Umtiti een lange tijd nodig heeft om weer in zijn oude vorm te komen.

20 juni 2019 om 13:50

Een fitte mendy houdt hij echt niet op de bank. Dat is echt een moderne wingback met messcherpe voorzetten maar deed het gewoon verdienstelijk, niet super maar wel ok vond ik

20 juni 2019 om 14:00

Mendy is 15 klassen beter. Alleen erg blessuregevoelig waardoor Zinchenko veel mag spelen. Zinchenko vind ik best een leuke voetballer maar is geen linksback waarmee je de CL gaat winnen. City moet echt eens werk maken van een cvm (Rodri?) en een linksback (Grimaldo bijv) als ze de CL willen winnen. Deze contractverlenging snap ik dan ook niet helemaal. Leuke speler om achter de hand te hebben, maar je kunt beter cashen en dat geld investeren in een speler die een meerwaarde biedt.

20 juni 2019 om 14:01

volgens mij heeft Pep wel een hekel aan de houding van Mendy. Die kennelijk nogal van het leven geniet. Net te weinig discipline dan Pep minimaal eist.

20 juni 2019 om 14:20

@Bon Jovi: Man City heeft als 2e linksback al Angelino gehaald. Grimaldo is dus overbodig.

20 juni 2019 om 14:45

Angelino zou zeker moeten volstaan als 2e linksback, fantastische speler die geboren is voor het spelletje van Guardiola. Zinchenko is trouwens een omgeturnde linksback, altijd handig om wat spelers te hebben die op meerdere posities kunnen spelen.

Hier ben ik erg blij mee. Zinchenko is een ongelooflijk sympathieke gast, die altijd 100% geeft, en zich ook erg heeft ontwikkeld afgelopen seizoen. Hij is volgens mij ook een van de sfeermakers van de selectie. Goede zaak van City!

Dit snap ik niet helemaal vanuit City en hem: met Mendy, Angelino en and hem hebben de dan 3 talentvolle linksbacks die eigenlijk allemaal moeten spelen.

20 juni 2019 om 14:06

Mendy's knieën zijn van Play-Dough, op hem kun je niet bouwen. Pep zal niet nog een seizoen alleen Zinchenko en Delph als opties hebben voor linksback willen.

20 juni 2019 om 15:02

Ik neem aan dat Angelino enkel teruggekocht is om hem weer met winst door te verkopen aan een club in bijvoorbeeld Spanje.

20 juni 2019 om 20:42

City heeft angelino alleen maar teruggehaald omdat PSG 20 miljoen op hem wil bieden als ik het goed heb. City zal Zinchenko en Mendy behouden en Angelino voor dikke winst verkopen

20 juni 2019 om 21:27

City zou wel dom zijn om Angelino te verkopen. Angelino is in potentie een van de beste backs ter wereld en past perfect in het spelletje van Guardiola. Hem verkopen gaat City spijt van krijgen. Zeker als een zuinige club als Psg, dat altijd al weinig geld uitgeeft aan backs, liefst 25 miljoen euro over heeft voor Angelino, is een teken dat Angelino wat kan.

Is het al zeker dan dat Angelino terugkeert naar City? Ik heb alleen geruchten gelezen maar er is toch nog niks definitief bevestigd? Ik denk ook dat als Angelino terugkeert hij wordt verkocht aan een club als Psg. Met Mendy en Zinchenko heeft City namelijk al twee prima linksbacks, terwijl Delph ook op die positie kan spelen.

20 juni 2019 om 14:23

Angelino is echt een stuk beter dan Zinchenko en Delph op linksback.

20 juni 2019 om 16:53

@zermatt_person

Ik vind Angelino echt een uitstekende linksback. Ik denk dat hij in potentie sowieso beter is dan Zinchenko. Maar Zinchenko heeft me echt positief verrast, ik vond hem echt uitstekend spelen als linksachter. Heb ik de verkeerde wedstrijden gekeken of niet? Jij kijkt vaker City dus zal ongetwijfeld beter kunnen oordelen.

20 juni 2019 om 21:25

Zinchenko is een type speler van de korte combinaties en goede techniek. Tegen ingraaf ploegen komt Zinchenko erg goed uit de verf, aangezien hij dan goed naar het middenveld kan doorschuiven. Angelino is veel meer een linksback dan Zinchenko en Delph, omdat Angelino meer snelheid heeft, verdedigend beter en ook nog eens een betere voorzet.

20 juni 2019 om 14:43

Volgens mij zit Delph er voornamelijk omdat die engels is. Mendy is vaker weg dan aanwezig, zinchenko vind ik meer middenvelder dan back.. denk dat Angelino er prima tussenpast. Alba achtig type die 90 minuten lang vol gas die zijlijn overgaat.

Het zou me trouwens niet verbazen als Angelino gewoon deze periode alsnog een overstap maakt van 25 miljoen. Easy money voor city.

Zinchenko heeft het verdienstelijk gedaan de wedstrijden dat hij speelde. Op verdedigend aspect denk ik alleen dat Angelino toch met gemak zou moeten kunnen winnen van deze speler. Mendy blijft natuurlijk eerste keuze indien fit. Wat een beest is dat.

20 juni 2019 om 14:25

Ook in voetballend aspect en qua loopvermogen. Angelino heeft voorzetten gegeven die ik Zinchenko veel minder zie geven en eigenlijk bijna nooit. Zinchenko iis meer van korte combinaties en daarom geen linksback. Angelino is veel meer een linksback

Ik ben blij dat deze speler bij PSV weg is. Ik moet zeggen dat ik hem afgelopen seizoen de beste verdediger van PSV vond en een van de beste spelers van het team. Zijn voorzetten waren bijna altijd gevaarlijk, heeft een hele mooie traptechniek en is bovendien ook nog eens erg fel. Ik denk zeker dat hij een goede back-up voor City kan zijn en hij zou zelfs nog wel eens kunnen verrassen! Al kan het natuurlijk ook zijn dat hij alleen teruggehaald is met de intentie om hem deze zomer nog voor een veelvoud door te verkopen.

20 juni 2019 om 16:07

Misschien dat ze hem in een ruildeal willen betrekken met Tagliafico

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren